09.04.06, 00:43
Otóż wątek ten zakładam, ponieważ The Ox już nie jest The Ox, tylko Peryferia
i jeszcze na dodatek wlazły Peryferia w sobotę do studia i nagrały demo.
6 kawałków w 11 godzin, iście stachanowska norma. Zapraszam zatem do
przesłuchania naszej rzeźby:
nierymek.terror404.net/Peryferia-Ox-2006.zip
32MB jakby co do zassania.
Obserwuj wątek
    • nierymek Re: Peryferia 10.04.06, 11:17
      (nie ukrywam, że liczymy na recenzje jakieś :D )
      • obly Re: Peryferia 10.04.06, 11:30
        zerknę
      • obly Re: Peryferia 10.04.06, 12:08
        zzipowane wiec mogę sobie possac ;)))
        więc powiem ze to kurde nie lubie takiego grania wiec wypowiadac sie nie mam
        prawa w sumie bo i czym, ze nie lubie? ale co mi tam, odezwe sie ;)) jakby co
        to mi przywalcie w pape. zreszta bedziecie mieli nauczkę ŻE PRAWDZIWY ROCKMAN
        NIE PYTA SIE JAK BYŁO ;))) tylko spluwa i przechadza sie łapiąc lochy za
        slimaka. taki los rockmena sorki.
        ja lubie jazdy wiecej i bardziej oderwanych gitar od linii melodycznej i nie
        szatkowanych rytmem (biciem) ale wiecej swobody. sekcja jest od trzymania rytmu
        a pojecia gitara rytmiczna nalezy traktowac jako pojecie czysto handlowe dla
        gitar bez wajhy. hehe
        ale musi być fajna zabawa dla was i o to w tym chodzi zeby poczuc niebo w
        uszach jak sie to gra.

PS teksty to ja sie troszke usmialem ;))
        tylko na boga nie zabijajcie się no i nie zmartwywstajcie na tapczanie no
        proszę was ;))) moze jednak nie za mało tego haszyszu?

i tak:
        generalnie 2 kompozycja fajna do połowy sekcja gra bardzo prosto i gut ale sam
        beat drummera inny sie prosi ale pelny luzik.
        w 3 juz gitara ciekawsza psuje sie jak przyspieszacie (tempo razy 2) riff jest
        znany od 20 lat potem jest fajnie na bridzu tylko. miedzy zwrtoką a solówka. i
        po solówce.
        4 klaszowy taki zmieszany z zimna fala lat 80
        5 zubr - bardzo w porzo

ogólnie wokal lepiej trzeba nagrac bo jest jakby przez sciere z kubła nagrywany
        i kompletnie nie wiadomo czy falszuje bo lubi czy dlatego ze ma cos w ustach
        czy falszuje bo tak ma byc i juz. falszowac trzeba jak waits albo luu reed. tak
        by nikt nie mial pytan.
        a gitarka jakby polezała kolo sonic youth nabrała by życia. strasznie smutni i
        są kolesie na gitarach.
        to nie uwaga ale tak jst w tego typu kapelach ze gitka musi byc na przodzie i
        dawac morde muzie tutaj chciala by sie schowac i popikac z tyłu. jak i jedna j
        ak i druga.
        a aranzacyjnie jakby obedrzec trzony z grania chwytowego i oblec riffowym

MOJE EKSKJUZEMŁA:
        ale to nie jest uwaga do was oka? to jest na zasadzie co bym zrobił ja aby grac
        muze jakom ja lubie gdybym miał prawo zajac sie graniem tam miedzy wami. ale
        takiego prawa ine bardzo mam. wiec sytuacja czysto hipotetyczna. wy nie mozecie
        nikogo słuchac i grac swoje. bo jak swojego nie bedziecia grac to wam sie albo
        znudzi albo sie zmanieruje czlek. rokowa kapela nie moze sie słuchac nikogo no.
        no bo jak?
        pewnosc siebie to 95% wartosci zdrowej kapeli rockowej ;))

a demówka fajna taka
    • ilhan Re: Peryferia 10.04.06, 12:02
      Szczerze? Hmmm, tak sobie. Uwagi na gorąco. Przy pierwszym numerze miałem skojarzenie z The Cure z okolic "A Forest" z Ostrowskim z CKOD na wokalu. Drugi to zdaje się dość standardowy indie-rock. Ostatni kawałek ma początek wzięty z pierwszego Interpolu ("The New"? skleroza). Ogólnie? No po prostu tak sobie. Ale szczerze miało być :)

Pozdro.
    • nierymek Re: Peryferia 22.05.06, 19:05
      Zespół Peryferia zaprasza za tydzień, 29 maja na koncert do Remontu :-)
    • nierymek Re: Peryferia 03.08.06, 12:55
      Ponownie zapraszam na koncert:

picasaweb.google.com/grapozorow/NaPlakatClubRock/photo#4958938754103902226
    • nierymek Re: Peryferia 12.09.06, 23:52
      17 września, Jadłodajnia Filozoficzna

Peryferia + Gra Pozorów + Powieki

start: 20:30
      wjazd: 2 zł

Plakat: nierymek.terror404.net/plakat-jadlodajnia1.jpg

Zapraszam :-)
    • nierymek Re: Peryferia 18.02.07, 11:19
      znowu do posłuchania zapraszam. na myspacji wrzucone 4 kawałki. 2 stare na nowo
      nagrane + 2 nowe. w przeciwieństwie do pierwszego dema nie nagraliśmy tego w 1
      dzień i nie na setkę. także se posłuchajta.

www.myspace.com/peryferia
      • ihopeyouwilllikeme Re: Peryferia 18.02.07, 12:10
        Jakby mnie ktoś pytał, to brzmi to jak bardziej popowa wersja Kombajnu. Całkiem
        miłe.
      • ilhan Re: Peryferia 13.03.07, 14:01
        Właśnie sobie przypomniałem, że miałem posłuchać.

Myślę, że jest spokojnie lepiej niż poprzednim razem. Brzmi to naprawdę całkiem git, podstawowe skojarzenie to lightowe, melodyjne, "popowe" Sonic Youth (wręcz a la "Rather Ripped"). Bardzo fajnie tam przede wszystkim gitary chodzą, te mostki a la SY miłe, miłe. Jeśli miałbym szukać minusów to teksty i miejscami wokal, acz i z wokalem jest postęp, zdaje się (bo pierwsze demo gdzieś zapodziałem).

Także ciekawe co się stanie dalej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka