antl09091971 03.02.06, 14:14 12.01.2006 zaginęła 8-mies.suczka owczarek niemiecki koloru szarego. NAGRODA !!! tel. 0 501 743 833 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
posik Re: ZAGINĘŁA SUCZKA OWCZAREK NIEMIECKI 06.02.06, 19:56 Młody owczarek (dość długa sierść) błąkał się w niedzielę 29,01 w okolicach dworca Sulejówek Miłosna. Osoby ślizgające się po "kolejniaku" chyba ją przygarnęły. Odpowiedz Link
antl09091971 Re: ZAGINĘŁA SUCZKA OWCZAREK NIEMIECKI 07.02.06, 13:25 Witaj - sęk w tym, że moja sunia zaginęła 12 stycznia na Białołęce. Niewykluczone że dotarła gdzieś dalej... problem w tym,że kompletnie nie znam Sulejówka. Może porozwieszam w najbliższym czasie ogłoszenia, ale w razie czego proszę o jakieś szczegóły. Mi chodzi konkretnie o młodą suczkę w kolorze szarym. Będę wdzięczna za info - namiary mailowe na znalazcę, nr telefonu, cokolwiek co by pozwoliło na kontakt z nim. Odpowiedz Link
posik Re: ZAGINĘŁA SUCZKA OWCZAREK NIEMIECKI 07.02.06, 17:02 Witam, Sulejówek Miłosna to następna stacja za Sulejówkiem, pociągi jadą od W-wy Zachodniej przez Wschodnią w kierunku Mińska Mazowieckiego. Nie wiem czy to Twoja suczka bo nawet nie wiem czy był to pies czy suka ale na pewno był to młody owczarek z długą sierścią i pięknie sterczącymi uszami który błąkał się po peronie i w okolicach dworca wyraźnie szukając pana/pani. Myślałem nawet że wskoczy do pociągu w kierunku Warszawy. Byłem na spacerze z małym dzieckiem więc nie mogłem bliżej się nim zainteresować zwłaszcza że zaopiekowały się nim jakieś osoby które ślizgały się po stawie który jest po prawej stronie peronów. Jeśli masz zdjęcie to rozwieś na dworcu i okolicach - powinien ktoś zobaczyć i się odezwać. Powodzenia w poszukiwaniach. Odpowiedz Link
antl09091971 Re: ZAGINĘŁA SUCZKA OWCZAREK NIEMIECKI 11.02.06, 18:06 dzisiaj (11.02) rozwiesiłam info ze zdjęciem. Zobaczymy czy będzie odzew Odpowiedz Link
ika18 Re: ZAGINĘŁA SUCZKA OWCZAREK NIEMIECKI 21.02.06, 10:37 posik napisał: > Młody owczarek (dość długa sierść) błąkał się w niedzielę 29,01 w okolicach > dworca Sulejówek Miłosna. Osoby ślizgające się po "kolejniaku" chyba ją > przygarnęły. Tego dnia zaginął moj owczarek niemiecki długowłosy. Nazywa się DUBEL. Przy beżowej obroży miał przywieszkę z danymi właścicieli. Wiem,że poszedł w stronę stacji. Proszę o kontakt pod numer 0 502 358 232 lub 0606 779 000. Słowackiego 84 Miłosna Nagroda. Odpowiedz Link
ika18 Re: ZAGINĘŁA SUCZKA OWCZAREK NIEMIECKI 21.02.06, 11:04 ika18 napisała: > posik napisał: > > > Młody owczarek (dość długa sierść) błąkał się w niedzielę 29,01 w okolic > ach > > dworca Sulejówek Miłosna. Osoby ślizgające się po "kolejniaku" chyba ją > > przygarnęły. > Tego dnia zaginął moj owczarek niemiecki długowłosy. Nazywa się DUBEL. Przy > beżowej obroży miał przywieszkę z danymi właścicieli. Wiem,że poszedł w stronę > stacji. Proszę o kontakt pod numer 0 502 358 232 lub 0606 779 000. Słowackiego > 84 Miłosna Nagroda. Ma tatuaż w uchu A 305 Odpowiedz Link
posik OWCZAREK NIEMIECKI 21.02.06, 18:48 To Twojego psa widziałem - młody, długowłosy, na 100% miał obrożę. Biegał po peronach a potem zbiegł na kolejniak. Tam zajął się nim jakiś młody mężczyzna (ok. 30 lat), to było całe towarzystwo z dziećmi (muszą mieszkać gdzieś niedaleko) którzy ślizgali się na kolejniaku. Nas też zaczepiał ale byłem z małym dzieckiem więc nie mogłem się nim zająć. Później już go nie widziałem. Odpowiedz Link
ika18 Re: ZAGINĘŁA SUCZKA OWCZAREK NIEMIECKI 22.02.06, 10:00 Szkoda posik, że go nie zabrałeś ze sobą bo to bardzo słodki i przyjacielski pies ale notoryczny uciekinier. Zastanawia mnie ile jest w ludziach zła aby nie oddać cudzej własności. Pies ma przywieszkę identyfikacyjną i nowi własciciele muszą wiedzieć do kogo należy. Co raz mniej jest uczciwych ludzi jak ty. Pozdrawiam i dziękuję za informację. Odpowiedz Link
obserwatorka15 Re: może się odnajdzie?! 22.02.06, 10:47 Jeżeli zależy Ci na odzyskaniu psa, to spróbuj przejść się po tamtej okolicy w ciągu dnia oczywiście (sobota, niedziela) i popatrz ludziom " po zagrodach". Ja w ten sposób odzyskałam swojego psa również owczarka niemieckiego. Zginął z podwórka. W tamtej okolicy się odnalazł. Kiedy zobaczyłąm swojego psa na cudzej posesji. Zowałałam, pies przybiegł do nas (mnie i dzieci). Nowy właściciel próbował udowodnić, że pies jest jego. Mnie nie przekonał, a psa tym bardziej. To wszystko działo się właśnie w tamtej okolicy. Pies, o którym piszę to suka owczarka niemieckiego koloru szarego (nie nie Twoja, to się zdarzyło trzy lata temu). A owczarki niemieckie do roku trzeba pilnować, mają skłonności do podróży w nieznane. Kiedy wydorośleją pilnują się same. Odpowiedz Link
antl09091971 Re: może się odnajdzie?! 23.02.06, 10:48 Witam - cały czas poszukuję mojej suni... niestety dotychczasowe poczukiwania (a było ich b.dużo) nie przyniosły rezultatu. Przypominam: szukam owczarka niemieckiego koloru szarego (końcówka sierści czarna), może mieć gdzieniegdzie kolor żółty. Obecnie ma 9 miesięcy. W dniu zaginięcia miała czarną skórzaną obrożę. PS. sunia nigdy nie oddalała się ode mnie. Już od szczeniaka pilnowała się wózka i nigdy !!!! nie odchodziła dalej. Ale cóż - życie pokazuje że jest inaczej.... Czekam na wiadomość - może ktoś zauważył u sąsiada - w ciągu ostatniego miesiąca - szarego wilczura ???? To niekoniecznie mogło być zaginięcie, to mogła być kradzież! Pies nie rozpływa się w powietrzu... na podwórzu Odpowiedz Link
ika18 Re: ZAGINĘŁA SUCZKA OWCZAREK NIEMIECKI 22.02.06, 12:37 Dziękuję Pani Ulu za radę ale własnie w ten sam sposób odzyskałam go po jego pierwszej eskapadzie. Pies zareagował szaleńczo na widok męża ale tatuaż w uchu zamknął całą dyskusję. Jeśli ktoś będzie się Pani pytał o podpalaną suczkę owczarka niemieckiego to proszę skierować do mnie. Czeka na właściciela. Mój numer do pracy: 22 783 52 25. Serdecznie pozdrawiam GG Odpowiedz Link
ika18 Re: ZAGINĘŁA SUCZKA OWCZAREK NIEMIECKI 01.03.06, 13:36 Obiecałam Anti, ze napiszę co stało się z Dublem. Przygarnęli go mieszkancy z ul. Grudzińskiego a następnie sprzedali do tzw. "Żyda" i natychmiast zapadli na ciężką amnezję bo nie pamiętają kto taki ten kupiec. Państwo M. czy żywym towarem też handlujecie? O ile zwiększył się wasz budżet domowy? Poszło na przechlaj czy na naukę czytania. Pies miał przecież przywieszkę. Czy złodzieje śpią spokojnie? Odpowiedz Link
posik Re: ZAGINĘŁA SUCZKA OWCZAREK NIEMIECKI 01.03.06, 19:37 Szlag by trafił, złodziej nie ma napisane na czole że jest złodziejem. Przykro mi że nie zabrałem go domu albo od razu nie poszukałem napisu na obroży bo mógłbym zadzwonić z komórki. Odpowiedz Link
antl09091971 Re: ZAGINĘŁA SUCZKA OWCZAREK NIEMIECKI 03.03.06, 14:22 cieszę się że Pani zguba(uciekinier) się odnalazła !!! mimo wszystko, nie jestem w stanie sobie wyobrazić co ten biedny psiak musiał przejść zanim został odnaleziony... W głowie mi się nie mieści (nawet nie chcę myśleć) czy podobny los spotkał moją sunię... Jeszcze się nie odnalazła. Jeszcze raz mocno pozdrawiam i proszę pilnować Dubla!!! do usłyszenia.. dam znać jeśli coś się zmieni. Odpowiedz Link
ika18 Re: ZAGINĘŁA SUCZKA OWCZAREK NIEMIECKI 06.03.06, 10:34 Anti, niestety źle odczytałaś mój post. Pies został sprzedany przez tych którzy go "przygarnęli" tzn., że straciłam go bezpowrotnie. Oby twojego psa nie spotkał taki sam los. Odpowiedz Link
antl09091971 Re: ZAGINĘŁA SUCZKA OWCZAREK NIEMIECKI 14.03.06, 09:41 szlag by to.. !! a już miałam nadzieję, że odzyskała Pani pieska. Kurcze, co to za ludziska!!! jeśli zależało im na kasie to i tak by ją dostali od właściciela po oddaniu zguby. Ech szkoda gadać, takim to tylko kołek w tyłek wbić!!! ściskam mocno. Moja sunia wciąż jest u kogoś i tęskni za nami a my za nią. Odpowiedz Link
babajaga22 Piękna sunia /owczarek niemiecki 5 letnia/ 13.03.06, 20:56 Piękna sunia do oddabnia w dobre ręce. Przybłąkała się do mojej koleżanki, ale niestety musi ją oddać, bo ma już psa.Jest naprawdę urocza, a przy tym dobrze ułożona i zadbana.Sama chętnie bym ją przygarnęła, ale moja Miśka nigdy się na to nie zgodzi.Ten temat już przerabiałyśmy i zawsze się to kończyło rozlewem krwi.Przygarnij cudnego zwierzaka, bo czeka ją schronisko, a naprawdę szkoda jej. Odpowiedz Link
antl09091971 Re: Piękna sunia /owczarek niemiecki 5 letnia/ 14.03.06, 09:49 Proszę dać ogłoszenie na dogomania.pl/forum - tak szybciej znajdą dom dla pieska. Wzięłabym ją, ale... w międzyczasie - gdy ja szukałam mojej zaginionej suni - do mnie przybłąkała się inna młoda sunia. Dałam jej domek tymczasowy do czasu, aż sie znajdzie właściciel. Odpowiedz Link
antl09091971 Re: Piękna sunia /owczarek niemiecki 5 letnia/ 14.03.06, 11:18 wkleiłam ogłoszenie na forum dogomanii - poproszę o jakieś namiary do osoby z którą można się kontaktować w sprawie pieska. pozdrawiam Odpowiedz Link
babajaga22 Re: Piękna sunia /owczarek niemiecki 5 letnia/ 15.03.06, 19:35 Bardzo ci dziękuję za pomoc.Jednak żle zrozumiałam moją koleżankę, ona szuka przede wszystkim właściciela suki., a jeśli nie znajdzie to wtedy oddać chce ja w dobre ręce.Podaję tel. 022 7835867 - wieczorem. Odpowiedz Link