Gość: Aśka IP: *.76.classcom.pl 16.01.07, 15:54 wybieram się w lipcu na sycylie samochodem, interesuje mnie, gdzie po drodze można zatrzymać sie na noclegi ( przewiduję 2). Lub może promem ale nie wiem skąd najkorzystniej, prosze o informacje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wal75 Re: na sycylię samochodem 16.01.07, 17:16 Nie napisałaś z jakiej miejscowości jedziesz. Ja wybierając się do Włoch jadę przez Niemcy (z Poznania) i zwykle zatrzymuje się po drodze nie tylko na ncleg, ale by coś zobaczyć. Na piereszy nocleg wybrałbym okolice Bolzano, a na drugi okolice Neapolu. Jedąc na Sycylię 4 lata temu planowałem 2- dniowy postój w Sorrento, ale tak się nam tam spodobało, że pozostaliśmy do końca urlopu:) Autostrady we Włoszech są bardzo dobrej jakości www.autostrade.it , ale prom warto przeanalizować np. z Genui, lub Livorno www.aferry.to/ . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: na sycylię samochodem IP: *.76.classcom.pl 16.01.07, 17:19 Wyjeżdżam z krakowa i jadę do naxos koło catani. Promy jak sprawdzałam są drogie, ale dobry noclrg po drodze proszę o informacje Odpowiedz Link Zgłoś
wal75 Re: na sycylię samochodem 16.01.07, 18:01 Z Krakowa - przez Słowację i Austrię. W myśl zasady: nocleg + zwiedznie na pierwszy postój okolice Wenecji. Nie podam niestety konkretnych namiarów noclegów, sam podróżuję camperem. Odpowiedz Link Zgłoś