Dodaj do ulubionych

Rzym na 3 dni

IP: *.ms.com 06.09.06, 18:41
Czy oplaca sie w ogole pojechac do Rzymu pierwszy raz w zyciu na 3 dni?
Mam wlasnie taka okazje, ale z drugie strony zastanawiam sie czy nie poczekac
az bede miala wiecej czasu (na przyklad caly tydzien.)
Mozecie mi cos poradzic?

Dziekuje bardzo
Obserwuj wątek
    • Gość: teresa02 Re: Rzym na 3 dni IP: 217.97.165.* 08.09.06, 11:36
      Własnie lecę na 3 dni do Rzymu 14 września, plan zwiedzania już mam, a jak
      będzie moge odpowiedzieć po przylocie.
      • Gość: Ewa Re: Rzym na 3 dni - do Teresy IP: *.ms.com 08.09.06, 15:21
        Bede czekac na relacje a mozesz napisac jak wyglada ten plan zwiedzania?

dziekuje
    • jolitha Re: Rzym na 3 dni 08.09.06, 11:47
      Ja bylam w Rzymie na weekend tylko (od piatku po poludniu do niedzieli po
      poludniu- w co wchodzila podroz ok 10 godzin razem z Werony)Czasu bylo bardzo
      malo, zwlaszcza, ze dojazdy duzo zajmowaly, wiec wszystko to byla jedna wielka
      gonitwa zeby jak najwiecej zobaczyc, ale nie zaluje!!! Pojechalabym jeszcze raz
      chocby na pare godzin!! Dodam, ze i tak naprawde duzo udalo mi sie zobaczyc.
      • Gość: Ewa Re: Rzym na 3 dni IP: *.ms.com 08.09.06, 15:19
        A czy mozesz mi napisac co udalo Ci sie zobaczyc i moze jak to madrze polaczyc
        organizacyjnie abym nie tracila zbednie czasu na dojazdach i bieganiu z jednego
        miejsca do drugiego.

dziekuje
        • Gość: Mich Re: Rzym na 3 dni IP: *.bama.de 08.09.06, 15:26
          Ja też lecę na 3 dni, 19 września. Napisz jaki masz plan wycieczki ?
          Czy ktos wie jak wygląda sprawa objazdów miejskim autobusem wycieczkowym po
          najciekawszych miejscach Rzymu? Ile to kosztuje? Może ktoś ma linka do
          przystanków ?Dzięki
          • jolitha Re: Rzym na 3 dni 08.09.06, 16:44
            Wlasnie cudem wygrzebalam ze sterty ulotek mape Rzymu ;) Tych autobusow jest
            sporo. Podaje Ci namiary bo jest duzo do pisania, sa rozne opcje biletow i
            zwiedzania, jesli bedziesz miał/a trudnosci ze znalezieniem informacji to
            najwyzej napisze co mam na ulotce.
            trambusopen:
            kasa biletowa i informacja: infopoint termini piazza dei cinquecento,
            marciapiede D otwrate:9-20, tel. 0646952252
            info: numero verde(jest albo calkiem bezplatne albo bardzo tanie , ale chyba
            bezplatne zawsze): 800281281, fax. 0644160337, mail: info@trambusopen.com,
            strona www: www.trambusopen.com Odjezdza ze stacji termini co 10 min. od 8.40
            do 20.30
            archeobus- odjezdza z termini co 40 minut godz. : 9.30-16.50 informacje o nim
            pod tym samym numerem co wyzej i na tej samej stronie.
            Mozna polaczyc obie opcje i jest jeszcze wiele dodatkowych, osobiscie nie
            korzystalam, ale wyglada fajnie. Ceny biletow ztego co widze od 8 do 25 euro.
            Bilety wazne sa od jednego dnia do dwoch.Mozna kupic albo w kasie albo w
            autobusie. Podroz trwa ok. 2 godzin. Powodzenia.
        • jolitha Re: Rzym na 3 dni 08.09.06, 16:50
          Ja tak niestety troche biegalam, bo bylam z kolezanka pierwszy raz i zabardzo
          sie nie orientowalysmy, a czasu bylo malo. Radze wszystkie obiekty zamkniete
          (muzea, koloseuom itp. zalatwiac rano bo ja bylam w grudniu i sie okazalo, ze
          polowy rzeczy nie zobaczylysmy bo byly czynne tylko do 15.30 chyba, poniewaz
          nie mieli oswietlenia. Wiec w sezonie jesienno-zimowym sa one krotko otwarte.
          Teraz powinno byc jeszcze normalnie, ale radze sie ubezpieczyc i zalatwic to
          wczesniej) A co do planu to siedze z mapa wlasnie i mysle :) Postaram sie cos
          doradzic :)
        • jolitha Re: Rzym na 3 dni 08.09.06, 17:20
          A gdzie w ogole bedziesz nocowac? Bo od tego tez duzo zalezy. Narazie napisze
          Ci co ja zobaczylam przez te dwa dni. Wiec tak pierwszy dzien: PIAZZA DEL
          POPOLO, PIAZZA DI SPAGNA, PIAZZA COLONNA, FONTANA DI TREVI, PANTHEON, PIAZZA
          NAVONA, CAMPO DE'FIORI, ISOLA TIBERINA, TEATRO MARCELLO,PIAZZA MATTEI (ta z
          fontana dei tartarughi) CAMPIDOGLIO, FORO ROMANO , PALTINO, COLOSSEO(ale te
          ostanie trzy tylko z zewnatrz przez to, z ejak wspomnialam byly zamkniete).
          dzien drugi: PIAZZA SAN PIETRO( bylam w niedziele i udalo mi sie uslyszec co
          nie co po polsku ;)), bazylike i grob naszego papieza, niestety muzeum
          watykanskie bylo wtedy zamkniete. Potem jeszcze na koniec TERME DI DIOCLEZIANO
          zaraz na przeciwko stacji. Gdyby miala wszystko wczesneij zaplanowane napewno
          udalo by sie zobacyzc wiecej, no i gdyby nie pech (te wszystkie zamkniecia).
          • Gość: madziorek Re: Rzym na 3 dni IP: *.nat.tvk.wroc.pl 11.09.06, 23:05
            mam pytanie
            wybieram sie w grudniu z chłopakiem do rzymu na 3 dni

czy ktos mi moze polecic jakie najtansze noclegi w pokoju dwuosobowym??
            i ile mnei wiecej kosztują?

pozdrawiam
          • Gość: mmm Re: Rzym na 3 dni IP: *.exatel.pl 19.09.06, 13:05
            Czy możecie podać adresy miejsc, w których spaliście i ceny ??
            • Gość: teresa02 Re: Rzym na 3 dni IP: 217.97.165.* 19.09.06, 14:13
              Dom Polski Via Casia 1200 15 euro/osoba, pokój 2 osobowy/bez łazienki tylko z
              sama umywalką. Dla nas starczył.
    • ortodox Re: Rzym na 3 dni 08.09.06, 17:52
      Co tam Rzym w 3 dni? To można zrobić w jeden wieczór.
      Można nawet zobaczyć całą Italię w weekend - i to w dodatku nie cały.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=206&w=25171366&a=25171366
      pozdrawiam ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka