Dodaj do ulubionych

Przyznam się Wam do czegoś .. ;)

27.09.06, 22:15
spędziłam tydzień w Bibione
z własnej nieprzymuszonej
ale NIGDY więcej
paskudztwo nie miasto
i pomysleć,ze byłam tam naście lat temu.. NIC sie nie zmieniło. A ja sie
łudziłam, że może jednak
No i nie pamiętalam, że tam aż tak nieprzyjemnie

ok, plaża jest w porządku.

Gdyby nie fakt, ze mielismy fajne lokum , dobre jedzenie i pogodę to bym sie
chyba zapłakała.

Jeśli juz to Caorle..
Obserwuj wątek
    • radioaktywny Re: Przyznam się Wam do czegoś .. ;) 28.09.06, 17:41
      Tiaa, byłem tam jakiś czas temu przez moment, przejazdem, aby się wykapać. Taka
      ilośc hoteli działa na mnie przygnebiająco.
      • marghe_72 Re: Przyznam się Wam do czegoś .. ;) 28.09.06, 21:32
        pal licho hotele, bo te jeszcze ujdą
        ale te betonowe budynki z mieszkaniami pod wynajem
        te 2 ulice na krzyż pełne badziewia wszelakiego
        te dzikie tłumy
        te obrzydliwe sklepy spozywcze..

To nie są prawdziwe Włochy
        na szczęscie nastróju nam poprawiła stara dobra Padwa, Triest itp
        • zula25 Re: Przyznam się Wam do czegoś .. ;) 29.09.06, 08:43
          a już obawiałam się, iż we Włoszech wszystko ci się podoba
          jakby na to nie patrzeć, BIBIONE to też WŁOCHY droga marghe, choć może nie
          takie bella
          • marghe_72 Re: Przyznam się Wam do czegoś .. ;) 29.09.06, 13:55
            zula25 napisała:

> a już obawiałam się, iż we Włoszech wszystko ci się podoba
            > jakby na to nie patrzeć, BIBIONE to też WŁOCHY droga marghe, choć może nie
            > takie bella

może poczytaj trochę to forum a potem zacznij wyciągać wnioski?
            Bibione to nie są PRAWDZIWE Włochy
        • corrina_f1 Re: Przyznam się Wam do czegoś .. ;) 29.09.06, 10:28
          Z tym betonem to jakbym miała przed oczami Lido Adriano, dokładnie tak samo je
          zapamiętałam, choć byłam tam z 10 lat temu i nawet jakby dopłacali, to bym nie
          wróciła. Klimatu to to nie miało żadnego, w przeciwieństwie do Verbanii nad
          Lago Maggiore, gdzie spędziłam niedawno kilka dni, perełka absolutna.

pozdrawiam
          • Gość: zbynek Re: Przyznam się Wam do czegoś .. ;) IP: *.plock.mm.pl 29.09.06, 14:47
            każdy ma swój gust ale pisanie tak o Bibione to bzdury.I jeszcze ważną rzeczą
            jest po co tam się jedzie.Biboone jest kurortem wypoczynkowym a nie atrakcją
            turystyczną i tak należy to odbierać.Plaża jest OK.- w poblyżu Wenecja,Triest itp.
            Z tymi betonami to duża przesada - nikt nie zmusza nas do korzystania z nich -
            jest duża ilość apartamentów do wynajęcia w prywatnych willach z ogrodem - z dala
            od zgiełku i tłumów.A ulice nie są tylko dwie a dwadzieścia dwie.Jeżeli ktoś
            wybiera się tam na wypoczynek to jest to a jeżeli szuka atrakcji turystycznych
            to nie ten kierunek.Jeden lubi klimat taki drugi inny i nie można pisać ,że coś
            jest be jeżeli to coś porównuje się do czegoś co nie jest porównywalne.
            Jeżeli piszemy o czymś to najpierw zastanowić się trzeba nadt co się pisze
            bo takie stwierdzena odnośnie Bibione to bzdury nie mające pokrycia
            z rzeczywistością i celem wyjazdów.
            Jeżeli potrzebuję wody, plaży,wypoczynku a przy okazji spojrzenia okiem na
            Wenecję jadę do Bibione jeżeli jestem brdziej nastawiony na ciekawsze miejsca
            pod względem widoków,turystyki jadę nad jeziora Garda lub całkowicie aby spotkać
            się z naturą na Sycylię - tam mogę jechać na wyspy Liapari,Volcano i zachwycać
            się ich egzotycznymi krajobrazami.
            A to,że jakaś paniusia lub znudzony pan pisze - byłam w Bibione i nie wiem po
            co - to absolutne ośmieszenie siebie i jeszcze raz stwierdzenie jeśli gdzieś
            jedziesz to najpierw pomyśl po co i dlaczego a nie pisz po powrocie bzdur.
            • radioaktywny Re: Przyznam się Wam do czegoś .. ;) 29.09.06, 16:04
              > A to,że jakaś paniusia lub znudzony pan pisze - byłam w Bibione i nie wiem po
              > co - to absolutne ośmieszenie siebie i jeszcze raz stwierdzenie jeśli gdzieś
              > jedziesz to najpierw pomyśl po co i dlaczego a nie pisz po powrocie bzdur.

To co piszesz jest agresywne i niegrzeczne. Po to jest forum, aby prezentować
              swoje zdanie. Jeśli się z nimi nie zgadzasz napisz swoje, ale w sposób mniej
              arogancki.
              • Gość: zbynek Re: Przyznam się Wam do czegoś .. ;) IP: *.plock.mm.pl 30.09.06, 11:49
                co tu jest niegrzecznego - jeżeli ktoś pisze byłem , nie wiem po co i mi się
                nie podobało to normalną rzeczą jest odpowiedż zastanów się najpierw przed
                podjęciem decyzji a nie po czasie.
                Masz rację, po to jest forum aby prezentować swoje zdanie tylko to zdanie musi
                się na czymś opierać a nie na jakiś lakonicznych stwierdzeniach.
                Chyba zgodzisz się,żę Bibione można porównywać z innymi kompleksami/kurortami/
                wypoczynkowymi a nie z miejscami turystycznie atrakcyjnymi - gdzie np.nie ma
                żadnego hotelu.
                • zula25 Re: Przyznam się Wam do czegoś .. ;) 30.09.06, 12:39
                  żeby przenieść dyskusję na inny poziom, będę się upierała, że Bibione to jednak
                  też Włochy, to pierwsze
                  drugie to: co znaczy prawdziwa Italia, Italia jest taka jaka jest jak mi
                  podpowiadano w innym wątku odnośnie śmieci i trzeba aceptować taką jaka jest,
                  łącznie z "betonowym" Bibione
                  reasumując: zbynek ma rację a marghe jej nie ma
                  • kragmel1 Re: Przyznam się Wam do czegoś .. ;) 30.09.06, 13:16
                    A ty zula masz monopol na to kto ma rację a kto jej nie ma. Co za bufonada!
                    • radioaktywny Re: Przyznam się Wam do czegoś .. ;) 30.09.06, 14:57
                      radioaktywny napisał:
                      Tiaa, byłem tam jakiś czas temu przez moment, przejazdem, aby się wykapać. Taka
                      ilośc hoteli działa na mnie przygnebiająco.

Zbynek napisał:
                      A to,że jakaś paniusia lub znudzony pan pisze - byłam w Bibione i nie wiem po
                      co - to absolutne ośmieszenie siebie i jeszcze raz stwierdzenie jeśli gdzieś
                      jedziesz to najpierw pomyśl po co i dlaczego a nie pisz po powrocie bzdur

Zbynek napisał:
                      co tu jest niegrzecznego - jeżeli ktoś pisze byłem , nie wiem po co i mi się
                      nie podobało to normalną rzeczą jest odpowiedż zastanów się najpierw przed
                      podjęciem decyzji a nie po czasie.

Zula25 napisała:
                      reasumując: zbynek ma rację a marghe jej nie ma.

Odpowiadam Zbynkowi i Zuli: - dokładnie wiem po co tam pojechałem - wykapać się
                      pojechałem ,jechałem z południa do Triestu, i chciałem chwilę odpocząć. Wszedłem
                      w posiadanie subiektywnych wrażeń z pobytu Bibione, z którymi podzieliłem się
                      korzystając z zamieszczonego wątku.
                      Pytam więć:
                      gdzie się ośmieszyłem?
                      nad czym mam myśleć?
                      nad jaką decyzją mam się zastanawiać?
                      w którym miejscu Zbynek ma rację?
                      właściwie o co chodzi w tej całej agresji?
                      • Gość: zbynek Re: do radioaktywnego IP: *.plock.mm.pl 30.09.06, 18:36
                        moje ogólne wypowiedzi dotyczą treśći zawartej w poście otwierajcym - czyli
                        marghe_72.
                        Odczucia twoje i twój post to normalna wypowiedż.
                        Nie wiem dlaczego uważsz ,że to jest skierowane do ciebie - jeżeli Zula25 napisała:
                        > reasumując: zbynek ma rację a marghe jej nie ma.Wszystko jasne i czytelne
                        nie ma nic o radioaktywnym.
                        A odczucia mogą być rózne, ja też nie przepadam za tymi hotelami i jeżeli już tam
                        byłem lub będę to tylko w aprtamentach willowych.
                        W naszych wypowiedziach nie widzę żadnej agresji tylko pewne spojrzenie na
                        rzeczywistość i punkty odniesienia - jedni jeżdżą na wczasy do Karwi a drudzy do
                        Sopotu i nie można pisać, że to jest be a tamto ok. tylko ,że to są miejscowości
                        o innym charakterze wypoczynku - i to wszystko odnosi się do postu rozpoczynającego.
                        A ostatni twój post bardzo mnie rozśmiszył
                        Pytam więć:
                        > gdzie się ośmieszyłem?
                        > nad czym mam myśleć?
                        > nad jaką decyzją mam się zastanawiać?

• marghe_72 Re: Przyznam się Wam do czegoś .. ;) 04.10.06, 14:15
              Gość portalu: zbynek napisał(a):

> każdy ma swój gust ale pisanie tak o Bibione to bzdury.

Zabrakło logiki w tym zdaniu, nie sądzisz? :)
              Skoro kazdy ma swój gust to i ja go mam.. i dla mnie Bibione jest własnie takie
              jak napisałam wyżej.

I jeszcze ważną rzeczą
              > jest po co tam się jedzie.

Zgadza się.

Biboone jest kurortem wypoczynkowym a nie atrakcją
              > turystyczną i tak należy to odbierać.

Kurortem? Oj raczej nie kurortem.
              Leżace nieopodal Caorle mogłoby być nazwane od biedy "kurortem"

Plaża jest OK.

Toż włąsnie to napisałam. Plaża jak najbardziej ok.

- w poblyżu Wenecja,Triest i
              > tp.

I wiele innych atrakcji . O czym niejednokrotnie wspominałam w innych postach
              dtt. Bibione

> Z tymi betonami to duża przesada - nikt nie zmusza nas do korzystania z nich -
              > jest duża ilość apartamentów do wynajęcia w prywatnych willach z ogrodem - z
              da
              > la
              > od zgiełku i tłumów.

Mimo wszystko beton dominuje. całe centrum jest betonowe i nieciekawe. Wyjscie
              na spacer nie jest przyjemnością.

A ulice nie są tylko dwie a dwadzieścia dwie.Jeżeli ktoś
              > wybiera się tam na wypoczynek to jest to a jeżeli szuka atrakcji turystycznych
              > to nie ten kierunek.Jeden lubi klimat taki drugi inny i nie można pisać ,że
              coś
              > jest be jeżeli to coś porównuje się do czegoś co nie jest porównywalne.

A dlaczego miałabym nie pisac,ze coś jest be skoro moim zdaniem jest be ?
              A porównywac jest z czym. Z innymi miejscowościami nadmorskimi..a takich we
              Włoszech bez liku. Jedne b. podobne do Bibione (takie Jesolo na przykłąd) inne
              nie (a chociazby Sorrento, ale przykłady mozna mnożyć)

> Jeżeli piszemy o czymś to najpierw zastanowić się trzeba nadt co się pisze
              > bo takie stwierdzena odnośnie Bibione to bzdury nie mające
              pokrycia
              > z rzeczywistością i celem wyjazdów.

Z palca sobie nie wyssałam :)JA To widze tak - architektoniczny koszmar,
              okropne sklepy, dzikie tłumy turystów buszujących po ww. sklepach, nieciekawe
              restauracje itp . Dobra baza wypadowa, ale w okolicy są ciekawsze miejsca.
              Poza tym o Bibione pisałam nie raz i nie dwa.. poszukaj sobie watków.

> Jeżeli potrzebuję wody, plaży,wypoczynku a przy okazji spojrzenia okiem na
              > Wenecję jadę do Bibione

to ja bym już wolała Chioggię - do {Padwy blizej, do Werony... i ciszej,
              spokojniej

jeżeli jestem brdziej nastawiony na ciekawsze miejsca
              > pod względem widoków,turystyki jadę nad jeziora Garda lub całkowicie aby
              spotka
              > ć
              > się z naturą na Sycylię - tam mogę jechać na wyspy Liapari,Volcano i
              zachwycać
              > się ich egzotycznymi krajobrazami.

ja bym takich miejscy wymieniła więcej. Poza tym są miejscowości gdzie owe
              atrakcje da sie połączyć.

> A to,że jakaś paniusia lub znudzony pan pisze - byłam w Bibione i nie wiem po
              > co - to absolutne ośmieszenie siebie i jeszcze raz stwierdzenie jeśli gdzieś
              > jedziesz to najpierw pomyśl po co i dlaczego a nie pisz po powrocie bzdur.

No comment..

Może jeszcze słowo wyjaśnienia. Dlaczego wybraliśmy Bibione . Kolejnośc
              przypadkowa
              a. chcilismy mu dać szansę:). Chciałam zweryfikować swoje wrażenia sprzed lat..
              b. Tym razem nie nie chcieliśmy pokonywać ikx tys kilometrów. Bibione jednak
              jest najbliżej (w Caorle i Chioggi niestety nie znaleźlismy ciekawego lokum)
              c. Mieliśmy ochotę poleżeć. I do tego Bibione sie nadaje. Nie nadaje sie do
              wielu innych rzecz .. m.innymi spacerowania i robienia zakupów :)
              d. jako ,że przed Bibione byliśmy nad Gardą .. nie chciało nam sie pokonywac
              setek kilonmetrów w poszukiwaniu innych atrakcji
              itp
              • bah77 Re: Przyznam się Wam do czegoś .. ;) 04.10.06, 16:30
                Oj, Marghe!

Masz rację.
                Sama jesteś sobie winna. ;-)
                Tylko czemu piszesz o dodatkowych tysiącach kilometrów, skoro do takich Włoch,
                jakie Ty chyba byś potem wspominała z przyjemnością, miałaś tylko ok. 100 km i
                to autostradą:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=206&w=20695401&a=20736171

Pozdrawiam

bah77

P.S.: Czasem daję szansę zupie pomidorowej.
                I ciągle mi nie smakuje...
                Ale dobrowolnie poświęcić tydzień urlopu?
                • Gość: marghe_72 Re: Przyznam się Wam do czegoś .. ;) IP: *.acn.waw.pl 04.10.06, 17:02
                  wiem, Bahu, wiem ,że to moja "wina"
                  Szukaliśmy ciekawych miejsc (ośrodków / hoteli) w tych okolicach, niestety nie
                  udało się. Za późno zaczęliśmy szukać.
                  Jak na złośc ;-) znaleźliśmy coś własnie w Bibione.
                  Teraz przynajmniej wiem, że to co myslę o Bibione pokrywa sie z tym co o tej
                  miejscowości myslałam iks lat temu :D

Zula, upieram się przy swoim zdaniu,ze Bibione nie są prawdziwymi Włochami. Są
                  Włochami.. ale na szczęscie reprezentują tę gorszą, mniejszą ich część (do
                  Bibione dorzucam chociazby wymienione już wcześniej Jesolo, Rimini, Riccione
                  itp).
                  Prawdziwe Włochy wyglądają inaczej. Mogę godzinami o tym rozprawiac, podawać
                  przykłady, ale nie o to prz\eciez tutaj chodzi..
                  • Gość: zbynek Re: Przyznam się Wam do czegoś do marghe_72 IP: *.c153.petrotel.pl 05.10.06, 10:19
                    nie można dyskutować w ten sposób.Jak sama piszesz takich miejsc jest więcej.
                    Więc Bibione to prawdziwe Włochy.Można dyskutować nad stylem miejsca , jego
                    przeznaczeniem.Tobie się to miejsce nie podoba - a innni mają odmienne zdanie.
                    Nie można pisać ,ze to jest jakaś gorsza część kraju.Można napisać ,żę to jest
                    część o takim a takim charakterze a nie gorsza.Pomyśl osobie - jeżeli ktoś by
                    stwierdził ze ty mieszkasz w gorszej części Polski.Nie ma gorszej części Polski-
                    są miejsca o różnym charakterze i różnej specyfice.
                    A, ze ty nie lubisz pewnych miejsc , to nie możesz pisać ,że są gorsze .
                    Możesz napisać,że tam ci się nie podoba i dlaczego.
                    Bo gorsze to znaczy jakie.Bo jak pisałem jeden lubi morze ,drugi góry, jeden
                    chce mieszkać w domku z ogródkiem a drugi w bloku - co jest lepsze a co gorsze -
                    rzecz gustu.I o to chodzi, że prawdziwe Włochy to całe Włochy z Bibione,
                    Rzymem, Wwnecją itp. a nie jakaś ich część ulubiona przez ciebie.

• marghe_72 Re: Przyznam się Wam do czegoś do marghe_72 10.10.06, 10:58
                      wszystko co piszemy jest subiektywne.
                      Nieprawdaż?
                      Czy do kazdjej wypowiedzi mam dodawać "moim zdaniem"? Przecież to oczywiste.
                      • bah77 Re: Przyznam się Wam do czegoś do marghe_72... 10.10.06, 19:47
                        > wszystko co piszemy jest subiektywne.

Nie, jeśli piszemy o faktach.

> Czy do kazdjej wypowiedzi mam dodawać "moim zdaniem"?

Moim zdaniem, tak, jeśli piszesz o swoich wrażeniach.

Pozdrawiam :)

bah77

• aseretka Re: Przyznam się Wam do czegoś do marghe_72... 11.10.06, 06:58
                          Nawet jeśli piszemy o faktach, to zawsze pod kątem subiektywnych odczuć,
                          chociażbyśmy się nie wiem jak starali być obiektywni. Fakt zaistniał, np.
                          wypadek drogowy, ale kazdy z uczestników i widzów będzie go interpretował
                          inaczej.
                          • bah77 Re: Przyznam się Wam do czegoś do marghe_72... 11.10.06, 07:51
                            > Nawet jeśli piszemy o faktach, to zawsze pod kątem subiektywnych odczuć...

Zawsze?
                            Gdyby Marghe napisała np. tylko "spędziłam tydzień w Bibione" to byłby to
                            obiektywny fakt, który zaistniał.

Dopiero kiedy opisała swoje wrażenia i subiektywne odczucia: "paskudztwo nie
                            miasto", nie dodając "moim zdaniem", to świadomie lub nie- wywołała dyskusję o
                            gustach, czyli przeważnie do niczego nie prowadzącą.
                            Bo przecież nawet "każda potwora znajdzie swojego amatora" i obrońcę...

bah77
                    • Gość: wal Re: Przyznam się Wam do czegoś do marghe_72 IP: *.icpnet.pl 10.10.06, 21:28
                      są miejsca o różnym charakterze i różnej specyfice.
                      > A, ze ty nie lubisz pewnych miejsc , to nie możesz pisać ,że są gorsze .
                      Masz rację.
                      Ale Bibione to nie są prawdziwe Włochy, są to Włochy tak "zrobione" by
                      zaspakajały gusty takich turystów jak Ty.
                      • Gość: zbynek Re: Przyznam się Wam do czegoś do wal IP: *.c153.petrotel.pl 10.10.06, 22:19
                        ja nie gustuje w Rimini ,Bibione, Catolica, Riccione i jeszcze kilku innych ale
                        odnoszę się obiektywnie i przekazuje prawdziwe spostrzeżenia.Nie są tak zrobione
                        ale są przygotowane na turystów którym ten klimat odpowiada i nie możesz
                        zaprzeczyć że jest tam natłok turystów a szczególnie w sierpniu nawet samych
                        włochów.Tak jak nie można pisać,że Sopot to nie Polska a Karwia ta tak lub
                        odwrotnie.
                        I trzeba zrozumieć ,że są rózne specyfiki i charakery miejsc w jednym kraju
                        i wszystko jest tym krajem a kto tego nie rozumie to albo jest niedouczony
                        albo wielkim ignorantem myślącym tylko swoim tokiem myślenia.
                        • Gość: wal Re: Przyznam się Wam do czegoś do wal IP: *.icpnet.pl 10.10.06, 22:33
                          :)))
                          • marghe_72 Re: Przyznam się Wam do czegoś do wal 11.10.06, 12:36
                            sopotu bym do Bibione jednak nie porównywała
                            Sopot ma duszę
                            Bibione nie

moim zdaniem :DDD
                            • zula25 Re: Przyznam się Wam do czegoś do wal 11.10.06, 17:17
                              Bibione jest tak zrobione, he,he,he
                              Voltera i inne też są tak zrobione !!!
                              gdyby Etruskowie mieli taki pogląd jaki mają ich współcześni potomkowie na tej
                              ziemi, pewnie też by tak budowali
                              marghe, nie istnieje podział na prawdzwą i nieprawdziwą, Italia jest jedna,
                              więc piękna i brzydka, pociągająca i szokująca
                              wyobraźmy sobie urlop wypoczynkowy, więc plaże, baseny itd. w takiej już
                              wymienionej Volterze, pewnie Etruskowie poprzewracyli by się w grobach a
                              właśnie Italia, dla olbrzymiej rzeszy turystów łączy się przede wszystkim ze
                              słońcem, wodą i plażą niezależnie od twoich upodobań a ta, zwana przez ciebie
                              prawdziwa Italia jest dla nich tylko i wyłącznie dodatkiem między aktem
                              pierwszym i drugim
                              tylko nie mów, że tacy ludzie są płyccy, ludzie mają różne upodobania
                              czy każdy musi lubieć Operę ?

BIBIONE to też Italia - ta prawdziwa, ta nowoczesna

• Gość: wal Re: Przyznam się Wam do czegoś do wal IP: *.icpnet.pl 11.10.06, 17:50
                                > BIBIONE to też Italia - ta prawdziwa, ta nowoczesna <
                                Masz rację jest specjalnie tak ZROBIONA dla "turystów"...
                                I nie ma nic wspólnego z TĄ Italią.
                                • zula25 Re: Przyznam się Wam do czegoś do wal 11.10.06, 20:00
                                  wal 10.10.06, 21:28 + odpowiedz

> zaspakajały gusty takich turystów jak Ty.

Boże, jakie to błazeńskie stwierdzenie

• ortodox Re: Przyznam się Wam do czegoś do wal 12.10.06, 02:32
                                    Błazeńska, to jest Wasza dyskusja nad wrażeniami marghe_72 z Bibiome.
                                    Jakoś nikt Was nie może zrozumieć, że takie właśnie odniosła wrażenia - tak
                                    subiektywne, a jakie miała odnieść? Gdyby napisała, że było cudownie, że to
                                    prawdziwe Włochy, że już zawsze chce tam jeździć, to byłoby ok?
                                    To może byłyby obiektywne wrażenia, o których może już pisać?
                                    pozdrawiam

• zula25 Re: Przyznam się Wam do czegoś do wal 12.10.06, 08:28
                                      ortodox, podniecasz się nie we właściwym miejscu
                                      nikt nie ma pretensji do marghe, że się jej Bibione nie podoba, mnie też nie
                                      ale tu chodzi o te "prawdziwe"
                                      Włochy są takie jakie są, łącznie z Bibione i z Rzymem i gadanie, że to
                                      prawdziwe a to fałszywe jest zwykłym błazeństwem, zwykłą bezładną paplaniną,

to właśnie mnie, kiedy pisałam o włoskim brudzie, proponawaliście przyjmować
                                      Włochy takie jakie są, na brud nie patrzeć a oglądać tylko to co się świeci,
                                      ja mimo mojej krytyki, nie pisałam o prawadziwych czy nieprawdziwych Włochach,
                                      pisałam o tym co mi się nie podoba we Wloszech, to drobna różnica
                                      załapujesz ?
    • marghe_72 Re: Przyznam się Wam do czegoś .. ;) 12.10.06, 11:36
      Czy będzie lepiej jak napiszę, że moim zdaniem Bibione, Jesolo i pare innych
      miejscowości tego typu nie są prawdziwymi Włochami?
      • zula25 Re: Przyznam się Wam do czegoś .. ;) 12.10.06, 12:07
        nie, nie będzie lepiej
        nie używaj "prawdziwe" a będzie dobrze
        są ludzie, którzy nie lubią Wenecji w przeciwieństwie do mnie, bo ja ją
        uwielbiam
        czyż dla nich Wenecja jest też "nieprawdziwymi Włochami" bo jej nie lubią, bo
        im się nie podoba, bo jak twierdzą jest brudno, bo śmierdzi, bo sczczury i
        wogóle bo to lub owo ?
        pod hasłem Bibione, może być w encyklopedii zapisane:
        Bibione to nowoczesny, budowany w drugiej połowie XX wieku, a więc w 2000 lat
        po twoich Wloszech, ośrodek turystycznego wyciskania pieniędzy, właśnie przez
        potomków "rzymskich Włochów" dla między innymi dziesiątek urlopowiczów z
        twojego kraju i spełniający współczesne wymogi takowego turysty, ma tyle
        wspólnego z państwem etrusko-rzymskim co Włoch z Rzymianinem ale przypadkowo
        leżące na tym samym terytorium, zjednoczonym pod koniec XIX wieku w państwo,
        które dziś znane jest pod nazwą Włochy, przypisując sobie zupełnie
        bezpodstawnie dziedzictwo po cesarstwie rzymskim
        no i jak ci się podoba taka definicja

• marghe_72 Re: Przyznam się Wam do czegoś .. ;) 12.10.06, 12:39
          Wybacz, ale będę używać, bo tak a nie inaczej myślę.
          ps. Wenecji nie lubię..
          • funghettino Re: Przyznam się Wam do czegoś .. ;) 12.10.06, 12:47
            ja tez nie :)
            a bibione i cala reszta to wlochy turystyczno i z cala pewnoscia nie mozna
            powiedziec ze odzwierciedlaja typowe wloskie miasteczko i ze mozna tam zobaczyc
            jak naprawde zyje sie we wloszech i jacy sa wlosi. w tym sensie nie sa to
            "prawdziwe" wlochy...
        • Gość: ja Re: Przyznam się Wam do czegoś .. ;) IP: 217.153.60.* 12.10.06, 12:46
          od jakiegos czasu zwrocilam uwage na posty niejakiej zuli25, niezla z Ciebie
          madrala, czyzbyc rozumków kilka pozjadała?
          • preuser Re: Przyznam się Wam do czegoś .. ;) 12.10.06, 19:17
            chcesz powiedziec, ze zeby tu byc trzeba klaskac ?

pytam, zeby miec jasnosc w mozgu zanim cos napisze
            • Gość: turystka Re: Przyznam się Wam do czegoś .. ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 21:53
              czytam to wszystko . BIBLIONE tym się podoba a tamtym nie .Ja byłam tam kilka
              razy i pojadę jeszcze .Ta plaża i ciepełko .
              • Gość: wal Re: Przyznam się Wam do czegoś .. ;) IP: *.icpnet.pl 12.10.06, 22:04
                >Ja byłam tam kilka
                > razy i pojadę jeszcze .Ta plaża i ciepełko .

Nie korci Cię by kiedyś pojechać w inne miejsce, ciągle to samo to chyba nudne.
                Byłaś np. w Smołdzine - tam są plaże, 0 (zero)ludzi - to jest to.
    • Gość: ja Re: Przyznam się Wam do czegoś .. ;) IP: 217.153.60.* 13.10.06, 08:33
      chce powiedziec ze bedac tu nie trzeba miec najlepiej wyrobionego zdania na
      kazdy zadany temat....
      • Gość: zbynek Re: Przyznam się Wam do czegoś .. ;) IP: *.c157.petrotel.pl 19.10.06, 12:38
        !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka