anita42 24.11.06, 06:34 Czy wyjazd do Rzymu pod koniec stycznia to dobry pomysł? Chodzi mi oczywiście o pogodę. Pozdrawiam wszystkich :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mala_mi80 Re: Rzym zimą 24.11.06, 07:37 i ja oczekuję wypowiedzi, ponieważ bilety już zarezerowane... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwonka Re: Rzym zimą IP: *.udn.pl 02.12.06, 19:23 Moim zdaniem to bardzo dobry pomysł. Byłam w Rzymie w styczniu kilka lat temu, temperatura była w granicach +15 stopni, oczywiście bez śniegu. Generalnie to dobry moment na wyjazd bo jest mniej turystów, lepiej się wypoczywa i łatwiej zwiedza. Odpowiedz Link Zgłoś
www.italia-italia.pl Re: Rzym zimą 06.12.06, 10:10 Zatem można przyjąć, ze pod koniec marca warunki pogodowe mogą być już całkiem przyzwoite? pozdrawiam ********************** www.italia-italia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
funghettino Re: Rzym zimą 06.12.06, 13:15 biorac pod uwage tegoroczny przebieg zimy (20 stopni w grudniu) tak :)a pod koniec marca to juz wiosna w pelni przeciez :) Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Rzym zimą 06.12.06, 15:47 Pojecia zima i lato sa dosc ogolnikowe. Tym bardziej jesien i wiosna. Dzisiaj wracalam do domu w T-shircie / z krotkimi rekawami /. Mieszkam troche na poludnie od Rzymu, ale tez nie na Sycylii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sts Re: Rzym zimą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 23:35 byłem w tym roku w Rzymie w ostatnim tygodniu marca. Jest ok. Po polskiemu to jak maj :). Odpowiedz Link Zgłoś
www.italia-italia.pl Re: Rzym zimą 07.12.06, 12:58 Dziękuję za odpowiedzi w kwestii marca i Rzymu. Zdaję sobie sprawę, ze reguł nie ma - w 2004 na początku maja byłem w Toskanii - w wyższych partiach padał grad, a temperatura oscylowała w okolicach 7-14 stopni, z przebłyskami do 25 stopni. Niemniej ogólnie można przyjąć, ze marzec jest dobry na zwiedzanie Rzymu. pozdrawiam ********************** www.italia-italia.pl Odpowiedz Link Zgłoś