m.malone 18.12.04, 15:19 “Miłość związana jest nierozerwalnie z samotnością. Osoba kochana boi się i nienawidzi tej, która ją kocha, i nie bez powodu, ponieważ ten, kto kocha, zawsze usiłuje zniszczyć kochanego”. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: krish Re: Serce to samotny myśliwy IP: *.chello.pl 18.12.04, 15:21 buuu... przycpales cos wrednego czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
m.malone Re: Serce to samotny myśliwy 18.12.04, 15:22 Nie... Tak mi się przypomniało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krish Re: Serce to samotny myśliwy IP: *.chello.pl 18.12.04, 15:24 niech Ci tam bedzie ta pogoda... Odpowiedz Link Zgłoś
m.malone Re: Serce to samotny myśliwy 18.12.04, 15:26 właśnie tak myślę. pewnie pogoda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdf Re: Serce to samotny myśliwy IP: *.range81-129.btcentralplus.com 18.12.04, 15:27 milosc-nierozerwalnie, znaczy wezel gordyjski tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdf Re: Serce to samotny myśliwy IP: *.range81-129.btcentralplus.com 18.12.04, 15:32 jezeli cytujesz, czytam zafascynowany jestes, zgadzasz sie i czekasz na inne propozycje, right? Odpowiedz Link Zgłoś
m.malone Re: Serce to samotny myśliwy 18.12.04, 15:58 Gość portalu: sdf napisał(a): > jezeli cytujesz, czytam zafascynowany jestes, zgadzasz sie i czekasz na inne > propozycje, right? Nie, sir. Cytując nie muszę być (ani nie jestem) zafascynowany, nie muszę się też zgadzać:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malgo Re: Serce to samotny myśliwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 15:32 Nie wiem czyje,ale z drugej strony medalu; Nikt nie chce kochać,każdy chce być kochany.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdf Re: Serce to samotny myśliwy IP: *.range81-129.btcentralplus.com 18.12.04, 15:36 ajjj, nie, taka sytuacja jest dla mnie porownywalna do wciskania kitu przez akwizytora, jestem zmieszany i musze wykazac sie asertywnoscia, oj nie lubie tego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malgo Re: Serce to samotny myśliwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 16:14 Nie chcesz sdf,to nie.Co tu poradzić.:) Odpowiedz Link Zgłoś
m.malone Re: Serce to samotny myśliwy 18.12.04, 16:00 To Carson McCullers, autorka:)) Odpowiedz Link Zgłoś
aretha04 Re: Serce to samotny myśliwy 18.12.04, 15:46 "Miłość jest gorzka i słodka, ale nikt nie potrafi powiedzieć, co jest w niej słodsze, gorycz czy słodycz" pozdr. A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdf Re: Serce to samotny myśliwy IP: *.range81-129.btcentralplus.com 18.12.04, 15:49 faktem jest ze nie lubie cukierkow, bronie sie recami i nogyma jak ktos mi czekoladke podsuwa, a juz jak baton to obraza Odpowiedz Link Zgłoś
mskaiq Re: Serce to samotny myśliwy 19.12.04, 13:10 Mysle ze milosc nie jest zwiazana z samotnoscia. To co piszesz o samotnosci to strach przed tym ze milosc moze skrzywdzic. Jesli umiesz pokonac strach to zaczniesz rozumiec milosc, ona nie krzywdzi, przynosi radosc i sens. Im mniej jest strachu w nas tym milosc jest silniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
m.malone Re: Serce to samotny myśliwy 19.12.04, 13:39 Widzisz, Mskaiq, ja tylko zacytowałem nieco prowokacyjną wypowiedź autorki tej książki nie utożsamiając swojego zdania z tym, co ona mówi. Dużo bliższe mi jest to, co Ty piszesz. Moge tylko dodać, że z jednej strony z wiekiem(doświadczeniami) dostrzegamy więcej zagrożeń, a jednocześnie z drugiej łatwiej nam je pokonywać. Pozdrawiam MM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gf Re: Serce to samotny myśliwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 13:31 Cos w tym jest... Ale wiesz...mowia do Ciebie 'kocham' a mysla 'teraz bedziesz tylko moj'...wiec i nic dziwnego specjalnie ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
m.malone Re: Serce to samotny myśliwy 19.12.04, 13:42 Gość portalu: gf napisał(a): > Cos w tym jest... > > Ale wiesz...mowia do Ciebie 'kocham' a mysla 'teraz bedziesz tylko moj'...wiec > i nic dziwnego specjalnie ;))) Tak, Mo:). Bo czy miłość to nie przejaw egoizmu? Cieplutko MM. ps. z tą "paczką' chyba mi nie wyszło... Odpowiedz Link Zgłoś
ettrich Re: Serce to samotny myśliwy 20.12.04, 13:03 gotowy udać się na wszelkie łowy, aby nic nie przynieść Odpowiedz Link Zgłoś