Dodaj do ulubionych

przeklinanie, cussing

IP: *.home.cgocable.net 24.04.03, 03:45
To swiadczy o niedojrzalosci emocjonalnej,lenistwie i ogolnie o zlym
wychowaniu. Wydaje mi sie, ze napedzaja w ten sposob swoja agresje, ale
rowniez generuja ja w innych.
Mnie to sie kojarzy z brudem i smrodem, muchami na miesie i bialymi robakami
pelzajacymi w smietniku, czyli ..kojarzy mi sie WSTRETNIE.
I takie nicki, co tu uzywaja jezyka soczyscie zajebiscie wulgarnego czy tego
chca czy nie chca niech sobie to przemysla.
Aha, i jeszcze dodam, ze to impotenci duchowi.
Obserwuj wątek
    • Gość: Imagine Re: przeklinanie, cussing IP: *.unl.edu 24.04.03, 15:29
      Juz widze komandosa57 i jego klony (56,58,59) udajacego sie do Czestochowy
      na kolanach. Szczerze mowiac, i mnie by sie przydala ta podroz.
      Pozdr, Imagine.
      • Gość: xyz:-)) Re: przeklinanie, cussing IP: *.bos.east.verizon.net 24.04.03, 17:46
        a moze to ekspresja wypowiedzi?
        :-))
        • Gość: Imagine Re: przeklinanie, cussing IP: *.unl.edu 24.04.03, 18:05
          Gość portalu: xyz:-)) napisał(a):

> a moze to ekspresja wypowiedzi?
          > :-))
          Jak juz, to robmy to ze stylem. Np. "kur.. w mor.. pier..." albo "urwal nac",
          albo "murwa kac" albo ... o rany !!! ale ze mnie ... jebas kutany. Zdradzilem
          sie ?
          Pozdr, Imagine.
      • Gość: piasia nie do Częstochowy!!!! IP: diabel:* 25.04.03, 10:02
        Gość portalu: Imagine napisał(a):

> Juz widze komandosa57 i jego klony (56,58,59) udajacego sie do Czestochowy
        > na kolanach. Szczerze mowiac, i mnie by sie przydala ta podroz.
        > Pozdr, Imagine.

NIE!!!! NIe chcemy tu komandosów!!!! To miasto i tak jest biedne!!!!

Natomiast Imagine będzie mile widziany ;)
    • re_ne Re: przeklinanie, cussing 24.04.03, 20:41
      Kiedy cos takiego slysze, nie wnikam o czym to swiadczy, ale zawsze taka mysl
      mnie nachodzi: gdybym mial taka TWARZ jak ten tam - to bym na niej siadal!
    • Gość: rambond Re: przeklinanie, cussing IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 24.04.03, 21:48
      Gość portalu: Renka napisał(a):

> To swiadczy o niedojrzalosci emocjonalnej,lenistwie i ogolnie o zlym
      > wychowaniu. Wydaje mi sie, ze napedzaja w ten sposob swoja agresje, ale
      > rowniez generuja ja w innych.
      > Mnie to sie kojarzy z brudem i smrodem, muchami na miesie i bialymi robakami
      > pelzajacymi w smietniku, czyli ..kojarzy mi sie WSTRETNIE.
      > I takie nicki, co tu uzywaja jezyka soczyscie zajebiscie wulgarnego czy tego
      > chca czy nie chca niech sobie to przemysla.
      > Aha, i jeszcze dodam, ze to impotenci duchowi.

:)))

Chrzanisz poczciwa kobiecino.
      Przeklinanie to krew języka.
      Krew, kość i mięso.
      O! Mięso to jest dobre określenie.
      Język bez przekleństw jest anemiczny i pedalski.
      Same przemiłe ach-y i och-y , ą i ę .
      ProszĘĘĘĘĘĘĘĘĘ , dziękujĘĘĘĘĘĘ ...
      Nuda, nuda, nuda.
      Dupa.
      Brrrr ...
      Natomiast wjebane celnie tj. "na punkt" słówko np. kurwa, chuj,
      zajebisty etc. podnosi temperaturę rozmowy i poprawia krążenie krwi rozmówców.
      Wnosi do rozmowy tchnienie życia.
      Przecież kurwa ,chuj ,pizda itp. są nieodłącznymi elementami zycia.
      Są czy nie kurwa ? :)
      A moze nie u kazdego są ...
      Taaaaaa ...

Wiesz laluniu ...
      Zawsze bawiły mnie reakcje takich jak ty napuszonych, ugrzecznionych
      plastykowych panienek z "dobrych domów ". Na dżwięk prawdziwie nieokiełznanego,
      drapieżnego języka wzdrygacie się jak dziewice na widok stojącego chuja.

Czego ci życzy ...

-

rambond

• Gość: bukfa jestem za wolnoscia slowa :) IP: 140.147.45.* 25.04.03, 00:44
      a ja mysle ze z przeklinaniem jak z kazda forma jezyka - czasem nie do
      zastapienia a czasem nuda
      • Gość: rambond Re: jestem za wolnoscia slowa :) IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 25.04.03, 00:49
        Gość portalu: bukfa napisał(a):

> a ja mysle ze z przeklinaniem jak z kazda forma jezyka - czasem nie do
        > zastapienia a czasem nuda

:)

Kurwa go mać ...
        Zajebiście powiedziane.

• Gość: Renka Re:kto przeklina IP: *.ADSL.mnsi.net 25.04.03, 04:32
          Na mnie przeklinanie robi negatywne wrazenie. Zwracam uwage temu, co przeklina
          i oczywiscie ta osoba sie obraza.Poza tym czuje jakis rodzaj pogardy dla
          przeklinajacych i moze stad taka moja reakcja. Czy to nienormalne u czlowieka
          wychowanego w normalnym, a nie PATOLOGICZNYM srodowisku? Bo mnie jednak sie to
          przeklinanie kojarzy z "gorszymi" ludzmi, tzw marginesem spolecznym, ludzmi na
          bakier z prawem, czyli z PATOLOGIA.A juz napewno nie z ludzmi wyksztalconymi,
          ktorym brakuje slow na wyartykuowanie sie. Siegaja do rynsztoka i rzucaja
          troche pomyj do strumyczka wypowiedzi. Smrod sie rozchodzi i ze strumienia
          robi sie sciek.
          Ludzie odpowiednio wychowani nie musza przeklinac. A ci, co przeklinaja powinni
          zostac wychlostani za to.Slownie. Ja tu sie narazie nie bede wychylac, ale jak
          przyjdzie czas, zaloze sie, ze wygram na slowa i nie uzyje przeklenstw.
          • Gość: rambond Re:kto przeklina IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 25.04.03, 23:31

> Na mnie przeklinanie robi negatywne wrazenie. Zwracam uwage temu, co
            przeklina
            > i oczywiscie ta osoba sie obraza.Poza tym czuje jakis rodzaj pogardy dla
            > przeklinajacych i moze stad taka moja reakcja.

Jebiesz jak struta.
            Pogardy jesteś godna ty Barbie, albowiem pogardy jest godny każdy fałsz,
            a ty jesteś fałsz przenajczystrzy .
            Bo czymże jest udawanie, że np. nieistnieje najstrsza profesja na swiecie czyli
            kurwa ?
            No czym jest ?
            Ano fałszem.
            Kurwa.

Lub czym jest udawanie, że nieistnieją chuje, pizdy , dymanie itp. ?
            Też jest fałszem kurwa.
            Fałszem jak skurwysyn.

Czy to nienormalne u czlowieka
            > wychowanego w normalnym, a nie PATOLOGICZNYM srodowisku? Bo mnie jednak sie
            to
            > przeklinanie kojarzy z "gorszymi" ludzmi, tzw marginesem spolecznym, ludzmi
            na
            >
            > bakier z prawem, czyli z PATOLOGIA.

A ty Barbie, lalko plastikowa, i inni udający, że nie me tego co jest
            kojarzycie mi sie z rozumu brakiem.
            Z głupkami znaczy.

A juz napewno nie z ludzmi wyksztalconymi,
            > ktorym brakuje slow na wyartykuowanie sie.

Gówno prawda.
            To wy unikacie słów.
            To wy wprost panicznie boicie się pewnych słów.
            To wy sami się ograniczacie.
            Czyli jestescie ograniczeni.

Siegaja do rynsztoka i rzucaja
            > troche pomyj do strumyczka wypowiedzi. Smrod sie rozchodzi i ze strumienia
            > robi sie sciek.

Kurwa ...
            Jak możesz ....
            Rynsztok ... ?
            Pomyje ... ?
            Smród ...?
            Ściek ...?

Takie obrzydliwości w takich dystyngowanych usteczkach ?
            Brrrrrrrr ...

:))))))

> Ludzie odpowiednio wychowani nie musza przeklinac. A ci, co przeklinaja
            powinni
            >
            > zostac wychlostani za to.Slownie.

No smiało gąsko ... :)))

Ja tu sie narazie nie bede wychylac, ale jak
            > przyjdzie czas, zaloze sie, ze wygram na slowa i nie uzyje przeklenstw.

Jestes twarda jak Stachurski ...

• pastwa kto przeklina 27.04.03, 14:26

Przyznaję,kurwię i to bez krepacji najmniejszej i wstydu jakiegokolwiek,brudy
            moich wypowiedzi wynosze z zycia, którego pampers rzadko zmienianym jest,
            chłostaj zatem Renata, mozemy nawet zagrać.
    • Gość: Ada Re: przeklinanie, cussing IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 25.04.03, 04:51
      Brawo Renka, tak trzymaj. Trzeba walczyc z wulgaryzmami. Ja mysle, ze
      przeklenstwo oprocz tego ze moze wskazywac na kogos kto wychowal sie w
      srodowisku patologicznym jest rowniez pewna forma uzaleznienia. Najlepiej
      nigdy nie zaczynac przeklinac, bo potem czlowiek taki przyzwyczaja sie i
      wydaje mu sie ze jezyk bez przeklenstwa jest slaby, malo wyrazisty. A takie
      jedno czy drugie slowko pozwala pokazac moc emocji zawartej w wypowiedzi.
      Czlowiek przyzwyczajony do przeklinania( ktory ma dobry zasob slow poza
      przeklenstwami) jest jak alkoholik. Nigdy nie przestaje nim byc i nawet jesli
      bardzo sie stara aby nie przeklinac, moze mu sie jednak wyrwac takie czy inne
      brzydkie slowo. Ciekawy jest jednak fakt ze przecietny przeklinacz( nie
      patologia totalna)opanowuje przeklinanie na zewnatrz a w domu jest mu/jej
      jakos trudniej z tym walczyc. Spotkalas sie z czyms takim?
      • Gość: piasia Re: przeklinanie, cussing IP: diabel:* 25.04.03, 10:17
        Niestety, niestety, coraz więcej osób ma wulgarne słownictwo. O ile jeszcze
        dwadzieścia lat temu "cholera" to było brzydkie słowo, to teraz "choler" nawet
        się nie zauważa. Rosnie też liczba małolatek, które bardzo dbają o wygląd -
        fryzurę, makijaż, strój i figurę a jak otworzą usteczka, to chce się uciekać.

Swoją drogą - jest to pewna sztuka, przy pomocy czterech, góra pięciu słów
        porozumiewać się z kolegami, wyrazić opinię o filmie, kobietach, meczu i całym
        świecie....

Na zakończenie - krótki dowcip, w którym bluzgi są niezbędne:

Pewien ksiądz wszedł zamyślony w kałużę. Spojrzał i...
        - o cholera, ale się ochlapałem! O kurwa, powiedziałem "cholera"... O ja
        pierdolę, powiedziałem "kurwa".... A, chuj z tym, nie chciałem byc księdzem...

Znajomy ksiądz popłakał się ze śmiechu.

Aha, Imagine - Nie "Murwa Kać" tylko "Marwa Kuć" ;)

• cossa Re: przeklinanie, cussing 27.04.03, 18:27
      a mnie sie wydaje, ze jest roznie:)
      jeden zamiast przecinkow kurwi i pieroli i poza tym nie
      robi nic wiecej. inny opisuje rzeczywistosc w ten sposob
      - kazdy robi wedle upodoban. czasem nie da sie inaczej
      powiedziec, by bylo dobitnie:) czasem wychodza tak cudne
      wiazanki (byleby nie pod czyims adresem, bo to
      jakiejkowiek postaci by nie bylo jest obraza). w
      przeklinaniu tez jest pewna finezja:) nie mozna wiec
      wrzucac wszystkiego do jednego wora:)

a poza tym kiedys z kumpela zastanawialysmy sie dlaczego
      sa te slowa a nie inne. te slowa sa "twarde" jak sie
      powie: "kurrrrrwa", czy tez "pierrrrrdole":) inaczej
      brzmi niz "motyla noga", nie? i wyraza tyle ekspresji:)

i to o czym piszemy jest raczej wulgaryzmem, a obok
      przeklenstwa czasem moze i stalo, ale tylko stalo:)

pozdrawiam
      cossa
    • sdfsfdsf Re: przeklinanie, cussing 27.04.03, 19:10
      Renka pieprzysz jak potluczona , mysle ze wynika to z tego ze jestes
      megalomanka i masz poczucie jakiejs misji - nie wiem czy chodzi o szklane domy,
      prace u podstaw czy inne pozytywistyczne bzdury, gowno mnie to prawde mowiac
      obchodzi, ale nie moge zniesc faktu ze obrazasz ludzi ktorzy lubia sobie
      czasami poprzeklinac, od twoich pogladow na mile zajezdza swietojebliwoscia,
      drobnomieszczanstwem, hipokryzja - slowem dulszczyzna
      • Gość: Renka Re: przeklinanie, cussing IP: *.home.cgocable.net 28.04.03, 06:47
        Nie mam zwyczaju przeklinac, ale moje wypowiedzi zawsze sa pelne ekspresji i
        moge cie zagiac w tak wyrafinowany spoosob, ze sie nawet nie zdazysz
        zorientowac na czas :) Wynika to z tak prostej przyczyny jak konstrukcja
        sposobu myslenia, ktora powstala w oparciu o nawyki. Nawyki mozemy ksztaltowac,
        a wiec i ekspresje naszych wypowiedzi.
        Jeden tam, nawet nie pamietam kto skomentowal moja wypowiedz uzywajac
        wulgaryzmow.Poczulam smrod starego, rozkladajacego sie bialka
        zwierzecego.Jedynym spososbem na zniszczenie takiego fetoru jest DEZYNFEKCJA.
        Spotkalam sie z wieloma przypadkami ludzi wyksztalconych (co najmniej
        uniwerek), przeklinajacych w chwilach, kiedy stracili kontrole nad swoimi
        emocjami.Jest to wyraz wlasnej slabosci i nic wiecej.Mezczyzni nie powinni
        pokazywac swojej slabosci.Przeklinajac, pokazuja jak sa SLABI.Nie kontroluja
        sie. Zadne frazesy o soczystosci i dosadnosci nie usprawiedliwiaja wulgaryzmow.
        Jezyk wulgarny nalezy zarezerwowac dla ludzi slabych, ktorzy przez swoja
        slabosc weszli w jakis konflikt z samym soba. Walka oslabia, wiec trzeba
        dolozyc czegos ekstra, zeby wyrazic mysl i tak juz watpliwej
        jakosci.Przeklenstwo to takie cos, jak ten gil rozmazany na jedwabnej bluzce
        lub drogiej koszuli, to takie cos, czego mozna uniknac zwyczajnie czyszczac nos
        w miejscu do tego przeznaczonym, tj w lazience.
        hahahaha, tera do ataku buraki, rzucajcie tymi pie..ku..spie..wypie..itd
        Szczam*) na wasze teksty :))))
        ad*)
        uprasza sie o nieinterpretowanie tego wyrazenia,ze wzgledu na powage sytuacji
        • Gość: Ewka Re: przeklinanie, cussing IP: *.abo.wanadoo.fr 28.04.03, 11:25
          Zupelna zgoda z przedmowca.
          Mnie zafrapowal w wielu wypowiedziach dziwny zwrot"zajebiscie".
          Czy ktos moze mnie poinformowac o etymologii, znaczeniu, filozofii
          itp. powyzszego zwrotu?
          • joanna_1 Re: przeklinanie, cussing 28.04.03, 11:55
            "zajebisty" to antonim wyrazu "chujowy"
            reszta należy do specjalistów w tym temacie
            • Gość: Ewka Re: przeklinanie, cussing IP: *.abo.wanadoo.fr 28.04.03, 12:24
              A co znaczy"chujowy". Etymologia, bezposrednie znaczenie, filozofia itp.
              Specjalisci moim zdaniem wypowiadaja sie na forum "Polonia", ale mnie
              interesuje psychologiczna glebia fenomenu. Prosze o instrukcje.
              • Gość: shf Re: przeklinanie, cussing IP: *.prem.tmns.net.au 28.04.03, 12:46
                Gość portalu: Ewka napisał(a):

> A co znaczy"chujowy". Etymologia, bezposrednie znaczenie, filozofia itp.
                > Specjalisci moim zdaniem wypowiadaja sie na forum "Polonia", ale mnie
                > interesuje psychologiczna glebia fenomenu. Prosze o instrukcje.

"chujowy" kojarzy mi sie z udomowieniem obcego "phallistyczny', a o tym to
                pewnie slyszalas. Na etymologi sie nie znam, ale w swej prostoie rozumiem, ze
                kult fallusa/phallusa istnial od zarania dziejow w kulturach nie tylko
                prymitywnych, ale rowniez/ a moze zwlaszcza w tych, ktore uznawane sa za
                matecznik naszej rzymsko-zachodniej tradycji, No wiesz, takie tam Mezopotamia
                i inne.

Nie zgodze sie tylko (sama ze soba zreszta) ze "chujowy" zwiazany jest
                bezposrednio z kultem phallusa (bedac niejako negatywnym okresleniem: chujowy
                = bylejaki, phallus = sila tworzenia itp). Nasuwa sie raczej spostrzezenie iz
                wyrazenie "zajebisty/zajebiscie" nalezaloby przyrownac raczej do
                okreslenia "po chuju" jako wyrazrenia o konotacji zdecydowanie pozytywnej
                semantycznie : "po chuju"= swietne, znakomite, wyjatkowe, wspaniale jednym
                slowem "zajebiste" z wykrzyknikiem.

Jak zapewnie spostrzeglas, droga przedmowczyni, zaden z podanych przeze mnie
                synonimow nie posiada sily ekspresji owych dwoch o o silnej konotacji
                seksualnej ( dla przypomnienia :"zaje.., po chu...", jakos tak mialko
                wypadaja, no moze "rewelacyjne' byloby niezlym synonimem, ale to znowu...
                takie obcojezyczne...

Juz sama nie wiem
                • Gość: Ewka Re: przeklinanie, cussing IP: *.abo.wanadoo.fr 28.04.03, 14:28
                  Dzieki, dzieki, otrzymalam rewelacyjna("zaj*****") odpowiedz.
                  Tym niemniej mam ochote zatrzymac sie nieco nad semiologia wyrazen
                  "chujowo" i "po chuju". Pierwsze, ktore tlumacze jako phallusowo oczywiscie
                  powinno noscic konotacje pozytwyna, a drugie jako wyrazenie przymiotnikowe
                  czasownika zaprzeszlego, raczej negatywna. Jednak jest odwrotnie. Mamy
                  wobec tego do czynienia z transliteracja .Zjawisko raczej bardziej znane w
                  literaturze pisanej niz w jezyku potocznym.
                  Co do wyrazenia "zajebiscie" prawdopodobnie rowniez doszlo do transliteracji.
                  Dowodem na to niech bedzie zdarzenie pod barem, gdzie podczas dyskusji dwoch
                  gentelmenow padl nastepujacy zwrot " zajebie cie chuju jesli dalej bedziesz sie
                  przyp******** do mojej starej". W tym przypadku czasownik "zajebie" nosil
                  konotacje negatywna- zagrozenia moze nawet zycia itp. Poniewaz "jebanie" odnosi
                  sie do funkcji robienia milosci to zgodnie z tradycja (phallus, Mezopotamia,
                  Grecja antyczna, Rzym itp.) wyrazenie to powinno nosic konotacje pozytywna, a
                  nie pejoratywna, jak to mialo miejsce. Zatem w coraz lepiej rozumianym przeze
                  mnie wyrazeniu jego konotacja nosi slusznie znamiona pozytywne zgodnie z polska
                  tradycja kulturowa.
                  • Gość: shf Jak wiesz, to czego siem pytasz? IP: *.prem.tmns.net.au 28.04.03, 14:52
                    Gość portalu: Ewka napisał(a):

> Dzieki, dzieki, otrzymalam rewelacyjna("zaj*****") odpowiedz.
                    > Tym niemniej mam ochote zatrzymac sie nieco nad semiologia wyrazen
                    > "chujowo" i "po chuju". Pierwsze, ktore tlumacze jako phallusowo oczywiscie
                    > powinno noscic konotacje pozytwyna,

Jezyk jest tworem zywym, nie mozna go zanadto 'normowac' trzeba raczej
                    opisywac.
                    Jak ludzie mowia "chujowo" to maja na mysli "byle jak " i co by tu nie
                    pieprzyc o jakiejs semiologii (a moze jednak semantyce???) takie ma ten wyraz
                    znaczenie w jezyku nic (prawie, moze oprocz paru drobnostek jk forma
                    gramatyczna) nie "powinno" bo jest tworem zywym i nie poddaje sie tzw. regulom
                    gramatycznym - to reguly gramatyczne tworzone sa w oparciu o opis jezyka.

a wiec jest jak jest: temacik"po chuju", palce lizac.., ale jakos chujowo sie
                    do niego zabralas

> Co do wyrazenia "zajebiscie" prawdopodobnie rowniez doszlo do transliteracji.
                    > Dowodem na to niech bedzie zdarzenie pod barem, gdzie podczas dyskusji dwoch
                    > gentelmenow padl nastepujacy zwrot " zajebie cie chuju jesli dalej bedziesz
                    sie
                    >
                    > przyp******** do mojej starej". W tym przypadku czasownik "zajebie" nosil
                    > konotacje negatywna- zagrozenia moze nawet zycia itp. Poniewaz "jebanie"
                    odnosi

i znowu nie zalapalas i prubujesz normowac nie tylko zycie (i ludzkie
                    zachowania) ("tak byc powinno a tak nie, tak mozna mowic, a tak nie nalezy"),
                    ale rowniez nasz kochany, ciagle ewoluujacy jezyk.
                    jak on, ten menel, mowi ze "zajebie" - to moze znaczyc pare negatywnych
                    rzeczy, ale jak juz powie "zajebiscie" to, ho ho!! to juz zupelnie inna para
                    kaloszy!!!

i sprubuj takiemu grzecznie wytlumaczyc, by nie uzywal slowa 'zajebiscie" do
                    wyrazenia swojego najwyzszego zachwytu ("bo to transliteracja"), to on ci juz
                    tak wszystko przetransliteruje, ze sie z rozumem nie pozbierasz!!

a swoja droga, dlaczego ludzie tak sie bronia przed najdrobniejszymi
                    przejawami tzw. "pelni zycia' takiego jakie jest, czasem brutalne, czasem
                    wulgarne, czasem okrutne... Wot pofilozofowac by sie zdalo!!!
                    • Gość: Ewka Re: Siem nie broniem IP: *.abo.wanadoo.fr 28.04.03, 15:06
                      przed zadnymi przejawami zycia ( pozytywnymi, brutalnymi, wulgarnymi itd.)
                      Jezyk polski jest zywy i ostatnio weszlo w powszechne uzycie kilka nowych
                      slow. Jedno z nich odnotowalam, gdyz komicznie czasem brzmi. A poza tym rozpa-
                      trywanie jezyka popularnego przy pomocy jezyka zblizonego do "literackiego"
                      jest zabawne. Nie zauwazylas ze taki byl cel moich "rozwazan"?
                      Pzdr
        • sdfsfdsf a propos k...wa 28.04.03, 12:34
          osobiscie mocno powatpiewam w autentycznosc wykladu ale pod takim tytulem tekst
          ten funkcjonuje, poczytajcie sobie bojownicy o bezplciowosc jezyka polskiego
          jak wazna role w zyciu przecietnego polaka spelnia slowo "kurwa", zycze owocnej
          lektury

Autentyczny wyklad prof. Miodka

--------------------------------------------------------------------------------
          Kiedy sie czlowiek potknie albo skaleczy wola "O kurwa!". To cudowne, lapidarne
          slowo wyraza jakze wiele uczuc poczawszy od zafascynowania, rozczarowania
          poprzez zdziwienie, fascynacje a na radosci i satysfakcji konczac. Przecietny
          Polak w rozmowie z przyjacielem opowiada np.: "Ide sobie stary przez ulice,
          patrze, a tam taka dupa, ze kuuurrrwa." Kurwa moze rowniez wystepowac w
          charakterze interpunktora czyli zwyklego przecinka, np.; "Przychodze kurwa do
          niego, patrze kurwa a tam jego zona, no i sie kurwa wkurwilem no nie?". Czasem
          kurwa zastepuje tytul naukowy lub sluzbowy, gdy nie wiemy, jak sie zwrocic do
          jakiejs osoby plci zenskiej ("Chodz tu kurwo jedna!"), czy jako przerwy na
          zastanowienie ("czekaj, czy ja, kurwa lubie poziomki?"). Wyobrazmy sobie jak
          ubogi bylby slownik przecietnego Polaka bez prostej kurwy. Idziemy sobie przez
          ulice, potykamy sie nagle i mowimy do siebie: "bardzo mnie irytuja nierownosci
          chodnika, ktore znienacka narazaja mnie na upadek. Nasuwa mi to zle mysli o
          wladzach gminy". Wszystkie te i o wiele jeszcze bogatsze tresci i emocje wyraza
          proste "O kurwa!", ktore wyczerpuje sprawe. Gdyby Polakom zakazac kurwy,
          niektorzy z nich przestaliby w ogole mowic, gdyz nie umieliby wyrazic inaczej
          swoich uczuc. Cala Polska zaczelaby porozumiewac sie na migi i gesty.
          Doprowadziloby to do nerwic, nieporozumien, niepewnosci i niepotrzebnych
          naprezen w Narodzie Polskim. A wszystko przez jedna mala kurwe. Spojrzmy jednak
          na rodowod tego slowa. Kurwa wywodzi sie z laciny od curva czyli krzywa.
          Pierwotnie w jezyku polskim kurwa oznacza kobiete lekkich obyczajow, czyli po
          prostu dziwke. Dzis kurwe stosujemy rowniez i w tym kontekscie, ale mnogosc
          innych znaczen przykrywa calkowicie to jedno. Mozna z powodzeniem stwierdzic,
          ze kurwa jest najczesciej uzywanym przez Polakow slowem. Dziwi jednak jedno-
          dlaczego slowo to nie jest uzywane publicznie (nie Liczyc filmow typu "PSY",
          gdzie aktorzy przescigaja sie w rzucaniu kurwami), praktycznie nie slyszymy aby
          politycy czy dziennikarze wplatali w swe zdania zgrabne kurwy. Pomyslmy o ile
          piekniej wygladalaby prognoza pogody wygloszona w nastepujacy sposob: "Na
          zachodzie zachmurzenie bedzie kurwa umiarkowane, wiatr raczej kurwa silny.
          Temperatura maksymalna ok. 2 stopni Celsjusza, a wiec kurewsko zimno kurwa
          bedzie. Ogolnie, to kurwa jesien idzie".
          • Gość: rambond Re: a propos k...wa IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 29.04.03, 22:14

Wykurwisty tekścior.
            A Rence pewnie opadły rence.

sdfsfdsf napisał:

> osobiscie mocno powatpiewam w autentycznosc wykladu ale pod takim tytulem
            tekst
            >
            > ten funkcjonuje, poczytajcie sobie bojownicy o bezplciowosc jezyka polskiego
            > jak wazna role w zyciu przecietnego polaka spelnia slowo "kurwa", zycze
            owocnej
            >
            > lektury
            >
            >
            > Autentyczny wyklad prof. Miodka
            >
            > ------------------------------------------------------------------------------
            -
            > -
            > Kiedy sie czlowiek potknie albo skaleczy wola "O kurwa!". To cudowne,
            lapidarne
            >
            > slowo wyraza jakze wiele uczuc poczawszy od zafascynowania, rozczarowania
            > poprzez zdziwienie, fascynacje a na radosci i satysfakcji konczac. Przecietny
            > Polak w rozmowie z przyjacielem opowiada np.: "Ide sobie stary przez ulice,
            > patrze, a tam taka dupa, ze kuuurrrwa." Kurwa moze rowniez wystepowac w
            > charakterze interpunktora czyli zwyklego przecinka, np.; "Przychodze kurwa do
            > niego, patrze kurwa a tam jego zona, no i sie kurwa wkurwilem no nie?".
            Czasem
            > kurwa zastepuje tytul naukowy lub sluzbowy, gdy nie wiemy, jak sie zwrocic do
            > jakiejs osoby plci zenskiej ("Chodz tu kurwo jedna!"), czy jako przerwy na
            > zastanowienie ("czekaj, czy ja, kurwa lubie poziomki?"). Wyobrazmy sobie jak
            > ubogi bylby slownik przecietnego Polaka bez prostej kurwy. Idziemy sobie
            przez
            > ulice, potykamy sie nagle i mowimy do siebie: "bardzo mnie irytuja
            nierownosci
            > chodnika, ktore znienacka narazaja mnie na upadek. Nasuwa mi to zle mysli o
            > wladzach gminy". Wszystkie te i o wiele jeszcze bogatsze tresci i emocje
            wyraza
            >
            > proste "O kurwa!", ktore wyczerpuje sprawe. Gdyby Polakom zakazac kurwy,
            > niektorzy z nich przestaliby w ogole mowic, gdyz nie umieliby wyrazic inaczej
            > swoich uczuc. Cala Polska zaczelaby porozumiewac sie na migi i gesty.
            > Doprowadziloby to do nerwic, nieporozumien, niepewnosci i niepotrzebnych
            > naprezen w Narodzie Polskim. A wszystko przez jedna mala kurwe. Spojrzmy
            jednak
            >
            > na rodowod tego slowa. Kurwa wywodzi sie z laciny od curva czyli krzywa.
            > Pierwotnie w jezyku polskim kurwa oznacza kobiete lekkich obyczajow, czyli po
            > prostu dziwke. Dzis kurwe stosujemy rowniez i w tym kontekscie, ale mnogosc
            > innych znaczen przykrywa calkowicie to jedno. Mozna z powodzeniem stwierdzic,
            > ze kurwa jest najczesciej uzywanym przez Polakow slowem. Dziwi jednak jedno-
            > dlaczego slowo to nie jest uzywane publicznie (nie Liczyc filmow typu "PSY",
            > gdzie aktorzy przescigaja sie w rzucaniu kurwami), praktycznie nie slyszymy
            aby
            >
            > politycy czy dziennikarze wplatali w swe zdania zgrabne kurwy. Pomyslmy o ile
            > piekniej wygladalaby prognoza pogody wygloszona w nastepujacy sposob: "Na
            > zachodzie zachmurzenie bedzie kurwa umiarkowane, wiatr raczej kurwa silny.
            > Temperatura maksymalna ok. 2 stopni Celsjusza, a wiec kurewsko zimno kurwa
            > bedzie. Ogolnie, to kurwa jesien idzie".
            • Gość: Renka Re: co do prof Miodka, to wspolczuje, ze zszedl na IP: *.ADSL.mnsi.net 30.04.03, 15:53
              psy*1) z tym tekstem, zreszta nigdy dla mnie nie byl autotytetem. Wychowal za
              to cale tabuny oglupialych*2) jezykoznawcow, hehehheeee ((((((
              Slowo KURWA zawsze oznaczalo KOBIETE, ktora sie "krzywo" prowadzila, tzn nie
              tak jak Bog przykazal.Prof Miodek zacheca w swoim tekscie do uzywania tego
              slowa czesciej :), wyglada nawet na wyraznie rozbawionego taka perspektywa :)
              Widac, ze lubi kobietkom zdrowo przyp...lic. Ja poczulam sie jako kobieta
              obrazona tym glupim tekstem, bo nic nie usprawiedliwia uzycia slow
              zawierajacych pogarde dla czlowieczenstwa kobiety. Nawet watpliwej jakosci
              poczucie humoru autora.

ad*1)
              czasami stajemy sie bardziej podobni do zwierzat niz ludzi w naszym pojmowaniu
              innych
              ad*2)
              mam na mysli konsternacje, wynikajaca z szokujacego liberalizmu( nie mylic z
              libertynizmem)
              • Gość: Malwina Re: co do prof Miodka, to wspolczuje, ze zszedl n IP: *.abo.wanadoo.fr 30.04.03, 16:09
                co sie dzieje ?! nasza Renka narodowa feministka zostanie !
              • pastwa Renka 30.04.03, 20:13
                Renka napisała:

> Slowo KURWA zawsze oznaczalo KOBIETE, ktora sie "krzywo" prowadzila, tzn nie
                > tak jak Bog przykazal.

Tu bym Renka uważał na Twoim miejscu, bowiem kazda kobieta ( łacznie z Toba),
                która grzeszy ( czyli postepuje inaczej niz Bóg przykazał) od czasu do czasu,
                byłaby KURWĄ, a Ty grzeszysz Renata prawda ?

• Gość: Renka Re: pastwiska oglupialych owieczek IP: *.ADSL.mnsi.net 02.05.03, 20:22
                  Z pol buraczanych przeniose sie na moment na pastwiska oglupialych owieczek
                  popedzanych do wodopoju przez niejakiego pastwe..
                  Otoz wszelkie uogolnienia sa niebezpieczne i nawet wsrod pozornie oglupialych
                  owieczek znajdzie sie kilka calkiem odwaznych, ktore zamiast do wodopoju
                  pobiegna na polanke, zeby sie z barankami wesolo zabawic :)) Czy grzesza one,
                  pastwo? Czy to znaczy, ze wszystkie ich kolezanki maja przezywac z tego powodu
                  wstyd?
                  Fakt, ze pasterz zdenerwowal sie, bo mial ich przy wodopoju mniej niz zakladal,
                  ale w drodze powrotnej same sie przylaczyly, te swawolne i stado zgodnie
                  wrocilo do zagrody.
                  Tak samo i w zyciu. Jedni potrzebuja wiecej wolnosci, inni wiecej chleba :)
        • Gość: rambond Re: przeklinanie, cussing IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 29.04.03, 23:13

> Poczulam smrod starego, rozkladajacego sie bialka
          > zwierzecego.Jedynym spososbem na zniszczenie takiego fetoru jest DEZYNFEKCJA.

E tam!
          Umyj pizdziochę raz na dzień i będzie ok.

> Spotkalam sie z wieloma przypadkami ludzi wyksztalconych (co najmniej
          > uniwerek), przeklinajacych w chwilach, kiedy stracili kontrole nad swoimi
          > emocjami.Jest to wyraz wlasnej slabosci i nic wiecej.Mezczyzni nie powinni
          > pokazywac swojej slabosci.Przeklinajac, pokazuja jak sa SLABI.Nie kontroluja
          > sie. Zadne frazesy o soczystosci i dosadnosci nie usprawiedliwiaja
          wulgaryzmow.

Pierdolisz.

>
          > Jezyk wulgarny nalezy zarezerwowac dla ludzi slabych, ktorzy przez swoja
          > slabosc weszli w jakis konflikt z samym soba. Walka oslabia, wiec trzeba
          > dolozyc czegos ekstra, zeby wyrazic mysl i tak juz watpliwej
          > jakosci.Przeklenstwo to takie cos, jak ten gil rozmazany na jedwabnej bluzce
          > lub drogiej koszuli, to takie cos, czego mozna uniknac zwyczajnie czyszczac
          nos

Kurwa go w pizdę mać.

" giiiiiiil rozmazaaaaany na jedwaaaaabnej bluuuuuzce lub droooogiej
          koszuuuuuli ... "

Bleeeeeeee ...
          Zaraz się wykurwiście zerzygam .

>
          > w miejscu do tego przeznaczonym, tj w lazience.
          > hahahaha, tera do ataku buraki, rzucajcie tymi pie..ku..spie..wypie..itd
          > Szczam*) na wasze teksty :))))

Oczywiście, kurwa szczanie na czyjeś teksty jest wykurwiście kulturalne ,
          i zajebiście dystyngowane...
          Taaaa ...

I pewnym jest takoż, że nie stracilaś kontroli nad swoimi emocjamii i, że nie
          jest to wyraz twojej wlasnej slabosci.Oczywistym jest do bólu,że szczając na
          czyjeś teksty nie pokazujesz jak jesteś SLABA, a także tego, że nie
          kontrolujesz sie.Bo wszak prawda przez ciebie nam tu objawiona niesie, że
          szczanie na czyjeś teksty nie jest żadnym wulgaryzmem.
          /Nic nie usprawiedliwia wulgaryzmow !!! /
          Stąd jezyk wulgarny nalezy zarezerwowac dla ludzi slabych, ktorzy przez swoja
          slabosc weszli w jakis konflikt z samym soba. Walka oslabia, wiec trzeba
          dolozyc czegos ekstra, zeby wyrazic mysl i tak juz watpliwej
          jakosci.Przeklenstwo to takie cos, jak ten gil rozmazany na jedwabnej bluzce
          lub drogiej koszuli,

Ty głupia cipo ...

• Gość: Renka Re: rambond IP: *.ADSL.mnsi.net 30.04.03, 15:56
            U kogo brales lekcje ? u profesora ?
      • mijaczek Re: przeklinanie, cussing 01.08.03, 23:24
        sdfsfdsf napisał:

dziekujemy sdfsfdsf za przerobienie pozytywizmu, szanowni 4-klasisci
        przygotowujacy sie do matury powinni cie czytac, a poza tym, zgdadzam sie z
        toba, pani Renka ma powazny problem ze soba.

pzdr

> Renka pieprzysz jak potluczona , mysle ze wynika to z tego ze jestes
        > megalomanka i masz poczucie jakiejs misji - nie wiem czy chodzi o szklane
        domy,
        >
        > prace u podstaw czy inne pozytywistyczne bzdury, gowno mnie to prawde mowiac
        > obchodzi, ale nie moge zniesc faktu ze obrazasz ludzi ktorzy lubia sobie
        > czasami poprzeklinac, od twoich pogladow na mile zajezdza swietojebliwoscia,
        > drobnomieszczanstwem, hipokryzja - slowem dulszczyzna
    • Gość: gelson Re: przeklinanie, cussing IP: *.ne.client2.attbi.com 02.05.03, 20:30
      jezu o czym to kobieto piszesz ?????

Przeklenstwa sa dla ludzi.To jak kto sie wyraza nie definuje kim jest.Sam
      przeklinam i to duzo a porownanie mnie do rynsztoka albo scieku jest wiecej niz
      obelga.Przeklina caly swiat w tysiacach jezykow i jest dobrze.po prostu nie
      dorabiaj sobie do tego ideologii .

zycze wszystkim udanego kurwa weekendu
      gelson
      ps.pisze sie cursing nie cussing
      • komandos57 Re: przeklinanie, cussing 02.05.03, 20:42
        Ale ta pizdzisko nie wie tego.Tylko och i ach.A dorsz z cipska wystaje.Taki wytluk jebniety.
      • Gość: Renka Re: przeklinanie, cussing IP: *.ADSL.mnsi.net 02.05.03, 20:54
        A ja uwazam, ze to, jak sie wyrazasz i co przekazujesz, definiuje cie w 100% i
        dlatego o tym pisze. Tysiace ludzi przeklina na codzien i to swiadczy o ich
        rynsztokowosci. Ja sie w rynsztoku nie bawie, wole strumyk i rzeczke :)
        I w tym jest roznica miedzy mna a nimi. Nasiakamy czym innym. Oni pomyjami i
        zlewkami z czyichs stolow, a ja natura.
        I stad sa wszystkie konflikty miedzy ludzmi. Rynsztokowi udaja, ze w nim mozna
        plywac tak, jak w strumieniu.A ja uwazam, ze tam w ogole nikt nie powinien sie
        bawic, bo to grozi psychiczna salmonella.
        • komandos57 Re: przeklinanie, cussing 02.05.03, 20:58
          Jestes chodzaca natura.W walonkach.Brudne cipsko.Brrrrrrrrrrrrrrrrrrr
        • cossa Re: przeklinanie, cussing 02.05.03, 21:03

Tysiace ludzi przeklina na codzien i to swiadczy o ich
          > rynsztokowosci. Ja sie w rynsztoku nie bawie, wole
          strumyk i rzeczke :)
          > I w tym jest roznica miedzy mna a nimi. Nasiakamy czym
          innym. Oni pomyjami i
          > zlewkami z czyichs stolow, a ja natura.

Renka, masz jak najbardziej prawo do takiego zdania, ale
          czy przypadkiem sie nie zapedzilas? czy kazdy kto
          przeklnie jest rynsztokowcem? czy nie spotkalas nigdy w
          zyicu nikogo kto klnie jak szewc i mysli jak .. (nie wiem
          kogo wybrac:). nie wszystko jest czarne i biale. w tym
          przypadku rowniez.

> I stad sa wszystkie konflikty miedzy ludzmi.
          Rynsztokowi udaja, ze w nim mozna
          > plywac tak, jak w strumieniu.

kto udaje? kto chce plywac "z rynsztokowych" jak w
          strumieniu? wszyscy?

A ja uwazam, ze tam w ogole nikt nie powinien sie
          > bawic, bo to grozi psychiczna salmonella.

a tego to ja juz nie wiem:)

do jasnej - po cos miecho wymyslili:) czy tylko po to, by
          "rynsztokowcy" nie musieli jezyka ojczystego sie uczyc?:)

pozdrawiam qrka:)
          cossa
    • Gość: 'komandos57" Re: przeklinanie, cussing IP: *.lubin.dialog.net.pl 02.05.03, 20:53
      erznij ja.Daj jej orgazma potrzymac w pyszczek.Won kurwiszonie kopniety.Wywal
      gowna z walonkow.Zgnija ci kalosze.Spierdalaj zboku.Marylciu,pierdolisz
      bzdety.A jaky pedale jestes alokwentny!Won pierdolcu.Ale ta pizdzisko nie wie
      tego.Tylko och i ach.A dorsz z cipska wystaje.Taki wytluk jebniety.Tez naleze
      do tej samej rodzinki co ty pojebie.Chcesz poklasku.Napisz mi gdzie paslas
      krowy.Tak duzo wiesci.Stosujesz zreczne fortele.Emitujesz smrod.Ja jem by
      zyc.Wielu z was smrody urodzilo sie by zrec.Dupy jak wywrotki!
      Zakleszczacie sie miedzy poreczami fotelika przy komputerku i zrec ie.Walonek
      obok,nasrany do pelna.Wypierdol ten walonek z gownami i nie siedz w tym
      smrodzie.Wybzdzij sie.A czemu ten watek nie jest kontynuowany?Co do kurwy nedzy
      sie dzieje?
      • Gość: Renka Re: przeklinanie, cussing IP: *.ADSL.mnsi.net 02.05.03, 22:04
        Komandos uzywa oklepanego zestawu wyrazen, typu cipa, chuj i inne dyrdymenele i
        mysli, ze wokol tego ogrodecka wszyscy sie zgromadza. Niestety, nie wszyscy sa
        chutliwi i zadni poczytania wyrazow, ktore uzywaja na codzien.Trzebaby cos
        extra.
        Sa tu elementy(nicks) mowiace jezykiem zrozumialym dla niektorych, a
        niezrozumialym dla innych.I poki sie bawia i nie wadza nikomu, moga sie bawic.
        W koncu na tym polega zabawa:), jeden sie ubrudzi, jak za przeproszeniem
        swinia, a drugi raczki co chwila myje i jest zawsze swiezutki i czysty :))
        hahahahhahahhahaaa
        • Gość: rambond Re: przeklinanie, cussing IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 02.05.03, 22:38

> Komandos uzywa oklepanego zestawu wyrazen, typu cipa, chuj i inne dyrdymenele
          i
          >
          > mysli, ze wokol tego ogrodecka wszyscy sie zgromadza. Niestety, nie wszyscy
          sa
          > chutliwi i zadni poczytania wyrazow, ktore uzywaja na codzien.Trzebaby cos
          > extra.
          > Sa tu elementy(nicks) mowiace jezykiem zrozumialym dla niektorych, a
          > niezrozumialym dla innych.I poki sie bawia i nie wadza nikomu, moga sie bawic.
          > W koncu na tym polega zabawa:), jeden sie ubrudzi, jak za przeproszeniem
          > swinia, a drugi raczki co chwila myje i jest zawsze swiezutki i czysty :))
          > hahahahhahahhahaaa

Tępa suko,

Jesteś wcieleniem, ucielesnieniem i wypadkową wszystkich blondynek z wszystkich
          o nich kawałów. Jesteś tak skrajnie debilna, że opadają po prostu Rence.

ps.
          Parchaty chuj ci w krzywy ryj.

• komandos57 Re:Czesc Rambondzie. 02.05.03, 22:55
      Zobacz jak imagin z ryba wypierdolili.Oni patrza w ekranik jak zaba w bociania pizde.Specjalisci od pedalskich
      watkow.
      • Gość: rambond Siemasz komandos57 IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 03.05.03, 06:38
        komandos57 napisał:

> Zobacz jak imagin z ryba wypierdolili.Oni patrza w ekranik jak zaba w
        bociania
        > pizde.Specjalisci od pedalskich
        > watkow.

Tys prowda.
        Pedał powienien być na swoim miejscu.
        Pod butem znaczy.

:-)
    • bukfa co wazniejsze? 03.05.03, 00:39
      Uwazam ze o wiele gorsze od przeklinania sa obrazanie i pogarda dla innych.
      Dlaczego zaraz wyzywac od rynsztokow, robactwa, impotentow duchowych (cokolwiek
      to oznacza) itp. tylko dlatego ze ktos lubi uzywac dosadnego jezyka?
      To np. taki Joyce lub Boy-Zelenski, czy inny Rej Mikolaj to impotenci i chlam?
      Albo nawet niektorzy nasi internauci - no ja wprost placze ze smiechu czytajac
      niektore posty... (A w moim domu rodzinnym nie mozna bylo nawet powiedziec "ale
      jaja")
      • Gość: Renka Re: ja mam takie wrazenie IP: *.ADSL.mnsi.net 04.05.03, 00:15
        Mnie sie wulgaryzmy kojarza z rynsztokiem,bo to takie " brudne "wyrazy. Co nie
        znaczy,ze cie zwa rynsztokowcem. Mnie sie to tak kojarzy, a wolno mi
        myslec,wiec mysle no i tak to mi sie kojarzy :)))
        A przeklinaj sobie ile chesz, o ile cie to czyni szczesliwa, ale na mnie to
        robi fatalne wrazenie. Ja od razu mysle, ze cie wychowano w niewlasciwy sposob.
        • Gość: bukfa Re: ja mam takie wrazenie IP: *.244.212.248.Dial1.Washington2.Level3.net 05.05.03, 03:19

>Ja od razu mysle, ze cie wychowano w niewlasciwy sposob.

Wlasnie taka postawa wydaje mi sie niedojrzala - osadzac ludzi czy ich
          wychowanie (nie mowiac juz o ich duchowosci!) na podstawie jezykowych upodoban.
          Ja sama nie przeklinam wcale, bo nie umiem robic tego z odpowiednia finenzja,
          ale jak ktos umie - to czemu zabraniac?? Historia pokazuje ze niejeden Wielki
          lubil miesisty jezyk przeklenstw, a osiagnal i dal swiatu wiecej niz cale tlumy
          gladkoslowych purystow.
          Oczywiscie, masz prawo nie lubic przeklenstw i swoja niechec wyrazac na forum.
          Moj sprzeciw wywolany jets przede wszystkim tonem osadzania ktory wyczuwam w
          Twoich wypowiedziach. Jesli zle Cie zrozumialam - wybacz.
        • Gość: bukfa ps IP: *.244.212.248.Dial1.Washington2.Level3.net 05.05.03, 03:30

> Mnie sie wulgaryzmy kojarza z rynsztokiem,bo to takie " brudne "wyrazy.

Jeszcze jedno - zastanawialas sie kiedys nad tym dlatego te wyrazy wydaja Ci
          sie "brudne"? Oczywiscie jest to powszechnie przyjety sposob ich oceniania,
          pzrynajmniej przez oficjalne instytucje szkoly, kosciola, dobrego wychowania
          itp. itd. Ale jakby tak wyjsc poza rutynowe myslenie i zastanowic sie nad tym
          glebiej? Z punktu widzenia lingwistyki jest to jeszcze jeden rejestr jezykowy -
          wiec czu tyle wywoluje emocji? Bo kojarzy sie z seksem (kurwa, chuj, pierdolic
          etc.)? Bo sluzy do okreslenia pewnej postawy wobec oficjalnych "grzecznych"
          form wypowiedzi? Bo grozi podwazeniem jakiegos bezpiecznego jezykowego
          porzadku? Dla mnie te kwestie sa o wiele ciekawsze niz powiedzenie ze
          przeklinanie jest be, zle, brudne i koniec.
          Aha, zgadzam sie ze przeklinanie majace na celu obrazenie czy ponizenie
          rozmowcy jest godne krytyki, jak zreszta kazda inna wypowiedz o tymze celu.
          • Gość: Renka Re: psst..brudne, znaczy brudne, metne, smierdzace IP: *.ADSL.mnsi.net 05.05.03, 21:33
            Brudne wyrazy, poniewaz kojarza sie z brzydota i brudem,ktory jest brzydki i
            niebezpieczny, bo prowadzi do chorob :)
            Wezmy np taki wyraz "spierdalaj"
            niesie on w sobie agresje(wow!, brzydko pachnie!), kategoryczna, nie
            uwzgledniajaca sprzeciwu. Dla mnie ten wyraz kojarzy sie z ograniczeniem
            wolnosci. Ja chce tu byc, a ktos mowi:spierdalaj. Nie daje mi szansy. Ja to
            odbieram jako wulgaryzm, czyli obrazliwe, niegrzeczne, atakujace wyrazenie.
            Inaczej odbieram, kiedy mowi: "zmykaj stad"( ma to w sobie jakas zyczliwosc,
            opiekunczosc) :)
            Albo taki wyraz "cipa".
            Ogolnie kojarzy mi sie z kobieta, dziewczyna raczej, ale rowniez i z facetem.
            Ten wyraz niesie w sobie agresje, obraze, poniza. Jest wulgaryzmem.W zamysle
            autora oznacza zapewne osobe, ktora jest "niedzisiejsza" :)
            Albo jeszcze inny : "chuj" lub "chuj ci w dupe"
            oczywiscie geneze ma miedzy nogami, ale poziom agresji jest prawie jak gwalt!
            Krotkie, dosadne, okrutnie bolesne, majace polozyc na lopatki przeciwnika
            wyrazenie wulgarne.
            Bo wezmy analize "chuj ci w dupe" :
            chuj- symbol sily witalnej mezczyzny, moze oznaczac faceta
            ci w dupe - kojarzy sie gwaltem analnym, w dodatku ze smrodem gowna, brrrr
            Moze akceptowanie wulgaryzmow "pomaga" nam zaakceptowac agresje, jako taka ? W
            koncu koduje sie TO w naszej podswiadomosci, a podswiadomosc podobno nie klamie?
            Zmniejsza sie natomiast nasza swiadoma wrazliwosc, a wiec wzrasta obojetnosc na
            bodzce.
            To tak, ze w pewnym momencie jest nam wszystko obojetne (" a niech sie zatluka,
            pozabijaja itd, co mnie to obchodzi..")
            • Gość: bukfa Re: psst..brudne, znaczy brudne, metne, smierdzac IP: *.157.49.195.Dial1.Washington1.Level3.net 06.05.03, 15:47
              Renka,
              Teraz troche lepiej rozumiem Twoje obiekcje - ale moze uczciwiej bylo by
              powiedziec nie: "ludzie uzywajacy przeklenstw sa niedojrzali emocjonalnie,
              wyzbyci duchowosci i zle wychowani" ale: "nie lubie przeklinania bo czuje sie
              zagrozona zawarta w nim agresja". Mi tez sie nie podoba (jak pisalam)
              przeklinanie skierowane przeciwko komus (tak samo jak uprzejme wypowiedzi
              skierowane przeciwko komus) i zgadzam sie ze te dosadne moga bardziej dotknac.
              Z druguej jednak strony jesli ktos nie chce juz na mnie patrzec i w jego duszy
              krzyczy wielkie "spierdalaj!!!" to juz wole zeby szczerze mi to powiedzial, niz
              owijal w bawelne i klamal: "bukfo, zostawilem/zostawilam zelazko na gazie, czy
              moglabys przyjsc/zadzwonic pozniej?"
              Co do "cipy" czy "chuja" to oczywiscie ze moga byc uzyte w kontekscie wrogosci,
              ale takze kontekscie erotyki, a wtedy moga sie stac bardzo sympatyczne :))))
              nie musza wcael zaraz ponizac i obrazac!
              Spekulacje o podswiadomosci, akceptacji agresjii itp mnie nie przekonuja. To
              latwe wytlumaczenie, tak jak zwalanie zachowanie mlodziezy na agresywna muzyke.
              A to wszystko jest daleko bardziej skomplikowane mysle.
              Pozdrawiam,
              b

• Gość: Renka Re: psst.droga bukfo IP: *.ADSL.mnsi.net 06.05.03, 23:05
                Dziekuje, ze starasz sie nawet ze mna polemizowac.Ja jestem zdecydowanie
                przeciwko brudnym wyrazom. Uwazam, ze generuja agresje, ktora sobie przez takie
                wyrazy swobodnie wyplywa i nawet ci, ktorzy powinni stac na strazy jakosci
                jezyka,jako glownego narzedzia komunikacji traca poczucie wrazliwosci i
                zachowuja sie w rodzaju: " co mi tam, nie bede rzeki zatrzymywal, ci ludzie i
                tak dobrze dostaja w dupe, niech sie przynajmniej TAKA wolnoscia ciesza ."
                A ja mysle, ze te edukacje trzebaby od dziecka zaczac, od zlobka, od
                przedszkola.To sa brzydkie nawyki, ktore naprawde rodza agresje. Bo co to jest,
                ten jezyk,ktorym sie poslugujemy? Jezeli zaczniemy uzywac agresywnych slow do
                komunikacji, to przeciez za tym stoi myslenie naladowane agresja, bo musimy
                czyms sie ladowac, zeby takie bagno z siebie wyrzucac ?
                Slowa powinny byc zrozumiale dla wszystkich. Nie powinny ludzi obrazac, tylko w
                sposob ogolnie akceptowalny przekazywac nam informacje.Slowa, ktore obrazaja,
                rania, powinny byc zastapione innymi i ludzie powinni o tym wiedziec, a nie
                wiedza, skoro nawet profesor czyni slowu "kurwa" publiczne rozgrzeszenie, nie
                zastanawiajac sie, jak ciezko obraza tym swoim retorykiem kobiety.
                A co myslisz o programie tzw ANGER MANAGEMENT ? Przydalby sie wielu.
                No, wezmy tego nicka "chujciwpyszczydlo"-sugeruje gwalt oralny, zatkanie komus
                gemby(pyszczydla) chujem
                Ale niech sie wysila, niech sie eksponuje. O to chodzi, zeby bylo widac kolory.
                • Gość: bukfa agresja IP: *.157.56.51.Dial1.Washington1.Level3.net 07.05.03, 03:55
                  Ale agresja, gniew, wscieklosc tez sa czescia zycia, wiec istnieje i jezyk
                  ktory je wyraza - to normalne. Wszystko jest dla ludzi, jak juz ktos w tej
                  dyskusji wspomnial. Nie wiem czy swiat w ktorym od dziecka wprowadza sie taka
                  jak piszesz kontrole by mi akurat odpowiadal... No bo co - udawac cale zycie ze
                  zachwyca jak nie zachwyca?
                  Zreszta mysle ze agresja zawarta jest nie tylko w jezyku powszechnie uznanym za
                  wulgarny. Wyobraz sobie takie dwie scenki: elegancko ubrany facet zaglada do
                  baru ale nie wie o tym ze tam gromadzi sie lokalny "margines" w celu
                  zalatwiania interesow i wycacany gentelman nie jest mile widziany. Ktos mu
                  mowi "spierdalaj". I druga scenka: obszarpany facet chce zajrzec do
                  ekskluzywnego klubu, a brakmarz z lodowata uprzejmoscia mowi "niestety nie
                  mozeny wpuscic pana"
                  Moim zdaniem poziom agresjii jest w obydwu scenkach taki sam, choc inaczej
                  wyrazonej. W kazdym przypadku jedna grupa wyklucza i odrzuca przedstawiciela
                  drugiej grupy, moze z ta roznica, ze za kluben stoi jakas rzeczywista sila
                  (prestizu, pieniadza), wiec i na lepsze maniery moze sobie pozwolic...
                  ps. Ciagne te polemike bo temat mnie interesuje, ale iwdze ze nasze zdania
                  raczej sie nie spotkaja :)
                  • Gość: Renka Re: agresja IP: *.home.cgocable.net 09.05.03, 03:50
                    Mnie chodzi o wplyw wulgaryzmow na jezyk POTOCZNY zwyklych ludzi i co z tego
                    sie generuje. Przypuszczam, ze nic dobrego.Uwazam, ze juz dzieci w przedszkolu
                    powinny byc uczone, ze "pierdolic, chuj, pizda" itp wyrazonka, ktorymi sie
                    ogromna ilosc ludzi posluguje na codzien sa wyrazeniami niepozadanymi, nie
                    chcianymi i nie zalecanymi, ktorych uzywanie "zagrzewa" jezyk. Brzydkie wyrazy
                    zawieraja nienawisc, upokarzaja, ponizaja i nie uzywa sie ich w celu uzyskania
                    lepszego wrazenia wypowiedzi, ale w celu wyrazenia swojego niezadowolenia,
                    nienawisci, slowem w celu "przylozenia" komus lub czemus. Dlatego zadne
                    usprawiedliwienie do mnie nie dociera. Jezyk ksiazkowy, to co innego. Ja mowie
                    o potocznym.A czym skorupka za mlodu nasiaknie tym na starosc technie.
                    Pokaz mi wypowiedz zawierajaca wulgarne wyrazy, ktora ma w sobie piekna
                    dosadnosc, soczystosc, a nie jest po prostu wymierzona PRZECIWKO komus lub
                    CZEMUS.To jest BRON.Powinna byc uzywana w sposob kontrolowany, a nie puszczona
                    na zywiol, jak to ma miejsce teraz. Bawienie sie bronia nikomu na dobre jeszcze
                    nie wyszlo :)
    • komandos57 Re: przeklinanie, cussing 04.05.03, 00:17
      Rena,pojebany kurwiszonie.Spierdalaj cuchnaca kurwo.Bradziago.
      • Gość: Renka Re: przeklinanie, cussing IP: *.ADSL.mnsi.net 04.05.03, 00:30
        Jezyk ubogi masz komandosie i naduzywasz wyrazow, ktore nic mi nie mowia. Badz
        bardziej soczysty, bo ja lubie kolory soczyste:))))))))
        Twoja wypowiedz jest w kolorze szarym w czarne pasy i steka drewnianym
        chodakiem.
        • Gość: matol-koziol Re: przeklinanie, cussing IP: *.proxy.aol.com 05.05.03, 04:53
          a ja sie obawiam ze Buddzie na mozg padl Dr.Jackle & Mr.Hyde, a wiadomo czym to
          sie skonczylo: I MA GINE. No dobrze, moze wlasnie o to chodzi, bo wielonikowosc
          to jeszcze uchodzi poki zachowuje sie tozsamosc bytu ale przelaczanie sie z
          upiora na czlowieka i vice versa to niczego dobrego nie wrozy.Raczej powiem
          szczerze ze nasz wodzirej miota sie miedzy pycha intelektu a zwierzecym
          pozadaniem. A przylgnij do swiatla i dobra nie oczekujac oklaskow - to wtedy cos
          zdzialasz trwalego. I nie Gin jeszcze. Jestes przydatny, tylko zebys sie tak
          uzdatnil. Renka popiesc go! Moze go ozywi stymulacja pozytywna. I na co to
          przyszlo, trup na necie sie miota! I kto to mowi? - MATOL!
          (....
    • chujciwpyszczycho rentko 06.05.03, 21:19
      • Gość: Renka Re: wracajac do tematu wulgaryzmow IP: *.home.cgocable.net 12.05.03, 05:36
        Widze, ze na polu bitwy nie ma juz nikogo. Slaby przegrywa, silny wygrywa. Raz
        kolor, raz numer.
    • komandos57 Re: przeklinanie, cussing 01.08.03, 21:06
      Super
      • Gość: mary Re: przeklinanie, cussing IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.08.03, 23:13
        hahah szczęsliwy komandos:)
        • mijaczek Re: przeklinanie, cussing 02.08.03, 00:23
          kobieto o najbardziej bucowatym imieniu na swiecie! (tak Renatko, to do ciebie)

nie znam cie, nie wiem nic o tobie, nie wiem jaka pozycje masz na tym forum i
          czym wczesniej zaswiecilas, ale niewatpliwie zaswiecilas teraz. glupota.
          udowadniasz wszystkim (a najbardziej sobie), ze promieniujesz erudycja i
          czystosc zawsze zwyciezy brod i glupote. o naiwnosci! probujesz wciagnac
          wszystkich w swoj potok pustych slow. co z tego, ze nie sa przeklenstwami,
          skoro nic ze soba nie niosa. i co ma oznaczac ten dwujezyczny tytul???? w calym
          watku uzylas dwoch angielskich slow "cussing" i "nicks". co ta ma byc?
          zartujesz sobie? chcesz komus zaimponowac znajomoscia dwoch slow po angielsku?
          bo ja po prostu nie rozumiem po kiego grzyba ten watek ma tytul "przeklinanie,
          cussing". jedziesz na opnini moja droga. i to caly twoj sukces. osoba, ktora
          czuje sie tu najbardziej nieswojo, jstes ty. masz sporo problemow ze soba, a
          rozwiazywanie ich powinnas chyba zaczac od swojej cipki. powinien ci ja ktos
          dobrze wyrznac, zebys pozbyla sie negatywnej energii i spojrzala na swiat nie
          tylko z perspektywy wlasnej dupy napakowanej trocinami, ale moze dostrzeglabys,
          ze ludzie sa rozni i to wlasnie sprawia, ze jestesmy cudowni. przeklenstwa nie
          maja nic do rzeczy. tak samo jak nic do rzeczy ma picie herbaty "z paluszkiem",
          czy inne bufonsko - snobistyczne tiki. wydaje mi sie, ze jestes jedna z tych
          dziewczyn, kobiet, ktore mozna opisac powiedzeniem "bulke przez bibulke, a
          chuja cala reka". po co probujesz projektowac swoje chore normy na innych?
          (znasz powiedzenie o skrajnosciach) nie podobaja ci sie przeklenstwa? nie
          uzywaj ich. ja nie lubie mowic "o boze! o jezu! o chryste!" i tego nie robie,
          ale miesem zdarza mi sie rzucac (a juz w lozku to koniecznie) i nie czyni mnie
          to ani glupsza ani madrzejsza, ani gorsza ani lepsza, bo umiejetnosc
          poslugiwania sie jezykiem, a nie wpieprzania kwintesensji swojej erudycji lub
          glupoty w jedno zdanie jest porazka. a ty moja droga zbyt "mondra" byc
          probujesz. smieszna w tym jestes i zal mi ciebie bardzo mocno. twoje teksty sa
          tak plytkie, ze mi sie wstyd robi za ciebie i wierz mi, ze nie masz racji w ani
          jednym zdaniu, ktore tam w tych swoich postach splodzilas. probujesz pisac
          dlugie, dosadne posty bez uzycia prtzeklenstw. i co? lepiej sie czujesz, jak
          klikasz na "wyslij" i widzisz te swoje "zlote mysli" wedrujace w net? twoja
          dyskusja jest beznadziejna, probujesz sprowokowac ludzi do przeklinania, a ty
          ze spokojem grabarza mowisz im jak to gardzisz plebejstwem. i wiesz co? w pysk
          bym ci przylozyla, gdybys kolo mnnie stanela za ten tekst o patologii i
          przeklenstwach z niej lub nich wynikajacych. twoja bezczelnosc jest wielka, ale
          ty nie jestes wielka w swojej bezczelnosci, za duzo slomy z twoich walonkow
          wystaje (raz jedyny chyba sie zgodze z komadosem). pomysl czasem o popracowaniu
          nad swoja jakoscia, a nie tylko iloscia slowek ze "slownika wyrazow obcych". i
          wytlumacz mi do jasnej cholery dlaczego w temacie jest slowo "cussing". jesli
          chcesz podyskutowac na temat przeklenstw w jezyku angielskim - zapraszam do
          dyskusji.
          i jeszcze jedno mi sie przypommnialo - odrobina skromnosci by ci nie
          zaszkodzila. nie badz taka pewna swojej wygranej w slownej potyczce, bo twopj
          poziom jest za niski. i mowienie o tym jak to z oglada potrafisz zwyzywac kogos
          doprowadza mnie do stanu, w ktorym naplulabym ci w twarz, gdybys byla
          odpowiednio blisko. i nawet nie probuj myslec, ze udalo ci sie wciagnac mnie w
          swoja kretynska gre. po prostu zaczytalam sie w postach, ktore atakowaly ciebie
          i myslalam, ze sie zsikam ze smiechu jak wszyscy uwazaja cie za glupia cipe. bo
          wlasnie glupia cipa jestes. i niestety - taka juz bedziesz, bo te wszystkie
          ataki na ciebie utwierdza cie tylko w przekonaniu, ze skoro ludzie potepiaja
          cie za twoje przekonania, ty musisz jeszcze silniej o nei walczyc.
          a ja ci powiem jedno - chuj ci w dupe, jak sie rozluznisz, dostrzezesz, ze
          swiat nie jest czarno-bialy i wierz mi, ze mowienie "penis ci w odbyt" jest
          oczywiscie slodkie, ale nigdy nie mialo by tego samego kolorytu. tak wiec -
          powodzenia zycze i wspolczuje wszytskim, ktorych omamisz.
          mijaczek
          • Gość: mary Re: przeklinanie, cussing IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.08.03, 01:45
            rzeczowo i na temat...!dupa..hahahahahahhah
            • Gość: Renka Re: przeklinanie, cussing IP: *.home.cgocable.net 02.08.03, 07:51
              Cussing to sepleniacy cursing, dzieciaku. Zal mi cie kobieto, bo nie wiesz co
              to pieszczota. Widac, zes niedopieszczona, ale to juz twoj problem.
              Uwazam, ze ordynarnosc,czy wulgarnosc kobiet przypomina sytuacje bezpanskiej
              suki ktorej dobrze zrobic zaden porzadny pies nie chce. Moze sie tylko jaki
              inny smierdziel bezpanski przylaczyc i pozwoli jej zawyc z rozkoszy. Ale ja
              nie chcialam ci zrobic przykrosci, taka juz jestem, lubie ludzi szczesliwych
              kolo siebie. Nie znosze przeciagow, a jak slysze k.. lub pier..lub f.. to mi
              sie przeciag robi kolo uszu i nawet mialam zapalenie ucha prawego z tego
              powodu.
              Widze, ze z zapartym tchem czytasz o moich przygodach na forum, a to mi
              pochlebia. ROzplakalam sie, czytajac twoj tekst. Chcialas mnie uderzyc, napluc
              mi w twarz! No widzisz do czego doprowadzila twoja wulgarnosc? Do agresji.
              A moze jak ci opowiem historie z mysza w pudelku z ryzem, zjadana zywcem
              przez robaki to mnie bedziesz chciala zabic?
              Jezyk ma swoje prawa. Przeklenstwo w ustach pieknej kobiety brzmi jak
              plasniecie gowna golebia na talerz z galaretka.
              Lubisz zurawinowa czy wolisz z nozek? Bo ja lubie jagody i jutro jade na
              plantacje jagod. Tu juz w lasach one nie rosna.
              • mijaczek Re: przeklinanie, cussing 02.08.03, 21:26
                cuss (słownik ogólny Ectaco-Poland)
                n, rodz. n
                1 przekleństwo
                2 facet [sl.]
                3 gość
                4 ladaco

wiec moj ty zenski odpowiedniku buca powiem ci, ze cussing to przeklinanie, tak
                samo jak cursing, profanity czy imprecation.

nie przejelam sie twoimi tesktami, bo sa zadne, podobaly mi sie wypowiedzi
                innych i chcialam dolozyc swoje trzy grosze. Twoje wypowiedzi przypominaja mi
                pusty slowotok idioty Rydzyka i mysle, ze powinnas umowic sie z nim na kawe.
                dobrze by sie wam gadalo. tak samo macie nasrane w glowach. podkreslam po raz
                kolejny, ze nie szykanuje tego, o co walczysz, ale w jaki sposob. twoje
                porownania i epitety zalatuja taka tandeta, ze szkoda slow. silisz sie na
                orginalosc i wyszukane interpretacje, ale naprawde wychodzi to mizernie...
                gownem o talerz z galaretka.... prosze cie... nobla i tak nie dostaniesz, wiec
                przestan sie starac bo sie kompromitujesz.

a jesli chodzi o pieszczoty.... hahaha... no tu bys sie zdziwila jak bardzo
                wypieszczona jestem. wlasnie wrocilam od mojego ukochanego, z ktorym spedzam
                kazda noc i pieszczot nie ma konca, a to, ze uzywam wulgarnego jezyka jako
                stymulacji - sprobuj, a potem komentuj. za suke tez bys w pysk dostala, wiec
                ciesz sie, ze daleko jestem. i przecztaj sobie moj poprzedni post raz jeszcze -
                bo chyba nie dotarlo do ciebie to, co napisalam.
                • Gość: Renka Re: przeklinanie, cussing IP: *.home.cgocable.net 02.08.03, 23:06
                  Zanim mnie poznalas, juz ocenilas.Wyrazilas swoja agresje. Pragnienie
                  przylozenia mi w pysk.Nawet te argumenty, probujace osmieszyc mnie i
                  pomniejszyc znaczenie moich wypowiedzi tylko naiwnie masuja twoje zmysly. W
                  mojej podswiadomosci nic sie nie odlozylo, poza spostrzezeniem kolejnej istoty
                  spragnionej milosci.
                  Przeklinanie w lozku? Nic nie wyraza,tylko wulgarnosc kobiety, ktora lubi
                  sobie dac czadu i nic poza tym. Kochajaca kobieta nie przeklina, bo KOCHA
                  drugiego czlowieka.Z miloscia idzie w parze szacunek, a wiec i kontrolowanie
                  emocji.
                  W mojej okolicy mieszka niezwykla matka. Nijak do dzieci sie nie zwraca li
                  tylko krzykiem,uzywajac wyrazow takich jak f... To juz trwa pare lat, a teraz
                  obserwuje jej najstarsze dziecko, ktore w taki sam sposob zwraca sie do innych
                  dzieci.Jest to bulwersujace na tle cichej, spokojnej ulicy i naprawde brzmi
                  jak wolanie o pomoc.Ona nie potrafi inaczej,ale ludzie udaja, ze nie slysza i
                  nie widza. Potem inne dziecko zaczyna sie zachowywac podobnie i inne. Zlo sie
                  rozmnaza.
                  Eksperymenty(czytam Psychology Today) pokazuja, ze zachowujemy sie przewaznie
                  jak inni, bo staramy sie przystosowac do powszechnie uznanego modelu w naszej
                  rodzinie, szkole, pracy, slowem w naszym srodowisku.Wiekszosc nie chce byc
                  outsiderami (szczegolnie wsrod zla, bo tylko silni psychicznie to
                  wytrzymuja). Co tu duzo mowic. Pomysl o tzw menelach, wielu z nich nigdy nie
                  zmienia swojego zycia, w swoich grupach sa w swoim zywiole, wsrod takich jak
                  oni,socjomeneli.Ale wprowadz do ich srodowiska przyzwoitego, normalnego
                  czlowieka. Udowodnie ci, ze w krotkim czasie bedzie sie zachowywal jak oni.
                  W tym watku chce powiedziec, ze wulgarny jezyk jest wyrazem agresji i ze ta
                  agresja wywoluje agresje u innych. Jestem przeciwna temu, bo kojarzy mi sie z
                  przemoca. Uzywam szokujacych ekspresji, bo lubie byc dobrze zrozumiana.
                  Chce, zeby czytajacy nie mial zadnych watpliwosci.Ryzykuje co prawda moja
                  wlasna ocene, bo ktos moze kojarzyc mnie, a nie przeklinanie z czyms
                  obrzydliwym :)) Ty jestes na to dowodem, dalas sie zlapac w pulapke, hahahhaa
                  Ale idz sie wypiescic, moze to cos da :)
                  • mijaczek Re: przeklinanie, cussing 03.08.03, 02:37
                    wiesz co... czy ty w ogole czytasz moje posty? po raz trzeci pisze do ciebie -
                    nie neguje tego, o co walczysz. dre lacha ze sposobu, w jaki to robisz.
                    wnioskuje, ze mieszkasz w stanach? australii? holandii? RPA? anglii? nowej
                    zelandii? nie wiem, ale jesli mieszkasz w stanach to powiedz gdzie, chetnie sie
                    przejade,nawet na koniec kraju, zeby ci w twarz napluc. i wcale nie za to, ze
                    tepisz przeklenstwa. twoje pierwsze zdanie w ostatnim poscie brzmi "nie znasz
                    mnie a juz mnie ocenilas" czy ty sie dobrze czujesz kobieto? a co ty robisz,
                    jak nie oceniasz wszystkich ludzi nie znajac ich? dla ciebie rzucanie miesem
                    jest wykladnikiem osobowosci... nie mow mi, ze popeleniam blad oceniajac
                    pochopnie, bo to nie ja wyskakiwalam z tekstami w stylu ""przeklenstwa wynikaja
                    z patologicznych problemow" czy cos w tym stylu. wszyscy ludzie uzywajacych
                    przeklenstw sa dla ciebie obarczeni patologiami... no to powodzenia zycze w
                    doborze znajomych. probujesz sie wywyzszac nad innymi podkreslajac, ze jestes z
                    tych madrzejszych, co to nie potrzebuja kurew to wyrazania siebie, ergo - my
                    wszyscy tutaj, ktorzy uzyli chocby jednego "przecinka" powinnismy z pozycji "na
                    kolanach" do ciebie mowic(a ty komandos to chyba z rowu przeciwczolgowego, bo
                    trudno sie doszukac przyzwoitych slow w twoich postach :) ), czys ty sie
                    Nietscheg'o za duzo nie naczytala? mam nadzieje, ze chociaz wiesz o tym, ze to
                    nie jego prawdziwe poglady. poczuwasz sie do przekazywania ludziom slowa o
                    agresji... wiesz, ja podejrzewam u ciebie problem, nie wiem jaki, ale na pewno
                    w twojej glowie. probujesz tutaj projektowac cos na nas, ale jeszcze dobrze to
                    ukrywasz... och, jakze by bylo milo porozmawiac z toba w cztery oczy i
                    zdemaskowac twoje slabosci.
                    wiesz, jest jeszcze jedna sprawa. mieszkasz za granica. i co? i czujesz sie
                    lepsza od Polakow w kraju? teraz dostrzegasz nasze menelstwo, nasz niski
                    poziom? przeraza cie jedna sasiadka wydzierajaca sie na swoje dzieci i
                    rzucajaca "fuck'ami" na wszystkie strony?? kogo chcesz obrazic? chyba duzy
                    odsetek polakow, bo doskonale chyba wiesz jak wiele rodzin stosuje krzyk i
                    perswazje slowna w celach wychowawczych w Polsce. naprawde, wytoczylas potezna
                    armate na to forum. mam nadzieje, ze umiesz sie nia obslugiwac, bo zataczasz
                    coraz szersze kregi w swoim "bezkurwowym" obrazaniu. mam nadzieje, ze ktos z
                    twoich znajomych to przeczyta i kopnie ci w dupe na opamietanie.
                    proponowalabym rowniez poczytac glebiej Freud'a i jego uczniow jesli chcesz
                    bawic sie w psychoanalize. czytanie gazet o tematyce "x" nie znaczy, ze sie
                    rozumie temat.
                    aha, i jeszcze jedno - nie pytana pochwalilas sie tyloma rzczami w swoim watku,
                    ze az sie o malo nie zakrztusilam ze smiechu i musialam przetlumaczyc twoj post
                    mojemu facetowi - widzisz, jestes juz popularna w dwoch strefach jezykowych,
                    mozesz zadzwonic do mamusi i powiedziec jej, ze cie tlumacza na angielski.
                    gratulacje!!!!! aha, jak chcesz trenowac swoja sztuke bzdurnego pisania to
                    zacznij pisac do jakiegos "suburban news", albo cos w tym stylu, zazwyczaj to
                    jakies 40 stron takiego pierdolenia kotka za pomoca mlotka jak twoje posty.
                    nadajesz sie swietnie!
                    mam nadzieje, ze sie zgrzalas chociaz troszke czytajac moj post, bo wierz mi,
                    ze to jest moj cel. oczywscie napiszesz, ze spokoj grabarza cie nie opuscil,
                    ale odpowiedz sobie sama, czy nie uwazasz mnie za pain in your ass? uzywajac
                    twojej terminologii z mila checia patrzylabym jak golabek (najlepiej z
                    krakowskiego rynku, one sa dobrze karmione) sra do twojej galaretki. chcialabym
                    zobaczyc to twoje zazenowanie, a potem chcialabym zobaczyc to samo zazenowanie
                    po uslyszeniu jednego przeklenstwa z ust twojego ukochanego. a swoja droga ty
                    mi nic o szacunku nie mow, bo ty nie masz pojecia co to szacunek, pomylily ci
                    sie definicje. wez lepiej oszczedz miejsca w internecie i od razu nam napisz,
                    ze ten watek to twoja terapia, masz problemy ze soba, jestes nadpobudliwa,
                    pedantyczna, nie potrafisz zaakceptowac swojego zycia, albo rzeczywistosci cie
                    otaczajacej wiec postanowilas sie przypierdzielic do czegos, co jest w pewien
                    sposob odbiciem twoich fobii, moze czegos innego i szykanowac innych ludzi za
                    cos, co tak naprawde jest twoim problemem. oczywiscie, w pewien sposob cie
                    rozumiem, moze inaczej. potrafilabym zrozumiec schemat twojego postepowania,
                    ale nie znaczy to wcale, ze uwazam go za sluszny.
                    nie pozdrawiam i nadal polecam mocne rzniecie na pozbycie sie kompleksow.
                    • Gość: Renka Re: mijaczek IP: *.home.cgocable.net 03.08.03, 03:08
                      Co wejde na to forum, to mnie zaraz jakis geniusz opluje.Z zadowoleniem
                      stwierdzilam, ze nie uzylas zbyt wielu wulgarnych slow. Nie pamietam juz
                      tresci, zatem bylo to cos banalnego, hehehee
          • Gość: tak Re: przeklinanie, cussing IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 02.08.03, 22:42
            mijaczek napisała:

> a ja ci powiem jedno - chuj ci w dupe, jak sie rozluznisz, dostrzezesz, ze
            > swiat nie jest czarno-bialy i wierz mi, ze mowienie "penis ci w odbyt" jest
            > oczywiscie slodkie, ale nigdy nie mialo by tego samego kolorytu. tak wiec -
            > powodzenia zycze i wspolczuje wszytskim, ktorych omamisz.

Masz rację, świat nie jest czarno=biały. Świat jest kolorowy. Mój taki jest.
            Twój chyba nie, skoro musisz nadawać mu koloryt "niesłodkimi mówieniami".

Pozdrawiam
            • komandos57 Re: przeklinanie, cussing 02.08.03, 22:45
              Gość portalu: tak n
              > Masz rację, świat nie jest czarno=biały. Świat jest kolorowy. Mój taki jest.
              > Twój chyba nie, skoro musisz nadawać mu koloryt "niesłodkimi mówieniami".
              >
              > Pozdrawiam
              xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
              nawiedziny jebniety czubie,rena cie pozdrawia i zaprasza na bal pojebow.
    • lagatta Re: przeklinanie, cussing 02.08.03, 21:57
      Renka ! Jak dla mnie dużo więcej obrazy wobec drugiego człwieka jest w Twoich
      słowach niż w jednym k***,czy też pier****.Mowie bez ironi czy sarkazmu .Tak
      Cie odbieram.
    • komandos57 Rena 02.08.03, 22:19
      Jestes krowa z duzym smierdzacym cipskiem.Pierdolisz jak struta.Mam wrazenie ze w pizdzisku masz druta, ale
      kolczastego.Jestes pusta niczym beczka po kapuscie na wiosne.
      • Gość: Renka Re: twoje teksty to twoje pragnienia, Komandos IP: *.home.cgocable.net 02.08.03, 23:27
        Czy jestes w realu spragniona faceta kobieta w ciazy (kapusta kiszona)?
        Czy tez chcialbys jako mlody byczek sobie bzyknac jakas krowke, ale boisz sie,
        ze cie wrobi w cielatko ? Przyznaj sie, skad te mysli o drucie w cipce? hyhy
    • Gość: jar Re: przeklinanie, cussing IP: *.ppi-sa.com.pl 03.08.03, 00:23
      nono.. jak na osobe tak delikatna i wrazliwa to zes troche pokurwila w swoich
      postach, nie wazne w jakim znaczeniu uzylas tych slow ale jednak je uzywasz...
      to jak to jest w koncu z toba?
      • Gość: mary Re: przeklinanie, cussing IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.08.03, 00:42
        ludzie jest sierpień,piekny miesiąc ,cudna noc,jarzebiny oszalały..lubicie
        jarzebiny?a ja dzis wieczór poświęciłam na rozmowe o potzrebie
        samorozwoju...hahahhahha
        • Gość: jar Re: przeklinanie, cussing IP: *.ppi-sa.com.pl 03.08.03, 00:47
          jarzebinowke...nawet bardzo;))

a ja dzisiejszy wieczor poswiecam na leczenie kaca... no mialem lepsze juz
          wieczory hahaha

> ludzie jest sierpień,piekny miesiąc ,cudna noc,jarzebiny oszalały..lubicie
          > jarzebiny?a ja dzis wieczór poświęciłam na rozmowe o potzrebie
          > samorozwoju...hahahhahha
          • Gość: mary Re: przeklinanie, cussing IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.08.03, 01:06
            aj jar wszytsko potrafisz odrzeć z poezji...:) jarzębina jest pięknym
            drzewem...
            • Gość: Renka Re: jarzebiny i czeresnie IP: *.home.cgocable.net 03.08.03, 02:42
              Czerwone jarzebiny rosly szeregiem po obu stronach drogi.Zwykle o tej porze
              roku, dojrzewaly.Jest to rowniez czas czeresni i wisni. Siedzialam na tej
              starej czeresni,co to ja piorun rozlupal na dwie czesci i patrzylam na
              jarzebiny, plujac pestkami na odleglosc.To byl czas! Wokol jak siegnac
              wzrokiem widac bylo pola zyta i pszenic.Wygladaly jak zolty ocean.Nikt jakos
              wtedy nie przeklinal, bylismy wszyscy dobre dzieciaki :))
              Pamietam tylko, jak sie darlam z tego drzewa, bo ktos mi drabine zabral i
              polozyl obok :))
            • Gość: jar Re: przeklinanie, cussing IP: *.ppi-sa.com.pl 03.08.03, 22:09
              alez skadze znowu z poezji, eee.. jarzebinka brzoskiwnka..ooo.. widzisz i
              poezja jest:))

> aj jar wszytsko potrafisz odrzeć z poezji...:) jarzębina jest pięknym
              > drzewem...
    • komandos57 Re: przeklinanie, cussing 31.08.03, 22:25
      tylko up.Buziaczki.Nie przeklinajcie,prosze!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka