Dodaj do ulubionych

English Result

07.04.16, 09:24
Jak wam się pracuje na tym podręczniku? Jest reklamowany, jako wysoko motywujący uczniów. Trochę znudził mi się NEF i szukam dobrej alternatywy dla dorosłych na poziomie elementary/pre-int., szczególnie dla mniej zmotywowanych. Polecacie English result? Wydaje mi się, że uczeń szybko widzi konkretne efekty i to może dodatkowo zachęcać, ale w praktyce często wychodzą jakieś ukryte wady podręczników
Obserwuj wątek
    • very.martini Re: English Result 07.04.16, 09:33
      Bardzo lubię serię biznesową ER.
      Ta dla normalnych ludzi ma kilka świetnych zagrań, ale uważam, że branie się za Elementary bez jakiegoś startera wcześniej to strzał w kolano. Pierwsze dwa rozdziały bardzo fajne i sprawnie się z nimi pracuje, a potem już różnie
      Nie ma zbyt wielu powtórek, a nowych rzeczy na każdej stronie mnóstwo. Denerwuje mnie też upchnięcie przestrzenne tego: na jednej stronie większy obrazek, na drugiej wiedza ściśnięta w dwoch kolumnach. Generalnie: mam, ale odbijam pojedyncze strony i nie zdecydowałabym się na to jako na główny podręcznik.
      • engteacherka Re: English Result 07.04.16, 10:47
        No, tak myślałam. Nie znam podręcznika tak przemyślanego, żeby wspieranie się innymi materiałami nie było konieczne. Często z jedną osobą korzystam z kilku podręczników + własne opracowania. Żeby przygotować konkretną lekcję trzeba przeszukać kilka książek. NEF jest przemyślany, choć też się wspomagam dodatkowymi kserówkami, no i Enterprise (taka staroć) - to był naprawdę kompletny pod każdym względem podręcznik... Od czasu Enterprisa, to już chyba tylko Upstream był naprawdę dobry (ale on jest dla ambitniejszych uczniów )
        • very.martini Re: English Result 07.04.16, 18:34
          Life jest taki. Dla mnie to idealny podręcznik GE. Przede wszystkim jest ciekawy, daje praktyczne umiejętności i ludzie to widzą. Czasami trochę Beginner to naprawdę krok po kroku i nie ma pieprzenia o tym, że wstaję o 7.00, a o 7.15 myję zęby, a potem to mam spotkanie z szefem. Jedyna wada to słownictwo, czasem trochę odjechane, np nie ma zawodów typu nurse, ale są filmowcy i odkrywcy:) Bo to taki klimat.
          Oprócz tego sporo materiałów do ściągnięcia i wszystko fajne podzielone na powtórki, rozszerzenia itd.

I naprawdę nie jestem z wydawnictwa Cengage!!! Po prostu kocham Life i lubię o nim mówić
      • engteacherka Re: English Result 07.04.16, 11:41
        Przeglądam teraz i widzę, że pre-intermediate ma więcej ciekawych rozwiązań niż elementary. Więc dla troszkę bardziej zaawansowanych jest to lepszy kurs. Zerknę jeszcze w intermediate...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka