anglofil 16.12.13, 11:47 Mam w porywach 20g w tym 10 z polecenia reszta gumtree bo tylko tam sie oglaszam jak wy szukacie ludzi? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ponurra_kurra Re: jak szukacie klientow 18.12.13, 21:47 Po każdej przeprowadzce (a kilka ich było) ogłaszam się jakieś 2 sezony, potem tylko z polecenia. Ale ja matka dzieciom jestem i nie szukam już godzin do 21.00, pracuję góra do 18.30, więc tych godzin prywatnych siłą rzeczy jest mniej (zwykle kilkanaście). Odpowiedz Link
engteacherka Re: jak szukacie klientow 08.01.14, 11:39 Podziwiam cię, że umiesz tak szybko zasymilować się w nowym środowisku. Ja mieszkam w swojej miejscowości już ładnych parę lat, a jeszcze mało ludzi mnie zna, ci, którzy znają często nie wiedzą po prostu, że uczę; z wieloma znam się z widzenia, zajęć sportowych itp., ale nie było okazji rozmawiać o wykonywanym zawodzie... Odpowiedz Link
anglofil Re: jak szukacie klientow 08.01.14, 16:50 Jedni milczą, drudzy od razu dają wizytówkę i nadmieniają, że uwielbiają swoją pracę choć bywa ciężko, kiedy to trzeba przygotować prezesa do sympozjum zagraniczego albo wyciągnąć dziecko z ADHD i dygrafią oraz dysleksją na ocenę bardzo dobrą;) . Ja gdzieś pośrodku ale bliżej tego pierwszego niestety, mało marketingowa jestem :(. Odpowiedz Link
communicativemethodsucks Re: jak szukacie klientow 19.12.13, 10:33 anglofil napisała: > Mam w porywach 20g w tym 10 z polecenia reszta gumtree bo tylko tam sie oglasza > m jak wy szukacie ludzi? Portale korepetytorów, e-korepetycje itd. Faktycznie największy odzew jest z gumtree. Najlepsza reklama, to zadowoleni uczniowie - sami pytają czy mam czas dla znajonych, koleżanek z pracy. Trzeba też lansować się na portalach, grupach dyskusyjnych o angielskim i po angielsku, robić własne opracowania lexis i gramy z zastrzeżonym copyright i nazwiskiem, mieć w portfoliio prestiżowe tłumaczenia i uczniów którzy mają kontakty (są na stanowiskach). Mierzi mnie to, ale takie życie - inteligentna lanserka. Jest też coś takiego, jak dobry kontakt z uczniami, jak bycie po prostu ludzkim człowiekiem, z którym zajęcia zaczyna się i kończy z uśmiechem na twarzy, z pewnością, że kiedy zastosujesz w pracy, liście motywayjnym, czy rozmowie z nativem 'rewelacje' jakie podał ci nauczyciel, to możesz im zaufać w 100%. Odpowiedz Link
anglofil Re: jak szukacie klientow 19.12.13, 21:39 Moi uczniowie zostają na rok przynajmniej i praktycznie nie mam rezygnacji, więc raczej nie chodzi o problemy w dogadaniu się podczas zajęć tyle, że jest mało nowych. Odpowiedz Link
engteacherka Re: jak szukacie klientow 08.01.14, 10:27 A ja budowałam klientelę dłuuugie lata i bardzo mozolnie, choć wszyscy byli zawsze zadowoleni, a ja się przykładałam. Może to specyfika mniejszej miejscowości. Uczę w większości dzieciaki szkolne i maturzystów, dorosłych jest znikoma ilość. Nie pochodzę z miejsca, w którym mieszkam i nigdy nie uczyłam tu w szkołach (dojeżdżałam do szkoły do innej miejscowości, którą potem zlikwidowano), więc mało ludzi mnie znało. Z roku na rok miałam po kilka godzin więcej i w tym roku doczekałam się 30 godzin/tyg. W końcu...... Chciałabym mieć ok. 35 godzin, ale nie mam już, gdzie chętnych wstawiać (nie mogą przed południem, a popołudnia już zajęte). Uczniów mam z polecenia lub takich, którzy sami mnie odszukują, bo słyszeli, że uczę, tylko kilka lekcji z portali korepetycyjnych. Odpowiedz Link
science75 Re: jak szukacie klientow 09.01.14, 20:37 Anglofil, ja chętnie oddam dwóch klientów. Tylko czy mieszkamy w tym samym mieście? Odpowiedz Link
anglofil Re: jak szukacie klientow 09.01.14, 22:48 To się chyba musimy zgadać na priva Odpowiedz Link
engteacherka Re: jak szukacie klientow 10.01.14, 08:10 portal e-korepetycje też jest godny uwagi; w wyszukiwarce wyskakuje jako pierwszy lub drugi, więc pewnie jest często odwiedzany Odpowiedz Link
there.there Re: tablica 20.01.14, 16:20 Ja jeszcze poleciłbym tablica.pl. W ciągu ostatnich 3 m-cy zdobyłem 3 rentownych uczniów tylko dzieki dobremu ogłoszeniu na tym portalu. Moze dlatego, ze reklamują się często w tv? Odpowiedz Link