Dodaj do ulubionych

przedstawmy się ?:)

07.09.04, 11:07
witam na forum :)
Mam na imie Gosia ,pracuje w gimnazjum (+korepetycje).
ma fantastyczna dyrekcje :) i wspanialych kolegow po fachu co czyni prace w
tej szkole bardzo przyjemna:).
w swojej pracy mam swoje wzloty i upadki :) ale generalnie po 6 latach pracy
stwierdzam ze lubie to co robie :)

Prywatnie ; posiadam dwie urocze i najpiekniejsze na swiecie :)
coreczki ;interesuje sie fotografia ,filmem i duuuuzo czytam .

mam nadzieje ze dopiszecie sie do tego watku i poznamy sie blizej
Pozdrawiam
Tosia
Obserwuj wątek
    • mist3 Re: przedstawmy się ?:) 13.09.04, 21:04
      Ja po raz pierwszy piszę na forum prywatnym i mam nadzieję, że będę tu często
      zaglądać :)
      Pracowałam w szkole podstawowej i szkole ponadgimnazjalnej. Obecnie zostało
      tylko to drugie - zespół to szkoły zawodowe, technika, szkoły dla dorosłych.
      Ogólnie rzecz ujmując - z zazdrością czytam o wprowadzaniu książek do nauki
      FCE/CAE/CPE i z przerażeniem (czasem myślę, że większym niż u moich uczniów)
      myślę o nowej maturze.
      Może czasem warto będzie popatrzeć na nauczanie języka angielskiego z pozycji
      nauczyciela w małym miasteczku, w jednej z najsłabszych szkół w okolicy ;) A ja
      popatrzę z zazdrością na Wasze problemy :)
      Jeśli chodzi o kadrę - w poprzedniej szkole odeszłam z problemami (obecnie
      walczę o wydanie mi świadectwa pracy). W tej szkole jest całkiem nieźle - dość
      dużo młodej kadry, z którą przyjemnie się integruje w weekendy i nie tylko.
      Ogólnie lubię moją pracę - a wiem co mówię, bo pracowałam już w paru zawodach.

Zycie prywatne - tu spuśćmy zasłonę milczenia...

Pozdrawiam wszystkich obecnych i przyszłych English teachers, gości tego forum :)
      • nemesiss Re: przedstawmy się ?:) 14.09.04, 09:45
        to ja tez sie serdecznie ze wszystkimi witam, jestem Marta

ze mnie to chyba taki niepelnoprawny nauczyciel, bo po zdaniu CPE zrobilam kurs
        pedagogiczny i zajelam sie przekazywaniem wiedzy sympatycznym dzieciakom z
        podstawowki (wydaje mi sie, ze nawet mi sie to udalo;)), pozniej tak sie
        wszystko poukladalo, ze zajmuje sie korepetycjami, nie ucze juz w szkole.

dobry pomysl z tym forum, doskonale miejsce na wymiane porad, opinii
    • asia23bb Re: przedstawmy się ?:) 14.09.04, 16:42
      Czesc wszystkim,

To moj pierwszy rok pracy w szkole (liceum i technikum), wczesniej uczylam (i
      ucze)w prywatnej firmie. Lacze wiec dwa miejsca pracy z robieniem stazu i
      bieganiem na lekcje prywatne:)
      A poza angielskim...uwielbiam czytac ksiazki, ogladac 'Przyjaciol' i chodzic na
      aerobic.
      Pozdrowienia!

• yagnap Re: przedstawmy się ?:) 14.09.04, 19:21
        Hej,
        Bardzo się cieszę, że powstało takie forum i mam nadzieję, że będzie się szybko
        rozwijało.
        Trzeci rok pracuję w gimnazjum w małej miejscowości. Dyrekcję ma super,
        atmosferę w pokoju nauczycielskim bardzo sympatyczną a za oknami szkoły
        las...:)) Przedtem pracowałam w wielu miejscach, ale w szkole chyba już utknę
        na dłużej.
        W domu mam męża, dwóch synów, psa i dwa koty. Marzę o własnym domu na
        pachnącej, zielonej działce.
        Pozdrawiam Was serdecznie
        Jagna
    • jsq Re: przedstawmy się ?:) 14.09.04, 21:25
      witam.

ja, wylaczajac tlumaczenie zawilosci gramatycznych polskiemu szwedowi w pociagu
      relacji berlin-warszawa (z nudow) oraz sporadyczna pomoc znajomym, nauczycielem
      nie jestem ;-) co prawda proponowano mi taka posade, ale stwierdzilem ze bez
      matury mi nie przystoi ;) a poza tym marny bylby ze mnie nauczyciel.

Teraz mature juz mam (tak na marginesie: calkiem niezle wyglada), rozpoczynam
      studia prawnicze na UJocie, jestem po cae i powoli zabieram sie za kurs do cpe.
      jako ze do krakowa mam dosc daleko (400 km) wynajalem na spolke z kolezanka
      mieszkanie w kamienicy w centrum i mam zamiar dobrze sie bawic przez najblizsze
      5 lat (mam nadzieje ze na pieciu sie skonczy).

pozdrawiam,
      piotrek.
    • isabeau Re: przedstawmy się ?:) 15.09.04, 14:20
      Nazywam się Iza i uczę w szkole prywatnej na Śląsku. Są to kursy dla firm,
      dlatego głównie zajmuję się "modnym" teraz Business English. No a poza tym są
      korepetycje. Pozdrawiam forumowiczów
    • truscaveczka Re: przedstawmy się ?:) 17.09.04, 19:10
      No to chyba pora, żeby przedstawiła się adminka - Mam na imię Kasia, mam 27
      lat, uczę w gimnazjum na wsi. Mamy klasy profilowane (które uważając się za
      samorodnych geniuszy nic nie robią) i klasy ogólne, które są kochane. Zapraszam
      na stronę mojej szkoły www.szkoly.edu.pl/gim.przeclaw Pozdrawiam, Kasia
      • fassolka Re: przedstawmy się ?:) 06.10.04, 22:01
        Witam wszystkich, dołączam z przyjemnością. Lat 31, po anglistyce, od 7 lat w
        szkole językowej, najpierw jako lektor, a od dwóch lat jako współwłaściciel
        (zaczynam od tego siwieć). Oprocz tego roczny epizod w prywatnym gimnazjum i
        roczny w liceum z maturzystami. Rodzina: mąż i dwie córeczki (6 i 8). Osobne
        pozdrowionka dla Truscaveczki - dobry pomysł miałaś :)
    • lilium Re: przedstawmy się ?:) 06.10.04, 22:45
      Przez 12 lat byłam inżynierem, a potem seria przypadków sprawiła,że znalazłam
      się w szkole. Uprawnienia robiłam w trakcie nauczania. Z początku to było
      tylko "na razie, na trochę", ale powoli wsiąkłam. To chyba było zapisane w
      gwiazdach... ;) Teraz nie wyobrażam siebie w innym zawodzie, chociaż młodzież
      jest coraz trudniejsza. Z perspektywy dużego miasta wydaje mi się, że w małych
      miastach albo i na wsiach jest przyjemniej, łatwiej ...
      Pozdrawiam wszystkich English teachers miast i wsi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka