saunne 13.07.03, 15:19 Macie jakieś sposoby na pozbycie się uczucia tęsknoty? Znowu mnie dopadło... Znowu zastanawiam się co źle zrobiłam.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
janiolka Re: Tęsknota 13.07.03, 15:36 saunne napisała: > Macie jakieś sposoby na pozbycie się uczucia tęsknoty? Znowu mnie dopadło... > Znowu zastanawiam się co źle zrobiłam.. niestety nie mam, ale ktos mi tu sugerowal, ze w towarzystwie zawsze razniej... mam wrazenie, ze dopada cos w rodzaju depresji jesienno-zimowej. podejrzewam tu, ze glowym skladnikiem jest brak slonca (przynajmniej na slasku)... Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Tęsknota 13.07.03, 15:49 Lepiej pozbyc sie poczucia winy. Coz zlego w tesknocie (a za czy/kim jesli mozna wiedziec)? A wina... jest to zazwyczaj uczucie samo-destrukcyjne. > Macie jakieś sposoby na pozbycie się uczucia tęsknoty? Znowu mnie dopadło... > Znowu zastanawiam się co źle zrobiłam.. Odpowiedz Link Zgłoś
janiolka Re: Tęsknota 13.07.03, 15:51 sa ludzie i sytuacje za ktorymi nie wolno tesknic ormondzie Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Tęsknota 13.07.03, 15:53 Dlaczego? > sa ludzie i sytuacje za ktorymi nie wolno tesknic ormondzie Odpowiedz Link Zgłoś
janiolka Re: Tęsknota 13.07.03, 15:58 bo swiadomosc, iz z niektorymi nie bedzie dane nam sie wiecej spotkac, a sytuacje rojone w myslach nigdy sie nie spelnia poglebiaja tesknote/depresje Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: Tęsknota 13.07.03, 16:12 ale wtedy warto siebie spytać - za czym tak naprawdę tęsknisz Odpowiedz Link Zgłoś
annabl Re: Tęsknota 13.07.03, 17:36 saunne napisała: > Macie jakieś sposoby na pozbycie się uczucia tęsknoty? Znowu mnie dopadło... > Znowu zastanawiam się co źle zrobiłam.. chińskie róże, trzeba dostać chińskie róże a potem usiąść, popatrzeć na nie i ucieszyć się, że się kogoś ...tak mocno kocha Odpowiedz Link Zgłoś
nxa Re: Tęsknota 13.07.03, 21:00 Tyle ich w sobie mamy. Tych wielkich i niezmiennych po ludziach, których nie ma. Tych malutkich, za Chatką, Ralstonem, Anką, Andem... Po kilku tygodniach nie będziemy pamiętać, że tęskniliśmy. I tych dzisiejszych tęsknot, które można zamienić na zapomnienie lub wspomnienie. Może jednak trzeba włożyć trochę lub bardzo dużo wysiłku i spotkać się... Odpowiedz Link Zgłoś
saunne Re: Tęsknota 13.07.03, 21:58 Za czym? Za starą przyjaźnią/miłością (?). Widać tak już być musi, że wszystko przemija. Mam radę - jeśli jesteście smutni nie idźcie do kina na "About Schmidt". Przygnębia jeszcze bardziej. To nieprawda, że jest to komedia. Odpowiedz Link Zgłoś
nxa Re: Tęsknota 13.07.03, 22:19 Rzadko bywa ogień bez dymu, a rzadziej miłość bez kłopotu. Nie wszystko przemija... Odpowiedz Link Zgłoś
awee Re: Tęsknota 13.07.03, 22:29 saunne napisała: > Macie jakieś sposoby na pozbycie się uczucia tęsknoty? Znowu mnie dopadło... > Znowu zastanawiam się co źle zrobiłam.. Pozbyć się tęsknoty, to jak pozbyć się wspomnień.....a człowiek to przecież nie komputer, z którego można skasować pliki i dane... Odpowiedz Link Zgłoś
wolny_wilk Re: Tęsknota 14.07.03, 11:30 saunne napisała: > Macie jakieś sposoby na pozbycie się uczucia tęsknoty? Znowu mnie dopadło... > Znowu zastanawiam się co źle zrobiłam.. Najpierw odpowiedź mniej poważna: Zasłyszana anegdotka: - Baco, dlaczego zawsze jesteście tacy weseli! - Bo zawsze za wczasu zapijam smutki! Coś w tym jest. A teraz odpowiedź poważniejsza: Na tęsknotę pomagają najlepiej nowe (stare zresztą też) znajomości. Najważniejsze, aby nie czuć się samotnym. Tęsknota, co prawda, nie zniknie nigdy do końca, ale nie będzie taka dokuczliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Tęsknota 14.07.03, 20:23 spotkać się w wesolym towarzystwie i nie wracać do przeszłości, to tylko juz imaginacje naszego umysłu... Bawić się, bawić się i pamiętać że liczą się tylko chwile które są przed toba liczą się chwile których nie znasz... Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
saunne Re: Tęsknota 14.07.03, 20:28 chyba mi przeszło - nie ma jak cały dzień pracy fizycznej + żarty mojego brata. pozdrawiam i dziękuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
poziomk Re: Te˛sknota 15.07.03, 15:11 saunne napisa?a: > Znowu zastanawiam sie˛ co z´le zrobi?am.. mnie od dluzszego czasu meczy takie cos. najlepiej to albo cofnac czas albo jeszcze raz sie urodzic i zaczac wszystko od nowa. Odpowiedz Link Zgłoś
janiolka Re: Te˛sknota 15.07.03, 15:19 poziomk napisał: > mnie od dluzszego czasu meczy takie cos. najlepiej to albo cofnac czas > albo jeszcze raz sie urodzic i zaczac wszystko od nowa. ewentualnie zderzyc sie z golebiem, to zmienia perspektywe... Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Te˛sknota 15.07.03, 15:28 tylko trzeba uważać aby zderzenie z gołębiem nie wywolało nostalgii POzdr Odpowiedz Link Zgłoś
annabl Re: Tęsknota 15.07.03, 21:30 saunne napisała: > Macie jakieś sposoby na pozbycie się uczucia tęsknoty? Znowu mnie dopadło... > Znowu zastanawiam się co źle zrobiłam.. ja czekam na słonko Odpowiedz Link Zgłoś
awee Re: Tęsknota 18.07.03, 09:29 od wczoraj tęsknię i czekam na wczesną jesień....albo późne lato :) Odpowiedz Link Zgłoś
awee Re: Tęsknota 18.07.03, 09:53 habitus napisała: > A dlapoczemuż to? Ufff jak mi pufff .... za gorąco :) Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: Tęsknota 18.07.03, 10:12 A ja się już zdenerwowałam, że jakieś poważne rozstrzygnięcie (fajne słowo, prawie tak dobre jak "przedzieżgnąć") Cię czeka. Albo powrót ukochanego z zamorskich krain. Książkę wysłałam z koleżanką. Są obie gdzieś w Polsce. :( Odpowiedz Link Zgłoś
awee Re: Tęsknota 18.07.03, 10:34 habitus napisała: > A ja się już zdenerwowałam, że jakieś poważne rozstrzygnięcie (fajne słowo, > prawie tak dobre jak "przedzieżgnąć") Cię czeka. Ważne rozstrzygniecia mogą być codziennie - nie zna się ani dnia ani godziny... > Albo powrót ukochanego z zamorskich krain. :)))) a to chyba nie byłby powód do zdenerwowania ? > Książkę wysłałam z koleżanką. Są obie gdzieś w Polsce. :( Rany, ile prezentów.... Najpierw książka, potem do tego "koperta", teraz jeszcze koleżanka..... chociaż wnioskowałabym za kolegą ;) Mówiąc poważnie to cierpliwie czekam - może to też rozstrzygnie się jesienią:) Odpowiedz Link Zgłoś
nxa Re: Tęsknota 18.07.03, 11:23 Wczoraj dmuchałem, a dzisiaj troszkę jesieni w słowach: Jesień liść ostatni już spadł. Jesień deszcz zmył butów Twych ślad. Jesień idzie ku mnie przez park. Wczoraj minął miesiąc, jak list Przyniósł mi listonosz, a dziś Tylko nosi liście tu wiatr. To, to radosny był dzień, Gdy zapewniałaś mnie, że Nic nie rozdzieli nas już, Że co dzień list będziesz słać do mnie. Jesień liść ostatni już spadł. Popatrz - plaża jak biały kwiat. Zima idzie ku mnie przez park. Szybko przyjdzie wiosna i żar , Lato, i wakacje, i park, W którym znajdę cienie wśród drzew. Znów szybko miną nam dni, Znów będziesz powtarzać mi, Że nie rozdzieli nas nic, Że co dzień list będziesz słać do mnie. Jesień znowu czekam na list. Jesień zamiast listu mam liść. Jesień z inną idę przez park Odpowiedz Link Zgłoś
wolny_wilk Re: Tęsknota 18.07.03, 15:41 awee napisała: > od wczoraj tęsknię i czekam na wczesną jesień....albo późne lato :) A nie tak dawno wszyscy z utęsknieniem czekali lata. :) Odpowiedz Link Zgłoś
awee Re: Tęsknota 18.07.03, 15:47 wolny_wilk napisał: > A nie tak dawno wszyscy z utęsknieniem czekali lata. :) Ale ja nie jestem wszyscy... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wolny_wilk Re: Tęsknota 18.07.03, 16:04 awee napisała: > Ale ja nie jestem wszyscy... ;) Alienujesz się? Od tego tylko krok do pustelnictwa. :) Z nami lub przeciw nam! ("Stary slogan nie rdzewieje." - z księgi przysłów polskich). :)) Odpowiedz Link Zgłoś
awee Re: Tęsknota 18.07.03, 19:58 wolny_wilk napisał: > Alienujesz się? nic z tych rzeczy.....to było uwypuklenie mojej orginalności :) > Od tego tylko krok do pustelnictwa. :) nawet moja wielka wyobrażnia nie ma takiej fantazji i za Chiny nie widzę siebie w głuszy parzącej ziółka... Odpowiedz Link Zgłoś
aureliano.83 Re: Tęsknota 18.07.03, 20:13 A czy można tęsknić za czymś, o czym nie można jeszcze powiedzieć, że jest znaczącą częścią naszego życia? Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: Tęsknota 18.07.03, 21:36 Ależ jest, w wyobraźni. Wszystko jest wyobrażeniem, naszym sądem o czymś. Dlatego tak się złościmy, gdy ktoś lub coś nas "zawodzi" czyli nie spełnia wyobrażeń. Odpowiedz Link Zgłoś
saunne Re: Tęsknota 18.07.03, 21:55 habitus napisała: > > Ależ jest, w wyobraźni. > Wszystko jest wyobrażeniem, naszym sądem o czymś. Dlatego > tak się złościmy, gdy ktoś lub coś nas "zawodzi" czyli > nie spełnia wyobrażeń. A co z przygnębieniem? Odpowiedz Link Zgłoś