Dodaj do ulubionych

aseksualizm

06.12.05, 16:04
Witam! Przeczytałam ostatnio artykuł o aseksualizmie w wikipedii, czy jest to
choroba czy raczej jeszcze inny rodzaj preferencji? Pewne objawy aseksualizmu
zauważyłam u mnie (np. unikanie bliskości fizycznej) ale jakoś nie czuję sie
z tym dobrze. Czy jest moze jakas roznica miedzy aseksualizmem i awersja
seksualna? pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • pilot.nawigator Re: aseksualizm 06.12.05, 16:05
      Ja znam inna definicje. Dla mnie aseksualne sa kobiety zaniedbane, bez zebow,
      otluszczone i z cellulitem.
      • unisex Re: aseksualizm 06.12.05, 17:05
        a dla mnie aseksualne sa głupie krowy, którym wydaje się ze są gwiazdami
    • vvitch Re: aseksualizm 06.12.05, 16:56
      Przyznam się, ze mało wiem na ten temat, wszędzie jesteśmy atakowani
      seksualizmem, nawet w zwykłym sklepie spożywczym.....Lecz aseksualizm to raczej
      pewna filozofia zycia, gdzie jest mało miejsca na seks a koncentrowanie się na
      innych wartosciach....
      Nadmiar seksu, który ukazują media też jest aseksualny, wręcz erotomania po
      prostu chore.Te gołe dupy wcale człowieka nie pociągają...nawet kształtne ale
      jak maszyny, nie ludzie!

Wiesz, moze jeszcze nie spotkałaś własciwego męzczyzny, do którego masz
      prawdziwe uczucia i przy, którym czujesz się bezpieczna?
      • imagiro Re: aseksualizm 06.12.05, 17:09
        "Te gołe dupy wcale człowieka nie pociągają...nawet kształtne ale
        jak maszyny, nie ludzie!"
        mow za siebie kochanie ... dupa to dupa ... ciagnie jak magnes ...
        • vvitch Re: aseksualizm 06.12.05, 17:12
          mówie za siebie o co chodzi...
          • imagiro Re: aseksualizm 06.12.05, 17:14
            ok, myslalem, ze tu chcesz sprzedac cos w stylu katohomo nie wiadomo ...
    • ramadayes Re: aseksualizm 06.12.05, 17:08
      to, że unikasz bliskości fizycznej nie znaczy zaraz, że jesteś aseksualna! może
      być tysiąc innych powodów, dla których unika się bliskości
      • possibilita Re: aseksualizm 06.12.05, 18:45
        To pewnie wypieranie właśnej seksualności też jest związane z jakimiś
        zaburzeniami? Ta cała definicja aseksualizmu jako pewnego stylu zycia czy nowej
        plci wydaje mi sie bardzo naciagana. Jakie moga być powody takiej awersji?
        • imagiro Re: aseksualizm 06.12.05, 19:02
          ok, badzmy konsekwentni ... swiat zdarza ku uznaniu homoseksualizmu jako cos
          normalnego i nie widze powodu by aseksualizmu nie uznac za cos rownie
          normalnego ... jesli mam przymknac oko, pod naciskiem nie znanych mi sil, na
          zaburzenia seksualnosci typu homo i uznac to za orientacje, zrobmy to samo
          dla tych, ktorzy zwyczajnie nie chca brac udzialu w zyciu seksualnym ...
          jesli aseks ma byc leczony chocby tylko dobrowolnie, to homoseks powinien byc
          leczony przymusowo ... zachowajmy proporcje. amen.
          • vvitch Re: Brawo! I za to cie kocham Imagine:)))))))))))) 06.12.05, 19:12
            imagiro napisał:

> ok, badzmy konsekwentni ... swiat zdarza ku uznaniu homoseksualizmu jako cos
            > normalnego i nie widze powodu by aseksualizmu nie uznac za cos rownie
            > normalnego ... jesli mam przymknac oko, pod naciskiem nie znanych mi sil, na
            > zaburzenia seksualnosci typu homo i uznac to za orientacje, zrobmy to samo
            > dla tych, ktorzy zwyczajnie nie chca brac udzialu w zyciu seksualnym ...
            > jesli aseks ma byc leczony chocby tylko dobrowolnie, to homoseks powinien byc
            > leczony przymusowo ... zachowajmy proporcje. amen.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka