kama755 24.08.06, 16:52 czy karmiąc piersią (synek ma 11,5 miesiąca) mozna brać kwas foliowy? chcemy niedługo zacząć starania o drugie dziecko a chce jeszcze karmić. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monika_oli Re: czy można brać kwas foliowy? 25.08.06, 11:27 Wg mnie nie tylko można, ale nawet trzeba Na pewno nie zaszkodzi on małemu ssakowi Życzę owocnych starań Odpowiedz Link
setia Re: czy można brać kwas foliowy? 25.08.06, 11:39 zamiast łykac tabletki mozesz urozmaicic swoją diete w produkty, w ktorych kwas foliowy wystepuje naturalnie. polecam np. melasę (sok z buraka cukrowego) zamiast zwyklego cukru, miodu czy dzemu. to niesamowite bogactwo kwasu foliowego. Odpowiedz Link
fizula do Setii 25.08.06, 21:07 Setio! A skąd bierzesz taką melasę, bo jak dla mnie to raczej rzadko występujący towar? Co prawda w literaturze się spotkałam, w sklepie nie przypominam sobie. Odpowiedz Link
anaj75 melasa 26.08.06, 07:37 Ja kupuję w sklepie, który nazywa się 'ekologiczny'. Prawdopodobnie znaleźć to cudo można właściwie w sklepach ze zdrową żywnością. J. Odpowiedz Link
setia Re: do Setii 26.08.06, 18:43 Fizulko, u kupisz w sklepie na zamojskiej ze zdrową zywnoscia, opatrzonym zreszta szyldem "MIODY" sloiczek 450 g kosztuje 8 zl. niestety to melasa holenderska, jakby w polsce burakow brakowalo Odpowiedz Link
budzik11 Re: czy można brać kwas foliowy? 25.08.06, 12:23 Raczej nie zaszkodzi. Ja łykam (w teorii przynajmniej, jak pamiętam) Feminatal N, bo się kiepsko odżywiam, więc żeby sobie tak ogólnie witaminek dostarczyć i kwas foliowy jest w składzie. Też się staram o nowe dziecko Odpowiedz Link
dziwna8 Re: czy można brać kwas foliowy? 30.08.06, 10:39 Ja też brałam kwas foliowy karmiąc córkę, bo staraliśmy się o drugiego maluszka. Lekarz zalecał. Odpowiedz Link