Dodaj do ulubionych

księgowość internetowa

31.01.15, 23:51
zakładam działalność w tym lub następnym miesiącu. Czytam i czytam, ale nadal jestem zielona. Chyba boję się rozliczać samodzielnie na początku, pomyślałam więc o księgowości internetowej. Czy ktoś z was korzysta z ich usług? Jedną z najbardziej znanych jest ifirma. Jak to jest z wyliczaniem wszystkich składek? Czy wszystko zostanie mi pięknie wyliczone i ,,podane na tacy", moim jedynym obowiązkiem będzie płacić? Myślę, żeby skorzystać z ich biura rachunkowego, koszt większy, ale może się opłaci. Dodam, że nie umiem nic, z rozliczaniem KPiR włącznie. Iść na korepetycje do księgowej, czy wirtualny księgowy mnie nauczy?
Przepraszam, jeśli moje pytania są głupie, ale kompletny ze mnie greenhorn
Obserwuj wątek
    • ifirma Re: księgowość internetowa 04.02.15, 08:08
      Cześć, jovikadworak.

Nie ma czego się bać - korzystając z księgowości internetowej co prawda prowadzisz ją sama, ale w każdej chwili możesz skorzystać z pomocy naszych księgowych. Możesz pytać o co chcesz (telefon, czat, e-mail) od poniedziałku do piątku od 9 do 20. :) Dziewczyny we wszystkim Ci pomogą i poprowadzą Cię za rękę od A do Z.
      Dodatkowo na naszej stronie znajdziesz dużo poradników, instrukcji, filmów i FAQ.

Prowadzenie KPiR jest proste. System automatycznie księguje wprowadzone przez Ciebie dokumenty, eliminując możliwość popełnienia błędu. Twoja KPiR jest uzupełniana na bieżąco, a gotowe deklaracje wysyłamy za Ciebie do urzędów. Wszystkie dane masz zawsze pod ręką. Cały proces jest bardzo prosty i intuicyjny.

Jeśli chodzi o biuro rachunkowe, to po prostu zakładasz konto w serwisie, otrzymujesz indywidualnego księgowego który bierze na siebie wszystkie obowiązki związane z prowadzeniem księgowości, wysyłasz nam faktury (pocztą lub online) i pod koniec miesiąca otrzymujesz gotowe rozliczenie. Przez cały czas masz na swoim koncie dostęp do zaksięgowanych dokumentów.

Jeśli się wahasz, to zerknij na naszą stronę lub na nasz fanpage na Facebooku, tam znajdziesz opinie naszych użytkowników. :)

Pozdrawiamy,
      zespół ifirma.pl
    • femmen4 Re: księgowość internetowa 30.10.15, 18:56
      Na początku prowadzenia własnej firmy można się zamotać w księgowości, wiem po sobie, chciałam minimalizować koszty i stwierdziłam, że program do fakturowania wystarczy, mimo, prostej obsługi zajmowało mi to sporo czasu i przerzuciłam się na biuro rachunkowe online. Ogólnie zewnętrzne firmy są tańsze, ja mam abonament w Superksięgowej, w porównaniu z biurami w moim mieście, jest połowę tańsze. Dla mnie udogodnieniem była możliwość aplikacji mobilnej i wystawiania elektronicznych faktur od razu przy kliencie.
    • konrad_fi Re: księgowość internetowa 11.03.16, 12:21
      Ja osobiście korzystam z SYSTIM i jestem zadowolony
    • konrad_fi Re: księgowość internetowa 11.03.16, 12:23
      Ja jestem zadowolony z samodzielnej obsługi. Program ułatwia mi działanie w firmie bo wylicza kwoty, uzupełnia pola, podpowiada co i jak dopisać. Także polecam, chociaży testy. Ja działam na programie SYSTIM.PL
    • jaslene Re: księgowość internetowa 27.06.18, 01:42
      Słaba kryptoreklama
      • mewa-01 Re: księgowość internetowa 20.01.19, 13:50
        A na dodatek pisane przez tą samą osobę, bo to jakiś zbieg okoliczności by pod wątkiem jednej osoby nagle pojawiły się dwie firmy zajmujące się taką działalnością :)
    • kpir50 Re: księgowość internetowa 19.01.19, 12:01
      Zapraszamy na kpir50.pl
      - nic nie księgujesz samodzielnie
      - księguje dedykowana księgowa
      - najlepsze ceny w kraju
      Zapraszamy

• mewa-01 Re: księgowość internetowa 20.01.19, 13:47
      No proszę proszę. Widać, że to reklama .... a zaraz pod nią nagle kilka komentarzy, oczywiście konkretnej firmy zajmującej się takimi rozwiązaniami, oraz osób całkowicie nie związanych z tym konkretnym forum :)

A sio stąd!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka