Dodaj do ulubionych

cv po powrocie z emigracji

03.12.08, 14:20
Witam,
Zwracam się do Was z zapytaniem o umieszczenie w CV informacji o swoim
doświadczeniu w pracy za granicą. Chcę szukać ambitniejszej pracy w porównaniu
do tej z uk - rok w maku, 6 mies w fabryce... Nie chcę umieszczać konkretnych
nazw firm w swoim życiorysie.. Jak sformułować zdanie, że byłam za granicą w
celu zdobycia doświadczenia i poprawienia znajomości języka (które mi się z
resztą udało) ?
Obserwuj wątek
    • 1anetta1 Re: cv po powrocie z emigracji 09.12.08, 06:48
      z ta poprawa jezyka to moze masz i racje ale jezeli chodzi ci o lingwistyke to
      uwazaj, bo jezyk pomywaczek i praczek mechanicznych latwo rozroznic od mowy Szeksia.
      • pogaduchydopoduchy Re: cv po powrocie z emigracji 17.12.08, 17:32
        no prosze jaka mila odpowiedz anetki sretki, ktora pewnie w zyciu nie
        przeczytala zadnej ksiazki do konca, a nazwisko pisarza zdrabnia po wiesniacku -
        od razu widac ze anetka niby taka chce byc cool, ale problem jakis psychiczny
        ma, no coz.
        A co do CV to... w Polsce spotkasz wiele takich anetek i mysle, ze trudno Ci
        bedzie wytlumaczyc im swoje doswiadczenie z maka. Zrob sobie jakis papier przed
        powrotem do bulbonii - kraju wrednych anetek, jakis cert z angielskiego czy
        jakis kurs zawodowy po angielsku, bo inaczej to sobie powrotu nie wyobrazam.
    • kamiga Re: cv po powrocie z emigracji 17.12.08, 19:32
      hmm ja bym sie jednak zastanowila nad umieszczeniem nazw firm w CV. na studiach
      w UK pracowlam w Primark rozwieszajac ciuchy i zaden angielski pracodawca (kiedy
      juz szukalam pracy w zawodzie po studiach) nie uwazal tego za cos zlego, wrecz
      przeciwnie, pokazujesz inicjatywe. jezeli wracasz do Polski to dodatkowym plusem
      bedzie fakt ze nauczylas sie jezyka. Poprostu daj do zrozumienia ze wyjechalas w
      celu poznania jezyka a zeby sie utrzymac w trakcie pracowalas?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka