Dodaj do ulubionych

Pytanie do polskiesouthbeach

09.06.10, 21:41
Hej, kiedy ruszy znów Twój blog? Jakoś mi link nie działa a potrzebuję
inspiracji pozdrowienia
Obserwuj wątek
    • polskiesouthbeach Re: Pytanie do polskiesouthbeach 10.06.10, 08:35
      Blog już działa - od teraz jest pod adresem blog.polskiesouthbeach.pl/
      (ale możesz wchodzić przez stary link).
    • lenka666 Re: Pytanie do polskiesouthbeach 10.06.10, 08:38
      Ok blog już jest, wczoraj cały dzień nie mogłam się połączyć, mam niemniej
      jednak pytanie do Ciebie, odnośnie 2 fazy,czy mogłabyś mi wyjaśnić w jakich
      ilościach wprowadzamy owoce i ziarenka i z jaką częstotliwością? Czytałam gdzieś
      o truskawkach (że ok 3/4 szklanki) a co z makaronem i ryżem, pieczywem
      pełnoziarnistym, jest na to jakiś sposób?
      • polskiesouthbeach Re: Pytanie do polskiesouthbeach 10.06.10, 09:22
        Tak. Węglowodany z chleba, ryżu, kaszy etc. jedz raz dziennie, nie częściej
        (możesz oczywiście ominąć, jeśli akurat nie masz ochoty). Owoce też na początku
        raz dziennie. Co do ilości - lista jest długa. Najlepiej wprowadzać je z
        umiarem, w małych dawkach.

Co do wyników moich i mojego partnera - ja zrzuciłam jakieś 7kg, on - 8.5kg. Nie
        robiliśmy sobie dokładnych obmiarów, ale wszyscy zauważają, jak schudliśmy;
        widać to też po naszych ciałach i po tym, co możemy na siebie założyć.
    • lenka666 Re: Pytanie do polskiesouthbeach 10.06.10, 08:41
      i jeszcze jedno, jak Wasze wyniki, dopiero teraz zobaczyłam, że dietujecie z
      mężem od stycznia?
    • lenka666 Re: Pytanie do polskiesouthbeach 10.06.10, 11:43
      no to niezły wynik, gratulacje. dzięki też za podpowiedzi, 2 faza jest dla mnie
      trudna bo po węglach robię się głodna, a że mam tym razem sporo do zrzucenia
      wolę wszystko zaplanować zawczasu. czy Ty gotujesz codziennie? Mam wrażenie że
      oprócz serca wkładasz w plażowanie moc pracy.
      • polskiesouthbeach Re: Pytanie do polskiesouthbeach 10.06.10, 13:43
        W zasadzie już zrzuciliśmy najważniejsze, jeszcze po 3-4 kg do końca roku i
        wejdziemy w Fazę 3.

Sprecyzuj "gotować" - na pewno codziennie zajmuję się posiłkami, ale zmieszanie
        sałaty czy pokrojenie jakiejś wędliny to dla mnie nie gotowanie smile Właśnie teraz
        zrobiłam szynkę - w winie i ziołach, pomarynuje się do jutra i jutro ją upiekę.
        Pracuję zdalnie, a to na pewno pomaga. Poza tym, ja bardzo lubię gotować, więc
        to dla mnie nie jest obowiązek, tylko przyjemność.
        • lenka666 Re: Pytanie do polskiesouthbeach 10.06.10, 16:25
          oh well... ja po prostu nie lubię zbyt dużo czasu spędzać w kuchni, choć też
          czasem lubię gotować...
          • polskiesouthbeach Re: Pytanie do polskiesouthbeach 10.06.10, 17:53
            Postaram się publikować jak najwięcej przepisów szybkich i/lub do wykorzystania
            na kilka sposobów.
            • lenka666 Re: Pytanie do polskiesouthbeach 10.06.10, 18:12
              ooo super coś w sam raz dla mnie. chyba skuszę się na kurczaka w pomidorach z
              szafranem. pozdrawiam
              • polskiesouthbeach Re: Pytanie do polskiesouthbeach 10.06.10, 20:11
                Bardzo polecam, to proste i smaczne danie.
                • lenka666 Re: Pytanie do polskiesouthbeach 11.06.10, 15:41
                  hę, ostatecznie zmodyfikowałam kurczaka z kaparami, tzn. zamiast kaparów,
                  których nigdzie znaleźć w pobliżu nie mogłam, dorzuciłam dobrze doprawiony
                  szpinak wymieszany z białym serem i zapiekłam z mozzarellą i wyszło super!
                  dzięki za inspirację smile
                  • polskiesouthbeach Re: Pytanie do polskiesouthbeach 11.06.10, 19:10
                    O, brzmi dobrze. Właśnie na tym polega South Beach - wiesz, co można zjeść i co
                    lubisz, z tego komponujesz danie.
                    • lenka666 Re: Pytanie do polskiesouthbeach 11.06.10, 19:18
                      no dokładnie i dlatego tak lubimy tę dietę!!! Gdyby nie DSB to chyba nigdy w
                      życiu bym nie schudła... jakbym tak miała kalorie przeliczać tudzież się katować
                      głodowymi porcjami, myśleć codziennie o jadłospisie... nie, wówczas z pewnością
                      nie byłoby to możliwe wink
                      • faux_pax Re: Pytanie do polskiesouthbeach 18.06.10, 20:36
                        podłączam się do wątku z pytaniem, bo nie chciałam zakładać nowego

chodzi mi konkretnie o sól, jest całkowicie zabroniona czy można sobie posolić np pomidora, albo zjeść orzeszki solone? wiem, że ogolnie sól nie jest w żadnej diecie polecana i praktycznie nie sole bo nie odczuwam wielkiej potrzeby, ale czasem sie zdarzy i tak sie ostatnio zastanawialam czy to dozwolone ;]
                        jak ktoś wie to bede wdzięczna za info
                        • polskiesouthbeach Re: Pytanie do polskiesouthbeach 19.06.10, 11:52
                          Sól jest dozwolona, byle nie za wiele. Spróbuj soli z ziołami (gotowej
                          mieszanki), można też doprawiać sałaty raczej ziołami niż samą solą - smak
                          będzie inny, ale ciekawy, nie taki "wyprany", jaki zwykle kojarzymy z dietą.
    • kati_p Re: Pytanie do polskiesouthbeach 19.06.10, 11:08
      Próbowałam wejść pod oba adresy, ale pojawia mi się:

Niestety, blog pod adresem polskiesouthbeach.blogspot.com został usunięty. Ten
      adres jest niedostępny dla nowych blogów.

A jeszcze wczoraj działało..
      Czy taki komunikat pojawia się podczas problemów z blogspotem??
      • polskiesouthbeach Re: Pytanie do polskiesouthbeach 19.06.10, 11:56
        Sprawdź teraz, u mnie działa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka