tastas15 29.03.10, 19:15 Ciekawa jestem czy wystepuje po tej diecie efekt jojo? wie ktoś coś na ten temat? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasia9721 Re: efekt jojo pytanie 29.03.10, 21:11 występuje jeśli zaraz po diecie przejdziesz na zwykłą rozpustę- żadnych ograniczeń, wiem po sobie ale trzymanie w miarę diety, uważam, gwarantuje sukces Odpowiedz Link
ekkd Re: efekt jojo pytanie 30.03.10, 14:38 Stare nawyki = stara waga. Zarówno na Montiniacu jak i na SB schudłam na początku jakieś 6 kg, potem jak doszłam do pewnej wagi z reguły byłam tak zadowolona z efektu, że zaczynałam jeść "po staremu" i waga powoli wracała. Każdy kolejny początek nie jest już taki łatwy, coraz trudniej. Jestem na diecie jakieś 15 lat ale od tego czasu nie osiagnęłąm wagi, o której marzyłam. Może gdybym jednak się nie pilnowała zupełnie, byłabym jeszcze grubsza. Teraz znowu zaczynam, nagrodą za schudniecie nie może być jedzenie. Każdy powrót do złych nawyków to jojo, bo jedząc zdrowo, pokarmy o niskim IG udaje się przynajmniej utrzymać wagę. Odpowiedz Link
bartek8241 Re: efekt jojo pytanie 30.03.10, 18:32 Jeśli łagodnie z fazy 2 przejdziesz do 3 to efektu nie będzie. Natomiast jeśli rzucisz się na niedozwolone produkty to żadna dieta nie pomoże W 3 fazie można jeść praktycznie wszystko- zabronione rzeczy od czasu do czasu - z umiarem. Warto się przestawić - bez czekolady, piwa i codziennych lodów można żyć Ja żyję od miesiąca i jestem lżejszy 12 kg. Odpowiedz Link
magdulka26 Re: efekt jojo pytanie 11.04.10, 18:54 W styczniu ubiegłego roku odchudzłam się z dietę SB schudłam 16 kg.Upłyneło sporo czasu bo ponad rok a ja nadal ważę 50 kg.Owszem waga ma małe wzloty ale górka 1 kg w górę. Odpowiedz Link