Dodaj do ulubionych

Z problematyki wychodztwa

25.05.04, 13:14
Szawgier Jorgus zaleca nam sprawic sobie antene satelitarna dla ogladania
polskiej TV. Madry ten czlwoiek stwoerdzil ze komfort zycia na emigracji ulega
znaczacej poprawie kiedy mozna sobie ponarzekac na polska telewizje.
Przadki, co wy na to?
Bo zeby sie Baloo odezwal to juz nie licze.
B-Y
Obserwuj wątek
    • czarnajagoda Re: Z problematyki wychodztwa 25.05.04, 13:46
      jako osoba nie mająca bladego pojęcia o życiu na emigracji pozwolę sobie zabrać
      głos, albowiem najbardziej lubię zabierać głos w sprawach, o których nie mam
      pojęcia - czuję wię wówczas prawdziwym ekspertem.
      Otóż, znając poziom naszej TV Polonia uważam, że skoro brrak Ci tematów do
      narzekań, to musowo, koniecznie i niezwłocznie powinieneś sobie taką antenę
      zainstalować. A jak by tam natenprzykład dało się odbierać obok Polonii także
      TVP1 i TVP2 to mógłybś nie tylko oglądać rodzime telenowele, ale wręcz uczyć
      się ich na pamięć (podobnie jak i coponiektórych innych pragoramów,
      powtarzanych do obrzydzenia)
      • brezly Re: Z problematyki wychodztwa 25.05.04, 14:12
        Intrygujace. Musze zapytac NO, czy mamy gdzies w domu jakies tematy do narzekan.
        Zawsze jakies stare powinny byc, gdzies w komorce.

Ale w tym twoim Jorgusia podejsciu to jakis taki szowinizm polonocetnryczny. Ze
        niby inni nie umiom gupich seriali robic i jeszcze gupszych teleturniejow. Abo
        gupich reklam. Umiom umiom, ony to duzej robiom.
        • czarnajagoda Re: Z problematyki wychodztwa 25.05.04, 14:22
          a nienie, ja nie o poziomach naszych telenowel mówiłam, co o częstości
          emisji... bo ze ony umią goopie telenowele robić, to wim, bo my je kupujemy i
          albo emitujemy, albo robimy na ich podstawie własne (także ja nie tylko wiem,
          że ony umią goopie telenowele robić, wiem też, że tak goopich to nawet my nie
          umiom zrobić, skoro musimy formatować ichnie)
      • vaud Re: Z problematyki wychodztwa 26.05.04, 00:01
        czarnajagoda napisała:

> jako osoba nie mająca bladego pojęcia o życiu na emigracji pozwolę sobie
        zabrać
        >
        > głos, albowiem najbardziej lubię zabierać głos w sprawach, o których nie mam
        > pojęcia - czuję wię wówczas prawdziwym ekspertem.

-------> to lubie!

> Otóż, znając poziom naszej TV Polonia uważam, że skoro brrak Ci tematów do
        > narzekań, to musowo, koniecznie i niezwłocznie powinieneś sobie taką antenę
        > zainstalować. A jak by tam natenprzykład dało się odbierać obok Polonii także
        > TVP1 i TVP2 to mógłybś nie tylko oglądać rodzime telenowele, ale wręcz uczyć
        > się ich na pamięć (podobnie jak i coponiektórych innych pragoramów,
        > powtarzanych do obrzydzenia)

-------> Jagus, nie widzialas francuskiej. Po niej WSZYSTKO jest szczytem
        wyrafinowania.
    • ewakurz Re: Z problematyki wychodztwa 25.05.04, 14:29
      Ja tez sie chce wypowiedziec!
      Moja sasiadka ma satelite i moze ogladac M jak Milosc. Co tu kryc, moc jest o
      wiele lepiej niz nie moc. Chociaz to kolejny miecz co ma dwa ostrza. Do czego
      by porownac? Do dolara czy do paczki papierosow? bo 1: miec dolara i nie miec
      dolara to razem 2 dolary, a 2: miec paczke fajek=ryzyko zapalenia i popsucia
      zdrowka.
      Ja tam sie ciesze z polskiej tv, bo mam sklonnosc do zapominania o rozmaitych
      smiesznych pierdolach, juz dokumentalnych, co nigdy sie nie pojawia np. w
      telewizji portugalskiej. To sie chyba nazywa umiejetnosc korzystania ze zrodel.
      Zaryzykuje przypuszczenie, ze Baloo by nie zainstalowal z rozmaitych swietnych
      powodow dotyczacych Szakali. Szakale natomiast b. dobrze reaguja na usadzenie
      przed telewizorkiem w gosciach.
      Ale, podsumowujac, u siebie bym tvp nie zainstaloala, wiem na mur.
      pa pa.
      • brezly Re: Z problematyki wychodztwa 25.05.04, 16:46
        Czyli jezeli dobrze rozumiem to masz u siebie TVP i sobie chwalisz, ale gdybys
        nie miala tobys nie chciala miec?:-)
        Tak do mnie mow! :-))
        B_wprawiony w niezly humor.
        • millefiori Re: Z problematyki wychodztwa 25.05.04, 21:03

Po pieciu latach przerwy mialam TVPolonia przez rok z haczkiem. Teraz od prawie
          roku jestem bez. A i po drodze poklelismy sobie na pseudofolk, bebnionodete
          seriale, a ze nie ma co obejrzec, podobnie jak na 150 innych dostepnych w
          pakiecie kanalach.
          Niezaleznie od liczby kanalow i jezykow na wszystko w TV da sie popsioczyc.
          TV nie ogladam. Slucham jedynie w trakcie prasowania, czyli mniej wiecej raz na
          tydzien przez 2 godz, bo tyle mi przecietnie odprasowanie 20 koszul, 4 zmian
          poscieli, recznikow, obrusow i tego, co tam jeszcze wypralam w miedzyczasie.
      • vaud Re: Z problematyki wychodztwa 26.05.04, 00:09
        ewakurz napisała:

> Ja tez sie chce wypowiedziec!
        > Moja sasiadka ma satelite i moze ogladac M jak Milosc. Co tu kryc, moc jest o
        > wiele lepiej niz nie moc.

-------> guziczek do wylaczenia albowiem, jakby co.

Chociaz to kolejny miecz co ma dwa ostrza. Do czego
        > by porownac? Do dolara czy do paczki papierosow? bo 1: miec dolara i nie miec
        > dolara to razem 2 dolary, a 2: miec paczke fajek=ryzyko zapalenia i popsucia
        > zdrowka.
        > Ja tam sie ciesze z polskiej tv, bo mam sklonnosc do zapominania o rozmaitych
        > smiesznych pierdolach, juz dokumentalnych, co nigdy sie nie pojawia np. w
        > telewizji portugalskiej.

---------> tak taraktak!

To sie chyba nazywa umiejetnosc korzystania ze zrodel.
        >
        > Zaryzykuje przypuszczenie, ze Baloo by nie zainstalowal z rozmaitych
        swietnych
        > powodow dotyczacych Szakali. Szakale natomiast b. dobrze reaguja na usadzenie
        > przed telewizorkiem w gosciach.

------> oj, tak, moje tez!

> Ale, podsumowujac, u siebie bym tvp nie zainstaloala, wiem na mur.
        > pa pa.

------> bo sasiadka,:-))))
        >

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka