Dodaj do ulubionych

lotnisko ciampino - termini

IP: *.15-87-r.retail.telecomitalia.it 11.11.06, 14:34
Jak dojechac z lotniska ciampino na dworzec kolejowy Termini? wiem,z e sa
autobusy, ktore jada ok. 40 min ale bardziej interesuje mnie polaczenie
kolejowe, ktore jest z pewnoscia szybsze.
Obserwuj wątek
    • Gość: flora Re: lotnisko ciampino - termini IP: *.os1.kn.pl 11.11.06, 17:50
      Można dojechać metrem - linia A, ale najpierw trzeba dotrzeć do stacji Anagnina
      autobusem.
    • Gość: ilecka. Re: lotnisko ciampino - termini IP: *.37-151.net24.it 11.11.06, 18:39
      Autobusem COTRAL dojezdzasz do dworca w Ciampino (doslownie kilka minut) a
      potem to juz wsiadasz w pociag w kierunku Rzym Termini. Rzeczywiscie tak jest
      wygodniej niz autobusem+metrem.
      • Gość: Rafał Re: lotnisko ciampino - termini IP: *.gprspla.plusgsm.pl 14.11.06, 02:43
        a w nocy się tak da? bo mój Ryanair ląduje na Ciampino o północy dosłownie za
        tydzień i nie wiem czy sie do tej kolejki dostane o tak póxniej porze,

pozdrawiam
      • daisy123 Re: lotnisko ciampino - termini 18.11.06, 11:21
        ilecka: czy czasowo dojazd Autobusem COTRAL do dworca w Ciampino+ pociag na
        Dworzec Termini jest dluzszy niz 40 min? Tez mnie czeka podroz (z dzieckiem) i
        nie wiem czy warto pchac sie z przesiadkami, czy mimo wszystko czasowo wyjdzie
        na to samo, bo przeciez jesli mam kupowac bilety na dworcu Ciampino to kilka
        minut zejdzie na zakup takowych, liczac sie tez z mozliwoscia oczekiwania na
        pociag, ktory mnie zawiezie na Termini to byc moze wyjdzie tego wiecej niz
        podroz bezposrednio autobusem.
        Za autobusem w moim pryzpadku przemawia i to, ze TERRAVISION oferuje w pakecie
        i wycieczke autobusowa po Rzymie za dodadkowa oplata 10 euro od osoby, podczas
        gdy najtansza przeze mnie znaleziona wycieczka kosztuje 33 euro.
        Czy ktos z Was odbyl taka wycieczke???
        • ilecka Re: lotnisko ciampino - termini 18.11.06, 11:56
          Wydaje mi sie ze przy dobrym rozkladzie autobusu+pociagu zmiescisz sie
          swobodnie w 40 min. Tutaj masz rozklad jazdy autobusu, mozesz zobaczyc czy
          bedziesz miala od razu polaczenie i czy sie oplaca czekac:
          www.cotralspa.it/colleg_anagnina.asp
          pociagi:
          www.trenitalia.it
          Co do terravision - nie wiem, nie korzystalam :)
          • daisy123 Re: lotnisko ciampino - termini 19.11.06, 14:37
            Dzieki.
            Cenowo z pewnoscia oplaca sie autobus+metro. Mnie kusi objazdowka po Rzymie za
            dodaktowa oplata, ale.. no wlasnie jest to ale: nie mozna przez internet nabyc
            biletow i boje sie,ze moze sie okazac, ze wycieczki sa organizowane w sezonie
            wiosna-lato. Napislam do terravision, ale jak na razie nie dostalam zadnej
            odpowiedzi.
      • Gość: bachna Re: lotnisko ciampino - termini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.13, 22:52
        Potrzebuję dotrzeć z Ciampino do Termini -tani- dzięki
        • kubub1 Re: lotnisko ciampino - termini 25.05.15, 18:08
          Tutaj macie poradnik jak dojechać z lotniska Ciampino do centrum Rzymu
          www.sknerusy.pl/poradnik-jak-dojechac-z-lotniska-ciampino-do-centrum-rzymu/
    • marghe_72 Re: lotnisko ciampino - termini 29.05.15, 12:21
      Wydostanie sie z Ciampino nocą może być problemem.
      Sprawdźcie dokładnie rozkłady jazdy autobusów
    • kasmonowa Re: lotnisko ciampino - termini 21.07.15, 22:07
      Chciałbym zapytać czy po wylądowaniu samolotu o 22:35 Ryanair na lotnisku Ciampino nie ma problemu aby dostać się do autobusu TERRAVISION mając wcześniej wykupiony bilet ? Godzina odjazdu autobusu 23:40 dlatego zastanawiam się czy zdążę na autobus ? Będę wdzięczny za informację
      • Gość: r@f@l Re: lotnisko ciampino - termini IP: *.ennet.pl 24.07.15, 02:06
        Leciałem w sobotę (18.07) Ryanairem 22.35 i zdążyłem na autobus terravision, ale dlatego, że samolot wylądował jakiś kwadrans przed czasem. Gdyby nie to, byłoby ciężko.
        • kasmonowa Re: lotnisko ciampino - termini 24.07.15, 10:48
          Czy nie było problemów z miejscami w autobusie ? Może są forum osoby które korzystały z innych firm np. Cotral ? Autobusem podmiejskim do stacji metra Anagnina to chyba nie będzie możliwości ze względu na późną porę ? Czytałem że metro w sobotę jeździ do godziny 1:30
          Będę wdzięczny za informacje.
          • Gość: r@f@l Re: lotnisko ciampino - termini IP: *.ennet.pl 24.07.15, 16:57
            Miejsca w autobusie były, bilet kupiłem przy autobusie. Natomiast metro w sobotę około 23.30 ze stacji przy dworcu Tremini już nie jeździło. Po jakimś czasie zorientowałem się, że jeżdżą autobusy zastępcze - w moim przypadku był to autobus MB1. Polecam bloga "Zagubieni w Rzymie" - jest tam sporo przydatnych informacji - również na temat transportu z lotniska.
        • Gość: gaba Re: lotnisko ciampino - termini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.16, 14:21
          leciałam w październiku, lot opóźniony 3 godziny, lądowanie ok 1 w nocy, autobus czekał
          • prawopasazera.pl Re: lotnisko ciampino - termini 30.11.16, 12:34
            Jeśli chce Pani dochodzić odszkodowania za opóźniony lot, proszę o kontakt podany na stronie www.prawopasazera.pl w formie mailowej lub telefonicznej. Chętnie pomożemy w uzyskaniu należnego odszkodowania.
    • monikaolb Re: lotnisko ciampino - termini 30.07.15, 18:34
      Sa 3 Mozliwosci :

1) Taxi okolo 30 Euro. i okolo 30min.
      2) Autobus Express z przed Lotniska do Termini Koszt 6Euro w jedna strone lub 4+4 Euro w obie strony. Dojazd okolo 45 min. www.terravision.eu (lub inna linia) .

3) Autobus zwykly Cotral bilet ok. 2,5E do Stacji Metra Anagnina i tutaj Metro "A" do Termini Bilet 1,5Euro. Dojazd ten jest najdluzszy ..

Pozdrawiam.Monika
      www.pokojewrzymie.ulotka.org
      • kasmonowa Re: lotnisko ciampino - termini 03.08.15, 23:55
        Czy Taxi około 30 Euro to kwota do zapłacenia z postoju taksówek w pobliżu lotniska ?
        Czy wybór białej Taxi gwarantuję wymienioną kwotę ?
    • needmoney Re: lotnisko ciampino - termini 03.08.15, 11:05
      Ląduje na ciampino w niedzielę o 22:40 jak się dostać do Termini ?
      Znalazłem takie linie jak SIT BUS, Terravision i Atral (kursuje w niedzielę ?) czy nie będzie problemów z miejscem ? Nocne linie autobusowe n1P te P z gwiazdką ale nigdzie nie mogę znaleźć co tak gwiazdka znaczy (zapewne w jakich okresach kursuje) gdzie kupić bilet ? ps. nie chcę rezerwować wcześniej bo z lotami różnie bywa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka