Gość: Sol IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.01.02, 12:35 Hemingway napisal: "moralne jest to po czym czujemy się dobrze, niemoralne to po czym czujemy się źle" hmmmmm Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
masaker Re: kolejna mysl-cytat 18.01.02, 12:40 No, głębia taka, że ledwo jestem w stanie utrzymać szczękę na swoim miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
kwieto Re: kolejna mysl-cytat 18.01.02, 12:40 To dla mnie galaretka z nozek jest niemoralna... :")))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwieto wiecej! 18.01.02, 12:41 Zapalenie pluc jest niemoralne! Karuzela jest niemoralna! (zawsze sie pozniej zle czuje)... Odpowiedz Link Zgłoś
masaker Re: wiecej! 18.01.02, 12:54 I jeszcze ból głowy po nocy przespanej w dusznym pomieszczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarek Re: kolejna mysl-cytat IP: *.tnt1.philadelphia.pa.da.uu.net 19.01.02, 21:38 Gość portalu: Sol napisał(a): > Hemingway napisal: > "moralne jest to po czym czujemy się dobrze, niemoralne to po czym czujemy się > źle" > > hmmmmm 'Kto zawsze gotow jest poswiecic przyjemnosc dla obowiazku, osiaga wzniosla szlachetnosc charakteru.' yhmmmm, hmmmmmm... Odpowiedz Link Zgłoś
kwieto Re: kolejna mysl-cytat 20.01.02, 20:03 Gość portalu: czarek napisał(a): > 'Kto zawsze gotow jest poswiecic przyjemnosc dla obowiazku, > osiaga wzniosla szlachetnosc charakteru.' > > yhmmmm, hmmmmmm... No to ja tylko dodam, dalsza czesc tego zdania: "..., i poswieca swoje zycie dla zludzen..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarek Re: kolejna mysl-cytat IP: *.tnt1.philadelphia.pa.da.uu.net 20.01.02, 20:28 kwieto napisał(a): > Gość portalu: czarek napisał(a): > > > 'Kto zawsze gotow jest poswiecic przyjemnosc dla obowiazku, > > osiaga wzniosla szlachetnosc charakteru.' > > > > yhmmmm, hmmmmmm... > > No to ja tylko dodam, dalsza czesc tego zdania: "..., i poswieca swoje zycie dl > a > zludzen..." "tylka ta przyjemnosc nie jest zludzeniem, ktora nie przemija, i tylko ten obowiazek jest prawdziwym, po spelnieniu ktorego 'dobrze sie czujemy'" Odpowiedz Link Zgłoś
kwieto Re: kolejna mysl-cytat 20.01.02, 21:29 tylko czy taki obowiazek to w ogole obowiazek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarek Re: kolejna mysl-cytat IP: *.tnt1.philadelphia.pa.da.uu.net 20.01.02, 22:56 gdzies tu wlasnie mowilismy o przyjemnych obowiazkach dla mnie obowiazkiem jest bycie soba co wcale nie jest rownoznaczne ze swawola Odpowiedz Link Zgłoś
kwieto Re: kolejna mysl-cytat 20.01.02, 23:01 To ma byc obowiazek??? Bycie soba jest naturalne, jak mozna to w ogole traktowac w kategoriach obowiazku czy przyjemnosci??? To tak jakbys w ten sposob rozpatrywal kolor oczu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarek Re: kolejna mysl-cytat IP: *.tnt1.philadelphia.pa.da.uu.net 21.01.02, 00:42 no wiesz, bycie soba to nie hobby, i nie zawsze przyjemnosc, w szczegolnosci kiedy trzeba cos w sobie zmieniac, azeby nie tracic poczucia wolnosci i otwartosci. Np. M.Davis kiedys powiedzial, ze bardzo lubi grac ballady, dlatego ich juz nie gra. Czasem bedac soba trzeba zprzeczyc sobie azeby moc kontynuowac w sobie rozwoj i otwartosc na to co nowe Odpowiedz Link Zgłoś
kwieto Re: kolejna mysl-cytat 21.01.02, 07:58 To moze inaczej. Mam gdzies szlachetnosc charakteru. Doskonalenie swoich umiejetnosci godzinami, latami - to nie dla mnie. Wystarczy mi, ze jestem zadowolony z tego kim jestem teraz. wiecej mi na prawde nie potrzeba Odpowiedz Link Zgłoś
masaker Re: kolejna mysl-cytat 21.01.02, 11:19 Od dawna ciekawi mnie, skąd w ludziach aż tak silna chęć, żeby całe życie opisać jednym zdaniem. Rozumiem, że dla większości potrzeba jakiegoś drogowskazu, bo większośc nie jest w stanie samodzielnie pokierować swoim życiem, ale przecież te cholernie mądre mądrości życiowe wymagają - jak widać - późniejszego rozwinięcia. I kółko się zamyka. Ale dobra - podzielę się z wami swoją skarbnicą: "Rok - nie wyrok, dwa lata - jak za brata." "Chluśniem, bo uśniem." "Chodzi lisek koło drogi..." Czekam na genialne przemyślenia. chrumowaty Odpowiedz Link Zgłoś