Dodaj do ulubionych

Ganglion a karmienie piersią

24.09.08, 18:42
Takiego wątku chyba jeszcze nie było...

Wyszło mi coś takiego, kulka na nadgarstku, rusza się to jakby pod skóra, jest twarde. Średnicy ok 1cm. Nie boli. Mam to ze dwa tygodnie, myślałam, że samo zniknie ale nie znika. Dziś poszperałam w necie, głowa boli, bo jedna (najskuteczniejszą )na to metodą jest usuniecie operacyjne sad Nie wiem co o tym myśleć, na pewno na razie nie polecę na usunięcie, do lekarza na pewno ale tylko na pogawędkę. W grę wchodzi jeszcze punkcja, czyli odessanie zawartości i wypełnienie sterydami.Trzecia opcja, że samo zniknie tak jak samo się pojawiło...no tylko kiedy zniknie???

I teraz, jak w temacie. Jeśli mam się poddać jakiejś operacji czy zabiegowi ze sterydami wiadomo, że z karmienia nici. Synalki co prawda odchowane ale jednak młodszy ma dopiero 27 m-cy, więc nie czas na odstawianie w moim przekonaniu.

Liczę, że mnie uspokoicie tekstami typu: miałam podobnie, samo zeszło...no to się wygadałam ;/
Obserwuj wątek
    • fizula Re: Ganglion a karmienie piersią 24.09.08, 22:35
      Dziś poszperałam w necie, głowa boli, bo jedna (najskutecz
      > niejszą )na to metodą jest usuniecie operacyjne sad

A dlaczego nie miałabyś pójść na operację, dobra kobieto, jeśli
      będzie trzeba? Może małżonek dziecię dowieść przed i po operacji,
      jak się dobrze poczujesz. Sterydy też nierzadko się bierze karmiąc
      piersią, tylko powiedz jakie i jaką dawkę? Choć w karmieniu
      zazwyczaj poleca się miejscowe ich stosowanie, ale czy tu nie chodzi
      właśnie o miejscowe działanie (do torbieli)?
      A nawet jakbyś miała 3 dni być w szpitalu, to taki 27-miesięczny
      człowiek tak szybko nie zapomina, zwłaszcza gdyby z raz dziennie się
      widział z Tobą.
      Trzymaj się i nie zamrtwiaj!
      • anqa_77 Re: Ganglion a karmienie piersią 24.09.08, 22:50
        No widzisz, z tego co czytałam wynika, że te metody tak czy siak nie przynoszą
        efektu i to g... odrasta. Więc jak na moje oko, nie warto się tym zajmować póki
        nie boli i jest małe...ehhhhhhhhhhh opowiadają niektórzy jak to boli i po
        punkcji i po operacji, ogólnie koszmar niestety...
        Za dużo chyba czytałam, jutro pójdę do lekarza pogadać, ciekawe co mi powie.
        • anqa_77 Re: Ganglion a karmienie piersią 25.09.08, 12:10
          Na gangliona niektórzy wypróbowali też inne sposoby:
          -rozcieranie z pomocą oliwki lub bez,
          -smarowanie maścią na odciski,
          -akupunktura,
          -laser, terapuls, bioptrom,
          -drastyczne rozbicie, czyli uciśnięcie aż pęknie uncertain

Sensowne wydało mi się stwierdzenie jednej z posiadaczek tego gangliona, która
          powiedziała, ze trzeba się przyjrzeć, skąd on się bierze i zlikwidować przyczynę
          a nie wycinać już efekt jakiegoś niedoboru. Zalecała picie Alveo, tej osobie to
          pomogło, ganglion zniknął i poza tym ten lek działa świetnie na inne schorzenia.
          Hehehe teraz poszukam co to za cudo to Alveo smile
          • jakw Re: Ganglion a karmienie piersią 25.09.08, 12:18
            Mi jakoś nie znika, a że badziew się zwiększył po skręceniu nogi,
            więc chyba niezadługo udam się do jakiegoś chirurga; ale z tego co
            wiem to sam szpital to to jest chyba na 1 dzień. Ale pocieszę, że ja
            z tym żyję już dosyć długo.
            • anqa_77 Re: Ganglion a karmienie piersią 25.09.08, 12:36
              Poczytałam o Alveo i nie ma przeciwwskazań żadnych, wręcz wskazany dla
              wszystkich. Tylko czy to nie jest kolejny cudowny lek czyszczący kieszenie (cena
              175zł za butelkę, która wystarczy na miesiąc) i szukający wśród pacjentów
              potencjalnych dystrybutorów tego specyfiku. Zielarka karmiąca by się przydała...

Skład chemiczny naturalnych składników "ALVEO"

WITAMINY: A, B1, B2 (ryboflawina), B6, B12, C, P, K1, E,
              MAKROELEMENTY: żelazo, wapń, magnez, cynk, mangan, sód, potas, fosfor, krzem (w
              tym łatwo absorbowalny krzem), polisacharydy, kwasy organiczne, enzymy roślinne,
              Aminokwasy, Proteiny, Jod, Jodki, Przeciwutleniacze i Zmiatacze Wolnych
              Rodników, Związki Odtruwające (detoksyfikacyjne), Sole Mineralne, Inhibitory,
              Beta-Karoteny, Izoflawony: genisteina, biochanina (antyoksydanty), Flawonidy
              (zwalczają wolne rodniki), Glikozydy (pobudzają bezpośrednio pracę
              skurczowo-rozkurczowo mięśnia sercowego).

Skład surowcowy preparatu:

woda zjonizowana ujemnie, Aloes prawdziwy, Chrzęścica kędzierzawa, Cierniopląt
              guarany, Czeremcha amerykańska, Drapacz lekarski, Drzewo cynamonowe, Dzika róża,
              Goryczka żółta, Kardamon malabarski, Koniczyna łąkowa, Koper włoski, Krwawnik
              pospolity, Lawenda wąskolistna, Lucerna siewna, Lukrecja, Męczennica cielista,
              Miłorzęb dwuklapowy, Morszczyn pęcherzykowaty, Pieprzowiec owocowy, Rdest
              wielokwiatowy, Sadziec przerośnięty, Skrzyp zimowy, Tymianek pospolity, Wąkrota
              gotukola, Żeń-szeń koreański, Żeń-szeń syberyjski, naturalny olejek miętowy,
              syrop klonowy, miód gryczany.
    • nameja Wstrzymaj się z operacją 30.09.08, 21:34
      Ja tez to miałam niedawno. Wylazło niedługo po porodzie, myślałam, że od
      noszenia małej. Tez chciałam usuwać, czy co tam. Znikło jak się pojawiło, może
      po roku czyli dość długo było. Wszyscy mówili, że typowy ganglion, i co? Nie masmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka