Dodaj do ulubionych

Ciemnogród

02.09.04, 02:18
Może być Ciemnogród, może być dom wariatów - co kto woli... "Interesująca"
przesyłka - w dodatku z adnotacją "bardzo pilne" - pojawiła się w Ratuszu
miasta Sulejówek za sprawą niejakiego Jana Franczyka. Who is who? Może ktoś z
kręgów radiomaryjowców go zna?! Człowiek ów sygnuje "wystąpienie" takich oto
firm ( pisownia oryginalna): "Fundacja Charytatywna "Rodzina Bogiem Silna im.
Miłosierdzia Bożego", Stowarzyszenie Obrony Spółdzielców "Antyk" w Warszawie,
Wspólnota intronizacji CHRYSTUSA KRÓLA, Krucjata Narodowego "JERYCHA -
RÓŻAŃCOWEGO", Bractwo Tryumfu NIEPOKALANEJ, Apostolat MIŁOSIERDZIA BOŻEGO
Sanktuarium Pana Jezusa Miłosiernego w YangDokWon - Korea, Straż Honorowa
Najświętszego Serca Pana Jezusa w Chicago - USA... UFF!!! W krótkim tekście (
bo najróżniejszych załączników jest od metra i ciut ciut) - oczywiście
zachowując nadal oryginalną pisownię - czytamy: "Oświadczenie - Zawiadomienie
o przestępstwie Wobec w dalszym ciągu nasilających się "rażących" sygnałów i
doniesień dotyczących: dramatycznego "dyktatorsko - stalinowskiego" sposobu
sprawowania władzy przez osoby w/w z imienia i nazwiska ( a osobami "w/w"
są : Przewodnicząca Rady Miasta Hanna Matracka i Burmistrz Sulejówka -
Miłosnej Waldemar Chachulski - przyp. KP) powołane z mandatu społecznego z
tego społeczeństwa i dla tego społeczeństwa...? Sulejówka - Miłosnej, który w
tym układzie umyślnie i celowo sprzyja popełnianiu licznych "bezprawnych -
przekrętów i skrętów...?" co ma miejsce zwłaszcza ostatnio w tej gminie...
OSTRZEGAMY Stanowczo i kategorycznie o natychmiastowym zaprzestaniu tego
typu "BEZPRAWNYCH" praktyk w tej wspólnocie i społeczności przez p. Matracką
i p. Chachulskiego w trybie natychmiastowym...! zwłaszcza po spotkaniu z
Kaliszem...? w stosunku do osób godnie i uczciwie sprawujących swój urząd...!
Z szacunkiem dla osób godnych i uczciwych..." Jeszcze większe nasilenie
bełkotu znaleźć można w "korespondencji" - tym razem podpisanej dodatkowo
przez Alicję Pfeiffer do Sądu Rejonowego dla Warszawy Mokotowa w jakiejś tam
sprawie raczej nie dotyczącej Sulejówka. LUDZIE!!! chciałoby się zakrzyczeć
za Kryszakiem... Toż tu ciemniej niż w Bangladeszu!!!
Obserwuj wątek
    • szepiet.07 Re: Ciemnogród 29.10.04, 21:30
      Ludzie, kto to napisał? Chyba moje sprzątanie się przedłuży...
      • eraser19 Re: Ciemnogród 29.10.04, 21:44
        Skąd wyście to wytrzasnęli? Pełny debilizm!
        • szepiet.07 Re: Ciemnogród 30.10.04, 23:21
          To obrzępalstwo trzeba upowszechniać, żeby ci z Ryja nie czuli się za mocno,
          zwłaszcza w dniu 9 listopada, kiedy to "utrzymanka" ruszy do Siedleckiego Sądu
          Okręgowego ( na szczęście już bez erotomana Roberta K. )na bój między innymi z
          Plebsem.
          • nikita121 Re: Ciemnogród 30.10.04, 23:32
            Kto ma większe szanse? Jak myślisz?
            • szepiet.07 Re: Ciemnogród 31.10.04, 00:07
              Stawiam na Plebsa bo to niewyparzona geba, a do tego dobry prawnik. No chyba,
              że pani sędzia słucha Radia Ryja??? Wtedy szanse Myślińskiej ( do czasu) rosną.
              • nikita121 Re: Jestem za 31.10.04, 00:13
                Też stawiam na Plebsa, bez dwóch zdań! Chyba nie sądzisz, że pozwoli sobie, by
                taka byle Myślińska stała się jego "utrzymanką"? Zbyt drogą, prawda?
                • eraser19 Re: Jestem za 31.10.04, 00:57
                  Z tego co wiem, Plebs nigdy nie miał utrzymanek, nawet jak był piękny i młody,
                  a ta madame na pewno nie jest w jego guście, bo on nie lubi chamstwa, natomiast
                  uwielbia góralską muzykę...
                  • szepiet.07 Re: Jestem za 05.11.04, 01:13
                    eraser19 napisał:
                    Z tego co wiem, Plebs nigdy nie miał utrzymanek, nawet jak był piękny i młody,
                    a ta madame na pewno nie jest w jego guście, bo on nie lubi chamstwa, natomiast
                    uwielbia góralską muzykę...
                    Ja ci powiem ona coś z góralki ma.Ale nie sądzę żeby plebs na nią leciał
                    • nikita121 Re: Jestem za 11.11.04, 13:56
                      On nic nie ma poza nadmuchanymi czajnikami!
                      • szepiet.07 Re: Jestem za 29.11.04, 23:38
                        Nikita znowu piłaś? Chyba "ona", a nie "on"
                        • krzysztofplebs Re: Sulejóweckie piekiełko 01.12.04, 22:49
                          Mój stały felieton w Tygodniku „Co słychać?” w nr. 49
                          Porobiło się w tym Sulejówku oj porobiło! Mało było kłopotów z „Milusinem”,
                          teraz na tapetę wkroczy przyłączenie do Warszawy i dalsza walka obozu „Rosoła”
                          o zmianę na stanowisku przewodniczącej Rady, co więcej teraz mówi się również
                          o „odstrzeleniu” wiceprzewodniczącego Tadeusza Małkiewicza...
                          Piekiełko
                          W tym polskim, a ściślej sulejóweckim piekiełku ktoś miesza zawzięcie, bo
                          determinacja walczącej opozycji jest coraz większa. A środki coraz bardziej
                          brutalne... W poprzednim felietonie pisałem o próbach psychicznego znęcania się
                          nad Hanną Matracką, a przecież przypomnę choćby słynne kartki pocztowe z
                          urokami męskiego ciała kierowane do radnych, które nie popierają krzykliwego
                          Dąbrowskiego. czy mentorskiej Wójcik. Ale przecież dziwolągi nie zdarzają się
                          tylko w Sulejówku. Oto ostatnio w Wesołej na spotkaniu z LPR wystąpił jako jej
                          gość niemal honorowy były burmistrz dzielnicy Wesoła Andrzej Jastrzębski.
                          Teraz już nie jest w SLD bo go stamtąd usunięto za... niepłacenie składek.
                          Wracając do Sulejówka to ciekawie zapowiada się spektakl z udziałem
                          miejscowej „Lokalnej” a ściślej jej współpracownika Jacka Zalewskiego i wydawcy
                          Moniki Agopsowicz. Samo doniesienie do prokuratury, które niestety musiała
                          podpisać przewodnicząca rady Hanna Matracka bo zostało owo stanowisko rady
                          przegłosowane i to ona tak naprawdę będzie świeciła oczami za te bzdury, bo ona
                          jest podpisana pod doniesieniem, jest po prostu kuriozalne, ale to nie pierwszy
                          taki „wypiek” chorej wyobraźni ludzi, którzy uważają, że posiedli wszelkie
                          możliwe umiejętności i chcą zastępować Sejm, Senat, a jak trzeba to i Unię
                          Europejską.
                          Ostatnie rozstrzygnięcie Sądu Okręgowego w Siedlcach, który w wyniku mojej
                          apelacji utrzymał jednak w mocy wyrok Sądu Rejonowego w Mińsku Mazowieckim
                          wskazuje, że walczyć można wszystkimi metodami i tak nie grozi za to żadna
                          odpowiedzialność. Ludzie, którzy opluwali ówczesnego ( i obecnego) burmistrza
                          Wesołej i wszystkich, którzy nie chcieli sprzedać samodzielnego dobrze
                          rozwijającego się miasta Wesoła do Warszawy zostali uniewinnieni, bo oni po
                          prostu „zapomnieli”, że gdziekolwiek byli, cokolwiek rozlepiali, etc., etc
                          Plebs

• nikita121 Re: Sulejóweckie piekiełko 01.12.04, 23:35
                            Ju z był taki jeden wałęsowicz co to nic nie jarzył...
                            • eraser19 Re: Sulejóweckie piekiełko 05.12.04, 23:27
                              to się nazywa bodajże pomroczność jasna?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka