milkiwey 25.06.10, 10:18 W przyszłym roku blisko Mińska wybuduje z własnych środków, bez żadnych dotacji, kompleks sportowo-rekreacyjny z widownią na 1500 miejsc. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jarzenek Re: Nowa inwestycja Partnera ....... 25.06.10, 14:32 Pilnie należy radnym Powiatowym zakazać marnowania pieniędzy na budowę kolejnego nie trafionego obiektu sportowego .Brawo Wiącek . Odpowiedz Link
katarynka34 Re: Nowa inwestycja Partnera ....... 25.06.10, 15:28 Przepraszam jarzenek a możesz mi powiedzieć, bo nie wiem, jakie były poprzednie nietrafione decyzje radnych powiatowych w zakresie obiektów sportowych? Odpowiedz Link
milkiwey do jarzenek 25.06.10, 16:46 Pan Wiącek poinformował że wybuduje obiekt z własnych środków bez żadnych dotacji . Odpowiedz Link
katarynka34 JARZENEK ODPOWIEDZ 26.06.10, 09:12 Powiedz mi bom ciekawa jakie to te nietrafione decyzje radnych powiatowych w zakresie obiektów budowlanych były?? Nic na ten temat nie wiem. Na co radni powiatowi wydali pieniądze? Ponadto jaki ma związek informacja o Wiącku z informacją o radzie powiatu. Pan Wiącek to prywatna osoba i może sobie budować co chce i gdzie chce aby zgodnie z prawem natomiast pieniądze powiatowe pochodzą z podatków w związku z tym nie widzę związku ale mogę się mylić oświeć mnie. Odpowiedz Link
glos_mm Re: JARZENEK ODPOWIEDZ 26.06.10, 10:00 Teoretycznie Radni nie podjęli żadnych nietrafionych decyzji. Ale. I to jest najważniejsze. Nie można podjąć nietrafionej decyzji jeżeli nie podejmuje się żadnej. Bo nie ma żadnych decyzji w sprawie poprawy warunków do rozwijania kultury fizycznej w naszym Mieście. Ostatnio w lokalnych mediach pojawiła się wzmianka, że są problemy z "Orlikami". Budowa basenu to jedna wielka farsa rodem z "Misia". Wątek o placach zabaw dla dzieci wskazuje jak dba się o najmłodszą Latorośl w Mińsku. Idą wybory i rozumiem, że te głosy broniące radnych są częścią nadchodzącej kampanii. Odpowiedz Link
katarynka34 Re: JARZENEK ODPOWIEDZ 26.06.10, 11:15 Zgadzam się że z kulturą fizyczną w naszym mieście jest średnio. Tylko że to domena burmistrza i rady miasta. Zadania rady powiatu są trochę inne. Basen to burmistrz i rada miasta tak samo lodowisko. Powiat proponował postawienie kompleksu razem z halą wspólnie z miastem ale miasto nie wyraziło zgody. Place zabaw to raczej rola wspólnot mieszkaniowych, po części też burmistrza. Dlatego chcę żeby mi jarzenek wyjaśnił co ma na myśli bo nie wiem i tyle. Nie czytałam w naszych wspaniałych gazetach, żeby coś radni powiatowi zawalili w sprawie inwestycji sportowych. Odpowiedz Link