lenka666 09.06.10, 21:41 Hej, kiedy ruszy znów Twój blog? Jakoś mi link nie działa a potrzebuję inspiracji pozdrowienia Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
polskiesouthbeach Re: Pytanie do polskiesouthbeach 10.06.10, 08:35 Blog już działa - od teraz jest pod adresem blog.polskiesouthbeach.pl/ (ale możesz wchodzić przez stary link). Odpowiedz Link
lenka666 Re: Pytanie do polskiesouthbeach 10.06.10, 08:38 Ok blog już jest, wczoraj cały dzień nie mogłam się połączyć, mam niemniej jednak pytanie do Ciebie, odnośnie 2 fazy,czy mogłabyś mi wyjaśnić w jakich ilościach wprowadzamy owoce i ziarenka i z jaką częstotliwością? Czytałam gdzieś o truskawkach (że ok 3/4 szklanki) a co z makaronem i ryżem, pieczywem pełnoziarnistym, jest na to jakiś sposób? Odpowiedz Link
polskiesouthbeach Re: Pytanie do polskiesouthbeach 10.06.10, 09:22 Tak. Węglowodany z chleba, ryżu, kaszy etc. jedz raz dziennie, nie częściej (możesz oczywiście ominąć, jeśli akurat nie masz ochoty). Owoce też na początku raz dziennie. Co do ilości - lista jest długa. Najlepiej wprowadzać je z umiarem, w małych dawkach. Co do wyników moich i mojego partnera - ja zrzuciłam jakieś 7kg, on - 8.5kg. Nie robiliśmy sobie dokładnych obmiarów, ale wszyscy zauważają, jak schudliśmy; widać to też po naszych ciałach i po tym, co możemy na siebie założyć. Odpowiedz Link
lenka666 Re: Pytanie do polskiesouthbeach 10.06.10, 08:41 i jeszcze jedno, jak Wasze wyniki, dopiero teraz zobaczyłam, że dietujecie z mężem od stycznia? Odpowiedz Link
lenka666 Re: Pytanie do polskiesouthbeach 10.06.10, 11:43 no to niezły wynik, gratulacje. dzięki też za podpowiedzi, 2 faza jest dla mnie trudna bo po węglach robię się głodna, a że mam tym razem sporo do zrzucenia wolę wszystko zaplanować zawczasu. czy Ty gotujesz codziennie? Mam wrażenie że oprócz serca wkładasz w plażowanie moc pracy. Odpowiedz Link
polskiesouthbeach Re: Pytanie do polskiesouthbeach 10.06.10, 13:43 W zasadzie już zrzuciliśmy najważniejsze, jeszcze po 3-4 kg do końca roku i wejdziemy w Fazę 3. Sprecyzuj "gotować" - na pewno codziennie zajmuję się posiłkami, ale zmieszanie sałaty czy pokrojenie jakiejś wędliny to dla mnie nie gotowanie Właśnie teraz zrobiłam szynkę - w winie i ziołach, pomarynuje się do jutra i jutro ją upiekę. Pracuję zdalnie, a to na pewno pomaga. Poza tym, ja bardzo lubię gotować, więc to dla mnie nie jest obowiązek, tylko przyjemność. Odpowiedz Link
lenka666 Re: Pytanie do polskiesouthbeach 10.06.10, 16:25 oh well... ja po prostu nie lubię zbyt dużo czasu spędzać w kuchni, choć też czasem lubię gotować... Odpowiedz Link
polskiesouthbeach Re: Pytanie do polskiesouthbeach 10.06.10, 17:53 Postaram się publikować jak najwięcej przepisów szybkich i/lub do wykorzystania na kilka sposobów. Odpowiedz Link
lenka666 Re: Pytanie do polskiesouthbeach 10.06.10, 18:12 ooo super coś w sam raz dla mnie. chyba skuszę się na kurczaka w pomidorach z szafranem. pozdrawiam Odpowiedz Link
polskiesouthbeach Re: Pytanie do polskiesouthbeach 10.06.10, 20:11 Bardzo polecam, to proste i smaczne danie. Odpowiedz Link
lenka666 Re: Pytanie do polskiesouthbeach 11.06.10, 15:41 hę, ostatecznie zmodyfikowałam kurczaka z kaparami, tzn. zamiast kaparów, których nigdzie znaleźć w pobliżu nie mogłam, dorzuciłam dobrze doprawiony szpinak wymieszany z białym serem i zapiekłam z mozzarellą i wyszło super! dzięki za inspirację Odpowiedz Link
polskiesouthbeach Re: Pytanie do polskiesouthbeach 11.06.10, 19:10 O, brzmi dobrze. Właśnie na tym polega South Beach - wiesz, co można zjeść i co lubisz, z tego komponujesz danie. Odpowiedz Link
lenka666 Re: Pytanie do polskiesouthbeach 11.06.10, 19:18 no dokładnie i dlatego tak lubimy tę dietę!!! Gdyby nie DSB to chyba nigdy w życiu bym nie schudła... jakbym tak miała kalorie przeliczać tudzież się katować głodowymi porcjami, myśleć codziennie o jadłospisie... nie, wówczas z pewnością nie byłoby to możliwe Odpowiedz Link
faux_pax Re: Pytanie do polskiesouthbeach 18.06.10, 20:36 podłączam się do wątku z pytaniem, bo nie chciałam zakładać nowego chodzi mi konkretnie o sól, jest całkowicie zabroniona czy można sobie posolić np pomidora, albo zjeść orzeszki solone? wiem, że ogolnie sól nie jest w żadnej diecie polecana i praktycznie nie sole bo nie odczuwam wielkiej potrzeby, ale czasem sie zdarzy i tak sie ostatnio zastanawialam czy to dozwolone ;] jak ktoś wie to bede wdzięczna za info Odpowiedz Link
polskiesouthbeach Re: Pytanie do polskiesouthbeach 19.06.10, 11:52 Sól jest dozwolona, byle nie za wiele. Spróbuj soli z ziołami (gotowej mieszanki), można też doprawiać sałaty raczej ziołami niż samą solą - smak będzie inny, ale ciekawy, nie taki "wyprany", jaki zwykle kojarzymy z dietą. Odpowiedz Link
kati_p Re: Pytanie do polskiesouthbeach 19.06.10, 11:08 Próbowałam wejść pod oba adresy, ale pojawia mi się: Niestety, blog pod adresem polskiesouthbeach.blogspot.com został usunięty. Ten adres jest niedostępny dla nowych blogów. A jeszcze wczoraj działało.. Czy taki komunikat pojawia się podczas problemów z blogspotem?? Odpowiedz Link
polskiesouthbeach Re: Pytanie do polskiesouthbeach 19.06.10, 11:56 Sprawdź teraz, u mnie działa. Odpowiedz Link