Dodaj do ulubionych

Reakcja idioty na logiczne argumenty.

13.05.10, 13:20
Reakcją idioty jest np. przewlekanie dyskusji, nie używanie
argumentów, albo nazywanie bzdurami argumentów twardych, z którymi
trudno jest dyskutować. Np. w wątku mojego autorstwa na temat
psychologii i psychoterapii pojawia się wpis, który nazywa treść
moich wpisów uczonymi bzdurami. Tymczasem chodzi o to, że jest jedno
bardzo proste kryterium odnoszące się do treści naukowych, które
właśnie podałem na początku wątku. Kryterium tym jest oglądowość i
obiektywizm. Obiektywizm to jeszcze raz powtarzam, postawa która nie
ma na celu wartościowania rzeczy i zjawisk, lecz ich opisywanie.
Jestem zwolennikiem nie tylko psychoanalizy w wydaniu Junga, ale
przede wszystkim postawy naukowej Zimbardo lub innych
przedstawicieli pokrewnych kierunków w psychologii. Dlatego
podejście teoretyczne i psychoterapeutyczne, jakie prezentuję na
forum, nie tylko nie jest bzdurne, ale wręcz nie jest odosobnione.
Wątpiących mogę zapewnić, że ta psychologia to czysta nauka bez
dodatków. Jeśli natomiast ktoś uważa inaczej, zapraszam do dyskusji.
Tylko w ten sposób można to wykazać lub wykluczyć. Tymczasem, jeśli
zamierzacie zamieszczać wpisy nazywające naukę psychologoczną
bzdurami, musicie pogodzić się z tym, że zostanie wam przypięta
łatka idioty.
Obserwuj wątek
    • hatroha Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 13.05.10, 13:49
      Ugla bugla
      ... i cały Twój wątek sie rozsypał...
      • avgust Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 13.05.10, 14:49
        Chyba tobie mózg się rozsypał.
    • klosowski333 Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 13.05.10, 14:49
      Auguscie, zaczynasz powoli spamowac zakladajac na potege nowe watki. Posrednio
      zaczynasz zwierzac sie ze swoich problemow, swoich lękow, kompleksow i nie ma w
      tym nic zlego, ale czy musisz to robic w kilku miejscach na raz?

Widze, ze przejales sie reakcjami jakiegos forumowicza i troche sie przykro na
      to patrzy, ze tak sie w te forumowe dysputy angazujesz emocjonalnie. W Polsce
      jest teraz piekna wiosna, wyjrzyj za okno, wyjdz na spacer, bo naprawde warto.
      Poczujesz sie lepiej i nie bedziesz musial sie denerwowac wpisami na jakims malo
      znaczacym forum netowym.
      • hatroha Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 13.05.10, 15:10
        Klossowski - dzięki, wyjąłes mi to z ust, ale nie stac mnie było na więcej niż
        to moje ugla bugla
        • avgust Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 13.05.10, 15:14
          hatroha napisał:

> Klossowski - dzięki, wyjąłes mi to z ust, ale nie stac mnie było
          na więcej niż
          > to moje ugla bugla
          No... mowa, umiejętność na ogól ludzka, trudna jest do opanowania
          przez niedojrzałego małpoluda.
      • avgust Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 13.05.10, 15:12
        To powiedz konkretnie, z jakich kompleksów i lęków zaczynam się
        zwierzać? Z mojej perspektywy treść twego wpisu jest raczej śmieszna
        niż szkodliwa.
    • o_witch Auguscie... 13.05.10, 16:00

Wszytsko co piszesz jest bardzo ciekawe. Ciekawy jest twoj punkt
      widzenia spraw.Jednak, nie zwracaj uwagi na wpisy 'ponizej
      pasa'...nie wszyscy uzywaja mozgu w kreatywnie.
      • avgust Re: Auguscie... 13.05.10, 16:14
        o_witch napisała:

>
        > Wszytsko co piszesz jest bardzo ciekawe. Ciekawy jest twoj punkt
        > widzenia spraw.Jednak, nie zwracaj uwagi na wpisy 'ponizej
        > pasa'...nie wszyscy uzywaja mozgu w kreatywnie.
        >
        Masz rację. A do wszystkich, którzy nie używają mózgu kreatywnie, w
        tym do klosowskiego, powiem tak: PODZIĘKUJCIE WIEDŹMIE!!!!
        >
        >
        >
        >
        • hatroha Re: Auguscie... 13.05.10, 17:19
          sutki cie bola!
          • avgust rozumiem, 13.05.10, 17:23
            że to ty jesteś tą olą z popsutym kubkiem. następnym razem rób kogel-
            mogel w metalowym, bezmózga istoto.
            • kasia120378 Re: rozumiem, 13.05.10, 17:50
              Ludzie co Wy robicie? Jeden przez drugiego
              • avgust Re: rozumiem, 13.05.10, 17:55
                Obrażamy siebie nawzajem do momentu, kiedy osoba nie mająca racji w
                końcu ten fakt przyjmie do wiadomości.
                • klosowski333 Re: rozumiem, 13.05.10, 19:09
                  O kurde. Auguscie, zasmiecasz to forum belkotem, a przeciez wyzej pisales cos o
                  wpisach merytorycznych, a w innym watku o grzecznosci i kulturze wypowiedzi.
                  Mysle, ze sie troche zagalopowales, a te teksty o mozgach innych forumowiczow sa
                  juz po prostu zenujace i mocno Ciebie osmieszaja.
                  Zwroc uwage, ze w tym momencie zdecydowana wiekszosc Twoich wpisow nie jest ani
                  merytoryczna ani grzeczna, wiec wez sobie do serca rady, ktore dajesz w tej
                  materii innym.

Co do mojego mozgu - wyrazilem wlasna opinie, a Ty od razu dostales ataku. To
                  jest forum dyskusyjne, ludzie maja prawo do roznych pogladow. Jezeli tego nie
                  rozumiesz, nie pisz tu wiecej.
                  • kasia120378 Re: rozumiem, 13.05.10, 21:32
                    No tak każdy uważa, że jego racja jest to naj... Wcale tak nie musi
                    być. Nikomu nic nigdy na siłę nie można udawadniać czy okaże się, że
                    to jest prawdziwe czy nie. Byli tacy i co z tego.Nie możesz tak
                    robić.
                    Później są właśnie nieraz tak agresywne uwagi, a czasem niewarte odp
                    • avgust Re: rozumiem, 19.05.10, 14:06
                      kasia120378 napisała:

> No tak każdy uważa, że jego racja jest to naj... Wcale tak nie
                      musi
                      > być. Nikomu nic nigdy na siłę nie można udawadniać czy okaże się,
                      że
                      > to jest prawdziwe czy nie. Byli tacy i co z tego.Nie możesz tak
                      > robić.
                      > Później są właśnie nieraz tak agresywne uwagi, a czasem niewarte
                      odp
                      Miła kasiu. Nie jest ważne to, czy mam rację, czy jej nie mam.
                      Ponieważ nie chodzi mi o mnie samego. Treścią dowodzoną jest właśnie
                      merytoryczność, tj ogólne dobro. Jeśli do kogoś nie trafia, że
                      ogólne społeczne dobro jest potrzebną rzeczą, ten jest zły i podły i
                      ja nie mam dla tego kogoś dobrego słowa. Więc jeśli do kogoś nie
                      trafia siła argumentów, wypada użyć argument siły.
                  • avgust Re: rozumiem, 19.05.10, 14:01
                    Klosowski, miałem w szkole podstawowej nauczyciela geografii, który
                    był starszym góralem. Tzw porzondny gorol, który wie czego chce, a w
                    kaszę sobie dmuchać nie da. Zawsze miły i w miarę uprzejmy. Kiedyś
                    opowiadał, jak to jechał samochodem wąską uliczką, aż tu na samym
                    środku stanął jakiś cwaniak swoim autem i w najlepsze rozmawia ze
                    swoim kolegą przechodniem. Starszy pan wyszedł i grzecznie pyta, czy
                    może odjechać. Ten spojrzał na niego pogardliwie i dalej w najlepsze
                    nawija. I wtedy w starszym panu odezwał się gorol. 'Spier...,
                    chamie' - mówi, a gość nagle jakby zaskoczył. W wóz i w drogę. Więc
                    ja też jestem zdania, że do chama inaczej niż pochamsku się nie da.
    • leda16 Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 14.05.10, 19:49
      avgust napisał:

> Reakcją idioty jest np. przewlekanie dyskusji,

Gdybyś był dyplomowanym psychologiem za jakiego się tutaj podajesz, sam nie pozwoliłbyś sobie na pisanie bzdur o zdolności idiotów do prowadzenia dyskusji w sytuacji gdy nauka psychologią zwana, już 100 lat temu stwierdziła, że człowiek z głębokim upośledzeniem umysłowym (synonim idiota) nie jest w stanie nauczyć się myśleć nawet w zakresie konkretu, mówić, sygnalizować potrzeb fizjologicznych, itp. W psychologii termin "idiota" pochodzi z dawnej terminologii i został w latach 50- tych wycofany z powodu pejoratywnego oddźwięku społecznego, podobnie jak dwa inne terminy - debilizm oraz imbecylizm. Ten pierwszy został zastąpiony przez termin lekkie upośledzenie umysłowe, drugi przez znaczne.

Np. w wątku mojego autorstwa na temat
      > psychologii i psychoterapii pojawia się wpis, który nazywa treść
      > moich wpisów uczonymi bzdurami.

Niestety błędnie, bo są to raczej dyletanckie bzdury ;).

Obiektywizm to jeszcze raz powtarzam, postawa która nie
      > ma na celu wartościowania rzeczy i zjawisk, lecz ich opisywanie.

Hej Kolego, a o takiej nauce jak etyka słyszałeś?

> Jestem zwolennikiem nie tylko psychoanalizy w wydaniu Junga, ale
      > przede wszystkim postawy naukowej Zimbardo

Tyle, że Zimbardo był przestawicielem behavioru a nie psychoanalizy. Pokrewieństwo miedzy nimi jest takie jak między motylem i jaszczurką :).

Dlatego
      > podejście teoretyczne i psychoterapeutyczne, jakie prezentuję na
      > forum, nie tylko nie jest bzdurne, ale wręcz nie jest odosobnione.

Tu się zgodzę. Dyletanctwo w zakresie psychologii nie jest zjawiskiem odosobnionym, szczególnie na tym Forum.

> Tymczasem, jeśli
      > zamierzacie zamieszczać wpisy nazywające naukę psychologoczną
      > bzdurami, musicie pogodzić się z tym, że zostanie wam przypięta
      > łatka idioty.

Ja odniosłam wrażenie, że to Tylko Twoje wypowiedzi tak zostały nazwane a nie calutka psychologia
      • to.niemozliwe Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 14.05.10, 20:52
        :) Taką Cię Leda, lubię ;)
        • leda16 Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 14.05.10, 22:07
          Hi, miło mi:).
          • klosowski333 Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 14.05.10, 23:47
            No to ja, zeby odciagnac temat od Augusta, zrobie cos czego zazwyczaj na forach
            nie robie - zwierze sie ;)

Kilka dni temu, po moim powrocie do Polski, wyslalem smsa z propozycja spotkania
            do bliskiej kolezanki, osoby dla mnie z roznych wzgledow waznej. Odpisala, ze
            chetnie sie spotka, ale przy okazji chcialaby wiedziec z kim ma przyjemnosc.

Zadzwonilem i zapytalem czemu wyrzucila mnie z listy kontaktow. Odparla, ze tego
            czy tamtego nie potrafie uszanowac, ze nie widzi sensu by kontynuowac te
            znajomosc...

Poczulem sie tak jakby mi ktos serce z piersi wyszarpnal.

To bylo nie tylko bolesne uczucie pustki, ale tez w pewnym sensie cos w rodzaju
            ataku poczucia niskiej wartosci. Nie uczynilem nic takiego by ktos musial w
            relacjach ze mna palic za soba mosty. Jezeli to uczynil tzn, ze nie jestem dla
            tej osoby wystarczajaco wartosciowy jako czlowiek, kolega, znajomy...

Stalo sie, mnie sie w zyciu niestety zdarzalo. Ale nie powiem, ze na takie
            sytuacje reaguje wzruszeniem ramionami, ze mnie nie boli, nie obchodzi. Zycie
            jest krotkie, ma sie ograniczony czas na blizsze poznanie ludzi. Ona nalezala do
            osob po prostu waznych i juz jej nie ma, odeszla, jakby umarla. Tutaj odwrotu
            nie ma, znamy sie na tyle dobrze by wiedziec, ze wiecej sie po czyms takim nie
            spotkamy.

Mam poczucie straty, jak po smierci kogos bliskiego. Przejdzie, przeminie, jak
            wszystko w zyciu. Ale to pozostanie jakas rana, jakims cierniem i zycia mi z
            pewnoscia nie ulatwi...

• avgust Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 19.05.10, 14:25
              Hmm..., to raczej smutne, co piszesz. Ale skoro Twój wpis zrywa z
              konwencją obrażania, więc i ja dołączę coś w tym guście. Czy
              zastanowiłeś się, dlaczego Twoja koleżanka nie chce odnowić
              znajomości z Tobą? Może powinieneś nauczyć się sztuki przyznawania
              do błędu, jeśli faktycznie popełniasz błąd? Może wtedy nie musiałbyś
              przechodzić takich smutnych doświadczeń? To tylko pytania, na które
              rzecz jasna nie musisz odpowiadać, jeśli nie masz ochoty.
          • avgust Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 19.05.10, 14:18
            leda16 napisała:

> Hi, miło mi:).
            Prędzej diabeł, i to ten stojący najniżej w hierarchii diabłów ;=/
        • avgust Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 19.05.10, 14:17
          to.niemozliwe napisał:

> :) Taką Cię Leda, lubię ;)
          Bardzo słuszna uwaga, przyjacielu. Lubienie bądź nie lubienie to
          kwestia subiektywna, która nie ma żadnego związku z przedmiotem
          dyskusji. Wszelako określa przyczynę, tj niesamowicie wiele mówi o
          Tobie i Twoim charakterze jako człowieka. Teraz np wiem, dlaczego
          tak bardzo nie chciałeś dać się przekonać argumentom na temat
          charakteru kultury polskiej. Ponieważ utożsamiasz się z cechami,
          które w owym wątku były przedmiotem krytyki, co jest również
          subiektywne, a w konsekwencji wyklucza Cię to z grona ludzi o
          bazstronnej opinii.
          • to.niemozliwe Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 19.05.10, 15:21
            Ależ ja nigdy nie deklarowałem bezstronności opini! Jest stronnicza,
            subiektywna i bardzo moja :).
            Nie daję wiary szeregu stawianych przez Ciebie tez, nie z powodu
            mojej stronniczości, tylko ich wątpliwego, jak dla mnie
            argumentowania lub ich sprzecznosci z moją obserwacją.
            Nie chce mi się podkreślać tego ponownie, ale mam sporo krytycznych
            uwag do cech polskiego myślenia i działania, owego słynnego "na trzy
            śruby" :). Ale sukcesy, jakie są udziałem tego kraju nie mogą być
            bez związku ze zdolnościami jego obywateli. Sa po prostu granice
            sprzyjających dziejów, korzystnych sojuszów i niskiego kursu waluty.
            Polska wymiana handlowa jest zrównoważona, nie dominują wartościowo
            w eksporcie surowce, czyli nie sprzedajemy węgla na świecidełka.
            Sami je produkujemy i to niektóre dobrej jakości. Kraj o obywatelach
            głupszych niż przeciętne tego nie uzyska.
            Nawet ostatnie doświaedczenia skłaniają mnie do refleksji, że polska
            aktualan konstytucja nie jest taka zła. Wymusza porozumienie i
            współdziałanie, równocześnie zachowuje rezerwę wobec pomysłów "Z
            nosa wziętych ;D" i możliwość ich blokowania.
            Tzn. o ile obawiałem się, że ordynacja wyborcza promuje rozbicie
            polityczne głosów w parlamencie, co się przejawia wielością drobnicy
            politycznej i koniecznością kłopotliwej koalicji, to okazuje się, że
            bez zmiany reguł jest możliwe istnienie rządu nieokoalicyjnego,
            gdzie skuteczność i odpowiedzialnośc sprawowania władzy jest
            bardziej oczywista.
            Myślę, że to nie jest problem teraz, że jesteśmy głupsi, tylko jak
            być ewidentnie mądrzejszym i nie powielać bezmyślnie idei, które się
            gdzie indziej już dawno wypaliły, albo świat od nich odchodzi.
            jednym słowem - jak umiejętnie czerpać z doświadczeń innych ku dobru
            własnemu?
            Do tego potrzebna jest klasa średnia, ze swoim systemem wartości,
            konserwatyzmem ekonomicznym i nieinwazyjnością moralną.
            Ta się silnie w Polsce rozwija, przejawem jest istnienie silnego,
            zdrowego centrum ideowego i wyraźne osłabianie się politycznych
            ekstremów.
            Widzę, że pozostaniemy przy swoim :)
            • avgust Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 19.05.10, 15:36
              Oczywiście wypada się zgodzić z tym, co mówisz na temat ogólnych
              warunków dziejowych. Wszelako na te warunki ma wpływ charakter
              kultur narodowych. Gdyby Polacy byli inni, zapewne w Niemczech nigdy
              nie stałby się popularny nazizm. Tzn. nie jest to jedyny wpływ na
              kształt tych stosunków. I jeszcze raz chcę powiedzieć, że sukces
              takiego kraju jak Polska byłby wielką tragedią światową, i nie
              miałby ów fakt żadnych pozytywów. Choćby dlatego, że byłby to sukces
              ludzi, którzy po odniesieniu sukcesu nie wiedzieliby, co z nim
              zrobić. Poza tym jednym z elementów polskiej mentalności jest
              skłócanie ludzi, których mógłbym nazwać dobrymi. Zapewne Polacy
              nauczyli się tego podczas zaborów, kiedy cywilizowane państwa
              chciały roztoczyć kuratelę nad polską dziczą.
              • klosowski333 Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 19.05.10, 18:06
                Sposob rozumowania i argumentacji To.Niemozliwe jest mi o wiele blizszy niz
                Twoj, Auguscie.
                Przede wszystkim masz pewne problemy z przeprowadzeniem wywodu logicznego, co
                sie wyluskuje niemal z kazdego dluzszego Twojego postu. Nie razisz wiedza,
                raczej emocjami, ale wtedy trudno tu mowic o argumentach merytorycznych, o
                ktorych - o ironio - sam czesto wspominasz i o nie nawolujesz. Niektore Twoje
                wywody poza emocjami maja charakter wrecz irracjonalny, np dyskusja o Polsce,
                Polakacg, ich cechach narodowych. Zeby bylo zabawniej - zwracasz uwage na
                kulture wypowiedzi u innych, samemu bardzo czesto, zbyt czesto bedac
                chamusiowatym i prostaczkowatym rozmowca. Tlumaczysz to potem tym, ze z chamem
                inaczej sie nie da godoć. Coz, ja znam osoby, ktore maja klase w kazdych
                okolicznosciach i po tym sie wlasnie ich klase, poziom i kulture osobista poznaje.
                Ja oczywiscie do ludzi z klasa sie nie zaliczam, ale przynajmniej nie kreuje sie
                na kogos kim nie jestem, zupelnie inaczej niz Ty.
                Dodatkowo piszesz czasem, ze jestes zwiazany zawodowo z psychologia, w co nawet
                laikowi trudno uwierzyc, bo widac u Ciebie wyrazne braki wiedzy na bardzo
                roznych plaszczyznach. Jestes troche taki jak ja w historii - sympatyk,
                milosnik, momentami pasjonat, ale bez usystematyzowanej wiedzy, ktora zdobywa
                sie w procesie praktyki zawodowej a wczesniej na studiach. Spotykalem juz
                milosnikow historii, ktorzy twierdzili, ze sa historykami z wyksztalcenia, ale
                potem okazywalo sie, ze nie maja zielonego pojecia o naukowej, meczacej,
                zmudnej, nudnej, monotonnej stronie tego zawodu np polegajacej na sleczeniu
                calymi godzinami w archiwach i przekopywaniu tysiecy tomow akt, dokumentow,
                tlumaczeniu manuskryptow (w zaleznosci od specjalizacji), analizowaniu
                niezliczonej ilosci materialow zrodlowych.
                Ty mi sie wydajesz kims analogicznym, tylko ze w dziedzinie psychologii.
                Ale najbardziej irytuje pewna forma apodyktycznosci u Ciebie oraz zwykle,
                pospolite, dziecinne zarozumialstwo, potrzeba by pouczac innych, jakbys sam
                reprezentowal cos wyjatkowego. To dobitnie i bardzo wyraznie swiadczy o Twoich
                kompleksach, o potrzebie dowartosciowania sie kosztem innych. Nie obrazanie
                ludzi, co sam czasem na forum robie, nie wysmiewanie sie, ale ten medrkujacy
                styl wypowiedzi, ktory silnie kojarzy mi sie z piaskownica, albo z moim
                kilkuletnim siostrzencem, ktory jest wlasnie na takim etapie rozwoju.
                Sposrod w sumie juz wielu Twoich postow, ktore przeczytalem nie przebija
                madrosc, wiedza, dojrzalosc, umiar, wywazona argumentacja, merytorycznosc.
                Rysuje sie obraz czlowieka emocjonalnego, moze troche niestabilnego, nerwowego,
                przejmujacego sie drobiazgami, nadmiernie duzo czasu poswiecajacego forum
                internetowym, swiatu wirtualnemu, byc moze kosztem zycia w swiecie realnym. Twoj
                jezyk nie jest precyzyjny, nigdy naukowy, czesto wdziera sie chaos i
                sprzecznosci, oraz infantylnosc i naiwnosc, jak wtedy gdy probujesz swiat i
                ludzi upraszczac, szufladkowac, czesem wrecz dzielic jak male dziecko na dobrych
                i zlych.
                Dla przykladu, nie zawsze zgadzam si z tym co pisze To.Niemozliwe, ale jego
                wywody sa logiczne, racjonalne, ogolnie zrozumiale. Ciebie o wiele trudniej
                zrozumiec, gdy z jednej strony uderzasz w tony moralnosci, a z drugiej wyzywasz
                obcych ludzi z forum netowego od idiotow, jak chocby w tym watku, ktory jest
                widocznym, namacalnym przejawem Twoich rozmaitych problemow emocjonalnych. W tym
                watku nie piszesz wcale o anonimowych idiotach, o jakichs nieznanych Tobie
                ludziiach z netu, a o samym sobie, choc nie zdajesz sobie z tego sprawy.

• avgust Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 20.05.10, 10:47
                  Nie wyzywam nikogo bez powodu, choć tego zapewne nie zauważyłeś.
                  Zwłaszcza, że byłeś jednym z ludzi, którzy doświadczyli tego na
                  sobie. Problem polega na tym, że nie wystarczy powiedzieć, A jest
                  takie a takie. Należy jeszcze to zilustrować przykładami. Sądzę, że
                  spełniam ten wymóg, jeśli natomiast twierdzisz inaczej, podaj
                  konkretny przykład, abym mógł się w jakiś sposób ustosunkować do
                  Twoich twierdzeń.
                  • klosowski333 Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 20.05.10, 14:02
                    Co to znaczy "nie wyzywam innych bez powodu"? Co to w ogole jest za
                    argumentacja? Albo ma sie klase albo sie jej nie ma. To nie jest warunkowe, sa
                    ludzie, wierz mi ze tacy istnieja, ktorzy niezaleznie od okolicznosci zawsze
                    potrafia zachowac sie z godnoscia i na poziomie.
                    • avgust Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 20.05.10, 14:08
                      zło ma to do siebie, że za wszelką cenę góruje nad Dobrem. Jeśli
                      Dobro ulegnie złu, wtedy zło stanie się Złem, a Dobro dobrem. Bardzo
                      to proste i naturalne. Dlatego Dobro zapiera się siebie, kiedy staje
                      się dobrem. Tak to w bardzo uproszczonym skrócie wygląda. To nie
                      jest kwestia logiki, wiary, lecz samej natury. Więcej nie będę
                      tłumaczył osobie należącej do innego świata.
                      • klosowski333 Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 20.05.10, 14:47
                        Tutaj sie zgadzamy. Pochodzimy z roznych swiatow pod wzgledem intelektualnym.
                        Dla mnie liczy sie wiedza i fakty, oraz logika. Jaki u licha proces myslowy
                        doprowadzil u Ciebie do stwierdzenia, ze Margot Himmpler byla Polka? Czy sam
                        potrafilbys to racjonalnie i logicznie uzasadnic?
                        Ten Twoj wywod o Dobru i Zlu tez pozwole sobie skomentowac. Moim zdaniem nie
                        pasuje on do czlowieka dojrzalego, madrego i doswiadczonego. Nie wiem ile masz
                        lat, Auguscie, ale jezeli jestes okolo 17-20-letnim mlodziencem to nie bede sie
                        wzdrygal. Jezeli masz powyzej 30 lat to z takim sposobem myslenia niemal kazdego
                        srednio inteligentnego czlowieka musialbys szokowac. A to by oznaczalo, ze Twoj
                        swiat jet maly, zawezony i ograniczony. Byc moze rowniez w wymiarze towarzyskim.
                        • avgust Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 20.05.10, 14:53
                          Nie, po prostu na szczęście nie jestem Polakiem, blee... Bo kiedy
                          rozmawiam z tobą, po prostu nie sposób nie popaść w rasizm. Mam w
                          domu pamiętniki jednego z esesmanów, więc trochę pocytuję je na tym
                          forum. Ale to jutro, albo może pojutrze.
                          • klosowski333 Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 20.05.10, 15:07
                            Zastanawiam sie czy esesman moze byc dla Ciebie autorytetem moralnym. To by
                            rozjasnialo nieco te Twoje metne rozwazania nt dobra i zla. Avgust jest
                            zwolennikiem Dobra czyli nazizmu, bo szlachetny nazizm chcial sie tylko
                            przeciwstawic obrzydliwemu i nikczemnemu spoleczenstwu polskich podludzi, ktorzy
                            gwalcili wszystkie ludzkie i boskie prawa i normy. Stworzono wiec orez Dobra,
                            ktore wygladalo jak orez Zla by wytepic ten zwyrodnialy narod Polakow i by
                            zaprowadzic na swiecie 1000-letni pokoj.
                            Avgust, ten watek powinien byc podwieszony, bo to co Ty tutaj wypisujesz to jest
                            naprawde nieziemskie.
                            • avgust Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 20.05.10, 15:28
                              Esesman nie jest dla mnie autorytetem moralnym. Wszelako jest
                              ucywilizowanym Niemcem, który ze zrozumiałych dla mnie powodów stał
                              się nazistą. Jak już mówiłem, nie popieram nazizmu, ponieważ jestem
                              konserwatystą.
                          • to.niemozliwe Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 20.05.10, 15:07
                            Hmmm, jakiej jesteś narodowości? W każdym razie gratuluję doskonałej
                            polszczyzny! :)
                            • avgust Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 20.05.10, 15:32
                              Urodziłem się i wychowałem w Polsce, jednak moi, że tak powiem
                              przodkowie, zostali zmuszeni do opuszczenia Rosji przez zawieruchę
                              wojenną wywołaną rewolucją październikową. Otóż nie robię tajemnicy
                              z faktu, że po dziadku płynie we mnie krew rosyjskich arystokratów.
                              • klosowski333 Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 20.05.10, 15:45
                                Buhahahaha. Ja pierdziele. August, uwiebiam Cie. Dawno sie tak dobrze nie bawilem.
                                • avgust Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 20.05.10, 15:59
                                  Tylko nie mów: Zabieram zabawki i idę, to by była niepowetowana
                                  strata.
              • to.niemozliwe Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 19.05.10, 21:25
                Oj, cos pomieszales...nazisci doszli do wladzy w Niemczech na poczatku lat 30-stych glownie na fali biedy i niezadowolenia z wladz i w tym okresie sytuacja gospodarcza sie poprawila, co propaganda przypisala nazistom. zco ma do tego Polska?
                • o_witch Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 19.05.10, 22:00
                  Dojscie do wladzy bylo momentem kulminacyjnym dlugoletnich dazen.
                  Z historii wiadomo, ze nazisci uwazali slowian za gorszych. Zaraz po
                  zydach, romach mialo byc 'uczlowiaczanie' slowian.
                  Duzo na temat zachowania polakow jest w starej literaturze i owo
                  zachowanie sprawilo, ze narod nie byl lubiany w zarowno dawnej jak i
                  obecnej Europie.

Mowiono juz setki lat temu, ze Polacy to: brudasy, lenie i pijacy.
                  A slowo *Polski Parlament* Jest zawsze uzywane tam, gdzie na
                  szczeblu polityki ludzie zachowuja sie jak stado baranow.

Choc nie zawsze tak bylo. Czym glebiej i dalej w historie sie
                  posuwajac, to przed wiekami zycie w Polsce toczylo sie na takim
                  samym poziomie jak w pozostalych krajach. A nawet bylo bardziej
                  zaawansowane.
                  • klosowski333 Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 19.05.10, 23:11
                    Witch, jak zawsze chetnie dzieli sie swoja wiedza zaczerpnieta z komiksow i za
                    to ja lubie. Ale, moja ulubiona Witch, chyba nie bardzo zrozumialas o czym
                    rozmawiaja Panowie. Kolega August powiazal Polske z dojsciem do wladzy w
                    Niemczech hitlerowcow. To bardzo karkolomny tok rozumowania, niezbyt jasno przez
                    Augusta uzasadniony. Moze chodzilo mu o to, ze ogoolna frustracja w Niemczech,
                    wynikajaca m.in. z poczucia niesprawiedliwosci spowodowana byla faktem, ze na
                    czesci dawnych niemieckich terenow powstalo panstwo o nazwie Polska. Wszak
                    Hitler, jak kazdy populista, szukajac winnych, ich znalazl - a mianowicie
                    wskazal na aliantow, ktorzy po wojnie, w Wersalu, mocno okroili panstwo
                    niemieckie kosztem jego sasiadow. Innego zwiazku przyczynowo-skutkowego pomiedzy
                    Polska a dojsciem do wladzy Hitlera nie widze.
                    • maya_w Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 20.05.10, 08:59
                      Tak jakoś podczytując ciebie klossowski,że to raczej ty z komiksów
                      nie wyrosłeś. A gdzies tam jeszcze z wypiekami na pulchnych licach,
                      podczytujesz Bolka i Lolka, pod kołdrą. Poziomem inteligencji to
                      raczej nie przekraczasz 13 letniego chłoptasa.

I zapewne ludzie piszący na forum, jak i ci w realu poznali cię na
                      tyle, aby rzeczywiście kasować cię z listy znajomych, ale też i
                      omijać jak śmierdzącą kopkę.
                      Jak to znawcy w temacie powiadają:" Nie ruszaj gówna, bo śmierdzi."
                      • to.niemozliwe Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 20.05.10, 09:14
                        > Poziomem inteligencji to
                        > raczej nie przekraczasz 13 letniego chłoptasa.

Jako ojciec 12-latki chciałbym zauważyć, że młodzież 12-13 letnia
                        jest obecnie bardzo inteligentna, znacznie więcej rozumie z
                        otaczającego świata, ma szerszy dostęp do różnorakich wiadomości
                        (media, net). Oczywiście brak jej doświadczeń, czy wiedzy, ale z
                        porównaniem do inteligencji 13-latka, to bym uważał :D
                        • maya_w Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 20.05.10, 10:39
                          to.niemozliwe napisał:

>
                          > Jako ojciec 12-latki chciałbym zauważyć, że młodzież 12-13 letnia
                          > jest obecnie bardzo inteligentna, znacznie więcej rozumie z
                          > otaczającego świata, ma szerszy dostęp do różnorakich wiadomości
                          > (media, net). Oczywiście brak jej doświadczeń, czy wiedzy, ale z
                          > porównaniem do inteligencji 13-latka, to bym uważał :D
                          >

A jak ma się jedno do drugiego,że spytam? Jest jednocześnie
                          inteligentna, a bez doświadczeń i wiedzy. Czyli co z tego wynika?
                          Jaki to jest rodzaj inteligencji?

• klosowski333 Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 20.05.10, 14:06
                            Maju, ja juz z Toba tez mialem kiedys spiecie. Zjawisko wrzucania na tym forum
                            ludzi do ignora jest przejawem debilizmu. To jest tylko forum, wchodzi sie tu
                            tylko na sekunde, w wolnych chwilach, napisze sie jakis post, przeczyta sie pare
                            innych i sie zmyka. Jezeli czyjes wpisy Cie draznia - nie czytaj. Proste czy nie
                            proste? Pamietam, Maju, ze razilas debilizmem, widze, ze jeszcze z tego nie
                            wyroslas.
                            • avgust Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 20.05.10, 14:24
                              Pozwól sobie cos powiedzieć i nie unoś się dumą. Jeśli w tym samym
                              wpisie niekulturalnie tyrasz osobę, którą krytykujesz za
                              niekulturalne tyranie, to wygląda to tak, jak gdyby twoim przemożnym
                              pragnieniem był instynkt MOJE ZAWSZE MUSI BYĆ NA WIERZCHU natomiast
                              nie próbujesz wyrobić sobie pozycji za pomocą pewnej szlachetności,
                              rycerskości i walki. To nie jest tak, że wpisy na tym forum są
                              kosmetyczne, skoro ty sam podchodzisz do nich w sposób ambicjonalny.
                              • klosowski333 Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 20.05.10, 14:39
                                Mnie to rybka co na tym forum pisze sie o nicku "klosowski333". Nikomu nie
                                bronie bluzgac na ten nick, ani go krytykowac czy oceniac. Kazdy ma do tego prawo.

Jezeli o mnie chodzi wiekszosc moich forumowych wpisow nie jest agresywna. Forum
                                Psychologia jawi mi sie troche jako kloaka, gdzie mozna sie troche wyzyc, ale
                                tez nie zawsze. Tepie rasizm, pospolita glupote, troche mnie irytuje
                                infantylnosc dziecieca przejawiana u ludzi podajacych sie za doroslych.
                                Wysmiewam tez niedorzecznosci. Twoje wpisy w tym watku sa totalnie irracjonalne,
                                wnioski ktore wyciagasz sa niespotykane u ludzi inteligentnych. Czytam to i
                                kopara mi opada.
                                • avgust Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 20.05.10, 14:45
                                  Rozumiem, że nie wypowiadasz się w imię jakiegoś szerszego gremium.
                                  • klosowski333 Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 20.05.10, 15:01
                                    Znowu post pozbawiony sensu. Rozmawiam z Toba nie w imieniu Swiadkow Jehowy.
                                    Wyrazam swoje wlasne, osobiste zdanie na Twoj temat, pod wplywem lektury wielu
                                    Twoich postow. Jakiez inne to moga byc opinie jak nie wylacznie moje, do ktorych
                                    mam prawo?

Jezeli Witch mnie ocenia jako 13-letniego chloptasia to rowniez ma do tego
                                    prawo. To jest jej indywidualna ocena. To nic, ze wywolana tym, ze pare tygodni
                                    temu napisalem o niej, ze rozumuje jako lekko opozniona w rozwoju 13-letnia
                                    siksa. Od tamtego czasu prawdopodobnie z braku kreatywnosci i umiejetnosci
                                    wymyslenia czegos oryginalniejszego jestem przez nia bardzo podobnie okreslany.

Stwierdzila, ze wrzucila mnie do ignora jakby to mialo mnie zabolec, podczas gdy
                                    samo takie stwierdzenie potwierdza to co o niej na poczatku napisalem. Witch pod
                                    roznymi nickami jest bez watpienia najmniej inteligentnym wzglednie stalym
                                    uzytkownikiem tego forum od wielu wielu miesiecy.

Ty zaczynasz deptac jej po pietach. Piszesz od niej o wiele poprawniej
                                    stylistycznie, oglednie rzecz mowiac jezyk polski masz opanowany lepiej. Ale
                                    sposob rozumowania to jest u Ciebie istny kosmos. Pal licho te nieszczesna
                                    rzekomo polska zone Himmlera, ale te wnioski o zaleznosci powstania w Niemczech
                                    rzadu nazistowskiego a naszym krajem to jest cos z czym NIGDY w zyciu sie nie
                                    zetknalem. W zyciu nie slyszalem takich bredni na ten temat. Jezeli mowisz, ze
                                    ja jestem z innego swiata, co mnie bardzo cieszy, rzecz jasna, to powiedz z
                                    jakiego swiata Ty jestes? Czy mozesz przytoczyc nazwiska historykow, ktorzy
                                    formuluja podobne wnioski co Ty na temat zwiazku Polski z dojsciem do wladzy w
                                    Niemczech NSDAP?

Twoje stwierdzenie o pochodzeniu z innego swiata nabiera groteskowych znaczen,
                                    bo moze Ty po prostu jestes Kosmita? ;) skoro formulujesz wnioski jakie nikomu
                                    nigdy do glowy nie przychodza?

• avgust Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 20.05.10, 15:19
                                      Ona cię nie ocenia, bo ty ją pierwszy bezpardonowo zaatakowałeś.
                                      Otóż nie sądzę, abyś kiedykolwiek przyszedł po rozum do głowy.
                                      Zrozum, że nie chcę ci dopiekać słowem. Chcę ci tylko coś
                                      powiedzieć, coś co nie trafia za te wielkie zakręcone rogi.
                                      • klosowski333 Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 20.05.10, 15:32
                                        Auguscie, po pierwsze na forum nigdy nie czuje sie obrazony, po drugie sila
                                        krytyki kogos takiego jak Ty, kto w calej swej forumowej okazalosci pokazal sie
                                        w tym watku, nigdy nie moglaby by byc dla mnie "dopiekajaca". Nie masz ani
                                        wystarczajacej wiedzy (o mnie), ani wystarczajaco wysokiej inteligencji by mozna
                                        bylo Cie potraktowac powaznie.
                                        Tak sie dzieje w innych watkach, w Twoich rozmowach z innymi forumowiczami,
                                        gdzie nie jestes traktowany powaznie, tak sie dzieje zapewne na innych forach i
                                        tak sie zapewne tez dzieje niestety w realu. Jestes smieszny, Auguscie, z tymi
                                        swoimi poogladami, a temat nazistow i Polski jest wrecz modelowy, bo unaocznia z
                                        calym okrucienstwem Twoja smiesznosc.
                                        Moja rada - zrob to co Witch, zmien nick. Pisz pod roznymi. Dyskutuj w nich sam
                                        ze soba, popieraj sam siebie, krytykuj w liczbie kilku nickow swoich/waszych
                                        adwersarzy. Forum jest Twoim swiatem, walcz o swoja pozycje tutaj wszelkiemi
                                        metodami, dowartosciowuj sie, lecz swoje kompleksy. To Ci zostalo.
                                        • avgust Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 20.05.10, 15:39
                                          Nie czuję się śmieszny. Poza tym nikt się ze mnie nie śmieje.
                                          Wreszcie gdyby śmiali się ze mnie tobie podobni, jakoś bym się tym
                                          nie przejął.
                                        • kalllka Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 20.05.10, 15:45
                                          jakie to mile Kloss,
                                          ze potrafisz rozmawiac sam ze soba.i w dodatku w tym samym czasie ze
                                          mna.
                                          bo tylko w taki sposob mozna wytlumaczyc tresc Twoich postow.
                                          w ktorych intencja niezwyklej uprzejmosci kloci sie i godzi z
                                          jowialna bezkompromisowoscia jezora.

ps
                                          to znaczy miec -makowke w uzyciu?
                                          • klosowski333 Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 20.05.10, 15:51
                                            Kallka, z reguly nie czytam Twoich wpisow, bo sa troche zbyt
                                            rebusowo-alegoryczne, jak dla mnie, do tego pisane polszczyzna jakby nieco za
                                            trudna ;)
                                            • kalllka Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 20.05.10, 15:59
                                              no to juz logiczne.
                                              prostym wiec; nie czytasz innych bo nie rozumiesz.
                                              siebie.

ps
                                              jowialny to literacko tyle co kolokwialnie- zawiesisty.
                                              • klosowski333 Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 20.05.10, 16:04
                                                Nie powiedzialem, ze nie czytam innych. Powiedzialem wyraznie, ze zazwyczaj nie
                                                czytam Twoich wpisow. Czy ja musze czytac wszystko jak leci? Szkoda na to czasu.
                                                Twoj sposob pisania jest dla mnie meczacy, wiec omijam. To najprostsze
                                                rozwiazanie, o wiele sensowniejsze niz deklarowana przez Witch potrzeba dawania
                                                ludziom ignora.
                                                • avgust Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 20.05.10, 16:10
                                                  Czytasz, czy nie czytasz. Tu chodzi o to, że ich nie rozumiesz i nie
                                                  starasz się zrozumieć. Najprawdopodobniej dlatego tracisz też
                                                  koleżanki w realu. Bo panie zwyczajnie lubieją, kiedy się je słucha.
                                                  A ty nie tylko nie słuchasz pań, ale ogólnie rzecz ujmując nikogo. Z
                                                  opiniami innych zaznajamiasz się tak powierzchownie, że właściwie
                                                  trudno z tobą rozmawiać w sposób przyjacielski.
                                                  • klosowski333 Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 20.05.10, 16:27
                                                    Auguscie, rozsmieszasz mnie do lez. Te Twoje projekcje na moj temat, choc nie
                                                    masz o mnie zielonego pojecia przypominaja Twoje projekcje nt narodowosci zony
                                                    Himmlera czy zwiazkow Polski z dojsciem do wladzy nazistow w Niemczech. Jak
                                                    mozna to skomentowac inaczej jak smiechem?
                                                    Czasem staram sie Ciebie traktowac powazniej, ale to naprawde jest trudne.
                                                    Jestes momentami nie tylko pocieszny, ale wrecz zalosny, a w tym watku to juz
                                                    dales ciala na calego.
                                                  • avgust Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 20.05.10, 16:32
                                                    Jak już mówiłem, nie przejmuję się twoimi opiniami na mój temat,
                                                    nawet gdybyś był do nich przekonany.
                                                  • klosowski333 Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 20.05.10, 16:38
                                                    Obawiam sie, ze nie miales w szkole lekcji z logiki, o czym swiadczyc moze
                                                    kolejny Twoj post z serii.

Oczywiscie, ze nie powinienes przejmowac sie moimi opiniami, jak i zadnymi
                                                    innymi na tym forum. Wez na luz, baw sie, wdawaj sie czasem w przepychanki
                                                    erystyczne, bo bywaja zabawne. Tu nie toczysz swojego zycia, nie rozwiazujesz
                                                    swoich problemow. Tu mozesz tylko znalezc relaks i chwilowe oderwanie od
                                                    rzeczywistosci. Olewaj Klosowskich, Iksinskich i Kowalskich z forow, bo to sa
                                                    obcy ludzie, ktorzy nic o Tobie nie wiedza. Moje wnioski na Twoj temat sila
                                                    rzeczy musza byc powierzchowne, jak i wszystkich innych forumowiczow. Wychodz z
                                                    tego zalozenia i nie przezywaj tak tego co sie tu dzieje. Piszesz glupoty,
                                                    jasne, rozsmieszasz forumowa, ale cholera wie jakim czlowiekiem jestes w realu?
                                                    To nie moja sprawa i nie moj problem, a ocenianie Ciebie przez pryzmat Twoich
                                                    postow to dla mnie tylko rozrywka i zabawa, bo przeciez z moim zyciem to tez
                                                    wiele wspolnego nie ma.
                                                  • avgust Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 20.05.10, 16:49
                                                    Przekonuj sam siebie. Nawet nie wiesz, jak bardzo twoje tzw uwagi
                                                    krytyczne odkrywają ciebie samego. Wiesz, logiką wykazujesz się
                                                    wtedy, kiedy wymaga tego sytuacja. Jak już mówiłem powtarzasz się w
                                                    przepychankach słownych. Forum nie jest całym moim życiem, ale fakt,
                                                    że wpadłeś na taką uwagę krytyczną jest z pewnego punktu widzenia
                                                    nieco zastanawiający. Żona ci tak mówi? A może ktoś inny?
                                                  • klosowski333 Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 20.05.10, 16:52
                                                    Auguscie, dla Ciebie to moze mi to mowic i nawet moja prababcia zza grobu
                                                    podczas seansow spirytystycznych. Jako, ze wierzysz w zjawiska nadprzyrodzone
                                                    niech to bedzie dla Ciebie taka sama odpowiedz jak kazda inna :D
                                                  • avgust Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 20.05.10, 17:01
                                                    Dobra, klosowski, wygrałeś przepychanki słowne. Jesteś mistrzem nad
                                                    mistrze. Drugie miejsce rezerwuję dla niemożliwego, jeśli będzie
                                                    miał na to ochotę. Ja zaś czuję się wielkim przegranym, smutno mi i
                                                    żal, ale jakoś nie chce mi się już z tobą gadać.
                                                  • klosowski333 Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 20.05.10, 17:02
                                                    Hurra! No to, dzieci, teraz lecimy do drugiej piaskownicy. Auguscie, na pewno
                                                    nie pobawisz sie z nami?
                                                  • kalllka Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 20.05.10, 17:33
                                                    nieprawda- nie obawiasz sie Hanse,bo jak dowodzisz nie przejmujesz
                                                    sie tym co tu pisano.
                                                    nieprawda- zatem takze obawa o lekcje z logiki. wyrywkowo czytane
                                                    swiadczenia na lekcewazonym przez Ciebie forum Hans, niczego wiec
                                                    nie dowodza..
                                                    nieprawda wiec, ze obcy dla Ciebie Klosie, musza byc obcy dla hansa
                                                    a coz dopiero dla Wowy, tak wiec Twoja powierzchownosc uzyta moze
                                                    byc w(komunikacji)przeciwko Tobie,a z korzyscia dla gustava.
                                                    co za tym stanowic o przyszlosci forow np. w tym wypadku o ich
                                                    jakosci -uzytecznosci.
                                                    nieprawda takze ze w realu myslalbys o nim inaczej nizlis myslal
                                                    piszac,bo udowodnienie tej tezy groziloby logice cogito ego sum.
                                                    itd itp..

kajak
                                                  • klosowski333 Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 20.05.10, 17:50
                                                    Kallko, z calym szacunkiem, ale nic nie rozumiem z tego co napisalas. To kolejny
                                                    powod bym omijal Twoje wpisy.
                                                  • kalllka Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 20.05.10, 18:02
                                                    no ale sie udalo, juz na drugi w dodatku z calym
                                                    szacunkiem,odpowiedziales.zatem trzeci- pochwalisz.

ps
                                                    mysle, ze tak naprawde nie jestes wcale takim zarozumialym gburem
                                                    jakim sie piszesz.no chyba, ze jednak tak.
                                                    :)
                                                  • avgust Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 20.05.10, 18:09
                                                    To nie tak, kalko, po prostu masz dar do ucywilizowywania
                                                    prymitywnych charakterów.
                                            • avgust Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 20.05.10, 16:01
                                              I komu brakuje tutaj inteligencji?
                    • to.niemozliwe Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 20.05.10, 09:04
                      Dokładnie o to mi chodzi, że nie da się powiązać Polski z dojściem do
                      władzy Hitlera.
                      • avgust Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 20.05.10, 11:10
                        to.niemozliwe napisał:

> Dokładnie o to mi chodzi, że nie da się powiązać Polski z dojściem
                        do
                        > władzy Hitlera.
                        Pośrednio da się. Nie wiem, czy zdajesz sobie sprawę, ale żoną
                        Heinricha Himmlera była Polka. Himmler szanuje żonę, słucha jej
                        opinii, ale nie lubi, a nawet wprost nienawidzi Polaków. Jak
                        sądzisz, dlaczego?
                        • to.niemozliwe Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 20.05.10, 12:45
                          > Himmler szanuje żonę, słucha jej
                          > opinii, ale nie lubi, a nawet wprost nienawidzi Polaków. Jak
                          > sądzisz, dlaczego?

"Bo to zła kobieta była" :D
                          • avgust Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 20.05.10, 12:54
                            Widzisz. Może z punktu widzenia Polaka kombinatora i chama, żona
                            Himmlera była złą kobietą. Ale z punktu widzenia cywilizowanego
                            Niemca to kombinator i cham jest złym człowiekiem, a fakt, że
                            kobieta, która stała się jego żoną, uciekła od mężczyzn z własnego
                            narodu, którzy byli dla niej chamscy i podli, tylko ten fakt
                            potwierdza. Może z punktu widzenia Polaka kombinatora i chama zła
                            jest każda kobieta, która nie lubi, gdy Polak ją bije i obraża. Jak
                            mówi stare polskie przysłowie: JAK KOCHA, TO BIJE.
                            • klosowski333 Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 20.05.10, 14:13
                              August, wybacz, ale pieprzysz. Margot Himmler pochodzila ze starej niemieckiej
                              rodziny z Thorn (z Torunia), ktora zostala wygnana z Polski po 1918 roku. Margot
                              Polakow szczerze nienawidzila.

Auguscie, mam nadzieje, ze to niezamierzony blad z Twojej strony. Ale nawet
                              gdyby Margot byla Polka Twoj tok rozumowania znowu pozbawiony jest logiki i
                              czynnika racjonalnego.
                              • avgust Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 20.05.10, 14:48
                                Dobra, poszukam w literaturze, to się przekonasz. Ale jeszcze nie
                                teraz, ponieważ nie mam dostępu do mojej domowej biblioteki w tym
                                momencie. Ale chyba nie muszę się powtarzać na temat tego, co masz w
                                głowie.
                                • klosowski333 Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 20.05.10, 15:11
                                  Auguscie, powiedz koniecznie ile masz lat, bo jezeli masz 10 czy 11 to my tu po
                                  prostu tracimy czas. Margot Himmler byla Niemka i o tym sie tylko moge
                                  przekonac, bo takie sa fakty. Chcesz kwestionowac fakty?
                                  Dlaczego jak dorosly czlowiek po prostu nie przyznasz sie do pomylki? Gdybys
                                  napisal, ze okay, pomylilem sie, cos zle przeczytalem, nie byloby problemu. A Ty
                                  jak smarkacz brniesz w zaparte i gadasz cos o Twojej literaturze? Mam nadzieje,
                                  ze nie sf i ze nie dotyczy historii alternatywnej. Bo historia prawdziwa opisuje
                                  postac Margot Himmler jako dziecko niemieckich rodzicow, ktorzy stracili majatek
                                  w Thorn po tym jak Polacy przejeli to miasto.
                                  • avgust Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 20.05.10, 15:22
                                    Bo, jak rzekłem, mam w domu pamiętniki jednego z esesmanów, ostatnio
                                    nawet je czytałem. Od ciebie dowiaduję się czegoś innego, więc muszę
                                    po prostu to sprawdzić i pokazać ci, o co tam dokłaqdnie chodziło.
                                    • klosowski333 Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 20.05.10, 15:25
                                      Po pierwsze - bede czekal cierpliwie na cytaty.
                                      Po drugie - czy jezeli w tym pamietniku wyczytalbys, ze Niemcy zaatakowali
                                      Polske w 1940 roku to z taka "wiedza" bys sie pozniej obnosil?
                                      Pamietaj, ze faktow sie nie kwestionuje. Pilsudski nie byl Peruwianczykiem,
                                      nawet jezeli cos takiego wyczytales na blogu jakiegos idioty, Zapatero nie jest
                                      premierem Tunezji nawet jezeli powiedzial Ci o tym kolega, Margot Himmler nie
                                      byla Polka, nawet jezeli napisal tak jakis esesman.
                                      • avgust Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 20.05.10, 15:35
                                        Sprawa może być bardziej złożona, niż nam się obu wydaje, więc na
                                        razie nie uprzedzajmy owych faktów, o których tak wiele mówisz.
                              • avgust Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 26.05.10, 16:40
                                klosowski333 napisał:

> August, wybacz, ale pieprzysz. Margot Himmler pochodzila ze starej
                                niemieckiej
                                > rodziny z Thorn (z Torunia), ktora zostala wygnana z Polski po
                                1918 roku. Margo
                                > t
                                > Polakow szczerze nienawidzila.
                                >
                                > Auguscie, mam nadzieje, ze to niezamierzony blad z Twojej strony.
                                Ale nawet
                                > gdyby Margot byla Polka Twoj tok rozumowania znowu pozbawiony jest
                                logiki i
                                > czynnika racjonalnego.
                                Na tym forum znajdował się wątek udowadniający, że żona Himmlera
                                jednak była Polką i nazywała się Małgorzata Koncerzowa. Z
                                niewiadomych dla mnie przyczyn został on zdjęty. Nie było w nim
                                absolutnie niczego wulgarnego, argumenty były rzeczowe i proste. Bez
                                wątpienia dla kogoś, tu moderatora, pewne wątki pozostają
                                niewygodne. Filtruje i fałszuje on historię tak, aby wyglądało na
                                to, że to tylko Polacy są w historii biedni i dobrzy. Nigdy nie
                                zrozumiem jego toku myślenia. Ale może się przedstawić i
                                odpowiedzieć na moje argumenty, zamiast postępować jak troll.
                                • lilli_fanders Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 26.05.10, 17:14
                                  Zgadzam się, zachowanie moderatora jest bardzo podejrzane.
                                • avgust Żona Himmlera była Polką. 27.05.10, 16:57
                                  Dyskusję, która znajdowała się na zdjętym wątku pokrótce postaram
                                  się powtórzyć. Podałem cytat z nowojorskiego wydania 'The Labirynth.
                                  Memoirs' z 1956 roku. Są to wspomnienia esesmana, SS Brigadefuhrera
                                  Waltera Schellenberga, który wypowiada się na temat misji, jaką
                                  Szwed, hrabia Bernadotte, wykonywał u Heinricha Himmlera. Celem tej
                                  misji dyplomatycznej było doprowadzenie do uwolnienia więźniów
                                  duńskich i norweskich z obozów koncentracyjnych. Przy okazji
                                  poruszono kwestię uwolnienia Polek z obozu koncentracyjnego w
                                  Ravensbruck i przewiezienia ich do Szwecji. Schellenberg jest za
                                  tym, aby Polki te zostały uwolnione. "Ponieważ w większości były to
                                  dzieci lub młode dziewczyny - mówi - zdecydowałem się doprowadzić za
                                  wszelką cenę do ich zwolnienia. Wskazałem Himmlerowi na haniebne
                                  aspekty tej sytuacji i podkreśliłem wysokie rasowe wartości narodu
                                  polskiego, dając mu za przykład jego własną żonę". Po tym cytacie
                                  mój adwersarz, którym był klosowski, podał cytat, w którym osoba o
                                  nazwisku Margot Himmler wypowiada się na temat Polaków jako o
                                  narodzie gorszym, kojarzonym przez nią z żydostwem. W rzeczywistości
                                  nie miał on dowodów na to, że pani Himmler była Niemką, miał tylko
                                  jej własne zdanie na temat narodu polskiego. W rzeczywistości Pani
                                  Himmler zanim wyszła za Himmlera, nazywała się Małgorzata
                                  Koncerzowa. Jako Polka nie miała dobrego zdania o Polakach.
                                  Dostrzegała chamstwo, z jakim odnosili się do kobiet i czuła, że tak
                                  nie powinno być. Dlatego wyszła za Niemca, którym był szef esesmanów.
                                  • wifch Re: Żona Himmlera była Polką. 27.05.10, 22:48
                                    Znalazlam dosc podobna informacje na stronie Polonii Szwedzkiej.
                                    Pisano tam, ze dzialanie Bernardotte w sumie uratowal on zycie wielu
                                    mlodym kobietom. Nie tylko Polkom. Bylo to kilka tysiecy kobiet,
                                    ktore przyjechaly do Szwecji. Wtedy byly to inne czasy. Osoby te
                                    natychmiast znajdowaly prace w przemysle itp.
                                    Byla tez wzmianka w artykule na temat Margarety Concerzowej, ze byla
                                    Polka.
                            • to.niemozliwe Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 20.05.10, 15:16
                              Avgust, to był żart kontekstowy nawiązujący do filmu "Psy", gdzie
                              główny bohater tak się wyraża o żonie, która go opuściła.
                              Weszło do kanonu powiedzeń kwitujących męską bezradność wobec losu,
                              jaki nieraz gotują nam Kobiety :D
                              • avgust Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 20.05.10, 15:37
                                Żart czy nie żart, zawiera w sobie określoną treść.
                    • avgust Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 20.05.10, 11:01
                      Wiedźma właściwie zrozumiała, co chciałem powiedzieć. Oznacza to, że
                      przedstawiony przeze mnie tok rozumowania jest raczej zrozumiały. Co
                      sprawia, że nie możesz go zrozumieć? Pozwól, że nie odpowiem na to
                      pytanie.
                      • to.niemozliwe Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 20.05.10, 12:52
                        Da się zauważyć tendencję u Ciebie, do stosunkowo szybkiego oceniania
                        cudzych zdolności intelektualnych, zwykle w negatywnym kontekście :).
                        Czyżbyś aż taką uwagę przywiązywał do tego, jak oceniają Cię inni?
                        Zauważam też prawidłowość, że wobec mężczyzn jesteś częściej
                        krytyczny, a wobec kobiet serdeczny, ba czasem prawie opiekuńczy,
                        często przytakujesz i wyrażasz aprobatę dla ich poglądów, choć kilka
                        postów dalej proponujesz coś zupełnie innego :)
                        Hejże, Panie Psychologu! Czyżby nieprzepracowany przymus rywalizacji
                        z innymi mężczyznami w Tobie siedział? :D Myślałem, że takie sprawy,
                        to wam na tych studiach wykaszają ;), przecież macie tak jakieś
                        treningi, symultany, czy ćwiczenia praktyczne ? :)
                        To ja, jako Niepsycholog zalecam Ci, przetrenowanie Twoich reakcji
                        spontanicznych na spór z innymi mężczyznami własnie pod kątem
                        eliminacji działania z przymusu rywalizacji. Fajne są tego efekty, ma
                        się więcej kolegów, żeby iść na piwo, ruch uliczny nie stresuje, dużo
                        innych zalet.
                        :D
                        • avgust Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 20.05.10, 13:40
                          Bardzo być może. Kiedy żaby mają gody, każda samiczka czeka na
                          samczyka, żeby kumknął jak prawdziwy samczyk. No i samczyki kumkają,
                          ale nie wszystkim wychodzi. A jeśli już jakiś kumknie, to zaraz
                          czyhają na niego bocian albo czapla. Sztuka polega na tym, żeby tak
                          kumkać, co by się żabkom podobało, ale czapla ani bocian upolować
                          nie mogli. No i jak jakiś żabek nauczy się tej sztuki, to zostaje
                          przywódcą.
                          • to.niemozliwe Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 20.05.10, 15:20
                            Ciekawe z tymi żabami, ale w moim poście mowa o Tobie :D
                            Nie uciekaj w bajeczki, często się wymykasz w magię, baśnie i
                            literaturę, jak postawić Ci konkretną tezę.
                            Ale dziękuję, że przyznałeś "Być może". To weź jeszcze powiedz jak to
                            jest na tych studiach psychologicznych - miałeś coś w rodzaju
                            psychoterapii, czy nie? Bo słyszałem, że się przez takie zajęcia
                            przechodzi?
                            • avgust Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 20.05.10, 15:44
                              Pewnego razu odniosłem wrażenie, że jesteś moim kolegą, z którym
                              robiłem praktyki we Fresno. Ale potem zdałem sobie sprawę, że się
                              pomyliłem, że jesteś zupełnie innym człowiekiem niż gość, na którego
                              mówiłem dr House. Więc odnoszę wrażenie, że teraz to Ty mnie z kimś
                              mylisz.
                  • avgust Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 20.05.10, 10:58
                    Masz rację. Osobiście znajduję przyczynę swoistego sprymitywienia
                    polskiego życia społecznego w buncie ludowym, jaki miał miejsce w
                    latach panowania Mieszka II. Jeszcze od czasów Władysława Łokietka
                    daje się obserwować postęp, aby przejść do lat formowania się
                    demokracji szlacheckiej i jej naturalnej konsekwencji w postaci
                    całkowitego niemalże upadku.
                  • to.niemozliwe Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 20.05.10, 12:54
                    > Z historii wiadomo, ze nazisci uwazali slowian za gorszych. Zaraz po
                    > zydach, romach mialo byc 'uczlowiaczanie' slowian.

Później, w okresie ekspansji politycznej i militarnej na wschód
                    stosowano te fałszywe tezy w ramach ogólnej propagandy "rasy panów".
                    W momencie dochodzenia do władzy nie miało to znaczenia.
                    • avgust Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 20.05.10, 13:42
                      Tezy same w sobie może i są fałszywe, ale przyczyna, dla której
                      powstały, pozostaje również i dzisiaj aktualna.
                • avgust Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 20.05.10, 10:51
                  Niczego nie pomieszałem. Poczytaj sobie oceny polskiego
                  społeczeństwa, jakie formułowali wysoko postawieni oficerowie
                  Wermachtu. Przebija z nich niechęć, dostrzeganie niewolniczego
                  charakteru społeczności polskiej, etc.
                  • to.niemozliwe Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 20.05.10, 12:58
                    Zakładam, że takie opinie nie były bezstronne i obiektywne,
                    szczególnie, że III Rzesza nie jawiła się jako oaza wolnomyślicielstwa
                    i kultu prawdy ;). Wpisywali się w oficjalną linię, to wszystko.
                    • kalllka Re:dakcja na logiczne argumenty. 20.05.10, 13:25
                      opinie w kazdej zaprojektowanej na autokratyczna-formule nie sa ani
                      bezstronne ani obiektywne.a reflektujac i zwazajac, iz Hihihimller
                      byl ministrem, propagandy mogly byc tylko smieszne. w oczach oraz i
                      wierchuszki.
                      umial tak w rekach obrocic,kazde ogolne nie- na wlasne- tak.
                      stosujac dla miedzynarodowej niepoznaki tzw czeskie bedly.bydly?
                      bledy.

ps
                      i to.wszystko, okazalo sie nie tylko bardzo _mozliwe ale blyo,
                      bloy.bylo
                      jak wiemy.
                      :)

• avgust Re:dakcja na logiczne argumenty. 20.05.10, 13:49
                        Himmler nie był ministrem propagandy, lecz Goebbels. Obaj nawet za
                        bardzo za sobą nie przepadali. Himmler był przywódcą Waffen SS.
                        • kalllka Re:dakcja na logiczne argumenty. 20.05.10, 14:27
                          uhym,
                          to wiele tlumaczy, ze nie przepadali:)

ps
                          jak to dobrze czasem zrobic z siebie wielblada.
                          (co nie znaczy ze nie mrowke)

ps
                          Klossowski jest lan zyta
                          raz przeczyta,
                          a drugi, sie nie je
                          • avgust Re:dakcja na logiczne argumenty. 20.05.10, 14:58
                            klosowski jest wielkim wełnianym baranem przeżuwaczem
                            parzystokopytnym, co jak się raz nadyma, to już nie ma na niego
                            silnych. Chyba że trafi na drapieżnika z wilczego stada, ale wtedy
                            najlepiej by było usunąć ślady konfrontacji z forum, żeby ocalić
                            jego wełnę.
                    • avgust Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 20.05.10, 13:46
                      Nie były bezstronne ani obiektywne, ale prawdziwe. Tym bardziej
                      świadczy o tym fakt, jak np. Francuzi postrzegali Polaków.
                      • avgust Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 20.05.10, 13:54
                        Nie chcę powiedzieć, że nazizm był dobry. Chodzi tylko i wyłącznie o
                        to, że był całkiem naturalną konsekwencją postępowania Polaków. Tu
                        nie można dziwić się Niemcom, że patrząc na Polaków uznali siebie za
                        lepszą rasę. Gdyby Francja graniczyła z Polską, zapewne nazizm
                        stałby się popularny we Francji. Podobnie by było w przypadku
                        Wielkiej Brytanii.
                        • klosowski333 Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 20.05.10, 14:20
                          Auguscie, tak kompromitujacego wpisu dawno na forach internetowych nie czytalem.
                          To jest nawet bardziej osmieszajace niz wpisy Witch, ktora tutaj pisze pod
                          paroma nickami i ktora slynie z tzw niskiej wiedzy ogolnej. Ten Twoj post od tej
                          pory powinien byc sygnaturka dla forumowiczka o nicku "Avgust" by wszyscy
                          wiedzieli z kim maja do czynienia.
                          • avgust Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 20.05.10, 14:26
                            klosowski333 napisał:

> Auguscie, tak kompromitujacego wpisu dawno na forach internetowych
                            nie czytalem
                            > .
                            > To jest nawet bardziej osmieszajace niz wpisy Witch, ktora tutaj
                            pisze pod
                            > paroma nickami i ktora slynie z tzw niskiej wiedzy ogolnej. Ten
                            Twoj post od te
                            > j
                            > pory powinien byc sygnaturka dla forumowiczka o nicku "Avgust" by
                            wszyscy
                            > wiedzieli z kim maja do czynienia.
                            A ja mam nieco inne zdanie na temat tego, co człowieka kompromituje.
                        • to.niemozliwe Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 20.05.10, 15:06
                          To jacy Polacy nie powinni być, żeby tego nazizmu w Niemczech w latach
                          30-stych XX w. nie było? Skoro się przyczynili, to czego nie powinni
                          byli robić?
                          No i jak sądzisz teraz, w obecnych czasach jaka postawa Polaków, jaka
                          cecha narodowa jest szczególnie szkodliwa dla krajów sąsiednich i
                          których? Zawsze to dobrze się o sobie czegoś dowiedzieć...
                          • avgust Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 20.05.10, 15:25
                            Wątek Czy Polacy są głupsi od innych liczy sobie aż 270 wpisów.
                            Przestudiuj go jeszcze raz, a znajdziesz prostą odpowiedź na swoje
                            pytanie.
                            • to.niemozliwe Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 20.05.10, 15:32
                              Zechciej mi, w swojej łaskawości przedstawić 5 najistotniejszych, wg.
                              Ciebie tez....
                              • avgust Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 20.05.10, 16:25
                                Minęły czasy, kiedy przedstawiano tezy naukowe w formie, w jakiej
                                przedstawiał je np. Marcin Luter. Teraz liczą się umiejętności
                                prowadzenia badań i dyskursu. Tezy stawia się w sposób bardziej
                                naturalny, raczej opisując rzeczywistość, nie zaś koncentrując się
                                na samym dyskursie czy dowodzeniu.
                                • klosowski333 Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 20.05.10, 16:34
                                  Jest taka formula: wszystko co powiesz moze byc uzyte przeciwko tobie.
                                  I Ty pod nia w tym watku podpadasz, Auguscie. Produkujesz taka niesamowita ilosc
                                  idiootyzmow, ze chyba postanowiles pobic tutaj jakis rekord Guinessa.
                                  • avgust Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 20.05.10, 16:51
                                    Nie widzę w tym, co napisałem niczego idiotycznego. Jeśli uważasz
                                    inaczej, udowodnij.
                            • klosowski333 Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 20.05.10, 15:43
                              Auguscie, Ty lubisz dawac wiare breedniom, dlatego samemu je generujesz.
                              Drzewiej takich ludzi jak Ty nazywano matolami. Ludzie, ktorzy maja rozum nie
                              czerpia wiedzy o narodzie polskim z watkow forumowych, z tego rodzaju forow.
                              Wejdz na fora historyczne, gdzie po pierwsze ze swoimi tezami szybko stalbys sie
                              posmiewiskiem, po drugie zapewne zostalbys zbanowany ze wzgledu na to, ze
                              administratorzy forow historycznych dbaja o odpowiedni poziom merytoryczny
                              wpisow. Jezeli ktos pisze, ze Margot Himmler byla Polka, potem nie umie tego
                              udowodnic, twierdzi, ze zajrzy do pamietnikow esesmana (ktorych tytulu tez nie
                              potrafi podac), ze kiedys w nieokreslonej przyszlosci je zacytuje to bana ma
                              pewnego, bo na tamtych forach idiotow sie nie hoduje.
                              Twoje rozwazania o Hitlerze, nazizmie, NSDAP i zwiazkach tego plugastwa z Polska
                              spowodowalyby, ze na forach historycznych stalbys sie legenda. Ty bylbys tam tym
                              kim tu jest Witch. Dawano by Cie za przyklad skonczonego idioty.
                              Ja juz zetknalem sie na forach historycznych z osobami o pogladach ogolnie rzecz
                              biorac faszystowskich, bo i tacy tam bywaja, ale stopien niedorzecznosci Twoich
                              wpisow przekracza wszystkie dopuszczalne granice.
                              • avgust Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 20.05.10, 16:04
                                Nasze miłe opiekunki też dbają o poziom. Wszelako myślą też o tym,
                                żeby wszyscy byli zadowoleni. Na temat innych forów się nie
                                wypowiadam.
                                • klosowski333 Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 20.05.10, 16:14
                                  Taka moderacja jaka tutaj podobno jest nie ma nic wspolnego z moderacja na
                                  bardziej profesjonalnych, bardziej tematycznych i bardziej moderowanych forach.
                                  Fora GW maja swoja specyfike, sa latwe, lekkie, przyjemne i zupelnie
                                  niezobowiazujace. Dla wszystkich i dla nikogo. Moga sie tu udzielac wszelkiej
                                  masci indywidua, ktorzy nie musza wnosic nic, ani wiedzy, ani logiki, ani
                                  kultury osobistej, ani poprawnej polszczyzny, niczego. Na forach zawodowych,
                                  branzowych, gdzie czesto trzeba sie logowac pod swoim imieniem i nazwiskiem i
                                  gdzie czesto dyskutuje sie z ludzmi, ktorych spotyka sie w realu, z ktorymi sie
                                  pracuje, rzecz ma sie zupelnie inaczej. Inaczej tez jest na zwyklych, ale
                                  specjalistycznych forach tematycznych czy forach srodowiskowych, gdzie tez czesc
                                  ludzi zna sie ze zlotow, z integracji, ze wspolnych rejsow, obozow, wypraw.

A tak z ciekawosci - kto zajmuje sie tym forum o ile w ogole?
                                  • avgust Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 20.05.10, 16:18
                                    Kiedyś napisałeś, że masz znajomości w gronie opiekunów tego forum.
                                    Czyżbyś kłamał? Ech... fe, nieładnie ;=))))))))))))
                                    • klosowski333 Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 20.05.10, 16:30
                                      Auguscie, nie mam znajomosci w gronie "opiekunow" czy moderatorow, o ile tacy
                                      istnieja, a w gronie administratorow calego portalu. ;)
                                      Nie siedze jednak w jego majtkach, nie patrze jego oczami, czasem otrzymam jakas
                                      ciekawa informacje, poza tym szczegoly jego pracy sa poza moim spektrum
                                      zainteresowan.
                                      • avgust Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 20.05.10, 16:35
                                        Nie tłumacz się już...,
                                        • klosowski333 Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 20.05.10, 16:41
                                          Z Toba, Auguscie, jak z dzieckiem. Wszystko na opak, przeczytales gdzies, ze
                                          Margot Himmler pochodzi z Torunia i wysnules wniosek, ze to Polka. Taka jest moc
                                          Twojego rozumowania, genezy, analizy i syntezy faktow. Jak u debila. ;)
                                          • avgust Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 20.05.10, 16:54
                                            Tzn jak u ciebie? Mam nadzieję, że nie. No ale cóż, może po tylu
                                            wzajemnych obelgach już się trochę do ciebie upodobniłem. Wybacz.
              • to.niemozliwe I jeszcze.... 20.05.10, 09:10
                > I jeszcze raz chcę powiedzieć, że sukces
                > takiego kraju jak Polska byłby wielką tragedią światową, i nie
                > miałby ów fakt żadnych pozytywów.

A cóż to za wielkie słowa o "wielkiej tragedii światowej"? Proponuję
                nazywać rzeczy po imieniu, a nie budować jakieś dziwaczne
                konstrukcje?
                Jaka tragedia światowa? Do czego można ją porównać?

> Poza tym jednym z elementów polskiej mentalności jest
                > skłócanie ludzi, których mógłbym nazwać dobrymi. Zapewne Polacy
                > nauczyli się tego podczas zaborów, kiedy cywilizowane państwa
                > chciały roztoczyć kuratelę nad polską dziczą.

Eeee, tu już chyba Avgust sobie jaja robisz :D Jaka kuratela
                cywilizowanych państw? Po prostu najazd i okupacja wieloletnia.
                Jakoś tak się dziwnie składa, że Polska sięrzowija dynamicznie i jej
                rola wzrasta w okresie, kiedy tej "cywilizowanej kurateli" ;) kraj
                był pozbawiony (dwudziestolenie międzywojenne, czasy po 1989 roku).
                Czy Ty nie widzisz, że przytaczasz argumenty przeciwko tezie, którą
                mają udowadniać? :D
                • maya_w Re: I jeszcze.... 20.05.10, 10:42
                  /../Jaka tragedia światowa? Do czego można ją porównać? /.../
                  Do planety małp.
                  • avgust Re: I jeszcze.... 20.05.10, 11:11
                    maya_w napisała:

> /../Jaka tragedia światowa? Do czego można ją porównać? /.../
                    > Do planety małp.
                    Dokładnie tak jak mówisz. Ni mniej ni więcej.
                  • klosowski333 Re: I jeszcze.... 20.05.10, 14:21
                    Maju, czy nie jestes czasem w wolnych chwilach Witch? :D
                    • avgust Re: I jeszcze.... 20.05.10, 15:04
                      Mówisz tak jak gdyby bycie wiedźmą przynosiło komuś ujmę. Piszę to a
                      propos tego, że mam własne zdanie na temat tego, co człowiekowi
                      przynosi ujmę lub chwałę. I sądzę, że wiedźma nie musi się wstydzić
                      za to, kim jest. Uważasz inaczej? A może to ty powinieneś się
                      wstydzić?
      • avgust Re: Reakcja idioty na logiczne argumenty. 19.05.10, 14:10
        Leda, ja tu nie prowadzę terapii. Co najwyżej niektórym doradzam,
        jeśli tego potrzebują. Dzieje się tak dlatego, że forum nie jest
        stricte poradnią psychologiczną, a rozmowy, które tu prowadzimy
        prowadzone są z pozycji normalnych ludzi, którzy mają taką a taką
        wiedzę w dziedzinie, którą znają i którą się zajmują.
    • avgust Ogłaszam wszem i wobec zamknięcie tego wątku. 20.05.10, 17:40
      Reakcja idioty na logiczne argumenty. Macie ową reakcję w tym wątku
      jak na widelcu, jeśli zechcecie odczytać kolejno emitowane tu wpisy.
      Stworzenie tego wątku było jak uderzenie w stół, po ktorym miały
      odezwać się nożyce-idiota. No i się odezwały. Krętorogi baran o
      nazwisku klosowski rozpoczął walkę o ekspiację, stosując trollowe
      metody. Zależało mi na tym, by ukazał swą prymitywną naturę
      przepychając się całkiem bez argumentów. Pozostała jednak jedna
      kwestia niewyjaśniona, którą postaram się wyjaśnić przy najbliższej
      okoliczności.
      • klosowski333 Re: Ogłaszam wszem i wobec zamknięcie tego wątku. 20.05.10, 17:54
        Hehe. Ciebie i Witch nie sposob nie lubic.
        Ale nie zgadzam sie na zamkniecie tego watku, bo ma w sobie niepowtarzalny urok.
        Takich wnioskow, wpisow, wypowiedzi, jakie tu nam zaserwowales nie znajdzie sie
        nigdzie indziej na gazeta.pl a juz na pewno nie w tak skondensowanej formie.

Pozwol zeby Twa madrosc olsniewala kolejne pokolenia forumowiczow. :D

Szkoda, ze nie mozna tego watku podwiesic, ale postaram sie co jakis czas dawac
        do niego w roznych miejscach linki.

• avgust To nie jest odwzajemniona miłość 20.05.10, 18:00
          (...)
          • klosowski333 Re: To nie jest odwzajemniona miłość 20.05.10, 18:15
            Auguscie, miales juz nie dopisywac sie do moich postow. Juz drugi raz w historii
            naszych fascynujacych rozmow to zadeklarowales i znowu okazales sie
            pieciolatkiem. Czyz to nie piekne? Jestes dla mnie debesciak, bo tacy ludzie jak
            Ty przynosza innym sporo radosci i to trzeba cenic.

• avgust Coś-ci-się-pomyliło 20.05.10, 18:23
              (...)
              Myślałem, że sobie pogawędzę z kalką, ale jak już muszę akurat z
              tobą, to niech już będzie. To forum dowiodło czegoś i już jest
              zamknięte. Reszta mnie nie obchodzi. Poza tym niczego nie
              zadeklarowałem. To forum nie ma racji bytu w sytuacji, kiedy
              specjalnie piszesz bzdury. Właściwie po co to robisz?
              • klosowski333 Re: Coś-ci-się-pomyliło 20.05.10, 18:45
                Auguscie, w pisaniu bzdur nikt - moze poza Witch - nie jest w stanie Tobie
                dorownac. Ten watek jest tego znakomitym dowodem ;)
                • avgust Re: Coś-ci-się-pomyliło 20.05.10, 18:50
                  Twoja opinia nie ma tu nic do rzeczy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka