Dodaj do ulubionych

Tani nocleg w Toskanii

31.03.07, 23:48
polecam wakacje w tym regionie:
www.webalice.it/lofini/polish.htm
Obserwuj wątek
    • ewa553 Re: Tani nocleg w Toskanii 01.04.07, 09:57
      znam Wasze okolice, mieszkaalam kiedys w Mntecatini Terme. Dobry punkt
      wyjsciowy, zeby jezdzic po calej Toscanie. Czego mi brak na Waszej stronce, to
      jest cennik. Taki dokladny, kiedy podane sa terminy+ceny.
      • seravalle Re: Tani nocleg w Toskanii 02.04.07, 13:46
        Nie umiescilam dokladnego cennika na stronie, bo inne ceny sa dla Polakow, inne
        dla Anglikow czy Niemcow... wiadomo, nie zarabiamy tyle samo.
        Mozna wiec negocjowac cene...:)
        www.webalice.it/lofini/polish.htm
        (strona jest jednak wciaz w budowie.. stad wiele bledow)
        • Gość: ewa553 Re: Tani nocleg w Toskanii IP: *.pools.arcor-ip.net 02.04.07, 19:24
          a to ci dopiero! Nigdy sie z tym nie spotkalam, zeby byly inne ceny dla roznych
          nacji..... Nie podoba mi sie to. Nie skorzystam.
          • wal75 Re: Tani nocleg w Toskanii 03.04.07, 17:10
            a to ci dopiero! Nigdy sie z tym nie spotkalam, zeby byly inne ceny dla roznych
            >
            > nacji..... Nie podoba mi sie to.

To prawie norma :) Kilka lat temu w Chorwacji sąsiedzi Niemcy zajmujący
            identyczny pokoj płacili coś ok. 10 DM/osob. więcej.
            Podobnie jest w innych państawach np. Norwegia. Oczywiście dotyczy cen w
            prywatnych kwaterach lub miejscach campingowych.
            • ewa553 Re: Tani nocleg w Toskanii 03.04.07, 18:15
              ja sie wiele, wiele lat temu, czyli za komuny spotkalam z czyms podobnym w
              Chorwacji. Bylismy w czworke, prz<yjechalismy do hotelu. Znajomi poprosili
              o pokoj z widokiem na morze i powiedziano im, ze jest tylko nad kuchnia, od
              tylu. Wiadomo bylo, ze jestesmy Polacy. Dopiero jak moj niemiecki maz wyjal
              odpowiedni paszport, znalazly sie piekne pokoje z widokiem na morze, bylo
              przepraszanie itd. To bylo obrzydliwe.
        • marques Re: Tani nocleg w Toskanii 02.04.07, 23:53
          wyslalam email na podany na stronie adres mailowy, prosze o pilna odpowiedz,
          dla mnie mozliwosc negocjacji ceny to super sprawa, myslimy o noclegu w roznych
          miejscach ale jesli ceny beda atrakcyjne a lokalizacja dogodnia do wypadow w
          rozne miejsca, to dlaczego nie zostac na dluzej?
          • ewa553 Re: Tani nocleg w Toskanii 03.04.07, 07:59
            hehe, ciekawe jaka cene ja bym wynegocjowala? Jestem z Niemiec, ale jezdze z
            dziecmi z Polski. Placilabym pol-na-pol?:)))) Ale serio: ja wole znac cene
            a nie chandryczyc sie o nia.
            • seravalle Re: Tani nocleg w Toskanii 03.04.07, 12:46
              Coz w tym zlego, ze mam dobre serace i przyjmuje dzieci z sierocincow z
              wychowawcami za darmo? Podrozowalam po calym swiecie i wielokrotnie
              doswiadczylam bezinteresownej pomocy od ludzi znacznie ubozszych ode mnie.
              Jezeli mam dom wolny, a jakas niezamozna Rodzina chcialaby zobaczyc Toskanie -
              zapewnie im dach nad glowa, po kosztach, bez zysku. Podroze bowiem nie tylko
              ksztalca, ale szlifuja charakter...
              A Pani Ewy juz nie przyjme, bo jak widac, do ubogich nie nalezy (chyba ze
              sercem)
              • Gość: ewa553 Re: Tani nocleg w Toskanii IP: *.pools.arcor-ip.net 03.04.07, 13:06
                przepraszam, ze lekko zasmiecam ten watek, ale zaczyna mnie rozmowa z Toba
                bawic. No wiec pytam grzecznie: po czym poznajesz w internecie, czy ktos jest
                ubogi czy nie? A moze w moim wypadku dzieci z Polski mi pomagaja finansowo?
                Nie uwierzysz, ale znam takie przypadki, choc sama oczywiscie do nich nie
                naleze.
                Co do Twojego cennika: osobiscie podobalaby mi sie lista cen z dodatkiem "mozna
                negocjowac". Zeby chociaz wiedziec, z jakiej ceny sie wychodzi.
                Dwa lata temu Polka sprzedajaca lodu w przejsciu pod dworcem we Florencji,
                dala nam liste cen: miala hotelik z mezem czy przyjacielem Wlochem, wlasnie w
                Montecatini Terme. Mila dziewczyna, prospekt w porzadku, cennik tez. I zadnych
                tam: a czy na pewno jestescie z Polski? Zaluje, ze prospekt ten gdzies
                zapodzialam:(((((
              • spojrzenie.kota.w.butach Re: Tani nocleg w Toskanii 03.04.07, 19:19
                a mnie pomysł wydaje się mądry i serdeczny, a poza wszystkim to Pani dom i ma
                Pani prawo dysponowac jak chce!
                serdecznie pozdrawiam, a jak uda mi się odłożyc parę złotych to skorzystam z
                przyjemnością!
                • jollka2 a cen jak nie ma, tak nie ma :/ 04.04.07, 11:37
                  Tak czytam tę dyskusje i po części każda z Pań ma swoją rację. Ale cen dla
                  Polakow sie nie dowiedziałam, a na to czekam najbardziej, bo szukam noclegu w
                  Toskanii jesienią. W grę wchodzi max 3 dni, bo zamierzamy robic "objazdówkę".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka