Dodaj do ulubionych

jezioro Garda - jaka pogoda?

IP: *.btsnet.pl 03.06.08, 11:02
Witam

Jezlei ktoś z was był nad jeziorem garda na poczatku wrzesnia prosze napiszcie
jakiej moge sie spodziewać pogody

Ania
Obserwuj wątek
    • linn_linn Re: jezioro Garda - jaka pogoda? 03.06.08, 11:05
      Uwielbiam takie pytania. Spodziewac sie mozna kazdej pogody. Prognozy sa 6
      dniowe, wiec masz jeszcze duzo czasu.
    • marusia811 Re: jezioro Garda - jaka pogoda? 03.06.08, 11:11
      nie zrozum mnie źle ale zadajesz dziwaczne pytanie, a skąd ktoś może
      wiedzieć jak będzie pogoda nad j.Garda za 3 miesiące ?
      na początki września jeszcze nikt nie był, w tym roku ma sie
      rozumieć,
      przykład żebyś się nie dąsał: w tej chwili jest cudowne lato w
      Skandynawii a w Hiszpanii i Francji a także w Italii leje i jest
      chłodno, wczoraj w Sztokholmie było +28'C a w Madrycie +15'C więc z
      pytaniem raczej do P.Boga
      • Gość: mamadasia Re: jezioro Garda - jaka pogoda? IP: *.btsnet.pl 03.06.08, 11:17
        Ojej ależ wy na tym forum mało sympatyczni jestescie:)
        Kobieta się zwraca o pomoc a wy tacy....
        wyjazd juz zarezerwowany mam a spodziewałam sie ze mi powiecie ze pogoda we
        wrzesniu jest taka a taka.
        i nie chodzi mi o przewidywanie a raczej o to jakie te wrześnie były wówczas jak
        wy tam byliście kiedyś

Ania
        • linn_linn Re: jezioro Garda - jaka pogoda? 03.06.08, 11:48
          Bylo 25°C. Zadowolona? Tylko nie skladaj potem reklamacji. Troche powagi. W maju
          tego roku na polnocy, w wielu miejscach, byl listpad. We wrzesnie moze by
          pazdziernik, a moze byc maj.
          • Gość: kdk Re: jezioro Garda - jaka pogoda? IP: *.lotnikow.osi.pl 23.08.08, 15:07
            ale pojeb
        • Gość: Maciej Re: jezioro Garda - jaka pogoda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 12:31
          Garda to są góry - wrzesień jest niestety nieprzewidywalny, podobnie jak maj.
          Może być piękny i 25 stopni, ale może być równie dobrze 12 stopni i deszcz.
          I to, że ktoś Ci napisze, że 2 lata temu było upalnie niestety niczego nie zapewnia.
          Pozdrawiam i życzę pięknej pogody.
          ps.
          Napisz jeszcze czy chodzi Ci o północ Gardy, czy o południe, bo klimatycznie to
          zupełnie różne rejony.
          • Gość: mamadasia Re: jezioro Garda - jaka pogoda? IP: *.szczecin.mm.pl 03.06.08, 20:07
            Toście mnie zdołowali lekko... Pozostaje mi w takim razie odmawiac zdrowaśki i
            liczyć na te 25 stopni obiecane przez Linn;)
            PS. do P. Maćka - Będę w Limone:)czy toi zwiększa szanse na pogodę:);)?? he he

Ania

• marusia811 Re: jezioro Garda - jaka pogoda? 04.06.08, 07:21
              w między czasie pójdź na pielgrzymkę do Częstochowy, może będziesz
              wysłuchana
            • Gość: Maciej Re: jezioro Garda - jaka pogoda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.08, 08:33
              Limone to chyba jedno z najpiękniejszych miejsc nad Gardą. Niestety w północnej
              części jeziora (a tam leży Limone), zdecydowanie bardziej górzystej, pogoda jest
              dużo bardziej kapryśna niż na południowym, płaskim wybrzeżu.
              Ale w Limone jest pięknie przy każdej pogodzie !
            • linn_linn Re: jezioro Garda - jaka pogoda? 04.06.08, 08:51
              Mnie dziwi jedno: niby dorosli ludzie, a jeszcze nie wiedza co to jest pogoda.
              • Gość: Maciej Re: jezioro Garda - jaka pogoda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.08, 09:49
                Wiesz, linn, w Polsce panuje przekonanie, że jak się jedzie do cieplejszych
                krajów od naszego, a takim na pewno są Włochy, to słoneczna i ciepła pogoda jest
                gwarantowana. Ja też ileś lat temu tak samo myślałem.
                • marusia811 Re: jezioro Garda - jaka pogoda? 04.06.08, 10:04
                  podobno świadomość rośnie z dobrobytem (kiedyś ludzi nie było stać
                  na wycieczki do Italii)
                  • Gość: mamadasia Re: jezioro Garda - jaka pogoda? IP: *.btsnet.pl 04.06.08, 14:12
                    masz racje Maćku- miałam do wczoraj przekonanie ze skoro się mówi "słoneczna
                    italia" czy "gorący włosi" to znaczy właśnie to :)
                    dzięki w każdym razie za te kubły zimnej wody wylane na mą głowe przez przemiłe
                    koleżanki;)
                • linn_linn Re: jezioro Garda - jaka pogoda? 04.06.08, 14:28
                  Cale szczescie, ze niektore stereotypy sie nie sprawdzaja. Ja nie wiedizlam co
                  to znaczy deszcz dopoki nie zamieszkalam we Wloszech. Praktycznie bardziej boje
                  sie deszczu niz trzesienia ziemi. We Wloszech pada rzadko, ale jak pada to juz
                  pada. Niestety srodek i poludnie Wloch weszly chyba w taki okres. Wczoraj byly
                  burze, grad itp. Praktycznie do wtorku bedzi padac prawie codziennie.
                  Pierwszy raz zorientowalam sie, ze klimat wloski nie jest taki jak go sobie
                  wyobrazamy, kiedy zobaczylam, ze listopadowe opady we Wloszech a 2 razy wyzsze
                  niz w Polsce. A u nas listopad trudno nazwac miesiacem suchym.
                  Nie przyjdzie Wam nigdy do glowy, ze skoro we Wloszech rolnictwo ma tak duze
                  znaczenie, to musi padac i to sporo? Istnieje oczywiscie sztuczne nawadnianie,
                  ale kiedy nie pada, nie ma czym nawadniac.
    • Gość: do mamaadasia Re: jezioro Garda - jaka pogoda? IP: *.gbw.com.pl 04.06.08, 14:18
      Witam.Nie przejmuj się ludzie sa dziwni-nie mozna napisac po prostu
      przeważnie jest tak i tak.....tylko trzeba się popisać a pogode
      popatrz na średnie temperatury i zaryzykuj -bedzie dobrze
      Pozdro.
      • Gość: Ania Re: jezioro Garda - jaka pogoda? IP: *.chello.pl 23.08.08, 16:36
        Ja tez nie rozumiem niektórych ludzi - jeśli to takie głupie pytanie to po co
        wogóle na nie odpowiadacie ? Widać niektórzy tak maja . Chamstwo i tyle .
        Ciekawe czy by byli tacy mądrzy w cztery oczy a nie anonimowo przez internet.
        Pozdrawiam
    • Gość: krys Re: jezioro Garda - jaka pogoda? IP: *.chello.pl 14.09.08, 10:54
      no wlasnie wczoraj 13.9.08 lało!
      • vojager29 Re: jezioro Garda - jaka pogoda? 14.09.08, 11:20
        potwierdzam, wczoraj lalo jak z cebra, w dzien jeszcze cieplo ale
        wieczorki sa juz chlodniejsze i lekki sweterek nie zaszkodzi
        • linn_linn Re: jezioro Garda - jaka pogoda? 15.09.08, 06:50
          Wczoraj lalo jak z cebra nawet na puludniu.
          Przy okazji, ciekawe co poradzilibyscie mnie miesiac temu w sprawie pogody w
          Warszawie mn. wiecej w polowie wrzesnia? Nie uwazacie, ze takie "prognozy" sa
          smieszne?
          • linn_linn Re: jezioro Garda - jaka pogoda? 15.09.08, 06:55
            Chyba skonczy sie tak, ze zabiore kurtke zimowa. Juz nosicie?
            • Gość: Maciej Re: jezioro Garda - jaka pogoda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.08, 08:33
              Jeszcze nie, narazie tylko polar + cienka kurtka.
              • linn_linn Re: Wwa jaka pogoda? 15.09.08, 08:42
                To chyba mniej niz ja nosze we Wloszech zima.
                • vojager29 Re: Gargano 15.09.08, 17:58
                  oczywiscie masz zupelna racje, prognozowanie pogody na dluzszy okres
                  jest loteria ale niezaleznie od tego jakie bywaly zimy w Twoich
                  regionach ?
                  to latwiej powiedziec o ile sie pamieta

bylem w Vieste od 3 do 12 wrzesnia, pogoda byla wspaniala, miejscowi
                  opowiadali, ze od 3 miesiecy nie spadla tam kropla deszczu i ze woda
                  jest limitowana choc w osrodku wczasowym, w ktorym sie zatrzymalismy
                  nikt o limicie nie mowil,
                  i jeszcze jedno, skad rolnicy i w tym przypadku osrodki wczasowe
                  biora wode na podlewanie i to dosc intensywne skoro nie pada tam
                  deszcz a rzeki i rzeczki sa wyschniete ?
                  Gargano wygladlo bardziej na Sahare niz na nadmorski region w
                  Europie
                  Vieste, jest to idealne miejsce na spedzenie urlopu wypoczynkowo-
                  wieczorowego, niewiele jest tam do zwiedzania jak i na calym
                  polwyspie a wiec czas mozna poswiecic calkowitemu wypoczynkowi,
                  super plaze, super woda, super atmosfera, mnostwo knajp i
                  knajpeczek, barow i bareczkow, wesole zycie toczy sie do 24 dzien w
                  dzien, tego w Polsce nie ma i po co chcesz tam jechac ?

• linn_linn Re: Gargano 15.09.08, 20:12
                    Wczoraj np. lalo chyba w calych Wloszech. Do tego lalo porzadnie: temperatura
                    obnizyla sie o okolo 10 stopni.
                    • vojager29 Re: Gargano 15.09.08, 20:59
                      dobrze, ze wyjechalem przyniosac im ulge po 3 miesiecznej suszy,
                      pewnie sie ciesza
                      • linn_linn Re: Gargano 15.09.08, 21:30
                        Na pewno: nareszcie wieczorem jest chlodno, a nie duszno albo parno.
                        • vojager29 Re: Gargano 15.09.08, 22:26
                          ciekawe jaka bedzie pogoda od 22 wrzesnia, od tej daty w S.Giovanni
                          Rotondo wizytuje Papa z Rzymu, moze Padre Pio wstawi sie i bedzie
                          ladnie bo tlumy bede pewnie wielkie,
                          my mielismy szczescie, stalismy w kolejce tylko 20 minut i choc upal
                          byl wielki dalo sie wytrzymac,
                          zdziwilo mnie, ze wolno robic zdjecia, czyzby dla podkreslenia
                          autentycznosci zwlok ?
                          pytam tak przez ciekawosc, mieszkasz blisko, moze cos ci sie o uszy
                          obilo
                          • linn_linn Re: Gargano 16.09.08, 06:34
                            Osobiscie wszystko to budzi moje mieszane uczucia. Fotografie jeszcze moglabym
                            zrozumiec, ale ostatnio czyatalam o pomysle / chyba zatwierdzonym /, ze Sw. Pio
                            ma byc niesiony w procesji. To dopiero jest niezrozumiale. Przynajmniej dla mnie.
                            • vojager29 Re: Gargano z daleka od Gardy 16.09.08, 09:07
                              w tym roku obchodzona jest 40 rocznica jego smierci, z tego powodu
                              zwloki Sw. Pio wygrzebano dla "sprawdzenia jak sie zachowaly", w
                              kwietniu wystawiono na kilka miesiecy, pomimo protestow rodziny, w
                              S.Giovanni Rotondo zbudowano ponad 120 hoteli, hotelarze marudza, iz
                              interes idzie kiepsko bo wiekszosc pielgrzymow do jednodniowcy,
                              cos z tym fantem trzeba zrobic a wiec protest rodziny i jej
                              zwolennikow, a wiec jak piszesz S.Pio ma byc niesiony w procesji co
                              jest oczywiscie kompletnym idiotyzmem, kaczke sie puszcza aby
                              wywolac jeszcze wieksze protesty czyli jeszcze wieksze
                              zainteresowanie,
                              moja zone choc nie wierzaca tez to poruszylo, sprawa wiec nabiera
                              rozglosu nawet w laickich kregach i o to chyba chodzi Arcybiskupowi,
                              ktory "decyzje podejmuje samodzielnie" i "Watykan nie ma no to
                              wplywu"
                              zapewne skonczy sie to na tym, iz Padre Pio bedzie wystawiony dla
                              publicznych oczu np. 2-3 godziny dziennie co zmusi pielgrzymow do
                              brania noclegu, buisnes musi sie krecic takze w kosciele,
                              w Lourd rozwiazano problem hotelowy w ten sposob, iz glowna ta
                              najbardziej "atrakcyjna msza dla wiernego ze swiecami" odprawiana
                              jest dopiero o 21 wieczorem konczac sie okolo 23, w droge powrotna
                              juz za pozno, trzeba wiec sie przespac na miejscu, no i buisnes sie
                              kreci,
                              "swiete" miejsca staly sie czysta komercja a moze zawsze byly tylko
                              nie w tym mega wymiarze co dzis,
                              mielismy szczescie, ze dzieki przypadkowi znalezlismy sie w tamtych
                              stronach i moglismy zlozyc wizyte S.Padre Pio,
                              po wizycie Papy cos sie stanie, cos musi sie stac, kilka miesiecy
                              juz minelo i napewno Tomba Padre Pio w takiej formie jak dzis
                              zostanie zamknieta dla pielgrzymow,
                              jestem ciekaw ale bez specjalnych uczuc bowiem zdaje sobie sprawe,
                              ze Padre Pio to kopalnia pieniedzy, trzeba je tylko odpowiednio
                              odwiercic
                              • vojager29 Re: halo linn_linn 17.09.08, 22:33
                                ucielas wymiane zdan na tema Padre Pio i wokol niego jak bym napisal
                                cos zdroznego,
                                piszac o komercji w kosciele katolickim nie mialem nic zlego na
                                mysli i mnie to wcale nie przeszkadza, wrecz przeciwnie, rozumiem to
                                doskonale bowiem zadna instytucja nie moze istniec bez kapitalu a
                                kosciol to "instytucja" majaca olbrzymie potrzeby i wydatki,
                                jestem swiadomym katolikiem dalekim od krytycyzmu dla samego
                                krytycyzmu, wiele rzeczy w kosciele mi sie nie podoba ale nie mam
                                najmniejszego zamiaru go zmieniac
                                pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka