menab 20.01.09, 11:30 Witam, czy ktoś był w ośrodku Giardini di Altea? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Barbara Re: Giardini di Altea IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.09, 00:14 Witam Byłam w tym ośrodku 2 lata temu. Nie wiem co byś chciała wiedzieć? Podaj jekiś prywatny kontakt , to trochę Ci napiszę. BC Odpowiedz Link Zgłoś
menab Re: Giardini di Altea 31.03.09, 13:15 Witaj, jeśli mogę prosić na adres gazetowy menab@gazeta.pl. W sumie to wszystko chciałabym wiedzieć o samym ośrodku, jego usytuowaniu jak i o miejscowości. Dziękuję za odzew:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widzewiak Re: Giardini di Altea IP: 195.242.186.* 08.05.09, 15:41 Byłem w zeszłym roku i polecam. Giardini to w zasadzie "sztuczne miasteczko" typowo turystyczne, kilka restauracji, duży pasaż handlowy, market itp. Wszystkie ośrodki zadabane, własne parkingi, fajne baseny. Tylko plaża niespecjalna, piasku raczej mało. Warto jechać do Caorle, klka kilometrów a miasteczko piękne Co jeszcze Cię interesuje ? Odpowiedz Link Zgłoś
menab Re: Giardini di Altea 12.05.09, 10:54 Dzięki. Czy jest w pobliżu jakaś fajna plaża, żeby podjechać samochodem? czy dla dzieci jest dużo atrakcji na ośrodku? Odpowiedz Link Zgłoś
aisha123 Re: Giardini di Altea 28.07.09, 09:07 Apartamenty jedno i dwupoziomowe z balkonami, tarasami lub ogródkami. Po kilka budynków jest ogrodzonych, każde takie miniosiedle posiada własny basen i mały plac zabaw. Niewielkie centrum handlowe na terenie ośrodka - kilka sklepików z pamiątkami, strojami kąpielowymi, zabawkami, kawiarnie, knajpki. 2 razy w tyg. robia dezynsekcję przeciwko komarom i innym insektom. Na plażę można dojechac ośrodkowym pociągiem. Sporo ścieżek rowerowych. Wypożyczalnie rowerów i wózków dla dzieci - wózki niedrogie, więc można nie targac swojego. Pole golfowe obok ośrodka. Plaża wąska, częśc wybetonowana, piasek ciemny. Wzdłuż plaży (między plażą właściwą a ośrodkiem) jest podwyższenie, na którym stoją leżaki z parasolami. Można odpłatnie wynając. Plaże przynajmniej w promieniu 10km niestety podobne, więc jeśli ktoś chce jeździc to dalej. Duży supermarket obok ośrodka, nieźle zaopatrzony i cenowo ok. Przepiękna starówka w Caorle. Polecam. Ogólnie miejsce całkiem niezłe na wakacje, ośrodek zadbany, mimo, że częśc jest nadal placem budowy. Wykup pobytu bezpośrednio we Włoszech przy obecnych kursach walut jest minimalnie tańszy. Odpowiedz Link Zgłoś
menab Re: Giardini di Altea 28.07.09, 15:08 Dziękuję za opis i mam pytanie, czy apartamanty mają naczynia, czajniki, etc.? Najbardziej chodzi mi o czajnik, czy muszę targać go czy są na miejscu? Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka73 Re: Giardini di Altea 30.07.09, 11:19 Apartementy są wyposażone we wszystkie naczynia, sztuće garnki, sitka do makaronu, czjanik, deske. Nie trzeba niczego zabierać z domu. Bardzo mi się tam podobało- wracam tam za rok:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Re: Giardini di Altea IP: 195.117.70.* 22.09.09, 15:24 Ja również polecam ten ośrodek. Jest czysty i super wyposażony. Okolica tez jest przyjemna. Świetna baza wypadowa do Wenecji, jeśli ktoś planuje odwiedzić to miasto. Odpowiem z chęcią na wszelkie pytania ewcia_1987@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Giardini di Altea IP: *.rzeszow.mm.pl 23.06.10, 20:00 W lipcu wybieramy się do tego ośrodka. Jak wygląda wjazd na ośrodek. Czy jest strzeżony i czy nie ma problemu z zaparkowaniem samochodów. W informacji biura turystycznego dowiedzieliśmy się, że do jednego apartamentu przysługuje jedno miejsce parkingowe. My jedziemy dwoma samochodami i jak to jest na miejscu z tym parkingiem. Nie będziemy mieli problemu z zaparkowaniem dwóch samochodów? Wprawdzie mamy zarezerwowany jeden parasol z leżakami na plaży, ale zastanawiamy się czy nie lepiej rozłożyć swoje parasolki. Czy jest tam na plaży na tyle miejsca żeby wbić swoje parasole i rozłożyć koc? Gdzie najlepiej robić zakupy? Czy nie daleko jest jakiś sklep z rozsądnymi cenami? A może jakaś fajna knajpka lub dobra pizzeria? Bierzemy jeszcze pod uwagę, że może z nami pojechać ósma osoba za którą nie zapłaciliśmy. Dokładnie chodzi o dziecko brata mojego kolegi. Czy w takiej sytuacji będzie problem z wejściem na teren obiektu i czy w ogóle ktoś sprawdza ilość osób w danym apartamencie? Będę bardzo wdzięczny za wszelkie wskazówki co do tego wyjazdu. Jedziemy do Włoch pierwszy raz i nie mamy bladego pojęcia czego możemy się spodziewać. Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biedronka73 Re: Giardini di Altea IP: 195.66.116.* 24.06.10, 09:28 Wjazd na ośrodek jest ograniczony bramką, podany jest PIN do bramki. Jak jest z parkowaniem na 2 auta to nie wiem. Sa parkingi zadaszone, podziemne, na wolnym powietrzu, zależy gdzie bedziecie mieszkać. Ja nie miałam wcale rezerwacji na parasol z leżakiem, jako, ze mam małe dzieci wolałam miejsce bliko wody, wprost na piasku. Jest oczywiscie miejsce i na własny koc i na parasol. Zakupy najlepiej w pobliskim supermarkecie Aliperze, mozna do niego nawet pieszo przejść, doskonale zaopatrzony, ceny spoko. Knajpki i pizzerie, jest kilka wokoło, wszedzie fajnie karmią. Co do dodatkowej osoby to sie nie orientuję. Mozecie spytac na recepcji. Warto pojechać do pobliskiego miasteczka Caorle, śliczne jest. Ja miałam również w tym roku pojechac do Giardini ale jednak wygrała Toskania:) Wyjazd już w piątek :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Giardini di Altea IP: *.promax.media.pl 28.06.10, 10:05 Co do parkowania drugiego auta to nie ma specjalnie problemu. Można zostawic na parkingu przed każdym osrodkiem. Dodatkowa osoba też nie powinna stanowic problemu. Mnie bynajmniej nikt nie kontrolował, tego typu praktyki z tego co zauważyłem nie mają tam miejsca. Pobierasz klucze od apartamentu i na koniec oddajesz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Giardini di Altea IP: 83.1.179.* 17.05.11, 11:24 biedronka 73 wspaniale wszystko opisała. Byłem tam na poczętku maja 7-osbową rodziną. Standard ośrodka jest naprawdę wysoki (na pewno o klasę wyższy niż drewniane domki nad Bałtykiem). Jest klimatyzacja/ogrzewanie, lodówka, ekspres przelewowy do kawy lub herbaty, trzeba tylko zabrać filtry "4", wszystkie sztućce, garnki, talerze, filiżanki, sitka, solniczki, cukierniczka, deska do krojenia, itd. Oczywiście jeżeli ktoś ma swój ulubiony garnek, nóż, czy kubek i zmieści go w samochodzie to oczywiście może go zabrać. Jest wiadro, miotła i mop, ale środki czystości, ręczniki, ścierki, paier toaletowy trzeba mieć własny. Jest też ciekawostka - prosty ekspres ciśnieniowy do kawy (taki dzbanek do postawienia na palniku kuchenki) trzeba tylko nalać wody do poziomu nacięcia w dolnej części, nasypać kawy na sitko, całość szczelnie poskręcać i postawić na ogień, a po kilku minutach mamy wspaniałą kawę. Jest też fajna rzecz - niewielki sejf. W części obiektów jest winda i podziemny garaż. Ośrodek jest tak zaprojektowany, że na jedno mieszkanie przypada jedno miejsce parkingowe. Miejsca są numerowane i przydzielane w recepcji przy odbieraniu kluczy. Uwaga - część miejsc w garażu podziemnym ma ograniczenie wysokości do 1,90m. Jeżeli w ośrodku jest w sezonie pełne obłożenie to na dodatkowy samochód jest miejsce na otwartym parkingu kilkadziesiąt metrów przed ośrodkiem (w okresie gdy ja byłem to było ośrodek był wykorzystany w zaledwie kilku procentach więc takich problemów nie było). Co do dodatkowej osoby to wprawdzie nikt tego nie kontrolował, ale regulamin wyraźnie zabrania takich praktyk, a włosi zastrzegają sobie prawo do kontroli. Polecam do przeczytania informacje ze strony agencji www.lampo.it. Tam jest wszystko napisane co jest na wyposażeniu, a co trzeba koniecznie z sobą zabrać, o której godzinie i gdzie się zgłosić. Szkoda, że nie po polsku. Co do plaży, to problem wynika jak sądzę z betonowych i kamiennych falochronów na których zyje mnóstwo mięczaków produkujących tysiące muszli. Na plaży jest muszelek wszelkiego typu, wielkości i koloru dosłownie bezliku (można zbierać garściami). Zanieczyszczenie piasku na plaży to poprostu miliony potłuczonych muszli plus trochę roślin morskich. Jeżeli kogoś to kłuje w stopy to polecam gumowe klapki, które można kupić na miejscu lub zabrać z kraju. Odpowiedz Link Zgłoś