Dodaj do ulubionych

podręcznik upper i advanced

17.10.16, 22:41
Słuchajcie, jakie znacie dobre podręczniki ciekawe na poziomie upper i advanced dla inteligentnego dorosłego? Robię z dziewczyną Face2Face, ale on jej się wydaje zbyt hmm... ciągle pyta czy te słówka to ktoś zrozumie. Chyba za mało praktyczny. Zrobiony mamy NEF upper i business result upper. Teraz z kolei mam refleksyjną panią doktor i dla mniej naprawdę coś fajnego szukam, co jej inteligencji nie będzie obrażać, a chce podręcznik.
Obserwuj wątek
    • englove Re: podręcznik upper i advanced 18.10.16, 11:25
      Ja lubię NEF, trzecie wydanie jest ok, ale na wyższych poziomach (od upper) już nie robię podręczników, bo uwłaczają inteligencji moich uczniów. Poza tym jak ktoś doszedł do poziomu zaawansowanego to ma już za sobą co najmniej kilka podręczników i ie chce kolejnego. Ostatnio robie dużo z Breaking News English i tylko słuchanki z różnych podręczników.. Natomiast do poziomu inter nie ma zmiłuj, podręcznik musi być, bo jeszcze uczeń wtedy poptrzebuje mieć wszystko w jednym miejscu.
    • anglofil Re: podręcznik upper i advanced 20.10.16, 19:59
      Ja niestety w ogóle mam tendencję do kserówek bo nawet jak uczeń wybierze ze mną książkę to potem jej zapomina i od niej ucieka, ale ta dziewczyna chce mieć podręcznik.
      • englove Re: podręcznik upper i advanced 21.10.16, 05:52
        A może spróbuj Landmak Advanced (nie jest infantylny) albo Destination C1/C2 uzupełniany słuchankami?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka