22.09.09, 16:16
czytałyście
www.edziecko.pl/pierwszy_rok/1,79400,7063437,Jak_dlugo_warto_karmic_piersia_.html?as=2&ias=2&startsz=x
Obserwuj wątek
    • kasiale73 Re: O nas 24.09.09, 00:52
      czytałam. krótko i na temat. nawet podlinkowałam na sierpniówkach.
      • anaj75 Re: O nas 24.09.09, 10:16
        A która z nas jest Autorkąsmile?
        • asia889 Re: O nas 24.09.09, 14:41
          Jak to ta sama co kiedyś pisała o wielodzietnych to żadna z nas.

"Uważaj, jeśli złapiesz się na tym, że zaczynasz w karmieniu szukać zaspokojenia własnych potrzeb, kolidujących na dłuższą metę z potrzebami dziecka."

Autorka tekstu nie wie, że nie da się karmić piersią dziecka wbrew jemu samemu.
          • fizula Re: O nas 25.09.09, 10:00
            asia889 napisała:

> Jak to ta sama co kiedyś pisała o wielodzietnych to żadna z nas.
            >
            > "Uważaj, jeśli złapiesz się na tym, że zaczynasz w karmieniu szukać zaspokojeni
            > a własnych potrzeb, kolidujących na dłuższą metę z potrzebami dziecka."

Asiu, zwróciłam uwagę na ten sam fragment. Jest to esencja pewnego mitu na temat
            karmienia piersią: że matka jest w stanie karmić dziecko dla swoich potrzeb z
            wyłączeniem potrzeb dziecka. Prawdopodobnie takie ekstremalne sytuacje:
            posługiwania się dzieckiem w celu zaspokojenia potrzeb, uzależnienia od siebie
            jest możliwy, ale raczej to wyjątkowo rzadka patologia.
            Jeśli mówimy o karmieniu dziecka 2-3 letniego to powiedziałabym, że jest to
            karmienie niemal wyłącznie dla potrzeb dziecka.
            Bo dziecko po prostu często
            zwyczajnie w tym wieku chce jeszcze ssać i znanymi sobie sposobami mniej i
            bardziej dojrzałymi upomina się o to.
            Która matka choćby bardzo lubiąca się poświęcać zafundowałaby sobie sama
            codzienne nocne pobudki, dezaprobatę społeczną?
    • ata99 Re: O nas 24.09.09, 14:00
      Tak i b. się ucieszyłam, że zaczynają pisać normalne rzeczy smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka