wera95 11.02.09, 22:07 Witam, Wiem, że akurat nie plaże są główną atrakcją okolic jeziora Garda ale jadę z dzieckiem które musi trochę poplażować i się popluskać -napiszcie proszę czego gdzie można się tam spodziewać -- Weronika Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joahal Re: plaże nad jeziorem Garda 11.02.09, 22:36 Wzdłuż brzegu Jeziora Garda rozsiane są liczne plaże, dość wąskie, niektóre ocienione. Woda jest raczej chłodna i brzeg bywa stromy. Dodatkową atrakcja jest spore zarybienie w niektórych częściach jeziora. Gdy moje dzieci zanurkowały w okolicach Salo, wyskoczyły z wody jak oparzone i nie dały się juz namówić na kąpiel w jeziorze do końca wakacji :) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.it Re: plaże nad jeziorem Garda 12.02.09, 11:59 joahal napisała: "Woda jest raczej chłodna i brzeg bywa stromy." "Gdy moje dzieci zanurkowały w okolicach Salo, " W górnych partiach jeziora tak...od południowej strony są lepsze plaże. Plaża w Salò to pomyłka. Jest tak na sztuke i faktycznie mocno zacieniona. Najlepsze plaże są w okolicy Manerba (Pieve Vecchia), plaża długa z małym żwirkiem ale już w wodzie jest piasek (przeważnie)Zdjęcie kawałka plaży... img177.imageshack.us/img177/873/dscf1808uz7.jpg Choć wydaje mi się że znalazłem lepsza plaże, miedzy Sirmione a Peschiera (Punta Grò).Plaża może nie taka długa ale lepsze zaplecze, bar,prysznice,łazienka i cień. I można wejść do jeziora dużo "głębiej" .Woda w tych miejscach jest wmiare ciepła.Zdjęcia robiłem jak był duży brak wody...teraz powróciło do normy. img213.imageshack.us/img213/5517/dscf1879xm9.jpg Normalnie woda dochodzi gdzie żwir. img17.imageshack.us/img17/7418/dscf1889ve9.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: plaże nad jeziorem Garda IP: *.aster.pl 12.02.09, 21:53 Twoje dzieci mogły się przestraszyć węgorzy elektrycznych, których jest tam dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: plaże nad jeziorem Garda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.09, 09:20 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=206&w=89223010&a=89331765 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: plaże nad jeziorem Garda IP: *.aster.pl 15.02.09, 23:23 Byłam w Sirmione i na tamtejszej plaży. Wcale nie są lepsze, tylko właśnie kamieniste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: plaże nad jeziorem Garda IP: *.bg.am.poznan.pl 12.02.09, 12:08 Baia delle Sirene na cyplu San Vigilio niedaleko miasteczka Garda:) To w zasadzie duży, piękny park ciągnący się wzdłuż brzegu:), zieleń, drzewka oliwne, także można cień znaleźć, leżaki do wypożyczenia, brzeg przyjazny, woda ciepła. Polecam:) Odpowiedz Link Zgłoś
aseretka Re: plaże nad jeziorem Garda 12.02.09, 18:39 Tylko, o ile mnie pamięć nie myli wstęp na plażę jest płatny, więc plażowanie przez kilka dni w kilka osób może kosztować całkiem sporo. Zresztą, jak widać na podanej przez Ciebie stronie wstęp w sezonie to 11 euro od osoby dorosłej i 5 euro od dziecka powyzej 3 lat. Ogólnie polecam do kąpieli bardziej wschodni i południowo-wschodni brzegg jeziora. Woda nie jest wcale taka zimna, a zejcia dość łagodne. Plaże jednak żwirowo-kamieniste, a i dobrze mieć z sobą obuwie do wody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: plaże nad jeziorem Garda IP: *.bg.am.poznan.pl 12.02.09, 12:11 A tu link do Baia delle Sirene:) www.parcobaiadellesirene.it/eng/park.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: plaże nad jeziorem Garda IP: *.aster.pl 12.02.09, 21:49 Plaże są kamieniste, więc mało przyjemne. Mają szary kolor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: momo Re: plaże nad jeziorem Garda IP: *.146.237.1.ip.airbites.pl 13.02.09, 10:25 W południowo-wschodniej części podłoże raczej kamieniste, woda nieprzejrzysta, jakby lekko zagliniona. Temperatura dosyć przyjemna, są miejsca, gdzie można iść przez 30 m i ciągle mieć wody tylko do kolan. Ale tam, gdzie płycizny, tam i smrodek (glony). Dużo wodnego ptactwa czekającego na posiłki :-). W innych stronach bardzo różnie, często stromo. Moje dziecko trochę się tam potaplało, ale tylko raz i na więcej nie miało ochoty. Odpowiedz Link Zgłoś