Dodaj do ulubionych

2 problemy

27.09.10, 07:31
Karmię córkę 21 miesięcy. Jednak mam z nią 2 problemy:
1. ciągnie mnie za włosy, gdy je, a gdy zabraniam to strasznie się denerwuje
2. bawi się, że raz chce tą pierś, potem tą drugą, a za chwilę znowu pierwszą i tak w kółko...

pozwalać czy też może jednak ustalić granice i stanowczo się ich trzymać?
Obserwuj wątek
    • kosmosik Re: 2 problemy 27.09.10, 12:23
      Ja mam granicę i się ich trzymam. W końcu to moje piersi big_grin
      No przyznam, że wyjątek robię wtedy gdy mała jest w jakiś sposób poszkodowana albo długo nie chce zasnąć a mi zależy już, żeby ją odłożyć - nie zawsze jestem twardzielką wink

Acha kilka razy zdarzyło mi się pokłócić z małą. Jak nie chciała przerwać tego co robiła, to ją stawiałam na podłodze mówiąc że w takim razie nie będzie mleczka. Ona się wtedy rzuca na podłogę i wali pięściami ale za chwilę przechodzi jej i jakby cudownie zapomina że kiedyś w ogóle miała taki pomysł żeby mnie np. szczypać w pachę ;D
    • mrs.t Re: 2 problemy 27.09.10, 13:05
      uh u nas walka o zabawe druga piersia podczas ssania sa niekonczace sie.
      synek ma dopiero 15mcy, juz nie wiem, chyba z 5 walcze, zabieram reke jak wklada pod stanik (nie lubie tego wyjatkowo)
      na razie efekty mierne
      • diuszesa Re: 2 problemy 27.09.10, 21:47
        O - ciekawy temat. wprawdzie ja karmie dopiero 7,5 miesiąca (może nawet nie powinnam się udzielać zbyt śmiało wink , ale temat mnie interesuje, bo moj dzieć już zaczyna mi rozciągać skórę na piersiach - łapie za górne partie i ciagnie, i wbija paluszki... Martwię się, że jak tak dalej pójdzie, to mi skórę rozciagnie i po karmieniu zostana mi dwie szmaty wink

Aha, i jeszcze - Ponieważ jestem nie tylko laktacyjną terrorystką, ale i terrorystką stanikową, to nieśmiało napomknę, że jeśli pod stanik z przodu można włożyć rękę (lub raczkę wink, to najlepiej zmienić obwód na ciasniejszy, coby sobie biustu niezbyt dobrym podtrzymaniem nie niszczyć wink
        Polecam lekturę:
        besame.blox.pl/2007/02/Stanikowo-poradnikowo.html
        forum.gazeta.pl/forum/f,32203,LOBBY_BIUSCIASTYCH_.html
        • mrs.t Re: 2 problemy 27.09.10, 23:15
          diuszesa, jestem uswiadomionasmile
          ale maly mam biust a na karmiacy kasy nie chcialam za wiele wydawacsmile
          wiec mam taki miekki jakis..ba, zwykle do tego odpiete zatrzaski (te ktore sie odpina do karmienia wink
          a reke wklada od gory uncertain
    • misanka Re: 2 problemy 27.09.10, 13:17
      agibubu napisała:
      > pozwalać czy też może jednak ustalić granice i stanowczo się ich trzymać?

ja bym zabraniała, tego co mnie boli; gdy córka mnie szczypie drapie ciągnie za włosy i jest to mocno bolesne zawsze reaguję, obojętnie czy przy karmieniu, czy w innych sytuacjach (no, może u 4 miesięczniaka, który jeszce nie jest wstanie zrozumiec, że ktoś inny czuje ból dałabym sobie spokój i jakoś trochę przecierpiała, ale od 8-9 miesięcy to już rozumny człowiek)

a co do np. macania, głaskania drugiej piersi przy jedzeniu, to ja pozwalam, to nie boli jakoś mocno, a pewnie pomaga w wypływie mleka, więc tu ja bym zacisnęla zęby i przeczekała
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka