Dodaj do ulubionych

Bibione- serwis plażowy.... i takie tam

23.05.07, 10:58
Na wstępie proszę aby „bywalcy” nie irytowali się moim może błahym pytaniem,
ale ja laik jestem kompletny i do wczoraj nie wiedziałam nawet co to jest
serwis plażowy :)

A ponieważ moje lokum nie będzie zawierało opłaty za ww. chciałam się
zorientować ile muszę doliczyć sobie do ceny pobytu za takowy. Pani w biurze
mi powiedziała, że wynajęcie parasola na dzień to ok. 7/10 EURO. A co z resztą?
Będzie nas 4 osoby, czyli, że za wynajęcie np. 3 leżaków (mała nie musi mieć
swojego) + parasola mam liczyć ile na dzień? Bo jak z 15 EURO to już mi się
robi dodatkowo jakieś 200 EURO więcej. To może lepiej szukać droższej kwatery,
ale już z serwisem?
Czy można kupić jakieś pakiety, tańsze np. 2-tygodniowe na sam „serwis
plażowy”? No i czy można tam się rozkładać z własnym kocykiem np., bo ponoć
nie wszędzie można.
W sumie w tym pobycie nie mam nic dodatkowo oprócz możności korzystania z
prądu i gazu (łaskawcy). Wszystko inne za dopłatą, ręczniki, pościel. No i nie
wiem czy nie przekombinowałam.
Jak ktoś ma jakieś sugestie za co mi każą jeszcze dopłacić (klimatyczne czy
cóś) to proszę pisać bo chcę skalkulować w miarę realnie budżet. Z góry
dziekuję za wszelkie pomocne informacje.
Obserwuj wątek
    • ennka Re: Bibione- serwis plażowy.... i takie tam 23.05.07, 11:50
      W Bibione nie byłam ,ale byłam w kilku innych miejscowosciach nad Adriatykiem i
      wszędzie wyglada to tak samo.
      "Stanowisko" na plaży obejmuje parasol i dwa leżaki lub łóżka albo jeden leżak
      i jedno łóżko.Koszt różny ,zależy od miejscowości i terminu , przeważnie 10-15
      euro za komplet.Jeśli wykupisz miejsce na dłuższy okres ,to z reguły jest
      taniej 2-3 euro.
      Kwatery rzadko maja swój serwis plażowy w cenie , ale watro takiej poszukać.
      Wszędzie jest kawałek plaży bezpłatnej,ale z reguły dalej od centrum
      miejscowości.
      Jeśli chodzi o pościel czy ręczniki , to nie musisz wypożyczać.Możesz przywieść
      swoje i wiekszość tak robi.
      Ceny serwisu plażowego można znaleźć na stronie miejscowości.
      Miłego pobytu,pozdrawiam .
    • Gość: zbynek Re: Bibione- serwis plażowy.... i takie tam IP: *.c247.petrotel.pl 23.05.07, 20:27
      ja za apartament czteroosobowy z serwisem plażowym,kuchnią w pełni wyposażoną,
      ręcznikami i bez żadnych dodatkowych opłat płaciłem w pierwszej połowie sierpnia
      za 1 tydzień 380euro.W serwis plżowy w chodzi zamontowany na plaży duży parasol
      + 2leżaki ze stałym numerem na cały czas pobytu.Można taki serwis wykupić
      na miejscu ok.37euro na tydzień.Wówczas gdy masz wyski numer w jakimś tam
      zestawie parasoli np.zielonych nie widzisz morza.
      Pomiędzy morzem a tymi zestawami serwisów plażowych jest otwarta przewstrszeń
      plażowa do 50metrów gdzie turyści/a w szczególności Włosi/ stawiają swoje
      parasole lub bez nich leżą na kocach lub matach.Myśmy mieli serwis plażowy -
      ale gdy mieliśmy ochotę przebywać blisko wody przenosiliśmy się tam ze swoimi
      gratami - nikt na to nie zwraca uwagi i nie jest to zabronione.
      A tak ogólnie to ten ich serwis plażowy jest dobrą sprawą - nie musisz nic
      dżwigać na plażę - parasol jest wielki/na stałe zamocowany/duże leżaki.
      Ogólnie plaża jest ekstra zagospodarowana - boisko do siatkówki,stoły do tenisa
      stołowego,przebieralnie,ubikacje,kawiarnie itp.
      • ennka Re: Bibione- serwis plażowy.... i takie tam 23.05.07, 22:43
        Zbynku, ze szczegółami nie dyskutuję , bo w różnych miejscach może to różnie
        wygladać ,ale co to cen za serwis to protestuję.
        W Catolice , dwa lata temu ,we wrześniu cena "zetawu " wynosiła 13 euro .
        Rok wcześniej ,w Gabbice Mare podobnie.
        Przy wykupieniu od razu np. 10 dni cena była o 2 euro niższa.
        Musiałeś dawno nie być nad Adriatykiem.
        Pozdrawiam.
        • Gość: zbynek Re: do ennka IP: *.c244.petrotel.pl 24.05.07, 19:37
          jeżeli zabiersz głos - to nauczyć się czytać co ktoś pisze.
          Ja podawałem cenę serwisu plażowego w sierpniu w Bibione/a nie na wybrzeżu
          włoskim/i ta cena tak się ksztyłtuje.
          Natomiast twoja informacja wprowadza formułowiczów w błąd./dobrze żę inni
          wyjaśnili istotę ceny/.
          Jeżeli coś się pisze to trzeba być tego pewnym - a nie jeszcze komuś zarzucać.
          A tak nawiasem to byłem i w Rimini-Riccione i Catolice - a pytanie było
          o Bibione.

• ennka Re: do ennka 24.05.07, 23:38
            Tu jest cennik z plaży w Bibione.
            Nie wiem czy tegoroczny ,czy z zeszłego roku.
            Ceny pewnie bedą podobne ,sądzę ,że nie niższe niż były.
            www.bibione.com/it/content/pag/Bibione-Spiaggia-Srl_23.aspx
            Podaję ,żeby rozwiać watpliwości.
        • linn_linn Re: Bibione- serwis plażowy.... i takie tam 25.05.07, 09:18
          Widac, ze nie znacie Wloch. Branie pod uwage cen sprzed 2 lat, a nawet sprzed
          roku, jest bez sensu.
    • kosa_kat Re: Bibione- serwis plażowy.... i takie tam 24.05.07, 10:35
      Znalazłem informacje w biurze z którym jedziemy że serwis plażowy w Bibione za
      tydzień kosztuje od 15 Euro poza sezonem, 30 Euro w czerwcu i wrześniu oraz 40
      euro lipiec i sierpień.
    • linn_linn Re: serwis plażowy 2007 24.05.07, 11:20
      Informacje swieze, z dziwiejszego programu rai3: serwis plazowy od 25 do 40
      euro / ten ostatni np. Fregene /. Cenniki nie zostaly jeszcze opublikowane, ale
      na to wyglada. Wzrost oplat od 2,4% / parasol / do 7-7,5% / abonament
      dzienny /.
    • daguniaaa Re: Bibione- serwis plażowy.... i takie tam 24.05.07, 11:51
      No to Zbynku miałeś bardzo tanią kwaterę. Ja przegrzebałam internet i najtańsze
      co znalazłam to ta rezydencja Castello, o którą wcześniej pytałam (z TUI) i
      płacimy 889 EURO za dwa tygodnie 4 osoby (2 dorosłych + dzieci 13 i 3 lata) od
      18.08 do 01.09.
      Może podasz namiar na swoją kwaterę – ja mam zapłacić za rezerwację do 29.05
      więc mogę się jeszcze rozmyślić :) . Szkoda mi ładować kasę w lokum, chcę
      czysto, schludnie z kuchnią ale nie musi być luksusów. Wolę więcej pieniędzy
      mieć na rozrywki – Aqua Park, Wenecja itp.
      Dzięki wszystkim za info odnośnie serwisu. Ja myślę, że zobaczymy na miejscu jak
      to wygląda. Bo jak mam być gdzieś w środku rzędów to rozumiem, że w koło ciasno,
      a mała musi mieć przestrzeń do kopania w piachu, więc najlepiej być gdzieś z
      przodu (o co pewnie trudno) albo na kocyku. No i będzie ciągle gonić do wody,
      jaka znam życie….. Dobrze, że można się rozkładać na kocu, bo już się bałam, że
      trzeba tylko na leżaku.
      No i czekam na wakcje.
      Mam nadzieję, że nic się nie wydarzy, bo rok temu zamiast lecieć na wesele do
      rodzinki do Stanów poszłyśmy do szpitala…. I trzeba było wyjazd odwoływać :(.
      Liczę, że będzie fajnie, bo opinie różne, albo skrajny zachwyt, albo całkowita
      negacja …
      • Gość: zbynek Re: Bibione- serwis plażowy.... i takie tam IP: *.c244.petrotel.pl 24.05.07, 19:21
        kwaterę rezerwowałem telefonicznie w jednej z agencji Bibione 7 dni przed
        wyjazdem - więcej informcji mogę podać na email .
    • Gość: aga Re: Bibione- serwis plażowy.... i takie tam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 11:56
      na stronie przynajmnie mojego hotelu jest podstrona o plaży z aktualnym
      cennikiem.
      A ceny w zależnosci od miejsca są inne.
      • ennka Re: Bibione- serwis plażowy.... i takie tam 25.05.07, 15:01
        Z tego wynika ,że ceny serwisu plażowego trzeba rozstrzygnąć na miejscu.
        Pozdrawiam i dobrej zabawy życzę.
    • Gość: Gosia Re: Bibione- serwis plażowy.... i takie tam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 19:41
      witam bylam w bibione 7 razy tam jest super;prosze sie nie martwci o serwis
      plazowy mozna wykupic na jeden tydzien lub na 2 tygodnie zgory w sklad zestawu
      wchodzi parasol lozko i lezak kazdy parasol ma swoj numer najlpeiej wziac te
      najblizej plazy bop jak jest upal nie dojdziecie bez klapek do morza bo pisake
      jest tak goracy\:) i najlepiej nie wykuwyac zadnych poscieli wziasc najlepiej
      tylko powloczjke do poscieli albo kocyk i spac pod nimi bo pod posciela sie nie
      da jest tak goraca.jezdze tam od 7 lat wiec cos juz wiem na ten temat\:)jezeli
      chodzi o wyzywienie to najlepiej wziasc jakies puszki pulpety czy cos i jakies
      dzemiki i ser bo tam jest wszytsko drogie.mieszkalam w apartamentach typu monte
      carlo warunki sa ekstra .pozdrawiam zycze milego wypoczynku.polecam agencje
      casamare lub boreal i apartomentowiec casa mare mieszkania duze i wygodne i 120
      m do plazy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka