Gość: (k)asia IP: 81.15.172.* 18.06.09, 15:53 jak w temacie, chciałbym sie dowiedzieć coś o tym kempingu, jakie warunki sanitarne, jak wygląda dojazd do centrum rzymu, ktoś tam przebywał? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maciej Re: country club castelfusano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.09, 16:03 Poszukaj na forum szukaj.gazeta.pl/forumSearch.do?&s.sm.query=castelfusano&y=11&x=12 Ja o tym już pisałem ze 3 razy. Generalnie mogę polecić to miejsce, jakbyś miała jakieś pytania oprócz tego, co jest opisane w poprzednich postach, to chętnie odpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (k)asia Re: country club castelfusano IP: 81.15.172.* 19.06.09, 11:27 nie gniewaj się. chcę dowiedzieć sie jak najwięcej żeby najlepiej wykorzystac te 4 dni na kampingu / w Rzymie bo szybko tam pewnie nie wrócę. Wpisała w wyszukiwarkę nazwę campingu i poczytałam to co później zalinkowałeś. Pytałam jednak bo sezon juz trwa i może ktoś wrócił z tegorocznego wyjazdu a cos istotnego na miejscu się zmieniło. Pytam jeszcze: na którą stację dojeżdza kolejka, czy da się zrobic wieczorno nocny wypad do Rzymu - jak kursuje komunikacja, czy da się dojechac publiczną komunikacją do starozytniej Ostii i jak? robię szczegółowy plan wyjazdu, bo moje koleżanki nie maja do tego głowy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: - szczegóły komunikacyjne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.09, 12:10 Do stacji kolejki Castel Fusano (przedostatnia stacja) masz około 15-20 min. drogą przez las piniowy. Camping ma własne busy, które jeżdżą do ostatniej stacji kolejki, a także to plaży, ale jeżdżą rzadko. Również rzadko (chyba co 1 h) jeżdżą autobusy, które dojeżdżają do stacji Ostia Centrum. Kolejka linii Roma - Ostia ma jeden z przystanków dokładnie obok ruin starożytnej Ostii, czy istnieje jakiś inny dojazd z campingu do ruin, to niestety nie wiem. O ile mnie pamięć nie myli to ostatni pociąg w kierunku Ostii odjeżdża o 23:30 Odpowiedz Link Zgłoś