patrycjaeureka 10.09.09, 14:50 www.profilowaniekryminalne.net/13101.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
haan87 Re: fajna książka 22.09.09, 00:08 Słyszałam o tej książce od koleżanki, studiującej psychologię. Podobno bardzo ciekawa i warta uwagi, nawet dla osoby nie znającej się na psychologii. Znalazłam ją bardzo niedrogo w ofercie selkar.pl i zastanawiam się, czy nie kupić jej na prezent na 18tkę kuzynowi, który marzy o byciu policjantem. Co myślicie, czy to książka nie za ambitna dla 18latka? Odpowiedz Link Zgłoś
leda16 Re: fajna książka 22.09.09, 23:30 haan87 napisała: Znalazłam ją bardzo niedrogo w ofercie selkar.pl i > zastanawiam się, czy nie kupić jej na prezent na 18tkę kuzynowi, który > marzy o byciu policjantem. Co myślicie, czy to książka nie za ambitna > dla 18latka? Ach, na pewno zaraz po przyjęciu do policji będzie się zajmował profilowaniem przestępców, zamiast patrolować osiedla i wycierać krawężniki :)))). Tym się zajmuje naiwniaczko sztab oficerów policji po studiach wyższych i paru latach specjalistycznych szkoleń w tym kursów za granicą, a nie 18-to letni młokos po szkółce średniej zaledwie dukający w jęz. angielskim i niemieckim. Nawet studentowi psychologii taka wiedza z jednej książki na niewiele się przyda bez wcześniejszego zrobienia specjalizacji z psychologii sądowej i lat praktyki zawodowej. Profilowaniem prócz kadry oficerskiej, zajmuje się w Polsce jedyny cywilny ośrodek czyli Instytut Sehna w Krakowie, który zatrudnia kadrę naukową w randze doktorów i docentów z psychologii, zwykły mgr nie ma tam nawet czego szukać. A Ty chcesz narazić na ciężkie rozczarowanie ledwo opierzonego szczeniaka, który wyobraża sobie pracę w policji podobnie jak Ty - w sposób przesadnie wyidealizowany. Odpowiedz Link Zgłoś
komandos_seal e kup of tea please 23.09.09, 00:36 leda16 napisa?a: > haan87 napisa?a: > > Ach, na pewno zaraz po przyj?ciu do policji b?dzie si? zajmowa? profilowaniem p > rzest?pców, zamiast patrolowa? osiedla i wyciera? kraw??niki :)))). Tym si? zaj > muje naiwniaczko sztab oficerów policji po studiach wy?szych i paru latach spec > jalistycznych szkole? w tym kursów za granic?, a nie 18-to letni m?okos po szkó > ?ce ?redniej zaledwie dukaj?cy w j?z. angielskim i niemieckim. Nawet studentowi > psychologii taka wiedza z jednej ksi??ki na niewiele si? przyda bez wcze?niejs > zego zrobienia specjalizacji z psychologii s?dowej i lat praktyki zawodowej. Pr > ofilowaniem prócz kadry oficerskiej, zajmuje si? w Polsce jedyny cywilny o?rode > k czyli Instytut Sehna w Krakowie, który zatrudnia kadr? naukow? w randze dokto > rów i docentów z psychologii, zwyk?y mgr nie ma tam nawet czego szuka?. A Ty ch > cesz narazi? na ci??kie rozczarowanie ledwo opierzonego szczeniaka, który wyobr > a?a sobie prac? w policji podobnie jak Ty - w sposób przesadnie wyidealizowany. xxxxxxxxxxxx Hahhahahhahha. Hahahahhjhahah hahhahahahha. TY mnie wykonczysz. Hahahhahaha Hahhhahahha. Nic dodac nic ujac Odpowiedz Link Zgłoś