Dodaj do ulubionych

stawka za 2 prezesów razem

14.01.14, 10:05
Dwie osoby, poziom zaawansowany, do egzaminu jakiegoś - taki cynk dostałam, że ktoś ma się zgłosić z polecenia. Chcą mieć lekcje razem. Chciałabym być przygotowana na podanie stawki - no właśnie, jaką byście dali? Pamiętam, że miałam rok/ półtora roku temu parę studentów do fce to było 150% stawki za godzinę, która wynosiła chyba wtedy 40 zł ale tutaj mamy do czynienia z innym typem klienta i pewnie będzie to biznesowy, z dojazdem moim. Jak myślicie, ile powinnam podać w wersji netto?
Obserwuj wątek
    • robak.rawback Re: stawka za 2 prezesów razem 14.01.14, 22:57
      ja bym najpierw sie dowiedziala jakie maja wymagania, jaka sytuacja: dojazd czy bez dojazd, jaki typ egazminu, jaki poziom i dopiero podala cene - w bardzo pragmatyczny biznesowy sposob i juz. robisz wycene uslugi...
      surely they can relate to that, prezio-style ;b
    • anglofil Re: stawka za 2 prezesów razem 15.01.14, 21:59
      No ja wlasnie mam zawsze jedna stawke 50 zet netto za General legal business jak ktoś przychodzi do mnie chyba ze student to 40 ale w firmach 75-80 brutto tylko indywidualne mam. Jednak nie wiem chyba musze popytać ile biora szkoly wg. bardziej zniuansowanego cennika. Na pewno z moim dojazdem. Prezie to są tacy ze koles mnie sie pytal dobitnie czy brutto będzie tyle samo co netto jak by chcial rach. Chyba rznal glupa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka