Dodaj do ulubionych

______________Zaburzenia osobowości - pomocy !

23.08.05, 20:03
Odesłano mnie na to forum.Prosze was o pomoc.

Nie tak dawno poznałam faceta,który nie przyznał się iż ma zaburzenia
osobowości.Nie wiele wiem na ten temat.Może ktoś z was mógłby mi pomóc.Jestem
bardzo zaniepokojona.No i sam fakt,że to ukrył przedemną.Jak może wyglądać
związek z takim człowiekiem?Prosze o poważne wypowiedzi.
Obserwuj wątek
    • chelseaa Re: ______________Zaburzenia osobowości - pomocy 23.08.05, 20:13
      czy w ogóle zaburzenia osobowości można ukryć ?
      • noa.noa Re: ______________Zaburzenia osobowości - pomocy 23.08.05, 20:21
        No dobrze - może zle to opisałam.Ale chodzi mi o to czy ktos zna ludzi z takimi
        zaburzeniami.O co właściwie chodzi.Do czego może być zdolny taki
        człowiek.Schizofremia,to podobno tez zaburzenie osobowości.
        • chelseaa Re: ______________Zaburzenia osobowości - pomocy 23.08.05, 20:24
          to znaczy , że on ma schizofrenię?
          • noa.noa Re: ______________Zaburzenia osobowości - pomocy 23.08.05, 20:30
            Tego nie wiem.Przez przypadek dostał mi się w ręce dokument gdzie napisane jest
            wyraznie,że rozpoznano objawy zaburzenia osobowości.Ale jakie podłoże ma to
            zaburzenie - tego nie wiem.Myślę jednak,ze schizofremia odpada.
          • alaaa6 Re: ______________Zaburzenia osobowości - pomocy 23.08.05, 20:30
            Zaburzenie osobowości to stan psychiczny, w którym następuje częściowa
            dezintegracja psychiki, rozchwianie emocjonalne, szybkie gwałtowne zmiany
            osobowości.

Zaburzenia osobowości są zwykle związane z traumatycznymi przeżyciami
            osobistymi, uzależnieniami lub są jednym z objawów niektórych chorób
            psychicznych.
            • noa.noa Re: ______________Zaburzenia osobowości - pomocy 23.08.05, 22:36
              Traumatyczne przeżycia osobiste - to jest odpowiedz na moje pytanie
              (częściowa).Ale przynajmniej mogę sobie powiązać pewne fakty i koniecznie musze
              z nim o tym porozmawiać!
              alaaa6 dziękuję za pomoc.
              • myga Re: ______________Zaburzenia osobowości - pomocy 23.08.05, 22:51
                moze tu cos znajdziesz
                psyche.com.pl/?p=pokaz_art&q=s_psychologia/Zaburzenia%20osobowo%B6ci
              • myga Re: ______________Zaburzenia osobowości - pomocy 23.08.05, 22:54
                albo lepiej tutaj
                pl.wikipedia.org/wiki/Zaburzenia_osobowości
    • vlad-srollovnik srak 23.08.05, 22:53
      • hasanet Re: srak: super 23.08.05, 23:11
        • glassempire Re: srak: super 23.08.05, 23:49
          Z moich doswiadczen wynika ze jesli nie kandydujesz do nagrody im. Matki
          Teresy - powinnas spier* gdzie pieprz rosnie i jak najdalej od wszelkich
          zaburzen.
          No, chyba ze masz dusze samarytanki i lubisz sie poswiecac to OK. Zyjcie sobie
          dlugo i szczesliwie.
          Mam meza ktory wniosl mi w wianie zaburzenia pt: borderline (Borderline
          Personality Disorder - blizsze info na stronie www.bpd.szybkanauka.net/) i
          czasami jest hardcore co mnie osobiscie sie nie podoba bo owszem, lubie ryzyko
          ale glownie generowane przeze mnie.
          Dodam ze nabawilam sie stanu przedzawalowego i stanow lekowych.
          Jesli wiec marzysz o przejazdzce na szybkiej karuzeli w lunaparku przez reszte
          swojego zycia - to zwiazek wlasnie dla Ciebie.
          • vlad-srollovnik wmówił Ci? hahaha 23.08.05, 23:51
            bo sobie na to pozwoliłaś
          • noa.noa Re: srak: super 24.08.05, 00:47
            Cytuję wypowiedz z innego forum na ten sam temat:

"Trudno odpowiedziec jednoznacznie. Każdy przypadek to sprawa b. indywidualna.
            Na zaburzenia osobowosci cierpi b. dużo ludzi, miedzy innymi np. osoby majace
            nerwicę( lub nawet jej zalażek). Jesli rozejrzysz się wokół, zobaczysz wielu
            takich( neurotyków własnie). Dziwisz się, że to ukrywał? Ja nie. Właściwie nie
            ma się czym chwalić. Jest to jednak przecież sprawa wstydliwa. Kazdy boi się
            odrzucenia, uznania za wariata, itd. Druga sprawa,to różne "przypadki
            losowe"...Otóż, w naszym kraju, niestety, większosć publicznych poradni zdrowia
            psychicznego raczej człowiekowi nie pomoże( np. leczenie podejmowane po 5-cio
            minutowym rozpoznaniu polega za każdym razem na wypisaniu recepty na lek
            antydepresyjny; człowiek pojawia się raz na miesiąc i słyszy pytanie: "Jak się
            pan czuje...acha..."i to wszystko. Na prawdziwą psychoterapię nie ma kasy)Piszę
            o tym, dlatego że życie bliskiej mi osoby o mały włos nie zostało złamane
            właśnie przez etykietkę człowieka z zaburzeniami. Okazało się potem, ze osoba
            ta ma sklonnosci neurotycznie( mało kto ich nie ma, a akurat wtedy przezywała
            kryzys. Nie przekreślaj czlowieka!"

• vlad-srollovnik aaaa wniósł ci w wianie, czytam nieuważnie 24.08.05, 22:22
            takie bzdury
        • hasanet Re: srak: super 24.08.05, 00:09
          Zgadzam się z osobą, która zarzucała mi, że niezrozumiale koduję swoje myśli.
          asa
    • zonka3 Re: ______________Zaburzenia osobowości - pomocy 24.08.05, 21:25
      to pojecie bardzo ogolne...

moze byc to tzw. pospolite popapranie emocjonalne...az do schizofrenii
      wlacznie...
      jak by na to nie patrzec...cieeeeeezka sprawa...
      nie pakuj sie w to
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka