Dodaj do ulubionych

Można? Można !!!

14.09.10, 00:15
anielewicza.waw.pl/foto/chudne.jpg
Pół roku na SB. Dwa mega-przestoje wagowe - 4 tygodnie x 2. Mimo wszystko ponad 20 kg down. Popatrzcie na górę ... jak można się SPAŚĆ. Na dole dobrotliwy uśmieszek Waszego ukochanego guru wink gratis. Całusy !!!
Obserwuj wątek
    • bartek8241 Re: Można? Można !!! 14.09.10, 00:18
      ps. Wiem, wiem mam ładne zielone oczy wink I wcale (dzięki mięśniom z roweru) nie wyglądam na 124 kilo , znajomi nieznający realiów dają mi od 105 do 110 kg smile
    • anmaja76 Re: Można? Można !!! 14.09.10, 08:42
      Pozamiatałeś Bartek! Gratulacje!
      • ania838 Re: Można? Można !!! 14.09.10, 09:22
        Gratuluję Bartuś!!!
        jak już kiedyś pisałam naprawdę widać mega różnicę!!!
        Tak trzymaj!!!
        • bartek8241 Re: Można? Można !!! 14.09.10, 09:50
          Dzięki, dzięki smile muszę się trochę mobilizować bo jakaś mnie dolina złapała w kwestii żarcia i weekend + poniedziałek miałem nie na SB. Szczęśliwie dla mojej wagi kilka dni rozpusty nic nie znaczą, ba wchodzę dziś poranne ważenie a tu 123,7. Ciekawy ten mój metabolizm smile

Powiedzcie mi drogie Panie tak SZCZERZE - jakbyście nie znały mojej wagi - na ile Waszym zdaniem wyglądam.
          • anmaja76 Re: Można? Można !!! 14.09.10, 11:03
            100-110 kg
            • izawit1 Re: Można? Można !!! 14.09.10, 13:38
              Czesc Bartek,

Widac bardzo po brzuchu spadek, nie potrafie podac na jaka wage wygladasz, bo jak sam wspomniales wrazenia wagowe sa zludne. Ale widac ogromna roznice. Musisz tez ta roznice czuc, prawda, to chyba jest super w odchudzaniu, ze czlowiek czuje sie o niebo lzejszy.

U mnie tez weekend byl srednisad Pierwszy moj wokny weekend w okresie letnim i wyskoczylismy do Brukseli. Trzymalam sie niezle, ale z czasem bylo coraz gorzej, bo jak zwykle z moim chlopakiem, on nie widzi potrzeby jesc regularnie. Najadl sie na sniadanie w hotelu, nastepny posilem - obiadokolacja o 19:00. MNie w miedzyczasie skrecalo, cos na miescie na szybko wrzucilam, jakis ser, ale biale sery to tylko w Polsce, tam zolte, plesniowe, no ale zeby nie jesc chleba, to wyjadalam mieso z zakupionych kanapek, potem ta mega obiadokolacja z 4 dan, znowu jem tylko mieso, warzywa, wszystko w sosach. Na zakonczenie czulam sie jak balon, mialam klopoty w zaparciami. Ja naprawde nie potrafie funkcjonowac na wakacjach. A jakbym tak zjadla totalnie nie SB, to bym juz nie wrocila. Dziesiaj nawet sie nie waze, daje sobie tydzien na powrot do formy.

Buziaki
              • bartek8241 Re: Można? Można !!! 15.09.10, 09:58
                Moja Iza smile smile jak ja Cię lubię !!! Za miłe słowa i wogóle za to że tu jesteś smile Fakt 23 - 25 kilo (dokładnie nie wiem jaki był start) to jest coś. Różnica - niewyobrażalna. Schylenie się do buta żeby go związać kiedyś oznaczało buraka na twarzy, bo kałdun przeszkadzał, a schylenie w dół głowy powodowało ostry dopływ krwi do czachy. Zero siły, zero chęci - coraz większe g... Dziś tryskam energią, mam chęć na to na tamto, spacer spoko, rower - z rozkoszą, na basen nikt mnie nie musi wyciągać - sam idę smile

A co do Ciebie, nie łam się. Traktuj chwilowe 'wpadki' jak element życia, którego się nie da wyeliminować. Na szczęscie (dla mnie) SB nie jest monotonnym sposobem odżywiania się - wręcz przeciwnie - daje pole do popisów kulinarnych. Wiem wiem, na to trzeba czasu, ja obiady i kolacje mam podane niejako na tacy przez żonę. Ty musisz biedactwo smile sama o to zadbać, a mając dziecko i mało czasu ... domyślam się że to sprawia problem. Najważniejsze, że CHCESZ - motywacja jest silna to i ciało daje radę smile Tutaj zawsze możesz liczyć na nasze wsparcie. Na moje - szczególnie wink
    • kosmosik Re: Można? Można !!! 14.09.10, 20:21
      No pięknie! Niesamowita zmiana szczególnie w brzuchu i na twarzy! Na tych wcześniejszych masz takie poduszki pod oczami- wygląda jakbyś był wiecznie zmęczony a na tych teraźniejszych jesteś młodszy i no nie wiem zdrowiej wyglądasz po prostu. tylko nie spoczywaj na laurach bo jakby na to nie patrzeć jeszcze Cię trochę czeka!

Niestety ja też ostatnio dołek mam. Długo mi się nie ruszało a w weekend trochę zaszalałam- zaczęło się od degustacji a potem było gorzej heh sad no ale wrócę jak zbity pies na SB i w końcu doczłapię się do tej wagi prawidłowej albo szczeznę próbując wink Tak sobie myślę, że jest dobrze póki tu zaglądamy- mnie to zawsze trzyma w ryzach- dodałam sobie Was do Ulubionych i mam motywację. acha nie zaniechałam a6w jadę już 3 tygodnie- prawie połowa big_grin
      • bartek8241 Re: Można? Można !!! 15.09.10, 09:50
        Bardzo Ci dziękuję smile Miło jest słyszeć pochwały - takie połechtanie EGO od czasu do czasu jest niezbędne do motywacji. A ty się nie łam !!! Powiem coś z doświadczenia. W czasie 3 wyjazdów po 7 dni każdy miałem problemy z jedzeniem na SB. W zasadzie to jadłem niezgodnie z SB, unikając słodyczy i białego pieczywa. I wiesz co? W tych okresach waga stanęła, ale nie poszła w górę. Nie mam pojęcia czemu. Potem po powrocie na SB znów szybko w dół. Sam byłem zdziwiony. Więc może i u Ciebie takie kilkudniowe grzechy nie przełożą się na wzrost. Oby smile
    • fraudator Re: Można? Można !!! 14.09.10, 20:49
      Bartek gratuluję! różnicę nawet ślepy by zobaczył. keep goingsmile
      • bartek8241 Re: Można? Można !!! 15.09.10, 09:46
        Dzięx buddy smile Najgorsze jest w tym wszystkim to, że człowiek żarł jak świnia i tył. Otoczenie, któremu na mnie zależało mówiło - stary, za ostro już poszedłeś, rób coś. No to tyłem dalej smile W końcu gong w postaci zważenia się u kogoś i cudowny wynik 147,6 (choć mogło być więcej bo waga lipna). I od 1 marca jadę i co najważniejsze daję rade bo SB zacząłem traktować jako sposób żywienia na całe życie - nie śpieszę się, nie przejmuję przestojami - nie schudnę w tym miesiącu- to schudnę w następnym, całe życie przede mną jeszcze smile W swoim wątku piszesz o imprezie integracyjnej i piciu alko. No cóż - to jedyny mój grzech na SB. Niestety imprezy sportowe takie jak mundial, teraz liga mistrzów, mistrzostwa świata siatkarzy mają to do siebie że mecze się ogląda z browcem w ręku. Nie wiem ile więcej bym zrzucił, gdybym przeszedł na pełną abstynencję alkoholową. Podejrzewam że 30% więcej. Ale skoro mi nie zależy by schudnąć jak najszybciej to ... no właśnie ... nie będę się pozbawiać pewnych przyjemności. Co ciekawe - czysty alkohol nie tuczy (ciekaw jestem co Zbig2007 powie). Mówi się o pustych kaloriach - dlatego że nie ma z nich energii ani pożytku - człowiek musi alkohol rozłożyć. Problemem jest natomiast to, że przy alkoholu się je i to często dużo. Oczywiście zwykłe kalorie sa w piwie (słód) i innych wzbogacanych trunkach. Ale co tam wink
        • zbig2007 Re: Można? Można !!! 15.09.10, 14:14
          > Co ciekawe - c
          > zysty alkohol nie tuczy (ciekaw jestem co Zbig2007 powie). Mówi się o pustych k
          > aloriach - dlatego że nie ma z nich energii ani pożytku - człowiek musi alkohol
          > rozłożyć. Problemem jest natomiast to, że przy alkoholu się je i to często duż
          > o. Oczywiście zwykłe kalorie sa w piwie (słód) i innych wzbogacanych trunkach.

jestem tego samego zdania: alko dostaje pierwszeństwo w trawieniu, jest rozkładany na jakieś octany, a potem to jest spalane. tłuszczu z tego się nie robi.
          w tym czasie jednak nie są trawione inne rzeczy które zostały zjedzone razem z drinkiem i muszą poczekać na swoją kolejkę.
          efekt "pustoszenia połowy lodówki" po pijaku jest mi oczywiście znany smile i też zgadzam się że to najbardziej wpływa na tycie po alko, a nie same kalorie z C2H5OH
          • anirolak Re: Można? Można !!! 15.09.10, 23:16
            bartek super przemiana! brawo!
          • bartek8241 Re: Można? Można !!! 16.09.10, 07:13
            > efekt "pustoszenia połowy lodówki" po pijaku jest mi oczywiście znany smile

Hi hi smile Ano mistrzu. Dlatego teraz staram się (nie zawsze to wyjdzie) jeść przed piciem i to sporo warzywek z dużą ilością błonnika. Wtedy źreć się aż tak nie chce. Jest jednak druga przykra strona medalu - trzeba sporo popijać, bo rano grozi to zaparciem albo co gorsze wyjałowionym z wody, bolesnym ... nie będę kończyć.
            • zbig2007 Re: Można? Można !!! 16.09.10, 10:01
              a ja wolę mięsko + sery do alku, mam uczucie że te wszystkie sałaty i pomidory słabiej się trawią przy obciążeniu większymi dawkami smile
              Fakt że nie sprzyja to talii osy, ale to można podregulować po weekendzie.

dla ciekawych jest taki artykuł Martina Berkhama nt. trawienia, alkoholu, spalania tłuszczu i wzrostu mięśni:
              www.leangains.com/2010/07/truth-about-alcohol-fat-loss-and-muscle.html
              pod koniec jest strategia jak sprawić, żeby (sporadyczne!) picie alku nie przeszkadzało w odchudzaniu.
    • paolin_ka_86 Re: Można? Można !!! 16.09.10, 22:12
      Gratulacje!!! Piękny wynik i przede wszystkim gratuluję zdrowego podejścia do diety. Też nie potrafię sobie całkiem odmówić drinka czy piwka, ale i tak udało mi się zrzucić 6kg w 4 tygodnie bez głodu, tylko, że jeszcze długa droga przede mnąsmile

Zazdroszczę też już bym chciała sobie porównać zdjęcia, ale jeszcze nic nie widaćsad
      • bartek8241 Re: Można? Można !!! 17.09.10, 09:19
        Spokojnie z tymi zdjęciami. Po prostu ja spasłem się jak świnka i różnica 24 kg musi być widoczna - po prostu musi - nie ma bata smile Nie sądzę, by ktokolwiek z Was chciałby być na moim miejscu z moja wagą. Fajnie Paolin_ka że nie głodujesz - z doświadczenia wiem, że każda dieta głodówkowa tylko zwalnia metabolizm i po jej zaprzestaniu mamy kochane jojo. 6 kilo - piękny wynik - tak trzymaj. I weź jedną rzecz pod uwagę - jeśli ważysz np 70 kg to 6 kg to prawie 10% spadku. U mnie 10% to było 15 kilo !!!
        • paolin_ka_86 Re: Można? Można !!! 17.09.10, 17:23
          Widzisz bierzesz pod uwagę, że ważę jak większość tutaj Pań. Niestety jak będę ważyć 70kg to będę najszczęśliwsza na świecie i więcej nie potrzebuję schudnąć, ale do tej wagi daleka drogasad ale staram się...
          • bartek8241 Re: Można? Można !!! 19.09.10, 01:12
            Nie przejmuj się !!! Nawet jak masz 100 czy więcej ... to skoro tu jesteś znaczy że CHCESZ. A chęć jest najważniejsza - wiem z doświadczenia trzydziesto paro letniego wiecznie grubego faceta. Zawsze byłem za duży i zawsze się odchudzałem, max 2,3 miesiący i abarot waga w górę. Pierwszy raz w życiu jestem na diecie dłużej niż 3 miesiące. Zgubiłem ponad 20 kilo, też wcześniej się to nie zdarzyło. A co dla mnie najważniejsze, sposób odżywiania się ze wszech miar mi odpowiada - bo jest sensowny, smaczny i .... ZDROWY. 3maj się Paulina i nie załamuj się swoją nadwagą, są od nas 'lepsi' smile
            • paolin_ka_86 Re: Można? Można !!! 19.09.10, 13:01
              Bardzo dziękuję miło, że czasem ktoś się odezwie. Już nie ważę 100kg magiczna cyfra została pokonana, ale dopiero co. Mam czas i wsparcie męża, bo wie, że robię to dla siebie, żebym w końcu była w pełni szczęśliwa i zadowolona z siebie. Też zawsze byłam za dużasmile raz schudłam jak miałam 19 lat 20kg i wtedy byłam bardzo z siebie zadowolona. Potem na studiach przytyłam, aż w końcu wróciłam do wagi, a potem ciąża całkiem dobiła moją wagę.

Wzięłam się za siebie i bardzo dziękuję za pomocsmile
              Pozdrawiam
              • szrek40 Re: Można? Można !!! 04.10.10, 01:17
                Witajcie
                Widzę,że w takim gronie może i mnie się uda.A mam do spalenia....Ważę blisko 200 kg.Już raz schudłem 15 kg,ale zabrakło silnej woli i waga odbiła podwójnie.Jestem gruby jak kaleka mimo,że mam 195 wzrostu.Czytając wasze posty postanowiłem zastosować waszą dietę.Mam prośbę do ciebie Bartek,a mianowicie czy możesz mi podać jak wyliczyć jak zacząłeś tą dietę,jak duże są porcje poszczególnych posiłków.A może podasz mi co jadałeś.Twój wynik jest naprawdę imponujący i bardzo chciałbym przeżywać podobnie jak ty radość ze spadku wagi.Ja przecież teraz nie mogę iśc nawet do kina,bo musiałbym zająć chyba ze trzy fotele.Poratuj mnie chłopie.Możesz pisać na mój adres gazetowy.
                • bartek8241 Re: Można? Można !!! 04.10.10, 10:54
                  Napisz na priv bartek8241_małpiszon_o2.pl bez podkreślników. Służę pomocą. Załóż tutaj też nowy wątek - ten może przy takiej ilości innych postów zostać niezauważony.

Zaczynałem od końca lutego na pułapie 147-148 kilo. Wzrost 176. BMI 48. Czyli spasiona tłusta baryła. Myślę że wyglądasz teraz lepiej ode mnie z tamtego okresu. Zresztą to widać na moim zdjęciu z początku tego posta. Co jadłem? Wszystko na co pozwala dieta SB. I to dzięki niej tyle schudłem i chudnę dalej. Bo ograniczeń ilościowych nie ma - z wyjątkiem węglowodanów. Przy takiej wadze jak Twoja, zapotrzebowanie na kalorie masz dużo większe od zwykłego człowieka. Z obliczeń wychodzi mi 4500 kcal. Na SB ich nei liczysz, raczej uczysz organizm zdrowego dawkowania sobie energii. A chudnie się 'przy okazji' z powodu tego, że produkty które jesz hamują apetyt i pochłaniasz mniej kalorii niż twój organizm potrzebuje. Wróżę Ci w I fazie SB spektakularnych spadków - nie zdziwię się jak w 2 tygodnie pójdzie dycha w dół. A potem powoli lecz skutecznie (!!!) bez jojo. Sam byłem zdziwiony jak na wakacyjnym wyjeździe z all inclusive jadłem co popadnie w ilości zatrważającej, do tego pijąc codziennie litry browca (polska mentalnosć - za darmo - to jedziemy na maxa) a wieczorem drinki itd. Wracam po tygodniu - waga +/- ZERO. South Beach stabilizuje przemianę materii tak rozregulowaną przez inne diety. I w niej nie trzeba dużego samozaparcia - uwierz mi - nie jestem typem człowieka z silną wolą. Tzn teraz ją mam i mam cholernie wielką motywację. A to dzieki temu że tę dietę traktuję już jako nowy sposób odżywiania się na całe życie. Ciebie też to czeka. Nawet nie wiesz jakie to zaj...ste uczucie nawet dla chłopa w średnim wieku usłyszeć że robi się z ciebie niezłe ciacho smile Też za jakiś czas będziesz słyszeć takie komplementy - Ty się postarasz a my będziemy cię tutaj wspierać. Pisz na priva o szczegóły, załóż tu nowy wątek to i nasze grupowe panny się zlecą i będziesz miał grono wiernych fanek dopingujących cię 24h / dobę. Trzymaj się !!!
    • nomya Re: Można? Można !!! 05.10.10, 08:28
      Gratuluję smile Różnica jest kolosalna, życzę powodzenia w dalszym chudnięciu smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka