saluto 27.11.04, 21:37 yeah yeah yeah nie macie żadnych szans yeah yeah yeah dziewczyny kochają nas fajna płyta no i fajna nalepka Pozdrawiam wszystkich Saluto Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grimsrund Re: Pogodno + Sticker 27.11.04, 23:06 Na razie zinspekcjonowałem nalepkę, która faktycznie fajna jest. Tylko gdzie se taką można przylepić? :) Na płytkę przyjdzie pora wkrótce. Też oczywiście pozdrawiam. Odpowiedz Link
ilhan Re: Pogodno + Sticker 27.11.04, 23:15 grimsrund napisał: > Na razie zinspekcjonowałem nalepkę, która faktycznie fajna jest. Tylko gdzie > se taką można przylepić? :) Ja się o 3 lat zastanawiam gdzie mam sobie przylepić fajną nalepkę z tramwajem z płyty Lenny Valentino. Ale jeszcze nie wymyśliłem. Odpowiedz Link
saluto Re: Pogodno + Sticker 27.11.04, 23:56 Ja sobie nalepiłem na teleskop pięknie się prezentuje na odrośniku no i nazwa nieoczekiwanie pasuje chłopaki mają gust :) Pozdrawiam Odpowiedz Link
cze67 Re: Pogodno + Sticker 28.11.04, 12:52 A propos Pogodno, to fajny koncert dali w Trojce. Se nagralem. PS. Saluto - jakas recenzyjka najnowszej plyty zespolu? Odpowiedz Link
grimsrund Re: Pogodno + Sticker 28.11.04, 16:04 Nu dobra, już po jednokrotnym zapoznaniu się. Dla mnie - bomba. Chyba polska płyta roku, choć dużo nowych rzeczy nie słyszałem, więc i obiektywny nie będę. Płyta cały czas zajeżdża mi klimatami Becka, co uważam oczywiście za zaletę: te czarne funkowe dęciaki rodem z lat 70. (w stylu MIDNIGT VULTURES), tu dubu troszeczkę, albo nawet sekunda Irlandii, a za moment uspokojenie na modłę SEA CHANGE... Śliczności. Teksty, o które boje toczą się na FM, zupełnie mi nie przeszkadzają, choć uważam, że Budyniowi na solowej płycie wyszły ciut lepsze - kwestia gustu :). Pani wokalistka dobrze się wpasowała w skład (jak ładnie szczeka w piosence HAU HAU :) ) Oczywiście należy się spodziewać głosów, że Pogodno się sprzedało, bo pod publiczkę gra chwilami, nieledwież jak jakieś Kobiety albo bardziej manieryczny Jimi Tenor, nawet S. Soyka śpiewa w jednym utworze. Ja jednak przyjmuję całość dzieła, z dobrodziejstwem inwentarza. Jak dla mnie, to po tej płycie zespół może pójść w dowolnym kierunku. Byle energii im starczyło, będzie dobrze. Odpowiedz Link
nemrrod Re: Pogodno + Sticker 28.11.04, 18:06 A mi się koncert w Trójce nie za bardzo podobał... Nie słychać było jakichś fajnych melodii. Ale porównania do Becka i Jimiego Tenora jak dla mnie jak najbardziej na plus :) Zobaczymy jak to brzmi na płycie. Na dzień dzisiejszy moją ulubioną płytą Pogodno pozostaje "Sejtenik miuzik..." (ale znam oprócz niej jeszcze tylko jedną - "Hajle Silesia" ;))) Odpowiedz Link
cze67 Re: Pogodno + Sticker 29.11.04, 13:17 > Na dzień dzisiejszy moją ulubioną płytą Pogodno pozostaje "Sejtenik miuzik..." No tak, dla mnie tez. To ich pierwsza plyta, ktora slyszalem, i ktora niemal powalila mnie na kolana. Takiego grania mi wowczas w polskiej muzyce brakowalo. Poznawanie kolejnych albumow bylo juz tylko zaznajamianiem sie z innymi czesciami tej samej bajki. Odpowiedz Link
nemrrod Re: Pogodno + Sticker 29.11.04, 16:02 No a dla mnie to nie jest do końca ta sama bajka. "Hajle Silesia" i w jeszcze większym stopniu "Tequila" to takie rozdrabnianie, ewolucja w kierunku zwartych i piosenkowych form, przejście od rozbudowanych i transowych ("transujących") utworów do, jakkolwiek specyficznych, ale po prostu piosenek.... Odpowiedz Link
grimsrund Re: Pogodno + Sticker 29.11.04, 16:38 Święta racja. PIELGRZYMKA PSÓW to już płyta piosenkowa. Najdłuższy (i najbardziej transowy) utwór ma nieco ponad 6 minut, reszta trzyma format radiowy. Ponoć nawet TrUjka gra UŚMIECH SIĘ w godzinach tzw. targetu... Cóż, Pogodno nic nie winni, że Nadredaktorowi Kostrzewie się podobają :(( Odpowiedz Link
humbak Re: Pogodno + Sticker 02.12.04, 22:13 A więc to tak?! To dobrze. Jakem przesłuchał w EMPiKu byłem nieco rozczarowany, ale to aczej ze wzgl. na to że dziewczyna i chopaki są niesamowici na żywo:) A teraz jak już czas miał będę, to se podejdę na spokojnie:) Odpowiedz Link
grimsrund Re: Pogodno + Sticker 02.12.04, 22:29 Ciekawe, bo mnie się koncert w TrUjce akurat nie za bardzo podobał, a płyta owszem :) Odpowiedz Link
humbak Re: Pogodno + Sticker 02.12.04, 22:33 Tego akurat nie słyszałem. Ale ten co na nim byłem... miodzio:) Górniczo-Hutnicza jako support i wogóle:) Odpowiedz Link