superoceanic 10.06.10, 18:33 Hi, Can I fail one part of CAE exam and still pass the whole exam and get a certificate if I have more than 60% overall? thx for help, Andy Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chinwag Re: CAE question 11.06.10, 07:15 From December 2008 "Note that there are no pass/fail marks for individual papers, hence there is no requirement to reach a particular level in any paper in order to achieve a pass in the examination." Odpowiedz Link
superoceanic Re: CAE question 11.06.10, 11:33 wydaje mi sie ze odp. chinwag jest bardziej prawdopodobna. Ale wasze 2 odp. są ze sobą sprzeczne :) Odpowiedz Link
chinwag Re: CAE question 11.06.10, 20:24 Kiedyś istniała reguła wymagająca zaliczenie każdej części na co najmniej 60%. Zniesiono ją wg mojej wiedzy. Zadzwoń do ośrodka egzaminacyjnego, nie dręcz się;) Odpowiedz Link
testman Re: CAE question 27.06.10, 17:55 nie pamietam, by kiedykolwiek "za mojej kadencji" istnial taki wymog! moge sie mylic, ale FCE zdawalem ponad 10 lat temu i od tego czasu nigdy nie widzialem takiego wymogu. Odpowiedz Link
chinwag Re: CAE question 27.06.10, 18:23 Może gdyby Twoja pamięć sięgała głębiej w przeszłość, to byś pamiętał;) Odpowiedz Link
testman Re: CAE question 01.07.10, 02:26 za mlody jestem zeby pamietac duzo wiecej :) ale wiem, ze np. hiszpanskie certyfikaty maja wymog zdobycia 70% z poszczegolnych czesci. zeby bylo zabawniej czesc, to jeden "paper". o ile dobrze pamietam, to czytanie liczy sie razem z pisaniem, mówieniem ze słuchaniem, a czesc gramatyczno-leksykalna jest oddzielna. ja to nazywam komplikowaniem sobie zycia. Odpowiedz Link
chinwag Re: CAE question 01.07.10, 09:39 A ja rezygnację z takiego systemu nazywam ułatwianiem życia na siłę usprawiedliwianym całą masą dysfunkcji. Zamiast - z racji coraz szerszego dostępu do nauki języka i wszelkich wspomagających elementów, jak choćby media - stawiania ludziom coraz większych wymagań, tę poprzeczkę się obniża. Za kilka pokoleń na ziemi panować będzie jakiś homo sapiens idiotikus Odpowiedz Link