Dodaj do ulubionych

bezpieczne włochy?

IP: *.centertel.pl 31.08.06, 13:40
Chciałam się zapytać czy we włoszech dla turystów jest bezpiecznie ,
chciałabym pojechać do wenecji ale gazety opisują obozy pracy i zaginięcia
Polaków,
nie jestem pewna czy w związku z tym bezpiecznie się tam udać.
Czy ktoś mógłby mi odpowiedzieć
mimdzia@poczta.fm
Obserwuj wątek
    • ortodox Re: bezpieczne włochy? 31.08.06, 13:53
      Obawiać trzeba się, gdy jedziesz w niejasnych interesach, ale tak jest wszędzie.
      Jeżeli jedziesz jako turysta, to spokojnie bez nerwów. Nic Tobie więcej nie
      grozi jak w naszym kraju, a może mniej. Trzeba oczywiście unikać kłopotów,
      miejsc podejrzanych i Neapolu.
      pozdrawiam
    • ewelline Re: bezpieczne włochy? 31.08.06, 20:18
      We Włoszech jest tak samo niebezpiecznie jak i w Polsce.
      • Gość: pielgrzym Re: bezpieczne włochy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.06, 22:52
        witam:-)

czasem i bezpieczniej , wszystko zalezy w sumie od sytuacji, miejsca ,
        niebezpiecznie moze byc wszedzie , ale np w Italii na dworcu nawet w Rzymie
        nikt sie nie czepial i nie napraszal a bylem tam i wieczorem. Powiem tylko ze
        ze w Krakowie na dworcu to ciagle sie ktos czepia zwykle o kasei naprawde
        trzeba uwazac. Oczywiscie nie bylem w Neapolu ale jak slysze to jestem
        strasznie ciekawy jak to tam naprawde jest
        pozdrawiam
        • Gość: Wolny Re: bezpieczne włochy? IP: *.hsd1.il.comcast.net 01.09.06, 00:36
          Jezdzilem po wloszech i nie bylo zadnego problemu,jako turysta to raczej
          udajesz sie w miejsca gdzie jest duzo ludzi.Wlochy sa bezpiecznym krajem - jako
          turysta.
          Powodzenia i przyjemnych wakacji.
          • makda Re: bezpieczne włochy? 01.09.06, 09:07
            Hmm..wiele zalezy od miejsca. Na Polnocy jest o wiele bezpieczniej niz w Polsce-
            nie trzeba wyjmowac radia z samochodu, dom zamykany jest na jeden zwykly
            klucz, nie slyszalam, zeby komus kiedykowliek ukradli komorke.
            Majac porownanie - mieszkalam i w Mediolanie i w Warszawie- jednak Wlochy sa
            bezpieczne.
            • linn_linn Re: bezpieczne włochy? 01.09.06, 12:10
              No ostatnio w Mediolanie i Bresci spokojnie nie jest... Nie chce jednak
              straszyc.
              • Gość: kiki Re: bezpieczne włochy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 21:56
                Bez przesady właśnie wróciłem z breści ( pobyt cały sierpień) i wszystko jest
                OK>jeśli choidzi o wiadomości z dzienników włoskich to według mnie lekka przesada.
    • www.italia-italia.pl Re: bezpieczne włochy? 05.09.06, 08:10
      WItam
      kilkukrotnie byłem w we Włoszech i czułem się całkowicie bezpiecznie. Jedyny
      zgrzyt miałem w Bolonii, odpoczywając w parku podszedł do nas jakiś tamtejszy
      obcokrajowiec-cwaniak i natrętnie usiłował uzyskać jakieś informacje. Niemnniej
      sam park miał już taką, nieco gorszą aurę.
    • Gość: Vita75 Re: bezpieczne włochy? IP: *.adsl.inetia.pl 05.09.06, 20:17
      W Neapolu wjechałem samochodem do dzielnicy portowejm, patrząc przez szybę
      modliłem się żeby auto nie odmówiło posłuszeństwa, uff.....
      • Gość: Ted222 Re: bezpieczne włochy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 22:03
        Też miałem podobne przeżycia a gdy zaparkowałem koło zamku , zaraz zjawił się
        żul oferując "ochronę" samochodu. Tego nie ma na Sycylii.

• julie_bella2001 Re: bezpieczne włochy? 05.09.06, 23:11
      W kazdym miescie sa miejsca gdzie lepiej nie przebywac po zmroku.Generalnie na
      polnocy czulam sie bezpieczniej niz na poludniu.Na poludniu jest plaga dzikich
      parkingowych.Jak im nie dasz tych kilku monet to masz szanse miec porysowane
      auto kiedy wrocisz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka