Dodaj do ulubionych

I Plebiscyt na Najlepszy Budynek Mińska Maz.

06.01.10, 15:15
Rozpoczął się I Plebiscyt na Najlepszy Budynek Mińska Mazowieckiego i Powiatu Mińskiego. Na stronie ww.fmi.foreo.pl ogłoszone zostały pierwsze nominacje budynków w poszczególnych kategoriach. Jeśli nie chcesz, aby pominięto budynek, który lubisz, który uważasz za najlepszy czy po prostu bardzo funkcjonalny nie czekaj i zgłoś go zanim rozpoczniemy głosowanie:)
Zgłoszenia można dokonywać w wątku o plebiscycie na stronie www.fmi.foreo.pl, poprzez kontakt z administracja na tejże stronie, lub mailowo pod adres forumminskichinwestycji@o2.pl, a także kontaktując się na naszej klasie z profilem Forum Mińskich Inwestycji.
Czekamy na Wasze kandydatury, zapraszamy na nasze strony i niech wygra najlepszy;)
Obserwuj wątek
    • palec_fakalec Re: I Plebiscyt na Najlepszy Budynek Mińska Maz. 06.01.10, 17:01
      Fajne forum, tylko że z (prawie) jednym autorem wszystkich postów :)
      • mmpio Re: I Plebiscyt na Najlepszy Budynek Mińska Maz. 06.01.10, 18:03
        Mniej więcej połowy;) Ale jest też na razie mała, ale jednak grupka osób, które dzielnie mi pomagają:) A jeśli ktoś również chciałby dołączyć, serdecznie zapraszam;)
        • rafre Re: I Plebiscyt na Najlepszy Budynek Mińska Maz. 06.01.10, 22:36
          mmpio, zróbmy również Plebiscyt na Najgorszy Budynek Mińska
          Mazowieckiego i Powiatu Mińskiego. Macie jakieś typy? :)
          • kuba_ga Re: I Plebiscyt na Najlepszy Budynek Mińska Maz. 07.01.10, 07:31
            Ja mam: budynek a raczej budowla - nomiancja w kategorii "Idziesz,
            czy już leżysz": Przejście podziemne pod torami na stacji MMz.

rafre napisał:

> mmpio, zróbmy również Plebiscyt na Najgorszy Budynek Mińska
            > Mazowieckiego i Powiatu Mińskiego. Macie jakieś typy? :)
            • moni.r Re: I Plebiscyt na Najlepszy Budynek Mińska Maz. 07.01.10, 22:19
              zgadzam się w zupełności; ja najczęściej chodzę tamtędy z wózkiem, więc mam się
              czego trzymać, ale proszę spróbować wjechać wózkiem na górę (szczególnie do
              ulicy Sosnkowskiego). to przejście to porażka!
          • mmpio Re: I Plebiscyt na Najlepszy Budynek Mińska Maz. 08.01.10, 13:53
            No na najgorszy też bym znalazł kilka typów i nie wykluczam wskazania kilku takowych;) Nie mniej póki co chciałem zwrócić uwagę mieszkańców, że mamy także przynajmniej kilka dobrych, lub chociaż zasługujących na zwrócenie uwagi budynków. Zamienić na chwile nasze Mińskie narzekania, na chęć podniesienia poprzeczki;)Oczywiście błędy trzeba wytykać, ale marchewka także jest dobrą metodą wychowawczą;) Tak więc wszystkich zapraszam do wspólnej zabawy:) I cóż, czekam na propozycję co się Wam PODOBA:) mam nadzieję, że coś takiego jest:P
            A co do przejścia i wózków... Fakt, płytki są śliskie, nie mniej ja dość dobrze pamiętam jeszcze kładkę, gdzie zimą stopnie były tak oblodzone, że momentami, można było tam zjeżdżać na sankach, a zejście graniczyło z cudem... No a co do pochylni wszystkim mającym problemy przypominam, że jest także winda, która, przynajmniej ta od Sosnkowskiego zazwyczaj nawet działa;) Przy kładce nie było ani windy, ani pochylni, a płytki, mam nadzieję, że się zmienią:) No ale póki co nie wybieramy najbardziej śliskiego budynku;)
    • agguta Re: I Plebiscyt na Najlepszy Budynek Mińska Maz. 08.01.10, 14:15
      narzekacie na to przejscie podziemne ,jakby wszyscy zapomnieku o
      niedawnych jeszcze czasach kiedy była kładka nad torami,albo przełaj
      po torach, wejść i zejść z wózkiem z dzieckiem po tych rynienkach na
      schodach to dopiero był wyczyn.
    • milkiwey Re: I Plebiscyt na Najlepszy Budynek Mińska Maz. 08.01.10, 14:22
      Moim zdaniem najlepszy budynek w Mińsku obecnie to Meridian czy jakoś tak,jest
      nowoczesny,fajnie zaprojektowany.Drugi to szkoła (z sentymentu -hehe)w
      Janowie,czyli Zespół pałacowy.
      • mmpio Re: I Plebiscyt na Najlepszy Budynek Mińska Maz. 08.01.10, 16:06
        Obydwa wymienione budynki są już w gronie nominowanych;) W lutym będzie możliwość głosowania, więc zapraszam na oddanie głosu na faworytów:) A póki co jeszcze jakieś propozycje?:)
    • mmpio Re: I Plebiscyt na Najlepszy Budynek Mińska Maz. 26.01.10, 15:00
      Pojawiła się zaktualizowana lista nominacji. Na kolejne czekamy już tylko do końca tygodnia! Od 1-go lutego rozpoczniemy głosowanie:)
      Zapraszam do zabawy:)
    • mmpio Głosowanie 01.02.10, 20:08
      No to rozpoczęło się głosowanie:)
      Bezpośredni link: fmi.foreo.pl/plebiscyt-f88.html
      I niech wygra najlepszy;)
      • hca1c Re: Głosowanie 01.02.10, 20:51
        Trochę dziwny ten konkurs...szczerze mówiąc to większość głosujących zapewne ocenia budynki po zewnętrznym wyglądzie i to wszystko.
        Nikt nie bierze pod uwagę przystosowania dla niepełnosprawnych, przystosowania do zimy (śliskie płytki to zmora mińskich budynków), zastosowanych technologii.
        Ciekawe kto zagłosuje na kościół Antoniego ;) Najgorszy kościół w jakim kiedykolwiek byłem.
        • mmpio Re: Głosowanie 02.02.10, 11:24
          I właśnie dlatego jest to plebiscyt a nie konkurs:) plebis scitum - czyli głos ogółu społeczeństwa. Innymi słowy poznanie opinii mieszkańców, co trafia w jej gusty i potrzeby. A co wyjdzie z tego? zobaczymy:)
          Zresztą obiektywny konkurs architektoniczny jest niesamowicie ciężki do zdefiniowania, jeśli to w ogóle jest możliwe. Mamy tu do czynienia ze sztuką, a ta zawsze jest kwestią gustu. I tu właśnie pojawia się plebiscyt, który ma za zadanie ten gust ogółu poznać. A to czy ten gust jest dobry? Niech każdy sam osądzi. Myślałem nad tym czy nie wprowadzić jakichś ostrzejszych kryteriów - np. właśnie dostępności dla osób niepełnosprawnych, ale okazało się, że skompletowanie wówczas kilku budynków było by co najmniej kłopotliwe. Niestety. Ale mam nadzieję, że Mińszczanie są na tyle świadomi, że zdają sobie sprawę także z tych aspektów i będą brali przy wyborze pod uwagę różne kwestie:)
          A co do samego plebiscytu traktował bym go z lekkim dystansem, wynik raczej nie będzie obiektywny - nie uda się raczej dostać kilku tysięcy głosów;) Nie mniej mam nadzieję, że będzie ciekawym eksperymentem, a chociażby ta dyskusja sprawi, że kilka osób troszkę się zastanowi nad jakością przestrzeni publicznej - to jest główny cel plebiscytu:) A przy okazji może troszkę rozruszać forum w dość nieciekawym dla inwestycji okresie zimowym:)
          Raz jeszcze zapraszam do głosowania;)
          • mmpio Ostatnie dni głosowania 23.02.10, 19:04
            Jeszcze tylko przez kilka dni można oddać głos w plebiscycie, wszystkich, którzy jeszcze tego nie zrobili zapraszam:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka