Dodaj do ulubionych

13.09. - start I FAZA

07.09.04, 15:09
13.09. I Faza
kto zaczyna ze mną????
razem będzie lepiej!
Obserwuj wątek
    • sun_angel Re: 13.09. - start I FAZA 10.09.04, 17:26
      ja zaczynam smile
      Kacha,pisz co jesz,moze bedziemy sobie pomagać i "podpatrywać" pomysły,bo ja
      jakoś nie mam jedzeniowej wyobrazni...Pozdrawiam smile I czekam do poniedziałku smile
    • kikad21 Re: 13.09. - start I FAZA 10.09.04, 22:29
      Hej kacha222. Zaczynam z tobą. Mam 173 cm i waga: 73. Muszę zjechać do 60 jak z
      przed roku. To chyba moja ostatnia nadzieja bo byłam już chyba na wszystkich
      dietach ale zawsze sie w połowie łamałam lub zaraz było jo - jo. Mam wszystki:
      step, rowerek i ksiązkę no i silną wolę. Trzymam kciuki!!!!!!!!!!! Pisz jak to
      znosisz. Jak będą pierwsze rezultaty to dam znać. Powodzenia!!!!!!!!!
      • dsb Re: 13.09. - start I FAZA 10.09.04, 22:57
        Trzymam kciuki, Kobietki smile))
        Pozdrawiam kiss
    • kasia_gol Re: 13.09. - start I FAZA 11.09.04, 15:20
      I ja, i ja... Weźcie też mnie - tyle, że od wtorku. WEracam wtedy z podrózy, a
      nie chce zaczynać w biegusmile
      I informacyjnie - mam 161 wzrostu (krasnal znaczy starszny ze mnie) i ważę
      jakieś 57 kilogramów. Było kiedyś 70 (o zgozo) - jakieś dwa lata tamu zawzięłam
      się i poszło. Teraz chce jeszcze jakieś 5 kilosów zrzucić.
      Więc kobietki do dzieła - wspiarajmy się i insprujmy nawzajem.
      Ja trzymam kciuki za Wasz poniedziałek i dołączam we wtorek.
      Ściskam,
      Kasia
      • natka201 Re: 13.09. - start I FAZA 13.09.04, 17:20
        to zaczynamy razem! Wzrost mam taki sam tylko waze ciut wiecej- jestem troche ciezszym krasnalemwink mam nadzieje ze nam sie uda! powodzenia
        Natalia
    • kluncia Re: 13.09. - start I FAZA 11.09.04, 17:35
      Witam
      Mialam zaczac tydzien temu ale mialam male problemy z dzieckiem i nie zawsze
      trzymalam sie diety niestety z powodu stresu i nerwów ale teraz to juz musi sie
      udac
      Zaczyam jutro
      moja waga 74 wzrost 168
      Chce schudnac ile sie dasmile))
      • sun_angel Re: 13.09. - start I FAZA 11.09.04, 18:17
        Witajcie smile
        kasia_gol-jak schudlas z 70-ciu do 57 kg???Napisz koniecznie.Ciesze sie,ze jest
        nas więcej.,będziemy sie tu wspierać smile
        Do poniedziałkusmile
    • anulaa Re: 13.09. - start I FAZA 11.09.04, 21:53
      Jeśli mnie przyjmiecie to z chęcią dołącze do was.Co prawda bedzie to troche
      dla mnie utrudnione bo 18 na 6 dni wyjeżdzam(i ufam ze bede samodzielnie
      kontynuowac DSB) ale w pozostale 8 dni mysle bede w stałym kontakciesmile
      GORĄCO POZDRAWIAM
    • romilka Re: 13.09. - start I FAZA 12.09.04, 19:05
      czesc dziewczynki!!!smile byłam przez prawie 4 tyg na diecie SB z własnej głupoty
      zgrzeszyłam i....od jutra zaczynam 1 faze!!wiec bedziemy sie wspierac z całych
      sił!!bede starała sie wpisywac codziennie co jadłam.jako doswiadczona
      plazowiczka mam nadzieje ze komus pomoge i ze mi sie uda wytrwac i...schudnac!!
      pozdrawiam
      • sun_angel Re: 13.09. - start I FAZA 12.09.04, 21:10
        hej romilka smile
        Napisz ile schudłaś przez te 4 tygodnie ?smile
        Ja jednak zaczęlam w sobote czyli dwa dni przed,bo nie mogłam sie juz
        doczekaćuncertain Tylko ze problem z jedzeniem,musze to jakos urozmaicic.Poki co
        kombinuje jak sie da.pozdrowionki.
    • judyta28 Re: 13.09. - start I FAZA 13.09.04, 08:05
      Trzymam kciuki za was dziewczyny. Pierwszy dzień jest trudny. Dziś zaczyna się
      mój czwarty dzień, ale nie poddałam się. Napewno się uda i życzę wam
      konsekwencji w "plażowych wyczynach". Duża buźkakiss**
    • kacha222 JAK DZISIEJSZY START?????? 13.09.04, 08:56
      Pismzy będzie raźniej

arkasia@poczta.onet.pl
      • sun_angel Re: JAK DZISIEJSZY START?????? 13.09.04, 10:41
        no ja juz 3 dzien...na śniadanko jajecznica,a teraz(mam 2 okienka w szkole)
        przyszlam do domu i jem serek ziarnisty wymieszany z kawałkami ogórka kiszonego
        i papryką . PYCHA smile
        A Wy jak dziewuszki?smile
        • madv Re: JAK DZISIEJSZY START?????? 13.09.04, 10:45
          Ja dzis tez 3 dzien smile
          Pije wlasnie herbatke bez cukru a na sniadanie zjadlam 3plasterki szynki i
          zoltego sera smile Jakos nie mam ochoty na jajka indifferent
          Wczoraj na obiadek jadlam kalafiora i sie taaaaaaaaaaak objadlam smile Polowa
          zostala na dzis :]
      • kikad21 Re: JAK DZISIEJSZY START?????? 14.09.04, 22:14
        Oj !! Już drugi dzień i jastem trochę osłabiona i mam straszne pragnienie na
        słodycze ale mam nadzieje że mi przejdzie. Zważę sieę dopiero w czwartek i
        napiszę czy są postepy.
    • anulaa Re: 13.09. - start I FAZA 13.09.04, 11:00
      Witam
      Jest ładna pogoda,słoneczko już wysoko a ja na 1 dniu diety SBsmilePrzyznam sie że
      troszeczke cięzko-jak narazie na śniadanie o 9 zjadłam jajecznice z 2
      jaj,polówki pomidora i małej cebuli a na przekąskę-nie mogłam dłużej czekać:
      (serek turek light ze słodzikiem i kawą.W miedzyczasie napiłam się też
      filiżanki kawy z mlekiem 0%-bez tego ciężko jest mi zacząć dzień.Zobaczymy co
      bedzie dalej a tymczasem do usłyszenia i powodzenia!smile
      • madv Re: 13.09. - start I FAZA 13.09.04, 11:02
        To 3mam mocno kciuki za wszystkich poczatkujacych smile
        Najgorsze jest pierwsze kilka dni, ja jestem na 3 dniu diety i jest coraz
        lepiej smile Chyba najgorszy dzien to byl drugi, kiedy to organizm zaczyna sie
        przestawiac po dniu pierwszym i wychodza "braki" w jedzeniu smile
        Pozdrawiam i powodzonka
    • anulaa Re: 13.09. - start I FAZA 13.09.04, 21:24
      niestety mimo ze dzisiaj pierwszy dzien nie wytrzymalam i nie przepuscilam
      kawalku-a wlasciwie kawalkom ciasta ktore babcia przyniosla.Nie pozostaje mi
      nic innego jak z nowa wiarą zacząć od jutrasadTrzymajcie za mnie kciuki...
      • sun_angel Re: 13.09. - start I FAZA 13.09.04, 22:49
        Koniec 3-go dnia...Czuje sie super smile Juz widze bardziej płaski brzuszek,boje
        sie ze ZA szybko.Ale nic,ciągne dalej,ciesze sie,ze ta dieta zmusiła mnie do
        kombinowania innego żarcia niz jadłam dotychczas przez co odkrywam nowe
        smaki,nowe rzeczy.Ekstra smile Pozdrawiam.smile
    • kasia_gol Re: 13.09. - start I FAZA 14.09.04, 10:37
      Cześć DZiewuszkismile
      Zgodnie z obietnicą - pojawiam się we wtorek. Własnie wróciłam z odwiedzin u
      rodziców, gdzie mama wyposażyła mnie w 2 jajka na twardo i na razie nie wiem
      czy jeszcze cos przełknę...
      W każdym bądź razie jestem z Wami - będe zdawać realecje z menu i w ogóle
      niesamowitych postepów (mam nadziejęwink
      Jak schudłam z 70 kilogramów - cóż - ciężką pracą. Sukces polegał chyba na tym,
      że po prostu nie traktowałam mojego nowego stylu życiu jako etapu przejsciowego
      czy diety, która skończę po 2 tygodniach. Miłość do ruszania się została mi,
      wole też zdecydownia zdrowsze odpowiedniki różnych rzeczy, które pojawiają się
      na naszym stole. Choć oczywiście zgrzeszyć mi się zdarza, jak na przykład teraz
      podczas wizyty u mamy, gdzie miałam w perrspektywie dietowanie przez najbliższy
      czasbig_grin
      Niesamowite było wymienianie wszystkiego w szafie. Ku[powałam coś i za 2
      tygodnie było za duże. Zostawiłam sobie jedne spodnie ku przestrodze i w
      chwilach słabości robię sobie sesje pt. "Nie chcesz przecież znowu tak
      wygladać!"
      Dziewuszki - bedę tu sie meldować. Może macie jakieś pomysły na ciekawe dania
      na te pierwszą fazę? Bo chyba trzeba jakoś sobie urozmaicać, coby oszukać
      własny organizm - nie, przecież ja wcale nie jestem na diecie...big_grin
      Ściskam mocno, Kasia (która zjadła 2 jajka na twardo, ratunkusmile
      • judyta28 Jestem pełna podziwu:) 14.09.04, 12:32
        Moje gratulacje. To niesamowite czego dokonałaś. Napisz proszę stosowałaś jakiś
        odpowiednik diety czy miałaś własny pomysł na odchudzanie? Miałaś bardzo dużą
        nadwagę nie kierował Ciebie żaden lekarz? Jestem ciekawa takiego osiągnięcia.
        Buziaczekkiss
        • sun_angel Re: Jestem pełna podziwu:) 14.09.04, 13:06
          4 dzien mija spokojnie,bez sensacji wink UROZMAICIC tylko musze!!!!!
        • kasia_gol Re: Jestem pełna podziwu:) 14.09.04, 13:43
          Helo - napisałam już kiedyś teakiego posta (na innym froum). A że dziś w pracy
          mam niezły piiiiiiiiiiiiiip - wklejam z prosbą o wybaczenie mego lenistwa
          (troszkę swzak usprawiedliwionego).

A dzis wieczorkiem fasolka szpragowa, która uwielbiam, mniam.

A oto moja histoiria, która może Was uwiedziewink

Postanowiłam napisać, by ktoś mógł uczyć się na moich, a nie na własnych
          błędachsmile Otóż - miałam zawsze parę kilogramów za dużo. Z czasem z owych paru
          zrobiło się kilkanaściesad I tak żyłam sobie z wizją diety w przyszłości oraz
          siebie szczupłej i pięknej. I w ten sosób minęło liceum, studia, pierwsze lata
          pracy (w tej chwili mam 26 lat - w kwietniu skończę 27).
          Odchudzam się od sierpnia zeszłego roku - postanowiłam, że zrobię to z głową i
          powoli. Jestem szczuplejsza o 12 kilogramów i wiecie co - wściekła na siebie,
          że nie zrobiłam tego wcześniej - wrrrr!!! Każde lato - to była udręka.
          Kupowanie ciuchów to przede wszystkim patrzenie - czy ukrywają to, co trzeba -
          za szerokie biodra, ulane ramionka... Dlatego przysięgam, że już nigdy więcej
          tak się nie zapuszczę - oddałam wszystkie stare ciuchy.
          KOCHANE - NIE ODKŁADAJCIE DECYZJI O ODCHUDZANIU - NAPRAWDĘ NIE WARTO! JA
          ZDECYDOWAŁAM SIĘ CO NAJMNIEJ KILKA LAT ZA PÓŹNO, CHOĆ LEPIEJ PÓŹNO NIŻ WCALEsmile
          OCZYWIŚCIE ZRZUCENIE KILKU KILOGRAMÓW NIE ROZWIĄŻE WSZYSTKICH PROBLEMÓW
          ŻYCIOWYCH - ALE WYCHODZIMY Z TEJ WALKI SILNIEJSZE, PEWNIEJSZE SIEBIE I
          PIĘKNIEJSZE. GORĄCO NAMAWIAM - ODCHUDZAJMY SIĘ OD TERAZ, A NIE OD JUTRA,
          KOLEJNEGO PONIEDZIAŁKU CZY PO ŚWIĘTACH... MNIE TAK UPŁYNĘŁO ŁADNYCH PARĘ LAT.
          Wiedząca, że dacie radę -
          Kasia
          Ps. Nadal chcę zrzucić jakieś 4-5 kg - tak, aby było w okolicach 52-54smile Damy
          radę!

Kilka zasad, których staram się przestrzegać - i prawdę mówiąc chyba tak mi już
          zostanie. Oczywiście są pewne odstępstwa i nie ma co robić tragedii
          z powodu kostki czekolady czy pyszniutkiej bułeczki. Ale mają to być jedynie
          odstępstwa od pewnej reguły. I nie przerywaj diety po takich wpadkach.

Dwie podstawowe rzeczy to:
          - mniej kalorii - ok. 1000 (teraz mam chyba licznik w oczachsmile
          - więcej ruchu (ja chodzę dwa razy w tygodniu na siłownię - głównie ćwiczenia
          aerobowe, tzn. rower, bieżnia, stepper...)

A teraz szczegóły:
          1. Nie jem białego pieczywa - czasem razowe, a generalnie to niestety tekturki,
          np. WASA.
          2. Do smarowania nie używam masła.
          3. Przykładowy posiłek to - 4 tekturki, 2 plasterki sera w wersji light oraz
          pomidor. Całkiem smaczne i sycące. I łatwe do zrobienia w pracy...
          4. Prawie całkowicie zrezygnowałam ze słodyczy. Na początku było ciężko i wtedy
          brałam CHROM ORGANICZNY (ok. 20 zł za 100 tabletek) - bardzo pomogło. W tej
          chwili to mnie nawet nie ciągnie już do słodyczy, chyba mogę bez nich żyć.
          5. Pożegnałam smażenie w głębokim tłuszczu, panierowanie - hlip, hlip...
          6. Pokochałam gotowanego fileta z kurczaka - jako danie główne czy do różnego
          rodzaju sałatek. Ma dużo białka, a to bardzo ważne przy odchudzaniu.
          7. Bardzo dbam o stałe pory posiłków - 3 główne i 1 lub 2 przegryzki.
          8. Staram się nie jeść po 19.00.
          9. Standardowe śniadanie to płatki fitness (3 czubate łyżki) + mleko 0,5%
          tłuszczu + kawa z mlekiem (jakieś 200 klc).
          10.Herbatka pu erh - systematycznie pita jest naprawdę skuteczna.
          11.Duuuuuuuuuuuuuuuuużo niegazowanej wody mineralnej, zwłaszcza na początku.
          12. ... jeszcze więcej samozaparcia.

UFF - strasznie dużo tego wyszło Trzymam kciuki Ofelio - i odzywaj się jak Ci
          idzie.
          Buziaki wspierające -
          Kasia

Ps. 1
          Proponuję od początku używać balsamu ujędrniającego do pielęgnacji biustu oraz
          balsam ujędrniającego lub wyszczuplającego do ciała.

Ps. 2
          Optymalne tempo chudnięcia to ok. 1 kg na tydzień. Mnie na początku szło równo.
          A potem miałam wzloty i upadki - czasem musiałam czekać 2-3 tygodnie na kolejny
          kilogram z głowy.

Ps. 3
          I PAMIĘTAJ - NIE WARTO CZEKAĆ Z PODJĘCIEM DECYZJI!
    • ps2oo3 Re: 13.09. - start I FAZA 14.09.04, 13:06
      JA zaczynam dzisiaj ,jestem z tobąsmile
    • kasia_gol Przeprowadzka - mocy przybywaj:) 14.09.04, 15:22
      Dziewuszki - informuję o mojej przeprowadzce na post pt. "Mocy przybywaj, czyli
      południe i ja". Zapraszam gorąco - do zobaczenia (mam nadzieję gorącą, czyli
      jak najbardziej w klimatach południa)...
      Ściskam,
      Kasia
      • romilka Stara plażowiczka....!! 14.09.04, 15:38
        BYŁAM NA TEJ DIECIE I..PRZERWAŁAM!! ZACZEŁAM POWOLI JESC OWOCE POTEM JAKIS
        MAŁY GRZESZEK I... NIESTETY!DZIS ZACZEŁAM 1 FAZE ZNOWU I ZNOWU NIEPOWODZENIE!!
        Moje menu:
        kawa z mlekiem 0.5 %
        serek wiejski z 2 małymi łyzeczkami dzemu bez cukru!!!
        2 jabłka
        kilka malin
        kawa z mlekiem 0.5 %
        ryba pieczona w foli!!
        dziewczyny jesli ciagniecie diete to jej nie przerywjcie bo potem ciezko wrocic
        na prosta(wiem cos o tym),wszystko było by ok gdyby nie sezon na pyszne
        OWOCE!!!!!!!pozdrawiam
    • ewak2 Re: 13.09. - start I FAZA 14.09.04, 15:52
      Jestem z tobasmile))) Zaczelam 13.09...zasady gry nie sa przeciez zle, tylko
      musimy je sobie jakos urozmaicac ( dozowlonymi manewramismile))....mnie tylko brak
      owocow meczy, nom ale nie wazne...to jak damy rade???!!!!!
      Ewka
      • lil-ka Re: 13.09. - start I FAZA 14.09.04, 20:46
        ja juz dzisiaj drugi dzien, mam nadzieje,ze sie uda wytrwać do konca, chce
        zrobić 3 tygodnie.
        Myslicie,ze to bardzo ciezki grzech jak wypiłam dzisiaj drinka (alkohol +
        cukier -niedozwolonesad )??
        • romilka Re: 13.09. - start I FAZA 14.09.04, 21:08
          ojej,niedobrze!!alkohol jest najgorszy!!!postaraj sie wiecej tego nie zrobic!!!
          • lil-ka Re: 13.09. - start I FAZA 15.09.04, 13:57
            uuuuuuu to chyba zrobiłam jeszcze bardziej kiepsko,niz uwazałamsad( grrr ale
            obiecuje poprawe!!tongue_out
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka