last-green-orange 19.06.18, 22:46 Stosujecie? I na jakiej zasadzie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
midds Re: Selekcja uczniów 19.06.18, 23:55 W sensie, czy przebieramy sobie i wybrzydzamy w potencjalnych klientach, zanim zdecydujemy się na współpracę? Odpowiedz Link
midds Re: Selekcja uczniów 20.06.18, 08:17 Hmmm, ja na przykład nigdy nie biorę dzieci. Nauczam od liceum wzwyż. Oczywiście uczeń musi się wpisywać w mój target (nie uczę też np. języka biznesu czy specjalistycznego). Jeśli to robi oraz deklaruje systematyczne uczęszczanie na zajęcia, to nie widzę przeszkód by nawiązać współpracę. Odpowiedz Link
wolha.redna Re: Selekcja uczniów 21.06.18, 11:51 Stosuję. Nie biorę dzieci, wiek minimalny to maturzysta. Poza tym nie podejmuję się też żadnych cudów nad Wisłą w stylu: "jestem początkująca a za pół roku chcę mówić jak książę Karol, bo wyjeżdżam za granicę" , "jestem na A2, ale muszę zdać CAE za 5 miesięcy", "nie chcę nic robić w domu poza tą jedną godziną zajęć, którą będę sobie co drugi tydzień odwoływać, bo mam taką mega absorbującą pracę". Nie uczę też ludzi dużo starszych ode mnie, mój target to 25-40 lat, BE, od poziomu B1 wzwyż. Takich biorę najchętniej. Poza tym, przez jakiś czas stosowałam selekcję na zasadzie Skype vs stacjonarne, gdzie jak juz kogos nowego brałam, to tylko na Skype. Odpowiedz Link
baba67 Re: Selekcja uczniów 22.06.18, 11:37 Tak, nie biorę dorosłych , nie biorę dzieciaków poniżej 4 klasy, nie dojeżdżam,nawet nie dochodzę. Na tekst "ależ to przecież sąsiedni blok a Alusia boi się windy" reaguje z lekka alergicznie.Dzieci wychowywanych na kaleki życiowe uczyć nie chcę. Odpowiedz Link