Dodaj do ulubionych

biura podróży

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 17:48
Wymiana poglądów wymianą poglądów, ale mi tu brakuje informacji o n a p r a w
d ę atrakcyjnych lastach, superlastach itp. Nie wierzę, żeby osoby
zabierające tu głos nie miały takich informacji. Czyli co, nie wolno, nie
wypada... Na foum "tanie latanie" jest to normalne. Tymczasem tutaj chwilami
poziom jakby Gothe z Muratowem gadali ale praktycznych podpowiedzi za grosz.
Np. chcę jechać do Puglii. Kiedy, za ile, z jakim biurem?
Obserwuj wątek
    • linn_linn Re: biura podróży 16.04.07, 19:08
      Moge sie mylic, ale mam wrazenie, ze tutaj wiekszosc stanowia tzw. turysci
      indywidualni.
      • Gość: OLA Re: biura podróży IP: *.lan.net.pl 16.04.07, 19:53
      • Gość: OLA Re: biura podróży IP: *.lan.net.pl 16.04.07, 19:58
        Mysle,ze mozesz miec pewnosc,a nie tylko wrazenie:)
        Przy okazji,skoro jestes na forum w tej chwili.Poradz-czy ma sens
        jednodniowy wypad z Rzymu do pobliskich Parkow Narodowych.Jesli tak,to gdzie
        jechac(pociagiem) i co obejrzec.Grupa 50-latkow,w typie raczej
        niesportowym.Bylabym niezmiernie wdzieczna za podpowiedz.
      • Gość: stefan Re: biura podróży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 22:56
        Ok, ja też mam takie wrażenie. Ale tym bardziej, od czasu do czasu jakiś
        przytomny właściciel lub pracownik BP mógłby te pogawędki ożywić. Komu
        przeszkodzi informacja typu: zapraszam mających wolny czas w najbliższą sobotę
        na tydzień na Sycylię samolotem za połowę ceny. A jak ktoś jest indywidualny to
        doleci i na miejscu już sobie poradzi. Czytam tu czasem o tym w jakich butach
        należy iść (albo nie iść) na Passo xxx, ale życzliwej podpowiedzi transportowej
        jeszcze nie widziałem. A samolot i dach to najczęściej 50% albo i więcej
        kosztów. I tyle...
        • Gość: OLA Zyczliwa podpowiedz:) IP: *.lan.net.pl 17.04.07, 00:43
          Nie wiem skad bedziesz ruszal w podroz.Centralwings od marca do pazdziernika
          lata z Gdanska do Rzymu.W lutym kupilam bilet na przelom wrzesnia i
          pazdziernika,zaplacilam 301zl za bilet powrotny.Noclegi w Domu Polskim
          9dnix60zl(15euro)=540zl.Pokoje dwuosobowe z umywalka.Mysle,ze sa to bardzo dobre
          ceny.We Wloszech w zaleznosci od zasobow finansowych mozna wydac dowolna
          sume.Mysle,ze zmieszcze sie w 500euro(noclegi+komunikacja+bilety
          wstepow+jedzonko).10dni za 2300zl.Jezeli wycieczki autokarowe srednio kosztuja
          1600 do 2000,a nie uwzgledniaja kosztow biletow wstepu,kieszonkowego,to mysle,ze
          samodzielna wyprawa kosztuje mniej.I nie marnujesz dwoch dni na dojazd i powrot
          i ogladasz co chcesz i w tempie dla siebie odpowiednim.
          • Gość: stefan Re: Zyczliwa podpowiedz:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 02:10
            Dzięki. I to jest ok. Czekam na następne podpowiedzi samolotowe. Autokar do
            Włoch raczej wykluczam... Kogo dziś stać na dwie lub trzy doby w tą i z
            powrotem... Szukam okazji ( nie znaczy: za darmo), żeby za te same pieniądze
            zobaczyć więcej i lepiej. Najbardziej interesuje mnie na dziś: Sycylia,
            Gargano, Puglia i Kalabria. I w takiej właśnie kolejności:)
            • magdam110 Re: Zyczliwa podpowiedz:) 17.04.07, 08:01
              Nie wiem czy nas stać na 2-3 dni podróży ale od 6 lat w ten sposób spędzamy
              wakacje we Włoszech. Wykupujemy apartamenty w Neckermannie i podrózujemy
              samochodem. W tym roku wyjeżdzamy własnie na Plw Gargano w okolice Vieste.
              Noclegi kosztują nas około 2800 zl. za 2 tygodnie dla 6 osob z dodatkowym
              ubezpieczeniem. Troche jedzenia wieziemy ze sobą resztę kupujemy na miejscu
              najczesciej w wiekszych sklepach. W ten sposób zwiedzilismy już Apulię,
              Kalabrię, Lacjum, Toskanię a także troszeczkę zahaczyliśmy o Sycylię ale tam
              jeszcze wrócimy.
              • mediterraneo1978 Re: Zyczliwa podpowiedz:) 17.04.07, 09:39
                Super, Stefan, że podjąłes taki wątek. Juz się doczekasz w kraju, w którym 90
                proc. chce jechać do tercetu egzotycznego - Egipt, Tunezja, Turcja. Zobacz mój
                wątek : Sycylia do 2500 zł. Nic konkretnego się nie dowiedzialem, jeszcze mi
                sie oberwało.
              • Gość: brus Re: Zyczliwa podpowiedz:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 11:38
                Ba, ja też tak kiedyś jeździłem, ale teraz jak mam góra tydzień wolnego to się
                tak nie da. Cztery dni podróży, siedem na miejscu - dla mnie proporcje nie do
                przyjęcia. Też liczę na życzliwe podpowiedzi. Najchętniej Sycylia w czerwcu:)
                • mediterraneo1978 Re: Zyczliwa podpowiedz:) 17.04.07, 11:53
                  Właśnie w czerwcu to moga byc dobre lasty. Ze ja nie mogę w czerwcu !

W czerwcu jest lepsza pogoda niż we wrzesniu. Sięgnąłem do mojej poczty i
                  skopiuję Ci newslettery. Newsletter tuitam z 12.05.2006 -

"Włochy/Kalabria/Capo Vaticano
                  Villaggio Stromboli***,
                  www.tuitam.pl/index.php?k=1&hotel_id=1545
                  2 posiłki
                  1 tydzień - 299 eu, 2 tygodnie - 523 eu
                  wyżywienie pełne
                  1 tydzień - 349 eu, 2 tygodnie - 629 eu.

Wyloty z Warszawy: 20 i 27.05. oraz 3.06.2006 r.

Cena jest KOMPLETNA i zawiera: wszystkie opłaty lotniskowe i dopłaty
                  paliwowe, przelot w obie strony, transfer z lotniska do hotelu i z
                  powrotem, zakwaterowanie, wyżywienie (zgodnie z opisem katalogowym),
                  podstawowe ubezpieczenie NW i KL oraz opiekę polskiego rezydenta"

Inny newsletter z TUI - tez 12.5.06 dostalem - Kalabria *** HB 1300 tydz.,
                  Sycylia *** BB 1900. Wyloty były 20.05.06.

Newsletter Itaki z dnia 27.05.2006

WŁOCHY - SYCYLIA
                  wylot z WARSZAWY 03.06.2006
                  wyżywienie 1 tydz./os. 2 tyg./os.
                  HOTEL ST. LUCIA E LE SABBIE *** 2 posiłki 1390 2350
                  HOTEL ZAGARELLA SEA PALACE *** 2 posiłki 1350 2290

Newsletter Itaki z 30.05.06 WŁOCHY - SYCYLIA
                  wylot z WARSZAWY 03.06.2006
                  wyżywienie 1 tydz./os. 2 tyg./os.
                  HOTEL ZAGARELLA SEA PALACE *** 2 posiłki 1190 1990
                  HOTEL FIESTA RESORT SICILIA **** 2 posiłki 1990 2990

Tak było rok temu :).
                  Na czerwiec lasty to dobry pomysl. Szukaj np. w TUI, Neckermann, Itace,
                  Rainbowtours.

• Gość: Ewelina Re: Zyczliwa podpowiedz:) IP: *.szwajcarska.pl 17.04.07, 12:38
                    O mediterraneo1978 teraz piszesz pod pseudonimem stefan? :) No mi akurat
                    nietrudno się zorientować, że stefan to ty bo masz tak specyficzny styl
                    pisania, że nie ukryjesz go pod stefanem heh... I z uporem maniaka będziesz tu
                    męczył wszystkich pewnie aż do tego nieszczęsnego sierpnia.
    • Gość: Ewelina Re: biura podróży IP: *.szwajcarska.pl 17.04.07, 12:39
      A co do superlastów stefanku vel mediterraneo1978 to nie na pewno nie
      znajdziesz ich w biurach podróży, tylko koczując na lotnisku bo to tam są
      prawdziwe oferty tego typu.
      • mediterraneo1978 Re: biura podróży 17.04.07, 12:45
        Nie pisze pod pseudonimem Stefan, nie obrażaj innych. Już Ci napisałem - nie
        wchodź mi w drogę, traktujmy siebie jak powietrze, ok ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka