Dodaj do ulubionych

sieci telefonii komórkowej

IP: *.icpnet.pl 07.06.07, 18:40
Witam!
wyjeżdżam na 3 miesiace do pracy do Włoch i interesuje mnie która z sieci
komórkowych na kartę ma najtansze smsy w roamingu. Zabieram komórkę z polskim
numerem, ale podobno włoski się bardziej opłaca. Proszę o podopowiedź :)
Obserwuj wątek
    • mysza_lbn Re: sieci telefonii komórkowej 13.06.07, 10:19
      Ja mam we Włoszech telefon w fimie WIND. Mają tam promocję na połączenia za
      granicę, a z smssami nie wiem. Nie pamięta jaka to stawka ale jest na prawdę
      tanio, za minutę rozmowy płaci się "grosze".
      • Gość: iowa2 Re: sieci telefonii komórkowej IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 13.06.07, 21:25
        Poproszę o kilka dokładniejszych informacji? Co należy zrobić, żeby tanio
        rozmawiać?
        • karrol47 Re: sieci telefonii komórkowej 17.06.07, 16:39
          Poszukać punkt sprzedaży WIND. Za 9 Euro zakupić kartę startową (z numerem) i
          planem taryfowym "Wind 5". Z karty tej móżna rozmawiać za 5 centów za minutę do
          wszystkich sieci we Włoszech, również komórkowych. Zaliczana jest jednak opłata
          za połączenie - 15 centów za każde połączenie. Mając telefon z kartą WIND do
          Polski można dzwonić przy pomocy karty pre-paid "Infostrada - Dialoga
          International". Taką kartę móna kupić prawie we wszystkich tabakieriach
          ("TABACCHI") za 5 Euro. Rozmawiać można z niej 45 minut, niekoniecznie "jednym
          ciągiem" :-). Naliczanie jednominutowe. Pzdr.
          • Gość: iowa2 Re: sieci telefonii komórkowej IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 07.07.07, 01:56
            Wielkie dzięki. Czy to najtańsza opcja na rozmowy z Polską?
    • Gość: Grzesiek Aktualizacja pytania- sieci telefonii komórkowej IP: *.217.129.170.coditel.net 06.05.08, 22:49
      Dobry wieczór,

jutro moja rodzinka jedzie do słonecznej Italii.
      Mam pytanie podobne jak w.w wątku.

Czy nadal jest ta oferta z numerem i karta startowa u tego operatora?
      Jeśli któryś, z Szanownych Forumowiczow ma świeże informacje to proszę o info.
      Jadą tam na tydzień ale mam opcje taniego dzwonienia .Który z włoskich operatorów ma najtańszy starter?

Z góry dziękuję i załączam pozdrowienia.
      Grzesiek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka