Dodaj do ulubionych

Jak wyleczyć się z chorób psychicznych?

28.08.05, 07:54
No cóż, zauważyłem u siebie choroby psychiczne. I postanowiłem je wyleczyć.
Jak to zrobić? - pytam was - specjalistów.
Obserwuj wątek
    • vlad-srollovnik Re: Jak wyleczyć się z chorób psychicznych? 28.08.05, 08:31
      chyba najlepiej u psychiatry. wiesz, z chorobą psychiczną nie chodzi sie ani do
      weterynarza ani do ginekologa
      • michal1984a Re: Jak wyleczyć się z chorób psychicznych? 28.08.05, 09:07
        Z tego co zauwazylem po osobach ktore znam a maja lub mialy klopoty tego typy w
        mniej lub bardziej nasilonej formie to najleprzym "lekiem" sa przyjaciele i
        druga polowka :] (nie mowie o vodce :) )
        • vlad-srollovnik Re: Jak wyleczyć się z chorób psychicznych? 28.08.05, 09:10
          a skąd wiesz jakie kłopoty ma autor?
    • alaaa6 Re: Jak wyleczyć się z chorób psychicznych? 28.08.05, 09:16
      gosc_horrorum napisał:

> No cóż, zauważyłem u siebie choroby psychiczne. I postanowiłem je wyleczyć.
      > Jak to zrobić? - pytam was - specjalistów.

to forum ma tylko taka ambitna nazwe,
      a tak na marginesie ile tych chorob zauwazyles?
      • vlad-srollovnik Re: Jak wyleczyć się z chorób psychicznych? 28.08.05, 09:19
        powiem Ci Ala, że odstrzeliłbym kilka osób, czy nicków
        • alaaa6 Re: Jak wyleczyć się z chorób psychicznych? 28.08.05, 09:21
          vlad-srollovnik napisał:

> powiem Ci Ala, że odstrzeliłbym kilka osób, czy nicków

to co by sie ostalo?

ja ktoregos razu musze sprobowac zamienic sie w chlopa..
          • vlad-srollovnik Re: Jak wyleczyć się z chorób psychicznych? 28.08.05, 09:25
            a no Ty, Ziemiomorze, Mocca, Imagine, Luty, Hansii-Facettt, Pomidorowa:),
            Wichrowe Wzgórza, Fleuret, za dużo wymieniać:)

może inaczej, odstrzeliłbym tych, którzy dołują
            • vlad-srollovnik odstrzeliłbym tych, którzy widząc czyjś dobry 28.08.05, 09:30
              humor robią wszystko, zeby mu go popsuć i takie tam
            • bm_ka Re: Jak wyleczyć się z chorób psychicznych? 28.08.05, 09:36
              vlad-srollovnik napisał:

> a no Ty, Ziemiomorze, Mocca, Imagine, Luty, Hansii-Facettt, Pomidorowa:),
              > Wichrowe Wzgórza, Fleuret, za dużo wymieniać:)
              >
              > może inaczej, odstrzeliłbym tych, którzy dołują

Chcesz nas odstrzelić????
              A siebie, odstrzeliłbyś czy zostawił?
              • vlad-srollovnik Re: Jak wyleczyć się z chorób psychicznych? 28.08.05, 09:38
                co znaczy nas?

siebie nigdy w życiu, mnie nie przeszkadza cudze szczęście i dobry humor
                • bm_ka Re: Jak wyleczyć się z chorób psychicznych? 28.08.05, 09:42
                  vlad-srollovnik napisał:

> co znaczy nas?
                  >
                  > siebie nigdy w życiu, mnie nie przeszkadza cudze szczęście i dobry humor

nas czyli innych
                  siebie nie bierzesz pod uwagę z jakis szczegolnych wzgledów?
                  co te nicki robią złego ze trzeba je unicestwić?
                  • vlad-srollovnik Re: Jak wyleczyć się z chorób psychicznych? 28.08.05, 09:43
                    wymienione przeze mnie nicki były NIE do odstrzału. nie umiesz czytać?
        • hieroglif1 Re: Jak wyleczyć się z chorób psychicznych? 06.09.05, 17:37
          czy mozna cię sobie wypozyczyć?
          • jula09 Re: Jak wyleczyć się z chorób psychicznych? 07.09.05, 18:42
            Skoro rycyna nie pomogła napisz może jakie są objawy Twojej choroby.
            Czy to raczej schizofrenia, ciągle depresje, nadpobudliwość, niepanowanie nad
            emocjami itp.
            Czy możesz być groźny dla otoczenia?
            • gosc_horrorum Re: Jak wyleczyć się z chorób psychicznych? 08.09.05, 20:08
              jula09 napisała:

> Skoro rycyna nie pomogła napisz może jakie są objawy Twojej choroby.
              > Czy to raczej schizofrenia, ciągle depresje, nadpobudliwość, niepanowanie nad
              > emocjami itp.
              > Czy możesz być groźny dla otoczenia?

Schizofrenia, ciągłe depresje, niska samoocena, w tym kierunku. A te choroby
              psychiczne to takie coś, co co jakiś czas się pojawia i mówi: "cześć to my
              twoje choroby psychiczne, ciągle jesteśmy i co teraz zrobisz? Zmierz się z
              nami.". I zdaje się, że wywołują je (oprócz pobytu we wspominanej wcześniej
              szkole) moi rodzicie (a zwłaszcza nadopiekuńcza matka, ale też i ojciec-tyran).
              • wasz.psychol-og Re: Jak wyleczyć się z chorób psychicznych? 08.09.05, 20:12
                nie słuchaj jula09
              • jula09 Re: Jak wyleczyć się z chorób psychicznych? 08.09.05, 21:35
                Choroby psychiczne nie są nabyte ale uwarunkowane genetycznie. Jesteś widocznie
                obciązony chorobą po swoich przodkach. Nie jest raczej możliwe by pobyt w
                szkole przyczyniał się do zaostrzenia objawów chorobowych. Ale skoro tak
                uważasz wybierz inna szkołę w Twojej okolicy. A najlepiej udaj sie do lekarza.
                • wasz.psychol-og Re: Jak wyleczyć się z chorób psychicznych? 08.09.05, 21:37
                  Jula, ciężka jesteś
                  • jula09 Re: Jak wyleczyć się z chorób psychicznych? 08.09.05, 21:56
                    Z chorobami psychocznymi nie ma żartow. Leczenie jest dobrowolne i stąd tyle
                    nieszczęść. Chory psychicznie niby normalnie fukcjonuje w społeczeństwie ma
                    rodzinę, znajomych, pracuje i wszyscy zapominaja że jest psychicznie chory. Aż
                    przychodzi moment choroba daje znać o sobie i w ciągu kilku minut chory zabija
                    ukochaną żonę, dzieci, biegnie z nożem do sąsiadow. A za moment nie wie
                    dlaczego to zrobił i bardzo żałuje. Choroby psychiczne są groźne nigdy nie
                    wiadmomo co spowoduje nawrót choroby.
                    • wasz.psychol-og Re: Jak wyleczyć się z chorób psychicznych? 08.09.05, 21:58
                      czemu w taki sposób podchodzisz do autora?
                      kto ci takie lęki wkręcił?

• jula09 Re: Jak wyleczyć się z chorób psychicznych? 08.09.05, 22:25
                        Jestem pod wrażeniem przeczytanego wczoraj artykułu w gazecie w którym
                        opisywano podobny przypadek ojca-mordercy.
                        • wasz.psychol-og Re: Jak wyleczyć się z chorób psychicznych? 08.09.05, 22:28
                          daj linka, bo nie miałem czasu a ostatnio siły czytać
            • wasz.psychol-og Re: Jak wyleczyć się z chorób psychicznych? 08.09.05, 20:12
              jasne, chodzi z pistoletem i mierzy w ciebie a do psychiatry przychodzi z nozem
              dla pełnej kontroli
              • gosc_horrorum Re: Jak wyleczyć się z chorób psychicznych? 08.09.05, 20:26
                wasz.psychol-og napisał:

> jasne, chodzi z pistoletem i mierzy w ciebie a do psychiatry przychodzi z
                nozem
                >
                > dla pełnej kontroli
                Psychiatra był raz u mnie w domu, gruby, niewzbudzający zaufania, sprawiał
                wrażenie chorego psychicznie i był kobietą. Nie spotkałem się z nią ponownie
                (mimo że rodzice mnie do tego namawiali, a owa wizyta była spowodowana ich
                bezradnością w próbach sterowania moim życiem).
                • wasz.psychol-og Re: Jak wyleczyć się z chorób psychicznych? 08.09.05, 20:29
                  bo psychiatra powinien być atrakcyjny oprócz tego, ze kompetentny
                  • gosc_horrorum Re: Jak wyleczyć się z chorób psychicznych? 08.09.05, 20:40
                    Nie musi być atrakcyjny, ale wzbudzać zaufanie na pewno musi, a z tego co
                    mówiła ta kobieta wynikało, że jest biedna i potrzebuje kasy. Interes
                    interesem, ale wypada nie robić go na chama, jak myślisz?

Ale atrakcyjna pani psychiatra, gotowa do romansu ze swoim biednym pacjentem to
                    na pewno bardzo duży plus. A już na pewno nie wielki minus.
                    • wasz.psychol-og Re: Jak wyleczyć się z chorób psychicznych? 08.09.05, 20:54
                      ale opaśli ludzie nie wzbudzaja zaufania bo maja kompleksy
          • gosc_horrorum Re: Jak wyleczyć się z chorób psychicznych? 08.09.05, 19:54
            hieroglif1 napisała:

> czy mozna cię sobie wypozyczyć
            To do mnie?
    • witch-witch Re: JA ile już tych chorób naliczyłeś? 28.08.05, 15:31
      gosc_horrorum napisał:

> No cóż, zauważyłem u siebie choroby psychiczne. I postanowiłem je wyleczyć.
      > Jak to zrobić? - pytam was - specjalistów.
      • gosc_horrorum Re: JA ile już tych chorób naliczyłeś? 05.09.05, 17:45
        Nie liczyłem. Ale na pewno kilka by się znalazło.
        • jula09 Re: JA ile już tych chorób naliczyłeś? 06.09.05, 17:31
          Podobno na wszystkie choroby najskuteczniejsza jest rycyna.
          Warto spróbować.
    • solaris_38 Re: Jak wyleczyć się z chorób psychicznych? 06.09.05, 01:20
      jak sam naprawdę widzisz to sam wyleczysz

jak ci sie wydaje to lepiej do secjalisty ale nie forumowego tylko w realu
      • gosc_horrorum Re: Jak wyleczyć się z chorób psychicznych? 07.09.05, 15:58
        Myślałem, że ktoś z was ma w tym jakieś doświadczenie, więc zapytałem. Bo wiem
        na 100%, że to, co u siebie zauważyłem to choroby psychiczne. Wiem nawet z czym
        to jest związane (z nauką w pewnej szkole i - nazwijmy to eufemistycznie -
        nieodrobieniem pewnych prac domowych), ale nie mam pojęcia, jak się z tego
        wyleczyć, że się tak wyrażę. No, ale skoro nikt tu też nie wie (albo nie chce
        łaskawie podzielić się swoją wiedzą), to w takim razie dziękuję za wszystkie
        dotychczasowe wypowiedzi. Ciao.
        • scept89 zgrywasz sie? 08.09.05, 07:46
          gosc_horrorum napisał:

> jak leczyc[...] Bo wiem
          > na 100%, że to, co u siebie zauważyłem to choroby psychiczne.

Baba nie przychodzi do lekarza tylko pisze: "na 100% zauwazylam u siebie chorobe
          zakazna! Jak leczyc?"

Albo do mechanika: "samochod mi szwankuje, jak naprawic?"

Pisz co Ci dolega/jakie masz objawy tychze "chorob psychicznych" jesli chcesz
          porad albo przestan jojczyc i wybierz sie do specjalisty ktory to z Ciebie wydusi.
          • nabij_faje Re: zgrywasz sie? 08.09.05, 07:49
            daj mu spokój, chłopak się dobrze bawił.
    • wasz.psychol-og narcyzm nie jest chorobą;) 08.09.05, 19:56
    • komandos57 [...] 08.09.05, 21:37
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • komandos57 [...] 08.09.05, 22:15
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka