Dodaj do ulubionych

jestem gruba :(

24.11.14, 22:49
Jestem gruba od zawsze :( i choć na codzień wszyscy mają mnie za bardzo wesołą osobę to w środku gdzies strasznie mam problem ze swoim wyglądem, co nadrabiam minom przed innymi. W ciągu dnia uśmiechnięta, wieczorem zajadam sie ciastkami oglądając seriale i podziwiając idealne życie ich bohaterów- szczupłych lasek, przystojnych facetów itp. ostatnio nawet zapisałam sie na siłownie, ale sama nie wiem czy tam pójdę, chyba się wstydze i chyba nie chce znów udawać wesołej osóbki, która pod zwałami tłuszczu jest nieszczęśliwa. Nie wiem co mam ze sobą zrobić, wszelkie postanowienia diety/ćwiczeń mijają po tygodniu, nie mam silnej woli, w ogóle nie mam siły.... nie chce mi się już nic... :( :( :(
Obserwuj wątek
    • ekspert_klinika.stresu Re: jestem gruba :( 26.11.14, 23:14
      Potrzebuje Pani porady dwóch osób-dietetyka i psychologa-współpracujących ze sobą,żeby przerwać błędne koło -brak akceptacji siebie i swojego wyglądu-stres-zajadanie stresu-nadwaga-wycofanie-zamknięcie koła.Polecam wizytę u psychoterapeuty.Zofia Lorens-Litka-internistka/Klinika Stresu
      • raj-ana Re: jestem gruba :( 29.11.14, 12:08
        wstydze sie iść do terapeuty :( nie umiałabym sie przed nim wygadać, dalej udawałabym wesołą bezproblemową osóbke... :/ może do dietetyka pójdę.....
      • pawcio1966 Re: jestem gruba :( 30.11.14, 16:45
        olx.pl/oferta/odchudzanie-i-zdrowe-odzywianie-CID619-ID5HYa1.html#f730cc2628

Zapraszam do kontaktu pomożemy zmienić Pani nawyki żywieniowe

Klub Zdrowego Odżywiania Zaprasza na BEZPŁATNĄ ANALIZĘ SKŁADU CIAŁA (określenie : ilości tkanki tłuszczowej, nawodnienia, stanu kości i mięśni, ilości tłuszczu wewnętrznego, metabolizmu spoczynkowego,wieku metabolicznego oraz kondycji fizycznej ciała )

SPRAWDŹ CO Z Twoim Organizmem !!!
        UMÓW SIĘ JUŻ DZIŚ !

Klub Zdrowego Stylu Życia POZNAŃ UL SŁOWIAŃSKA 78 Ip. pokój nr 4
    • ekspert_klinika.stresu Re: jestem gruba :( 29.11.14, 16:38
      Rzeczywiście warto odwiedzić dietetyka - istnieją pewne sposoby dietetycznego zarządzania procesami fizjologicznymi, które mogą chronić Panią przed nadmiernym apetytem (w tym ochotą na słodkie przekąski). Może dotychczasowe diety nie były właściwie zbilansowane i dlatego trudno było wytrwać... Warto od tej strony spróbować powalczyć z problemem, a kiedy to nie wystarczy - sięgnąć po pomoc psychoterapeutyczną. Naprawdę, jest wiele możliwości poradzenia sobie z kłopotami, które Pani dokuczają - to, że do tej pory się nie udało o niczym nie przesądza. Zachęcam Panią, aby znów spróbować zmierzyć się z problemem, ale tym razem korzystając ze wsparcia - wtedy jest dużo łatwiej. Pisze Pani, że nie ma siły - to prawda, że samemu bardzo trudno dźwignąć coś, co człowieka przygniata - potrzebna jest pomoc. Pozdrawiam Anna Wiewiórska psychodietetyk / Klinika Stresu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka