samaira 20.10.05, 20:08 Jakie książki pomogą przygotować ucznia do TELC B1 i innego do B2? Czy English File pasuje? Jakie jeszcze materiały? Dziekuję z góry. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
natalia.brzeska Re: Podreczniki do TELC? 23.10.05, 11:11 Najlepiej ćwiczyć na gotowych zestawach egzaminacyjnych (przesłałam Ci 3 na adres gazetowy). Co do podręczników, to dla tego B1 polecam Upstream pre-intermediate, a dlatego B2 Upstream intermediate. To byłoby minimum. Jeśli są ambitni, to można podskoczyć trochę wyżej, czyli ten B1 mógłby uczyć się z Upstream interm. a ten B2 Upstream upper-intermediate. Dodatkowow materiały do pisania listów (chociaż w Upstream trochę tego jest.) Podręczniki doskonale przygotowują do czytania oraz egzaminu ustnego. Odpowiedz Link
samaira Re: Podreczniki do TELC? 23.10.05, 12:06 Bardzo dziękuję za użyteczną informację. Odpowiedz Link
patrycja31 Re: Podreczniki do TELC? 25.10.05, 16:51 Czy ja moglabym poprosic o zestawy testow do TELC B! i B@ z angielskiego. Bede bardzo wdzieczna. Z gory dziekuje. Moj e-mail: patrycja31@gazeta.pl Odpowiedz Link
madai Re: Podreczniki do TELC? 20.11.05, 11:29 a czy mozecie mi powiedziec, jakim cert jest ten TELC? Czy jest on wartosciowy, czy oplaca sie go zdawac? Na mojej uczelni namawiaja nas do zdawania wlasnie TELC, a ja nigdy o nim nie slyszalam. Za wszystkie informacje dziekuje. Odpowiedz Link
natalia.brzeska Re: Podreczniki do TELC? 20.11.05, 12:20 Mało ludzi o nim słyszało. Zarówno w Polsce, jak i w UK. Wiem jednak że we Francji jest bardzo popularny i uczniowie na studiach go zdają, aby "zaliczyć" język. Co do reszty krajów nie mam pojęcia. Odpowiedz Link
madai Re: Podreczniki do TELC? 05.12.05, 10:12 czy ktos wie cos wiecej? Dzieki za informacje Natalio. Odpowiedz Link
sweetpea Re: Podreczniki do TELC? 10.01.06, 14:55 czy ja tez moge prosic o te zestawy egzaminacyjne? (na adres gazetowy sweetpea@gazeta.pl) z gory dziekuje Odpowiedz Link
lidi76 Re: Podreczniki do TELC? 10.01.06, 16:08 Ja rownize chcialam prosic o przeslanie tych "cennych zbiorow":) na moj adres lidi76@gazeta.pl. Dziekuje bardzo! Odpowiedz Link