ewelape 02.08.05, 19:35 dzień dobry, tu nowa użytkowniczka, absolutna fanka serialu. czy ktoś z Was oreentuje się, czy czy PA jest wydany na vhs albo dvd? albo może ktoś nagrywa wszystkie odcinki? b proszę o odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klenbek Re: dvd, vhs? 02.08.05, 22:16 witam serdecznie na przystankowym forum! odpowiadam na pytania: niestety nie ma polskieg wydania ani VHS ani DVD, troche ludzi nagrywa (kto jest szczęśliwym posiadaczem magnetowidu) trzeba poczytac inne wątki, tam się ujawniają, jest jeszcze jedna opcja: ściąganie z internetu, np przez emule i to jest chyba najlepsze rozwiązanie Odpowiedz Link Zgłoś
anonymous.coward NX na DVD 03.08.05, 16:39 Ja nagrywam na DVD emitowane obecnie odcinki. Będę je później w tzw. "wolnej chwili" edytować by pousuwać reklamy ze środka oraz niezwiązane z filmem fragmenty programu przed i po odcinku, mam nadzieję zmieścić 8 odcinków na jednej płytce DVD. Jestem z Warszawy, jeśli ktoś byłby zainteresowany... Odpowiedz Link Zgłoś
yoasia1 Re: NX na DVD 04.08.05, 18:07 no ale ja nie jestem niestety z Wawy?Wie może ktoś skad najlepiej ściągać z netu odcinki PA? Odpowiedz Link Zgłoś
ewelape Re: NX na DVD 04.08.05, 19:30 bardzo dziekuję za info; jeśli to naprawdę w s z y s t k i e odcinki to wchodzę w to (jstem z wwy:))! miłego nagrywania :)) Odpowiedz Link Zgłoś
anonymous.coward Re: NX na DVD 04.08.05, 19:56 To nagrywanie codziennie to dosyć upierdliwe jest, niestety. Timer oczywiście ustawiony na stałe, ale co wieczór trzeba pamiętać by sprawdzić czy na płytce jeszcze dość miejsca czy już włożyć nową, czy dekoder pozostawiony na właściwym kanale (nagrywam z Cyfry+) no i przede wszystkim czy pozostawiona właściwa płytka. Ale mamy oboje z żoną tyle dobrych wspomnień po pierwszej emisji, że postanowiliśmy "uzbierać" sobie komplet we względnie porządnej jakości. A 7-8 odcinków na płycie DVD to wciąż lepsza jakość niz VHS czy DivX. Odpowiedz Link Zgłoś
poppablo Re: NX na DVD 04.08.05, 21:40 Wow!!! Ja tez bym chcial. Wprawdzie nie jestem z warszawy ale moja siostra tam studiuje. Cierpliwie poczekam... pozdrawiam alaskowiczow Odpowiedz Link Zgłoś
anonymous.coward Re: NX na DVD 04.08.05, 22:04 Przecież mogę wysłać pocztą, nie musimy się spotykać, choć oczywiście możemy ;-) Nie chciałbym tylko po poświęceniu czasu na kopiowanie zostać z dodatkowym kompletem płytek lub dokładać do interesu płacąc za wysyłkę. Poza tym z mojej strony "no problem", choć - jak uprzedzam - może to wymagać cierpliwości. Ale pozostańmy w kontakcie, jeśli bedziesz wciąż zainteresowany przypomnij się mailem. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
klenbek Re: NX na DVD 04.08.05, 23:35 Czy nie sprawi Ci problemu jeszcze jedna kopia? Będę bardzo wdzięczna, tez nie mieszkam w stolicy. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
anonymous.coward Re: NX na DVD 05.08.05, 00:52 Nie sprawi kłopotu, gdy już będą gotowe. A kto wie ile odcinków jeszcze pozostalo do końca emisji w TVN? Odpowiedz Link Zgłoś
czyzu9 Re: NX na DVD 05.08.05, 10:08 Dzis bedzie 72 odcinek z 110 wiec zostalo tylko 38 odcinkow do konca :( P.S zostaje teraz czekac na powtorke na TVN7 :) Odpowiedz Link Zgłoś
anonymous.coward Re: NX na DVD 05.08.05, 10:48 O, dzięki za szybką odpowiedź. To jeszcze jakieś dwa miesiące nagrywania... Nie smuć się, jeśli chcesz Tobie też mogę zrobić kopię :-) Jak tu się tylko połapać, skoro TVN nie zachowała kolejności emisji odcinków? Wszak w czołówce nie ma tytułu ani numeru odcinka... Odpowiedz Link Zgłoś
czyzu9 Re: NX na DVD 08.08.05, 19:55 Dziekuje za propozyjce z mila checia skozystam. Z tego co mi se zdaje(niestety czasami czas nie pozwal mi na ogladniecie danego odcinka) to kolejnosc jest zachowana ale moze ta strona Ci pomoze, sa na niej opisane wszyskie odcinki www.film.org.pl/prace/alaska/przystanek_alaska_wstep.html dzisiaj bylo 9 odcinek 5 serii Odpowiedz Link Zgłoś
roman_ha Re: NX na DVD - KOLEJNOŚĆ ODCINKÓW 28.08.05, 19:27 anonymous.coward napisał: > Jak tu się tylko połapać, skoro TVN nie zachowała kolejności emisji odcinków? > Wszak w czołówce nie ma tytułu ani numeru odcinka... Polecam skorzystanie z opisów w kolejności dat emisji w TVN (wg dat): forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20799&w=28293271&v=2&s=0 lub w kolejności chronologicznej rzeczywistej (wg numerów odcinków): forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20799&w=28293556&v=2&s=0 Pozdrawiam, -- Roman_HA Odpowiedz Link Zgłoś
tygrys19 Re: NX na DVD 09.08.05, 14:05 ja też proszę o wpisanie mnie listę oczekujących na płyty dvd!!! mieszkam w Warszawie. dziekuje bardzo! Odpowiedz Link Zgłoś
bakczysara Re: NX na DVD 05.08.05, 14:27 jeśli możesz przesłać płytkę mailem, to ja z chęcią poproszę również! Odpowiedz Link Zgłoś
anonymous.coward Re: NX na DVD 05.08.05, 16:25 To będzie ca. 14 płytek. DVD. Masz skrzynkę o poj. 65 GB? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
z-u-p-a Re: NX na DVD 06.08.05, 10:17 Hej. Ja tez bym bardzo chetnie sie na pisal na te plyty.. :) W razie czego moge zrobic jakas przedplate na konto, za koszty - jestem z poza Warszawy ;( Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
binah1 Re: NX na DVD 06.08.05, 13:07 witam, jestem bardzo zainteresowana plytkami z odcinkami przystanku alaska:)czy mozesz podac mniej wiecej koszt wszystkich plytek? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anonymous.coward Re: NX na DVD 07.08.05, 02:21 Howdy, Alaskians! ;-) Msg do wszystkich, którzy z entuzjazmem zareagowali na moją propozycję podzielenia się serialem nagranym z TVN na DVD: podtrzymuję tę ofertę, choć kolejka szybciutko się wydłuża. Stawiam jednak dwa warunki: - praca pochłania mi b.dużo czasu, nie pozostawiając go wiele na życie rodzinne, które z kolei nieporównanie bardziej od niej cenię. Gdy zatem zakończy się emisja serialu (gdzieś w październiku?) minie jeszcze ładnych kilka tygodni zanim będę miał całość oczyszczoną z reklam itd., uporządkowaną we właściwej kolejności (jak zauważyliście odcinki nie są emitowane po kolei) na płytkach z menu etc. Komu wystarczy cierpliwości i zainteresowania serialem do tego czasu, ma ode mnie obiecaną kopie kompletu, który przygotuję na własne domowe potrzeby. MUSI to jednak potrwać. - szacuję dziś, że będzie to mniej więcej 15 płytek. Licząc ca. 1.5 zł za czystą płytkę koszt wyniesie ok. 22 zł, z ew. przesyłką pocztą dla fanów spoza Warszawy dodatkowe 6 zł. Czyli razem ze trzy dychy. Jeszcze raz podkreślam, że nie oczekuję rekompensaty za czas poświęcony na kopiowanie, a cały materiał przygotowuję dla własnej rodziny, więc tym bardziej nie dla pieniędzy. Ale zakładając, że ze wszystkich którzy napisali już do mnie bądź na tym forum deklarują zainteresowanie pozostanie tylko 10 osób, to wciąż 150 płyt DVD, których nie kupowałbym i nie wypalał gdyby nie Wasze zainteresowanie. To już się robi produkcja. Dlatego gdy już nadejdzie ten moment, od osób które po emisji przypomną się mailem będę oczekiwał przelewu z góry. Trudno - kto nie ma zaufania niech się w to nie pakuje, ale ja nie chcę poświęcić mnóstwa czasu i pozostać z kilkoma niepotrzebnymi mi kompletami w garści. I tak zaczynam mieć wątpliwości, bo nawet z punktu widzenia legalności lub nielegalności tego przedsięwzięcia co innego zrobić jedną czy dwie kopie, a co innego kilkanaście. Kto więc podtrzyma swoje zainteresowanie, niech proszę pisze do mnie na priv. Pozdrawiam wszystkich... Odpowiedz Link Zgłoś
anonymous.coward do wszystkich zainteresowanych NX na DVD 07.08.05, 11:13 Przeczytajcie proszę mój poprzedni post. Za chwilę wyjeżdżam na tydzień, ale nagrywanie ustawione :-) "have no fear". Nie będę natomiast przez ten tydzień zaglądał na forum ani odpowiadał na maile. Over & out. Odpowiedz Link Zgłoś
czyzu9 Re: NX na DVD 08.08.05, 20:07 Czekalismy dosc dlugo na powtorke serialu wiec poczekac kilka\kilkanascie miesiecy na dvd to nie jest juz problem a pozatym koszty fiansowe sa i tak nie wielkie wiec nalezy Ci sie wielkie uznanie za poswiecenie swojego czasu!!! thx Odpowiedz Link Zgłoś
yoasia1 Re: NX na DVD 08.08.05, 21:37 Ja również chciałm podziękować za nagrywanie odcinków NX.Z wielką chęcią zakupię te płytki. Odpowiedz Link Zgłoś
ewciawoj Re: NX na DVD 09.08.05, 13:59 Przepraszam, ze nie odzywalam się wczesniej ale tez bylabym zainteresowana zakupem NE. Jestem z W-wy, wiec możemy się umowic na odbior osobisty. Oczywiście wysle kase przelewem z gory (jak tylko podasz kwote). Pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
zeldo Re: NX na DVD 09.08.05, 16:00 Witam, wiem, że sprawiam dodatkowy kłopot, ale jednak także chciałabym się dopisac do kolejki. Zgodnie z warunkami odezwę się po zakończeniu emisji itd. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
anitkashe Re: NX na DVD 09.08.05, 23:37 dopisuję się do listy jeżeli można - duża buźka dla nagrywającego :O* Odpowiedz Link Zgłoś
kasiok Re: NX na DVD 21.08.05, 11:03 ja tez sie zapisuje odezwe sie po emisji ;) Odpowiedz Link Zgłoś
borsuk1951 Re: NX na DVD 22.08.05, 19:08 Proszę o dopisanie mnie do kolejki. Oczywiście po zakończeniu emisji przypomnę się mailem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mczimoch Re: NX na DVD 27.08.05, 20:35 Witam, bardzo sie ciesze ze jest taka mozliwosc. Zapisuje sie do kolejki. Jak bedzie trzeba wysylam pieniadze i ogladam dzien i noc. nara MCZ Odpowiedz Link Zgłoś
anonymous.coward Re: NX na DVD 13.09.05, 17:57 Mimo chwilowej nieobecnosci kolejne odcinki caly czas sa nagrywane. Wielka pomoca bedzie sporzadzony przez roman_ha spis odcinkow wg. emisji w TVN. Hälsningar från Sverige! Odpowiedz Link Zgłoś
jaquedejaque Re: NX na DVD 16.09.05, 12:33 Zgłaszam oczywiście chęć wzięcia udziału w akcji. Posiadam nagrywarkę i obiecuję przegrać kilka kompletów na warunkach przez Ciebie określonych. Pozdrawiam. Jaco PS. Co słychać w Szwecji??? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej_tor Re: NX na DVD 21.09.05, 10:39 Witam wszystkich sympatyków NX. Też jestem zainteresowany całą kolekcją Alaski na DVD. Proszę o kontakt Odpowiedz Link Zgłoś
haslab Re: NX na DVD 21.09.05, 01:45 Jeśli to jeszcze możliwe, to jestem zainteresowany kompletem odcnków. Będę niezmiernie wdzięczny i zobowiązany. Nie mam jeszcze napędu DVD, ale w tej sytuacji na pewno kupię. Pozdrawiam serdecznie. Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
inga44 Re: NX na DVD 08.10.05, 19:36 Witaj, podtrzymuję swoją prośbę - bardzo chcę mieć całość! Pisałam na Twój adres - bez odpowiedzi. Czy ten adres jest nadal aktualny? Pozdrawiam serdecznie Inga mój adres: inga44@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kaminskak Re: NX na DVD 21.08.05, 23:40 Jestem zainteresowana jak juz uporasz sie ze wszystkimi odcinkami poprosze o informacje Kasia 607 654 689 Odpowiedz Link Zgłoś
popoludnie Re: NX na DVD 23.08.05, 20:27 Ja tez sie zapisuje. Pozdrawiam i zycze wytrwalosci. Nasza wdziecznosc bedzie wielka. Odpowiedz Link Zgłoś
lucasczarny Re: NX na DVD 21.09.05, 07:05 Jestem oczywiście zainteresowany,jak możesz to daj znać co i jak.Mój adres:lucasczarny @wp.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
danrok5 Re: NX na DVD 21.09.05, 08:38 Jeśli można to i ja sie piszę na komplecik. Do czasu finalizacji sprawy chyba będę miał nagrywarkę więc chętnie podam dalej. Mieszkam w Eastern Expositure ;) czyli w Lublinie.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
keylargo Re: NX na DVD 21.09.05, 17:41 Cześć Ja też chętnie skorzystam z Twojej uprzjmosci. W prawdzie nie jestemz W-wy ale mogę przyjechać, jeżeli jest taka potrzeba. Pozdrawiam i dziękuję, że dałeś nam taką szansę. Odpowiedz Link Zgłoś
du_ga Re: NX na DVD 25.09.05, 12:43 Chcę kupić wszystkie odcinki NX na DVD. tylko za ile? Kiedy będą dostępne?? Pozdrawiam Duga Odpowiedz Link Zgłoś
kbhr Re: NX na DVD 05.10.05, 13:08 Hej !Jestem zainteresowany wszystkimi odcinkami na dvd. Proszę napisz na mojego maila to uzgodnimy co i jak, jesli oczywiście mógłbyś to zrobić. Bedę bardzo wdzięczny. pozdro adam (kbhr@gazeta.pl) Odpowiedz Link Zgłoś
potgan Re: dvd, vhs? 12.08.05, 02:24 Cześć Ewelape, Zgrywam PA do divx-a na razie na 76 odcinków brak mi (numeracja wg tvn)41 odc a 34 i 59 mama lekko przycięte po parę minut - skrajnie zła pogoda zakłóciła sygnał. Pozdrawiam - Bogdan Odpowiedz Link Zgłoś
jungspiritson Re: dvd, vhs? 12.08.05, 13:41 Witam, Też chciałbym się zapisać na NE na DVD. Ściągam obecnie z osiołka, ale w tej formie dużo sprawniej. Jestem spod Warszawy pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maga_luisa Re: dvd, vhs? 19.08.05, 08:50 Następna chętna w kolejce!!! Jestem uczciwy kontrahent i wszystkie warunki przyjmuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
chrisstevens Re: dvd, vhs? 19.08.05, 13:26 Ja też bardzo prosiłbym o zapisanie mnie do listy. Jestem spoza Wa-wy. Do koordynatora: A może by zrobić to tak jak to zorganizował Holling? Tzn. ty wysyłasz np. 5 kompletów do ludzi którzy mają nagrywarki DVD, ci rozsyłają dalej po 1 komplecie, do innych, wśród tych kolejnych 5 osób są 3 osoby które mają nagrywarkę DVD itd. Co ty na to??? (Dodaję, że mam nagrywarkę i mogę przesłać kompet dalej). Pozdrawiam! Niech Łoś będzie z nami!!! Odpowiedz Link Zgłoś
czyzu9 Re: dvd, vhs? 19.08.05, 14:14 Jest za, tez sie do tego moge przylaczyc, zaoszczedzi Ci to troche czasu z nagrywanie i wyslaniem plyt!!! Odpowiedz Link Zgłoś
klenbek Re: dvd, vhs? 22.08.05, 18:29 zgadzam sie z Chrisem, pomysł jest super i na pewno odciąży dobrego czlowieka jakim jest Anonymous (pozdrowienia) dlatego ja również popieram taki "łańcuszek", co prawda nie posiadam nagrywarki dvd ale cos wymyslę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
maciejleciejewski Re: dvd, vhs? 24.08.05, 08:10 Ja też się zgłaszam... Myślę, że koncpecja "piramidy" w przegrywaniu jest najlepsza. Mogę kilka kopii zrobić. Pozdrawiam i piszcie na maciejleciejewski @ poczta onet pl Odpowiedz Link Zgłoś
bms01pl Re: dvd, vhs? 24.08.05, 13:00 chrisstevens napisał: > Ja też bardzo prosiłbym o zapisanie mnie do listy. Jestem spoza Wa-wy. Do > koordynatora: A może by zrobić to tak jak to zorganizował Holling? Tzn. ty > wysyłasz np. 5 kompletów do ludzi którzy mają nagrywarki DVD, ci rozsyłają dale > j > po 1 komplecie, do innych, wśród tych kolejnych 5 osób są 3 osoby które mają > nagrywarkę DVD itd. Co ty na to??? (Dodaję, że mam nagrywarkę i mogę przesłać > kompet dalej). Pozdrawiam! Niech Łoś będzie z nami!!! świetna idea, popieram, sam mogę kilka kompletów przegrać na podanych już wcześniej zasadach. równocześnie chciałbym zapisać się do kolejki. Odpowiedz Link Zgłoś
artc Re: dvd, vhs? 27.08.05, 12:19 Dla mnie bomba!! Chętnie wejdę do tego łańcuszka. Mieszkam pod Warszawą, mam nagrywarkę i mogę wykonać kilka kopii :-) Z zupełnie innej beczki to ciekawe czy TVN wytrzyma z Przystankiem do ostatniego odcinka? Kończą się wakacje, wchodzi nowa ramówka.... Oby nie stało się tak jak z Hotelem Zacisze na TVP2, który zniknął po 4 czy 5 odcinkach. Odpowiedz Link Zgłoś
scarlett_kapusta Re: dvd, vhs? 23.08.05, 15:28 nie bede oryginalna - ja tez chce :D nie jestem ze stolicy... ale z bylej stolicy :) Odpowiedz Link Zgłoś
kiwit74 Re: dvd, vhs? 26.08.05, 15:41 Ja również refletuję. Czekam na koniec edycji i sumę końcową. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hace82 Re: dvd, vhs? 30.08.05, 14:17 jestem chetny. jak juz bedzie wiadomo co z tym DVD to prosze dac znac na mejla - hace@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
pbona Re: dvd, vhs? 26.08.05, 15:54 Popieram pomysl chrisastevensa:) Moge sie dolaczyc do przegrywania. Jestenm w posiadaniu nagrywarki DVD wiec z wielka checia zrobie cos dla kochanej braci alaskanskiej!! No i dopisuje sie do listy oczekujacych na realizacje wspanialego gestu jaki okazal anonymous. Wielkie dzieki!! Widac, ze prawdziwy gosc z Cicely z CIebie:) Pozdrawiam Patrycja Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: dvd, vhs? 30.08.05, 14:00 też się zapisuję w kolejce :) też mam możliwość przegywania na płytki :) Odpowiedz Link Zgłoś
scarlett_kapusta Re: dvd, vhs? 27.08.05, 17:43 no to mozez po prostu jak bedziesz miec juz wszystko, to zaloz osobny watek :) wtedy sie ludzie beda dopisywac... 1,50 za plytke dvd? wydawalo mi sie, ze sa drozsze... tym lepiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
szary13 Re: dvd, vhs? 16.09.05, 13:23 Cześć ewelape Mam zgrane do divxa ponad 100 odcinków i mam zamiar zgrać cały PA. Archiwizuję to na dvd po ok.9-11 odcinków.Trochę to wszystko zajmuje czas no ale jakoś dociągnę do finału. Pozdrawiam - Szary. Odpowiedz Link Zgłoś
mizia30 Re: dvd, vhs? 16.09.05, 21:05 bardzo chetnie ustawie sie w kolejce oczekujacych :)oczywiscie pieniazki bez problemu moge przelac na twoje konto.dodatkowo moge rowniez sprobowac przegrac potem odcinki na dvd -mam w kompie-moze sie uda :) ZA 2-3 tyg.urodzi sie nam coreczka ,wiec bedziemy mieli w cholerke roboty przy niej;)ale bedziemy sie starac wywiazac z piramidkowej dvd pomocy :) pozdrawiam misia Odpowiedz Link Zgłoś
elf Re: dvd, vhs? 19.09.05, 21:18 To ja się również dopisuje do kolejki - bede śledzic też wątki, żeby nie przegapic:) Jestem spoza W-wy, ale oczywiście wpłacę z góry. Odpowiedz Link Zgłoś
mcmario Re: dvd, vhs? 20.09.05, 09:01 witam, to ja tez bym chcial jesli to nie sprawi klopotu. Ile by to kosztowalo? co prawda sciagam z netu ale idzie jak krew z nosa - mam juz az 4 odcinki ;P Odpowiedz Link Zgłoś
mcmario Re: dvd, vhs? 20.09.05, 14:26 oczywiscie, ze bylbym zainteresowany a nawet wdzieczny :) Odpowiedz Link Zgłoś
translatio Re: dvd, vhs? 23.09.05, 23:44 posiadam kilkanascie odcinków wyszarpanych tu i ówdzie:) i bardzo chętnie bym sie powymieniał (w tym kompletną serią 1 i 2). Ich jakość jest różna, ale co tam ;) Prosze o ewentualny kontakt na gfedcba@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
anonymous.coward Do wszystkich zainteresowanych NX na DVD 24.09.05, 16:33 Nie jest to jeszcze radosna wiadomosc ze wszystko juz gotowe, wszak pozostaly jeszcze 4 odcinki. Pisze jednak teraz, bo nie mam pojecia jak aktywne bedzie to forum po zakonczeniu emisji, a potrzebuje z Wami kontaktu jesli cala sprawa ma byc kontynuowana. Wczoraj padl mi dysk, na ktorym mialem obrabiany material wideo. 90% plyt DVD na ktore nagrywalem z telewizji wciaz trzymam w oryginalnej postaci, ale caly import do komputera i dalsza obrobke musze zaczac od poczatku. Dane z uszkodzonego dysku probuje od wczoraj odzyskac, niestety sa niespojne (zawartosc czesc odzyskanych plikow jest podmieniona na smieciuchy). Zaczalem nagrywac z zamiarem ewentualnego zatrzymania tego serialu do domowego archiwum, ale potem nieopatrznie odezwalem sie na tym forum z propozycja. Spodziewalem sie zainteresowania, ale nie takiej powodzi maili. No i zaczalem odczuwac brzemie odpowiedzialnosci. Tymczasem przy 110 odcinkach do nagrania wpadki musza byc - a to dekoder ustawiony na inny kanal, a to plytka w nagrywarce nie zmieniona na zapisywalna, a to swiatelko wylaczyli... Szacuje, ze razem z tym co prawdopodobnie stracilem w wyniku wczorajszego crashu moze mi brakowac z 10 odcinkow. I tu apel do Was: sciagacie z roznych miejsc, ktos z Was lub kilka osob z pewnoscia ma te pare, ktore uzupelniwszy w przygotowywanym przeze mnie "wydaniu" tworza calosc. Odezwijcie sie do mnie prosze na maila kto z zainteresowanych kompletem ma ktores odcinki, ja do przyszlego tygodnia mam nadzieje wiedziec juz na 100% co jeszcze mam a czego nie odzyskalem. To tylko kolka odcinkow, ale jesli ze wszystkim trafimy, to jest szansa na podniesienie jakosci tego unikatowego wydania ;-) Pozdrawiam wszystkich... Odpowiedz Link Zgłoś
mizia30 :( dysponuje TYLKO vhs-em 25.09.05, 10:49 ale mam nadzieje,ze uda sie to wszysko odzyskac:) Odpowiedz Link Zgłoś
jungspiritson Re: Do wszystkich zainteresowanych NX na DVD 26.09.05, 09:46 anonymous: to zorientuj się jakich odcinków będzie brakować - ja ciągnę z emula, ściągnę te których nie masz, niestety mam najwolniejsza neostradę i na razie mam tylko kilkanaście odcinków ściągniętych. Jestem spod Warszawy, więc logistyka łatwa Sprawdź gazetową pocztę, pisałem Odpowiedz Link Zgłoś
inga44 Re: Do wszystkich zainteresowanych NX na DVD 27.09.05, 09:39 Co za katastrofa! Serdecznie współczuję z powodu "padniętego" dysku - to zawsze bardzo boli i kradnie czas. Wierzę, że poradzisz sobie znakomicie. Czekam na informacje (pisałam na adres "gazetowy" ale może to właśnie wtedy miałeś awarię). Serdecznie pozdrawiam Ciebie i wszystkich fanów NX! Inga (z Bytomia) Odpowiedz Link Zgłoś
haslab Re: Do wszystkich zainteresowanych NX na DVD 02.10.05, 21:03 Szczerze współczuję. Półtora roku temu miałem podobną katastrofę. Do dziś odczuwam tego skutki. Trzymam kciuki za powodzenie całego przedsięwzięcia. Pozdrawiam Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Do wszystkich zainteresowanych NX na DVD 03.10.05, 16:27 anonymous, i tak jesteś wielki :) Odpowiedz Link Zgłoś
kiwit74 Re: Do wszystkich zainteresowanych NX na DVD 04.10.05, 19:35 Wielka szkoda , mam nadzielę że wszystko się znajdzie i zakończenie będzie szczęśliwe. Posiadam tylko kilka odcinków na vhs. Pozdrawiam Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
mizia30 Re: Do anonymous.coward :) 06.10.05, 19:56 napisalam na priva ,mam nadzieje ,ze go otrzymales :) jesli nie ,to sie ponownie deklaruje :) Odpowiedz Link Zgłoś
dzanet523 Re: Do anonymous.coward :) 07.10.05, 13:30 Ja tez napisałam i ja tez się deklaruje ! Odpowiedz Link Zgłoś
inga44 Re: Do anonymous.coward :) 08.10.05, 19:12 anonymous.coward chyba cięzko pracuje, bo nie odpowiada na posty. Co słychać? Jak przebiegają prace nad odzyskaniem nagrań? Ponawiam moją prośbę - bardzo chciałabym mieć całość a zgłosiłam się dawno, dawno temu i boję się, żeby z kolejki nie "wyskoczyć". Melduję więc swoją obecność na liście i czekam na informacje. Serdecznie pozdrawiam Inga Odpowiedz Link Zgłoś
chattab Re: dvd, vhs? 07.10.05, 14:08 Witajcie! Jestem tu nowy, dlatego chciałem zapytać kogoś dobrze zorientowanego, czy propozycja zakupu kompletu odcinków na DVD/CD jest nadal aktualna? Jestem silnie zmotywowany i bardzo by mi na tym zależało! :) Za wszelkie info z góry dziękuję! Mój adres: chattab@o2.pl Pozdrawiam serdecznie! Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
vrooom NX 1.1 16.10.05, 12:20 Jeżeli ktoś jeszcze nie ma pierwszego odcinka, to podaje namiary: www.megaupload.com/?d=DSE46JCX www.megaupload.com/?d=ZR55SNE9 Odpowiedz Link Zgłoś
czesmen Re: dvd, vhs? 16.10.05, 15:38 Mam dla ciebie dobrą wiadomość. Otóż można z muła ściagać (wpisując przystanek alaska lub tą nazwę po angielsku) , ale można też zdecydowanie szybciej(z maksymalna prędkością jaka masz na łączu)i to bez żadnych kolejek ściagać odcinki serialu "Przystanek Alaska" ze strony www.megaupload.com . To jest taki wielki serwer który przyjmuje prawie wszystko. Maksymalna wielkośc pliku , który mozna na ten serwer wysłać to 250mb (czyli trzeba spakować odcinek lub go podzielić).I teraz jak z tego ściagać. Tam raczej nie ma jakieś wyszukiwarki tylko trzeba mieć linki do konkretnej zeczy. Jezeli wysleś jakis plk na ten serwer to link do tego pliku otrzymasz po jego wysłaniu. Wtedy mozesz go przekazać znajomym i kazdy kto ma ten link moze sobie ten plik który umieściłes ściągnąć. Nieraz jest tak że te pliki mogą leżec długo a nie raz to wywalają szybko, także trzeba działać. Zeby wsadzić jakiś odcinek na ten serwer to przeba go załadować ze strony www.megaupload.com/en/ . Ja tak z vrooomem ściagam. narazie jest tam pierwszy odcinek w dwóch plikach oto one: www.megaupload.com/?d=DSE46JCX www.megaupload.com/?d=ZR55SNE9 wystarczy poprostu wkleić je do swojeje przegladarki i już. pozdrawiam i zycze miłego ściagania i mam nadzieje że ta forma ściagania sie upowszechni . jakby jakie pytania to śmiało pisz czesmen@o2.pl , numer gg:6163625 Odpowiedz Link Zgłoś