Dodaj do ulubionych

Pogodno + Sticker

27.11.04, 21:37
yeah yeah yeah nie macie żadnych szans

yeah yeah yeah dziewczyny kochają nas

fajna płyta no i fajna nalepka

Pozdrawiam wszystkich
Saluto

Obserwuj wątek
    • grimsrund Re: Pogodno + Sticker 27.11.04, 23:06
      Na razie zinspekcjonowałem nalepkę, która faktycznie fajna jest. Tylko gdzie se
      taką można przylepić? :)

Na płytkę przyjdzie pora wkrótce.

Też oczywiście pozdrawiam.
      • ilhan Re: Pogodno + Sticker 27.11.04, 23:15
        grimsrund napisał:

> Na razie zinspekcjonowałem nalepkę, która faktycznie fajna jest. Tylko gdzie > se taką można przylepić? :)

Ja się o 3 lat zastanawiam gdzie mam sobie przylepić fajną nalepkę z tramwajem z płyty Lenny Valentino. Ale jeszcze nie wymyśliłem.
      • saluto Re: Pogodno + Sticker 27.11.04, 23:56
        Ja sobie nalepiłem na teleskop pięknie się prezentuje na odrośniku no i nazwa
        nieoczekiwanie pasuje chłopaki mają gust :)

Pozdrawiam
        • cze67 Re: Pogodno + Sticker 28.11.04, 12:52
          A propos Pogodno, to fajny koncert dali w Trojce. Se nagralem.

PS. Saluto - jakas recenzyjka najnowszej plyty zespolu?
          • grimsrund Re: Pogodno + Sticker 28.11.04, 16:04
            Nu dobra, już po jednokrotnym zapoznaniu się.

Dla mnie - bomba. Chyba polska płyta roku, choć dużo nowych rzeczy nie
            słyszałem, więc i obiektywny nie będę. Płyta cały czas zajeżdża mi klimatami
            Becka, co uważam oczywiście za zaletę: te czarne funkowe dęciaki rodem z lat
            70. (w stylu MIDNIGT VULTURES), tu dubu troszeczkę, albo nawet sekunda
            Irlandii, a za moment uspokojenie na modłę SEA CHANGE... Śliczności. Teksty, o
            które boje toczą się na FM, zupełnie mi nie przeszkadzają, choć uważam, że
            Budyniowi na solowej płycie wyszły ciut lepsze - kwestia gustu :). Pani
            wokalistka dobrze się wpasowała w skład (jak ładnie szczeka w piosence HAU
            HAU :) )

Oczywiście należy się spodziewać głosów, że Pogodno się sprzedało, bo pod
            publiczkę gra chwilami, nieledwież jak jakieś Kobiety albo bardziej manieryczny
            Jimi Tenor, nawet S. Soyka śpiewa w jednym utworze. Ja jednak przyjmuję całość
            dzieła, z dobrodziejstwem inwentarza. Jak dla mnie, to po tej płycie zespół
            może pójść w dowolnym kierunku. Byle energii im starczyło, będzie dobrze.
            • nemrrod Re: Pogodno + Sticker 28.11.04, 18:06
              A mi się koncert w Trójce nie za bardzo podobał... Nie słychać było jakichś
              fajnych melodii. Ale porównania do Becka i Jimiego Tenora jak dla mnie jak
              najbardziej na plus :) Zobaczymy jak to brzmi na płycie.
              Na dzień dzisiejszy moją ulubioną płytą Pogodno pozostaje "Sejtenik miuzik..."
              (ale znam oprócz niej jeszcze tylko jedną - "Hajle Silesia" ;)))
              • cze67 Re: Pogodno + Sticker 29.11.04, 13:17
                > Na dzień dzisiejszy moją ulubioną płytą Pogodno pozostaje "Sejtenik miuzik..."

No tak, dla mnie tez. To ich pierwsza plyta, ktora slyszalem, i ktora niemal powalila mnie
                na kolana. Takiego grania mi wowczas w polskiej muzyce brakowalo. Poznawanie
                kolejnych albumow bylo juz tylko zaznajamianiem sie z innymi czesciami tej samej
                bajki.
                • nemrrod Re: Pogodno + Sticker 29.11.04, 16:02
                  No a dla mnie to nie jest do końca ta sama bajka. "Hajle Silesia" i w jeszcze
                  większym stopniu "Tequila" to takie rozdrabnianie, ewolucja w kierunku zwartych
                  i piosenkowych form, przejście od rozbudowanych i transowych ("transujących")
                  utworów do, jakkolwiek specyficznych, ale po prostu piosenek....
                  • grimsrund Re: Pogodno + Sticker 29.11.04, 16:38
                    Święta racja. PIELGRZYMKA PSÓW to już płyta piosenkowa. Najdłuższy (i
                    najbardziej transowy) utwór ma nieco ponad 6 minut, reszta trzyma format
                    radiowy. Ponoć nawet TrUjka gra UŚMIECH SIĘ w godzinach tzw. targetu... Cóż,
                    Pogodno nic nie winni, że Nadredaktorowi Kostrzewie się podobają :((
            • humbak Re: Pogodno + Sticker 02.12.04, 22:13
              A więc to tak?! To dobrze. Jakem przesłuchał w EMPiKu byłem nieco rozczarowany, ale to aczej ze wzgl. na to że dziewczyna i chopaki są niesamowici na żywo:) A teraz jak już czas miał będę, to se podejdę na spokojnie:)
              • grimsrund Re: Pogodno + Sticker 02.12.04, 22:29
                Ciekawe, bo mnie się koncert w TrUjce akurat nie za bardzo podobał, a płyta
                owszem :)
                • humbak Re: Pogodno + Sticker 02.12.04, 22:33
                  Tego akurat nie słyszałem. Ale ten co na nim byłem... miodzio:) Górniczo-Hutnicza jako support i wogóle:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka